icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

blondi2
17. júl 2014

ozaj baby a pouzivate este hlboke kociky, ci ste uz vytiahli sportaky? my sme este v hlbokom, sice uz dost natesno, lebo maly je dost velky, ale do 6.mesiaca ho tam chcem nechat.

anies10
17. júl 2014

@blondi2 ja som zacala s prikrmami od ukon 4.mes Kojena bola iba mesiac aj to dokrmovana cely cas, problemy s prsiami ☹ Papame kuraci vyvar s mrkvou, karelabom a zahustene ryzovymi vlockami prip zemiacik, olovrant ovocie, banan, jablcko, marhula alebo vyziva a vecera vacsinou ryzova kasa s nutrilonom a samozrejme mliecko pocas dna aj na obed dokrmujem mliekom. Niekedy papa tak vela, zenesriham naberat na lyzicku a niekedy , ako dnes, nechce nic len mlieko 😉

miky132
17. júl 2014

@blondi2 ahoj,ja tiež ešte neprikrmujem a to tu mam skoro najstaršie dieťa my sme ešte januárový🙂budúci týždeň začnem mala bude mať 6 mesiacov...ale korku som dala tiet ozuzlat,tiež nechapem prečo sa pediatrii nevedia v tomto dohodnúť,ale je to na každej kedy začne.mne to takto vyhovuje...inak ja mam malú v hlbokej vanicke planujem dat do sportiaka keď bude sedieť,samozrejme viem že sa niektorým už nezmestia do vanicky,my sme preto kupovali veľkú...🙂 keď von v satke alebo nosici natieram aj tvaricku aj nozicky,je to tiež diskutovaná tema zevraj by sa malé deti nemali natierať lenže radšej natrem ako keby malo dostať rakovinu..samozrejme nevystavujem priamemu slnku no tomu sa človek nevyhne ak o 16 je ešte silne slnko..
my sme sa dnes prvý krát kupkali v malom bazeniku u nás na dvore herečka mala...joj tie deti tk rýchlo rastu..
inak nám tiež kazali a ucili že sa už nemá sťahovať predkožka až keď povie doktor podla uvazenia....tak sme ucili aj mamicky pri kupani....zase s názory rozchadzaju...🙂
@cerimiďakujem pozriem tu kvapku v trnave...a ani tie zapaly najčastejšie vznikajú v lete kvôli tomu teplu a mnozeniu bakteriu v bazenoch a takisto prehrievanim genitalii....pardon za chyby som cez mobil

kazunomiya
18. júl 2014

@blondi2 My chodime von iba v satke (v kociku skoro vobec). Snazim sa chodit po tieni alebo byt na slnku len kratko. Nozicky bud obleciem alebo necham volne, ale nenatieram ich. Viac ma trapi hlavicka, nemam totiz ziadny klobucik zatial, musim rychlo nejaky kupit. Zatial to riesim tym, ze pobyt na slnku sa snazim minimalizovat a nechodit, ked je slnko najsilnejsie. Vcera sme neboli vonku vobec, lebo tu v BA bolo desivo teplo, tak sme maximalne vysli parkrat na balkon. Inak raz sme isli z kostola a taka teta si frflala popod nos, nech mu preboha dam ciapku - som si popod nos zafrflala, ze nie je to vase dieta madam, tak mi do toho nerozpravajte - tych 5 minut mu ublizit nemohlo.
Mozno nejaky opalovaci krem s mineralnym filtrom by nevadil, ale nechcem malemu nic davat.

Ja mam iny problem. Antonko je dostipany od komarov - mame ich v byte, utocia v noci. Nemate nejaky osvedceny tip 1. ako ich odplasit, aby nas nechali na pokoji, 2. ako osetrovat stipance babatku? Niektore stipance vyzeraju dost zle, je mi ho luto ☹

lucul
18. júl 2014

@blondi2 ja som dala sportak aj ked vo vanicke mala kopu miesta ale tie hysaky co v nej chytala boli desne ☹ nevidela ani spat nechcela tak po konzultacii s dr. sme dali sportak a spokojnejsie dieta nie je aj ked tazko som sa lucila s hlbokym kocikom 😀

lucul
18. júl 2014

@kazunomiya ja pouzivam do zasuvky hajanka a mame klud

kazunomiya
18. júl 2014

@lucul to nepoznam... my sme mali doma nejaky ten raid alebo co to bolo, ale je na tom napisane, ze sa to nema pouzivat pri domacich zvieratach.. babatko sice nie je domace zviera, ale to upozornenie pre mna znamena vykricnik.. skratka, ak nebude ina moznost, pouzijem insekticid, ale radsej by som sa tomu vyhla...

lucul
18. júl 2014

@kazunomiya to je tusim od raidu a prave vhodne pri detoch

cukrik580
18. júl 2014

@blondi2 ja som kupovala velju vanicku nech tam pobudne co najviac ale nechcel mi tam byt tak sme presli na sportiak a uz sa nejeduje,skoda ale co uz...miesta tam mal este dost...

