icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

julin
19. júl 2014

@cerimi77 Tak ja neviem preco mi Milupa poslala tu vzorku od 4 mesiaca vhodnu??? A ked maly bol taky hladost tak som mu to dala a myslím, že som urobila dobre, lebo to je len zahustene mliecko :D Ja tam aj tak nedavam vodu, ale materske mliecko ;) A aspon sa maly nauzil pekne papať. prvýkrát som mu davala cumlik, aby pochodpil, ze to ma prehltnut, ale teraz uz nepotrebuje nic, otvorí ustocka ako vtáčik a pekne prehltne.

sonulka81
19. júl 2014

PROSBA!!!!!!!!!VýZVA!!!!!!!!!!!!APELL!!!!!!!!!!PROSBA!!!!!! !!!!!!!POMOC!!!!!!!!!!OCHOTA!!!!!!!!!!!! Prosím priateľov a priateľom mojich priateľov o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potrebujem ubytovanie pre cca 16 ľudí v decembri ale aby to malo nejakú reštauráciu alebo aspoň bar kde by mohla byť možnosť po dohode doniesť aj nejaké občerstvenie z domu.Kapacita okolo 30osôb a najlepšie aby dotyčné osoby nemuseli izby opustiť do 10hodiny a stihli vyspať opicu.... a aby to bolo v Nitre poprípade dosť blízko Nr 😀 🙂 😅

sonulka81
19. júl 2014

@blondi2 ja som 1x kúpila kuracie od Hipp a to schrupla ani neviem ako,zeleninové mi vôbec nepapala od Hipp

biba
20. júl 2014

Ahojte baby,tak uz cele tri dni davam Lejovi domaci prikrm zlozeny zo zemiakov,mrkvy a hrasku. Hustota prikrmu je asi akn krupicna kasa pre dospeleho a Lejusko ma od vtedy problem s kakanim,vobec mu to nejde,prdiky ma,o to pokoj,ale nemoze sa vykakat,len ked mu dam cipok,poqadte ako mu pomoct s kakanim? Cipok davam kedsa mi aspon 30 hod nevykakal,aj lekarka mi povedala,ze uz nieje dobre aby nekakal aj niekolko dni, poradte,co by mohlo pomoct,?

julin
20. júl 2014

@biba ja by som zmenila prikrm, nedavala by som mu kombinaciu. Dr. mi hovorila, že detičky veľmi dobre trávia tekvičku, tak vyskúšaj tú. Inak mne sa zo začiatku tiež stávalo, že jeden deň nekakal, ale potom na ďalší kakal aj 3x. Neriešila som to a pekne sa to upravilo. My robíme teraz bezplienkovku a nám začal krásne kakávať. Som sa aj pochválila foto našich úspechov na FB a tak ma zvozila jedna manželova známa 😀 Očividne nemala zmysel pre humor 😉

julin
20. júl 2014

Inak baby som ako chodiaca mŕtvola, môj Chichino má za sebou prvú nespavú noc :( Jednak sme mali v spálni 26°C som skoro umrela a na druhej strane bol on horúci :( Aj čípok dostal aj papal každú chvíľku no akosi mu nebolo dobre. Včera mrnčal celý deň, som už zúfalá z toho. Netušila som, že takto zle môže znášať očkovanie. Ani som netušila, že sa to dá rozdeliť, ale mohlo ma to napadnúť, lebo sme mali 2 Gutscheiny, tak by to Dr. mozno rozdelila, no čo už... Povedala že nabuduce je očkovanie až o rok :D Aj ked vidim, ze tam je este poukaz na zdrave zuby hned od prveho zuba, tak neviem co to je. Ale pozeram, ze tam su rozne ockovania az do februara 2019 :( Uff to nás veľa toho čaká.

biba
20. júl 2014

@julin asi zmenim,no mam doma toho narobeneho haba kuk,dnes to este vyskusam trochu rozriedit,asi mu to je naozaj prihuste a potom uvidim 🙂 nastastie aspon prdiky odchadzaju a brusko nema moc tvrde 🙂 len to nestastne kako,skusim dnes kuput aj tu slivkovu zmes,to by mohlo pomoct 🙂

cukrik580
20. júl 2014

@biba ja b som mu davala zappit vodickou cez den, Samik ma tiez dost huste, ale vie sa s tym zariadit sam

adka31
20. júl 2014

caute baby, vcera hrozny den 😢 akurat ked som isla maleho clapkat v bazeniku, mm z dvora krici, volaj zachranku, vypil som riedidlo. Omylom, nechapem a ani on ako sa to mohlo stat, on je technicky typ, stale cosi robi, natieral cosi v tom horku a flasky s vodou a riedidlom vedla seba. a najhorsie - ta zachranka, byvame 5 km od nemocnice a dosli za 20 min! ja som zostarla vcera o 10 rokov. je na infuzkach, nastastie vysledky ma dobre, este ide na krcne. Ako rychlo sa zle stane, clovek si v svojej kazdodennosti neuvedomuje, ze moze byt stastny, ze je zdravy, ze su deti zdrave, ze mozeme byt vsetci spolu. baby, ked nam zacnu drobci chodit, vsetko nebezpecne z dosahu spratat, hoci aj jar na umyvanie, pa

biba
20. júl 2014

@cukrik580 no rozhodla som sa,ze dnes nedostane prikrm,len mliecko a dala som mu tu slvkovu stavu,najprv som ju zriedila s vodickou,ale ani za dve hodiny nic tak som mu prec obedom dala styri ciste neriedene lyzicky tak uvidim, aj my sme to kostli,ale na nas to malo brutal zaberak a lejo nic, chudatko moje, neviem do kedy cakat a kedy ist uz na pohotovost ☹ zatial to je 48 hidin ☹

biba
20. júl 2014

@adka31 adka drzim vam palce aby bolo vsetko v poriadku,stane sa cokolvek v kazdej minute,verim,ze to nebude mat dalsie nasledky 🙂

lucul
20. júl 2014

@adka31 drzim paste nech je vsetko v poriadku a k sanitke to je take slovenske ☹ ja som mame volala sanitku a muz z ineho mesta doletel rychlejsie ako sanitka

cukrik580
20. júl 2014

@biba a boli ho brusko ked chces ist na pohotovost?

julin
20. júl 2014

@adka31 Aďka, držím palce nech všetko dobre dopadne a mužíčka máš zdravého doma.

julin
20. júl 2014

@biba ak chces niečo na kakanie, tak mu daj jabĺčko, to podporuje kakanie, ale aj tie slivky ;)
Inak ked tak rozmyslam, tak ani môj synček sa od včera nevykakal, ale ani sa mu nedalo. V tomto teple je pomenej, musim mu davat aj castejsie pit vodicku aj mliecko, cucne ako keby sto rokov nepil, ale o chvilu uz nechce. Tak to som ani netušila, že sa s tým chodí na pohotovosť. Ja to aj tak neberiem, ze by som ho neviem ako prikrmovala, tak myslim, ze sa vykaka čoskoro. Veď nedávno kakal len raz za týždeň a bolo v poriadku ;)

biba
20. júl 2014

@cukrik580 boli to ked sa snazi kakat,prdiky ma,no uz je to 48hod a to mu davame vsetko mozne,slivkovy nektar,vyvar z ovsenych vlociek a nic,uz som zufala ☹

slniecka85
20. júl 2014

@biba a preco musi kakat kazdy den, nemusi.. este stale vo vacsom mnozstve jeho jedalnicek obsahuje mm, takze moze kakat aj raz za tri a viac dni.. potom nalozi vacsiu davku..moja nekakala aj 12 dni, a nijako som jej nepomahala... pokial idu prdiky , peristaltika funguje a teda obsah sa postupne posuva.. takze nechaj to tak podla mna, on sa vykaka aj sam...

my uz tiez papkame obedik- zatial nam chuti vsetk ale naj je zlta cukina..pomalickx zacneme aj kombinovat a pridavat lepok,ovsene vlocky,pohankove .. este skusim aj cervenu sosovicu,ta nenafukuje..a od augusta doobedu s ovocim..co sa tyka prikrmov tak ja sa riadim dost knihou od bukovskeho,rovnako nepridavam ziadnu sol ani cukor do jedal..snazim sa vsetko robit sama,ziadne kupovane papanicka..prirodzene chute a hlavne varim nad parou,nech nestraca zeleninka vitaminy..

v stredu nas caka ockovanie,tak uz teraz bobkujem:(..

@adka31 mrzi ma co sa stalo,dufam ze sa to vsetko da do poriadku..hlavu hore!

jeessie
20. júl 2014

@adka31 drzim palce, nech je rychlo doma..

cukrik580
20. júl 2014

@biba tak ked boli brusko to je o inom,Leusko bol zvyknuty pekne kakat a teraz s tym bojuje,ake to mas tie cipky?skus radsej ten,ja by som tiez na pohotovost asi nesla,iba ze by nejak plakal az alebo tak,neviem,sama si ho poznas,ak by bolo zle,tak chod 😉 ale dobre bude 😉
Mne Samik posledne dni obediku moc nedava zato slivkova vyziva ide nadracku 🙂 chcem mu skusit v utorok aj domacu spravit 🙂 uvidime ako to dopadne 😀 😀 inak baby taku perfektnu bublaninu som spravila dnes,normalne sa musim pochvalit 😀 😀
@adka31 drzime paste nech je vsetko ok...