@kazunomiya my mame od biolitu daco a tie nozky by som asi radsej natierala 🙂 aj ten klobucik by som asi poriesila 😉 ja som asi maniak,Samko ma asi 10 vselijakych caoic satiek klobucikov,ak nie aj viac 😀 😀 no ale v kiku mali po 1e no nenakup 😀 😀 a ten klobucik je taky super,uvazuje sa,takze aj uska su kryte a da sa stahovat na obvode takze uni velkost 🙂 ja kvoli uskam hlavne davam na hlavicku,ked som bola mala trikrat mi prepichovali usi tak sa bojim aby aj Samko nemal zapal 🙂

blondi2
18. júl 2014

@miky132 @kazunomiya ano to natieranie opalovacim kremom je dost diskutovana tema, preto sa pytam. kvoli starsiemu synovi musim chodit von, aby mi na obed vedel zaspat a domov chodime okolo 11.00, ked uz je dost silne slnko. tak som sa rozhodla natierat. mam krem od Alverde s mineralnym filtrom, tak je to aspon mensie zlo. dufam. Inac v kiku maju fakt pekne klobuciky, take ze aj na uska, daju sa zaviazat, ako @cukrik580 spomina. ja som tiez tam kupovala. ja zase nie som maniak, lebo viem, ze to maly velmi rychlo vyrastie, tak mame 1-2 ciapocky.
@lucul @miky132 @cukrik580 @kazunomiya ja keby som mohla, tak by som maleho nechala navzdy vo vanicke, lebo takto mi to najviac vyhovuje. sportak mam taky, ze si ho neviem otocit k sebe (concord fusion) a viem, ze mi to bude strasne vadit (aj pri starsom Samkovi som tym trpela), tak sa snazim, co najviac to oddialit. kvoli tomu som si kupila druhy sportak z druhej ruky, otocny ku mne (concord neo) ale co ho v nom kocikujem obcas po dome, tak som zistila, ze mi moc nevyhovuje. on ma take to korytkove sedenie a to mi strasne vadi.
@anies10 ja dufam, ze aj moj Filipko bude taky papkacik, ze nebudem stihat naberat na lyzicku 🙂 lebo starsi Samko bol a aj je presny opak.

cukrik580
18. júl 2014

@blondi2 ja som zas kupovala sportiak kvoli vytahu u nasich, neda sa otocit ku mne, ale som spokojna a co mame z trojkombinacie, ten je super, len je velky 🙂

boze moje dieta nemoze spat viac nez hodinu!!!!! potom sa na dalsi spanok nevie ulozit, uz vyse hodiny reveeeeeeeeeeee