biba
20. júl 2014

@julin
@slniecka85
@cukrik580 baby viem,ze niektore deti zvyknu kakat raz za par dni,no Lejusko k nim nepatril,pokial sme boli iba kojeni, kakal takmer do kazdej plienky okrem nocnej,ked sme zacali davat prikrmy kako sa zhustilo a uz to bolo tak jeden az dva krat za den,ked som mu ale pred 4 dnami zacala davat domacu papu bola trochu hustejsia ako hipp a zacal kakat pomenej, a aj to tlacenie bolo s trapenim,ale bolo,no teraz proste nic,ani po hipp slivkach,ani po odvare z ovsenych vlociek,lejo je inak celkom pokojny,no to tlacenie,niekedy nepomaha nic ine,len honosit na rukach,tak mu je dobre a je spokojny, jedine co ma upokojuje je to,ze ma prdiky,ale neviem cosom jedla,lebo ajja sa posledne dni trochu trapim,tak ci to nie je aj tym, nechcem ist na pohotovost ale ked ho vidim ako sa trapi a nic nepomaha ☹ inak mu davam nurofen capiky,ale uz ani tie nezaberaju, tak rano volam doktorke,chcrm sby bol lejo pokojny a nie nervak :-/

cukrik580
20. júl 2014

@biba ved hej,ked sa nervaci a nie je mu dobre,to je jasne ze s tym daco treba robit ..pijes dost tekutin?inak uz neviem co by vam pomohlo...

20erika07
20. júl 2014

@biba nám pomáha veľa piť...Moja vypije aj 300 ml cez deň,no aj tak kaka len raz a niekedy len obden... A sunarek feniklovy nápoj, to jej aj chutí a vždy pomôže...

cukrik580
20. júl 2014

@20erika07 ako to chuti?nie je to sladke?uz som nad nim uvazovala...

adka31
20. júl 2014

@biba mne ked sa maly uz moc puci a to viem uz den dopredu ze bude kakat, idem s nim k umyvadlu a chytim ho pod kolienka, nozky k brusku a vacsinou to ide. lenze my sme iba kojeni a kakavame tak raz za 5, 6 dni. ja by som este nebezala na pohotovost, ibaze by moooc plakal. ale najlepsie si ho poznas ty sama

biba
21. júl 2014

Baby najhorsie je,ze lejo nevie pit z flase,vzdy ten dudlik len kuska a 125ml flasku mame aj vyse tyzdna,co sa snazim ho z toho ucht pit,ale odolava a iba sa s tym hra ☹ ale kupila som tie naustky na pitie,namiesto cumlika,tak to snad pojde lepsie 🙂

biba
21. júl 2014

Hahaaaa zavladlo v rodine vseobecne nadsenie,lejusko sa mi konecne vykakal a sam bez pomoci,lrbo sestricka u doktorky mi povedala,aby som uz volala na chirurgiu,no tam mi povedali,ze pokial nie je nafuknuty,nevracia a nema krce,tak nech nechodim :-/ ale uz netrebaaaaa kako je vonkuuuuu,sorrry,ze sa tu tak vytesujem,no strasidelny kamen mi padol zo srdca 🙂 😵

cukrik580
21. júl 2014

@biba jeeeej,keby si ma videla jak sa usmievam,az mi slzicka vybehla jak sa s tebou tesiiiim 🙂 tak uz je dooobre,my sme kupili ten feniklovy cajik a zarobila som mu polovicnu davku a zo co mi vody vypije za cely den,vypil za dve minuty 😀 😀

cukrik580
21. júl 2014

@biba pozri,my uz mame dlllho tu naustkovu flasku a vypije za den maximalne tych 20ml a dnes uz 40😀 😀 jupiii 😀 z toho 20 toho fenikloveho cajika 🙂

jeessie
21. júl 2014

@biba no tak gratulujeme 🙂 som si nemyslela, ze budem niekedy k hovienku gratulovat 🙂 ale ja sa z neho tiez tesim, ked sa nam podari odchytit do misky...

jeessie
21. júl 2014

my sme boli dnes u dr, takze aktualna vaha je 6730. ale chcela som k tym prikrmom - nasa dr. odporuca prikrmy zarabat do hovadzieho vyvaru (kvoli zelezu) a kludne by dala na zaciatok zemiacik 🙂 a ovocie az o mesiac neskor. takze tak. aj tak si urobim podla seba 🙂🙂