julin
18. júl 2014

Čaute baby, tak konečne máme aj my po očkovaní.
Žiaľ zle, veeeľmi zle :( Síce malý plakal, len ked mal ihlu v nohe a keď ju vytiahla už sa utišoval a do druhej nožičky to isté... Potom mi hneď zaspinkal a išli sme v kočíčku domov, spal celú cestu cca hodinku. My stále používame vaničku a budeme používať čo najdlhšie 🙂 Ja nechcem veľkáča v športiaku 😀 Ale hlavne sa mi páči, že tam môže pekne ležkať, my sa hlavne kočíkujeme keď má spinkať, tak je zvyknutý, že keď kočiar tak má spať, no niekedy strááášne reve kvôli tomu, že sa mu nechce 😉
No keď sme prišli domov, strach a hrôza, už 😉 ol nervózny bolo mu zle, len maminke na ručičkách a najlepšie prsíčko v puske, no potom mu bolo až tak zle, že ma odtláčal a veľmi plakal, dala som mu čípok, ale boli to hodiny a hodiny plaču, tak plakať som ho v živote nevidela. Potom mi už nechcel ani nič papať :(
Až o druhej zaspal a spí doteraz, čo nechápem, čo sa deje mám veľký strach, nikdy tak dlho nespal 😢
A u Dr. nechcela mi ho odvážiť, vraj to mamu len stresuje, že je pekný a je jedno koľko váži na pohľad nie je podvýživený :D :D :D Tak neviem ani koľko meriame, váhu mám doma takže to už je jedno. Ale vynadala mi za papanie. Vraj kašičky nie sú vôbec vhodné, že to mu tak môžem dávať keď bude mať 8 až 10 mesiacov.... Vraj mu mám dať zeleninku a neskor hlavne mäsko :D ha ha ha. Úplne ma naštvala tým čo mi povedala, kašička je len trošku zahustené materské mliečko a podla mňa ideálne na prechod na surovú stravu. Až keď ukončíme 6 mesiac začnem s takými hovadinkami a už teraz viem, že mäsko mu robiť nebudem, radšej nasporím a kúpim hotové v pohári, tých 50 ci 60 centov ma nezabije...
Pýtala som sa aj kúpkanie a čistenie predkožky a povedala mi, že nie, že mu to nemám sťahovať, že to má ešte prirastené, že to by sa ani nedalo 😕 tak som povedala OK, neprezradila som, ze my cistime 🙄 A povedala, že nabudúce mi ukáže ako sa to má robiť atď. (budúca prehliadka povinná je medzi 7-9 mesiacom) tu ak sa nechodí na tieto prehliadky nedostáva sa ani rodičovský príspevok. ktorý sa musím pochváliť my konečne priznali do konca roka, čo bude potom netuším 😨
Len teraz mám hlavne strach čo budeme robiť keď mu je tak strašne zle z očkovania, ja sa zbláznim. Prežívala som to horšie ako malý...

anies10
18. júl 2014

@julin No naše očkovanie bolo tiež hrozné, v porovnaní so synovým. Ani som nevedela, že bol očkovaný. Dcerke po prvom navrela žlaza na temene, tak som sa zľakla, netušila som že až tam sú žľazy. A po druhom už aj teploty, plač. Ukľudnenie až po brufene. 🙂

bea00
18. júl 2014

baby máte niektorá takúto hojdačku? píšu o nej že je veľmi super pre dieťatko

cerimi77
18. júl 2014

@blondi2 simonko spí zasa len na brušku a keď sa zobudí, tak sa automaticky prehodí na chrbátik, to mu ide ľahko, to skôr ho musím prísť otočiť zasa na bruško, keď chce zasa spinkať, ak je v hrazdičke, tak sa prehadzuje ako chce, chvíľu na brušku, chvíľu na chrbte, ale na chrbátiku je dlhšie, v kočíku je to ako kedy, rád je tam na brušku aby videl čo sa deje okolo a keď ho to prestane baviť, tak si položí hlavičku a spí, ale je tam v pohode aj na chrbátiku, aj tak dokáže zaspať, ale pospí len chvíľku, max 30min takto a ja keď beriem simonka do šatky a slnko ešte páli, tak beriem radšej dáždnik, nenatieram 😉 ... a bohužial, naši doktori nie sú veľmi naladení pre dojčenie, a stanovisko who im asi tiež nič moc nehovorí... našťastie moja pedina k nim nepatrí 😉

blondi2
18. júl 2014

@cerimi77 viem, ze chodia aj s dazdnikom, ale v meste je to ine. tu by som tak nesla. my sme sice mestska cast Nitry -Janikovce, ale aj tak je to ako dedina. pripadam si ako atrakcia, uz ked idem po dedine so satkou 😀 Inac my mame presne tu istu hrazdicku co vy (minule si davala sem fotky, tak som videla), ale maly v nej moc nechce byt, lebo hned ako ho tam dam sa capne na brusko a uz potom nevidi tie visiace hracky. trosku skrabka a mixuje to sustiace, co trci z tej podlozky, ale to je vsetko.

blondi2
18. júl 2014

@julin chudatko male, tak si dnes vytrpel. nas to caka o 2 tyzdne, ale ja davam ockovat iba do jednej nozicky na jednu navstevu u lekarky. tak som sa s nou dohodla este na zaciatku, tak chodime trochu castejsie. do druhej nozicky dostane vzdy 2 tyzdne po ockovani do prvej. Preco mu masko nechces robit, ale chces kupovat v pohariku?

cerimi77
18. júl 2014

@blondi2 my sme stále v hlbokom, tiež už dosť natesno, ale skôr na šírku, na dlžku je v pohode... ale športiak vytiahnem asi až keď bude vedieť simonko sám sedieť, vo vaničke sa mu zatiaľ páči, neprotestuje, pekne tam spí, tak prečo to meniť, že ano.. skôr sa bojím, ako mi bude potom spinkať v športiaku, keďže sa nedá dať úplne do roviny a simonko spí len na brušku a druhá vec, ona sa v tej vaničke už tak stavia na ruky a prehadzuje cez kraj vaničky, že sa bojím že my z nej vypadne, si neviem predstaviť, ak by bol takto len v športiaku, ... tam bude môcť byť asi len na chrbátiku 😕
@miky132 bazény sú nebezpečné kvôli chlorovej vode, ak sú to teda bazény, kde sa voda dezinfikuje chlorom, lebo pri kúpaní sa v takej vode vzniká viazaný chlor a ten práve spôsobuje infekcie a zápaly močových ciest, toto riziko poznám, preto sa chlorovým bazénom vyhýbam, pokiaľ deti ešte čurajú do plienky, a to prehrievanie som nevedela... ale ja používam látkové plienky, kde práve to prehrievanie nehrozí ako v pamperskách.. tak jediné čo mi ostalo, že mu muselo niečo zo stolice ostať v predkožke a tak sa dostať do močovej rúry, inak fakt neviem 😕
@kazunomiya asi by som tiež nešla na slnko bez čiapky - klobúčika 😕 ja ak idem so Simonkom do šatky cez väčšie slnko a na dlhšiu dobu, tak beriem dáždnik a držím ho celého v chládku, ak idem von až navečer, tak radšej nemá holé nožky, a klobúčik určite, už len preto, aby mu nesvietilo do očí, lebo to mu veľmi vadí.. a inak, cez tieto horká ho do šatky zoberiem fakt len navečer, okolo 17-18h, inak si neviem predstaviť, ako by sa mi v šatke potil, šatka nie je ideálna na takéto horúčavy, skôr jar-jeseň je ideálne na nosenie 😉 a s tými komármi.. ja ak viem, že máme doma komára, tak nezaspím, pokiaľ sa nezabije 😀 jedinú ochranu, ktorú máme, je sito na okne a večer neotvárame okná, kde sito nie je a na štípance asi fenistil gel 😉
@blondi2 ja keĎ som kupovala nový kočík, tak hlavnou podmienkou bolo, aby nemalo korýtkové sedenie, mnohé maminky si to nevedia vynachváliť, lebo detičky tam dobre sedia, aj tie, čo ešte nevedia samé sedieť, nezošmykvajú sa dole, ale keď vidím nejaké dieťa v takom korýtku spinkať, tak ma začne chrbát boliet, nožky smerujú kolmo do hora, no neviem, či by sa mi páčilo takto spať 😝 a Terezka musela byť v športiaku otočená odo mňa von, ona musela vidieť čo sa deje okolo, uvidíme ako simonko, ten je zatiaľ väčší pohoďák, ale zdá sa mi ešte viac zvedavý ako bola ona 😀 😀 😀
@julin chuďa malé, hádam bude už lepšie 😕 ja som tiež kašičky dávala až neskôr, začínala som od ukončeného 6m, so zeleninkou, potom ovocie a kým som vyskúšala niekoľko druhov z toho a z toho, tak mala Terezka 8m 😀 .. mäsko som jej kupovala v biokvalite ale kupovala som aj mäšové výživy z takého mäsa, ktoré som doma nemala, aby mala zmenu, ale mäso som dával tak max 2x do týždňa
@bea00 ja si nemyslím, že húpačka je ideálna pre bábätko.. jednak je tam uväznené v jednej polohe, nemá voľnosť pohybu a jednak ak sa húpe je to len pasívna aktivita 😕

cerimi77
18. júl 2014

@blondi2 tak aj ja bývam v meste, priamo v centre, ale tak je mi jedno, čo si kto myslí, myslím, že to každý rozumný človek pochopí, že chcem chrániť svoje bábätko voči slnečnému žiareniu, čo je veľmi nebezpečné, určite lepšie ako vystavovať ho slnku, v týchto teplách ho nemôžem obliecť tak aby nemal holé nohy, ruky a ešte k tomu do šatky, veď by sa tam uvaril a natierať ho tak isto nechcem, zdieľam názor, že dieťa do 1r by nemalo byť na slnku vôbec, takže dáždnik je ideálny 😉 a simonko sa v hrazdičke prehraje celý deň, dlho je na chrbátik, ale aj keĎ je na brušku, tak si dočahuje tie zavesené hračky, má silu, stiahne si to celé dole, ale ja som mu tam podávala aj kopec iných hračiek, ktoré sú dole len položené a tie si chytá a ožužláva 😉

kazunomiya
19. júl 2014

@cerimi77 ja mám aj mei tai a ten má kapucku, takže keď je naozaj teplo, beriem ten a hlavičku môžem pred slnkom chrániť kapuckou. Ale vonku bývame väčšinou veľmi krátko. Na dlhšie chodím len keď slnko nesvieti alebo už je naozaj večer a nie je také prudké, napríklad včera sme išli nakupovať - práve ten klobúčik som bola kúpiť. Nič moc nemali, ale jeden prijateľný som našla.

kazunomiya
19. júl 2014

@cerimi77 tiež uvažujem nad slnečníkom 🙂 Alebo japonským slameným klobúkom, ale to by som bola za totálneho exota (ak by som ho vôbec zohnala).

lucul
19. júl 2014

@cerimi77 tiez som bola toho nazoru ohladne takych sportakov pri prvej, po nej mam teutoniu vo vanicke bola do 8m, sportak ide uplne do lahu velky priestranny, golfky som kupovala tiez uplne do lahu uzasne, ale kebyze do toho dam liviu tak vyskoci z koze a mozem ju tak akurat nosit, teraz mam bgb sportak a ona si vylozi nohy este na madlo a vtedy taka zvrtena spi najlepsie ale kebyze dam lindu do tohto sportaku tak ma vysmeje 😝

julin
19. júl 2014

@blondi2 masko mu nechcem robit kvoli tomu, ze on nezje za hrniec 😀 A bojim sa, ze by som ho mohla nejako zle pripraviť a mohol by z toho dostať nejakú zlú chorobu :( Ja s mužom jeme mäso veľmi málo, menej ako raz za týždeň ;)
Asi to budeme musieť zmeniť :(

lucul
19. júl 2014

@julin to malemu staci raz za tyzden, ked zaradis strukoviny a rybu tak masko raz za tyzden ked uvaris vo vode tak uplne staci 😉

blondi2
19. júl 2014

@lucul ale strukoviny sa mozu tusim az po roku, ci nie? ja uz si to velmi nepamatam.

baby a co je podla vas lepsie. uvarit viac maska a potom take mini porcie zmrazit (tak som to ja robila pri starsom synovi) alebo kupovat hotove vo flaskach? ja voci tym kupovanym akosi nemam doveru. urcite najlepsie by bolo robit zakazdym cerstve, ale to je casovo narocne.

lucul
19. júl 2014

@blondi2 cervena sosovica sa tusim moze skor. Vies co ja som si mrazila do takych umelych hovadin ns lad nakrajane masko a to som len kocku vybrala a uvarila resp. na pare spravila ale moja maso nemusela len lososa papula vyberava 😀

blondi2
19. júl 2014

@cerimi77 to korytkove sedenie ani mne nepripada pohodlne, ale zas uvidim, co mi bude viac vyhovovat. ci Neo s korytkovym sedenim, kde sa maly nebude zosmykovat do strany a budem ho mat otoceneho k sebe. Alebo Fusion, priestranny, ide az do lahu, ale starsi sa mi v nom vkuse zosmykoval a najvacsim problemom pre mna bolo, ze som na neho nevidela, lebo sa neda otocit ku mne. Jaj radsej nad tym ani nechcem moc uvazovat, lebo od vcera rozmyslam nad kupou dalsieho kocika. a to by bolo uz asi na rozvod 😀

lucul
19. júl 2014

@blondi2 aj ja som vrtala doma ze chcem stokke scoot tak ma najprv poslal dakam ze som dovliekla bugaboo poza jeho chrbat dnes na neho neda dopustit ale nakoniec povolil z druhej ruky ak predam chicco a dnes sme sa dohodli ze aj teutoniu pustime ked v nej livka nechce byt 😀

blondi2
19. júl 2014

@lucul ja neviem, ale kociku stokke neviem prist na chut. vobec sa mi nepaci. pride mi to cisto ako imidzovka. a s bugaboo nie si spokojna? ten sa mi lubi a tusim aj sportak je otocny pre aj proti smeru jazdy, vsak? ale kebyze si ja mozem vybrat, tak brio go.

lucul
19. júl 2014

@blondi2 vies co ten scoot je super aj ked som citala uz dost zlych ohlasok tak som dohodnuta s kamoskou ze ak ho bude mat este na jar tak ho skusim pre malu. S bgb som az moc spokojna len som cakala aky sportak bude slecne vyhovovat a tej viac z bgb a z teutonky ani za nic, pri prvej by som bgb sportak nemohla mat