icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
24. júl 2014

@julin ten koniec co si napisala sa mi velmi paci,sme sa tu veru zisli iba same supermamky a aj mna to veeelmi tesi,vzdy nam tu bolo spolu fan,teda aspon mne 😀 😀 o tom svedci aj moj pocet komentarov v tomto fore 😀 😀 😀

lucul
24. júl 2014

Ja vas nestiham vcul ale lubim vas 😉 kokso akurat som douctovala zajtra doladim poposielam pobalim do tasiek napackujem auto a vidim to tak ze skoncim padnutim do auta ☹ tak sa tu majte o tyzden vas citam 😉

cerimi77
24. júl 2014

@cukrik580 tak neviem či aj Simonkovi nejdú zubky, dnes veľmi plakal, čo u neho nebýva zvykom, nič nepomáhalo, aj na rukách mi plakal, ako som ho položila, tak strašný rev spustil, ani prso nechcel, nič, nakoniec som dala nurofen a skúsila som mu dať na ďasienka dentinox, pritom sa skludnil, neviem či naozaj zabral gel, alebo sa ukludnil tým, ako mi cmúľal prst, ale cítila som na boku také tvrdšie... ale to v mieste, kde sú už stoličky, nie vpredu, tak neviem, potom sa už napapal a zaspával mi na prse, tak som ho uložila a pospal 3h... už včera som si všimla, že nevydrží byť dlho hore a po chvíle bdenia sa pýta zasa spať, dnes tak isto a celkovo sa mi nezdá vo svojej koži.. zajtra ideme na kontrolu s močom, hádam bude v poriadku 😕

sonulka81
24. júl 2014

@cukrik580 ty si naša rekordmanka februároviek...

sonulka81
24. júl 2014

@cerimi77 no kamoška čo sme boli v pôrodnici na izbe mi vo štvrtok vravela,že malý má stoličku a jednotku jednu...

cerimi77
24. júl 2014

@blondi2 brio go je veľmi ľahučký, super na ovládanie, aspoň čo som ja skúšala, ale podobný je aj ten môj brio smile, na tom my zasa vyhovuje, že je sedacia časť vyššie položená ako na bežných športiakoch, je tam lepšia strecha, dá sa zatiahnuť skoro až po madlo a veľmi veľký košík, tam dám úplne všetko pre dve deti + tam pichnem aj Terezkine odrážadlo a frčíme ďalej.... a ja som BKM pri Simonkovi začala od narodenia, pri Terezke som začala neskôr, už mala 4m, tak to už nebolo až tak super, ale aspoň kakanie sme dávali do misky a keď už vedela samostatne sedieť, automaticky prešla na nočník a vedela čo tam má robiť, pri Simonkovi je to lepšie a funguje to, aj keď ja to nerobím presne ako by sa malo, čiže dávam mu plienky a nespím s ním v jednej posteli, v noci cikne do plienky, ale na kakanie sa zobudí a dá vedieť, cez deň dáva vedieť keď chce cikať, podržím nad miskou a používam aj zvukový signál, teraz už vlastne ani moc nie, lebo on už vie, na čo sa miska používa, zvukový signál použijem, len ak sme niekde mimo domu a nedržím ho nad miskou, ale napr. nad sáčikom, alebo len do trávy, tak aby vedel, čo má robiť, tak použíjem zvukový signál, ktorý som používala pri každom čuraní a kakaní na začiatku...
@julin hm, fakt trapoši v tej vašej skupine.... ja som sa zasa stretla skôr s pozitívnymi reakciami, aj čo sa šatkovania týka a aj BKM, či látkových plienok, každého to skôr zaujalo a páčilo sa, mnohé baby začali BKM vďaka mne a hlavne ak samé vidia výsledky, ktoré máme.. mňa vlastne pri Terezke tiež naštartovala až jedna mamička keď som čítala, ako sa im darí, dovtedy som to mala síce naštudované všetko, ale nevedela som ako reálne začať...a inak, v poslednej dobe sa veľmi rozmohli šatky, ale hlavne rôzne ergo nosiče, skoro každá mamička čo poznám v mojom okolí má nejaký ergo nosič a pekne sa nosia, resp. sa snažia, mnohým radím ako na to, ale väčšine ľuďom sa to páči 😉

cerimi77
24. júl 2014

@sonulka81 to vážne? už má stoličku? že by to bol náš prípad? 😀 😀 😀 Terezke vyšiel prvý zub až v 15m, tak nemám skúsenosti so zúbkami u takto malého bába a popravde som ich u simonka ani nečakala takto skoro 😕

sonulka81
24. júl 2014

@cerimi77 tiež som pleštila oči...

vieraft
24. júl 2014

@cerimi77 teda Terezka si davala nacas so zubkami. Lejke sa uz tusim tlaci druhy, stale je mokra az po brucho, ale teda nastastie aj ten prvy vyzeral byt bez bolesti a teploty.

Moja herecka dnes dala za cely den iba 1 spanok od 10,30 do 14 a potom uz nespala. zaspala az o 19,45, no nech si na toto nezvyka, ved ja nic pri nej neurobim. uz okolo 16 ju celkom lamalo, ale nezaspala potvora, cumela von z kocika. my budeme musiet spavat iba doma, vonku v poslednych dnoch vobec nespi. a teda vela casu uz travi na styroch, hojda sa, vyskiera na vsetkych, uz len pochopit pohyb noh a ruk a ide to 😝 .

cukrik580
25. júl 2014

@cerimi77 hadam to v tomto pripade budete mat len zubky...Sanko ma od narodenia take kopceky aj nalavo aj napravo v mieste cca prvej stolicky toto vpredu mu navrelo najprv par dni pred prerezanim nie moc ale videla som kopceky a tie place velke boli na druhy den od prerezania...inak aj kamaratka mi vravela ze ziadne hryzatko nepomahalo iba jej prst ked mal hryzla...nam uz sa stava aj take,ze mame placeeee lebo Samik si zahryzol do prsteka 🙂 inak strasne pomaly ide von ten zub,ja uz ho chceeeem 😀 😀
@sonulka81 ja to tu menežujem 😀 😀 😀 😀
@lucul sa nam tam neutop,silno si to uzi za to kocikove 😀 😀 😀 😀
@cerimi77 ja som tiez myslela ze zubadla pojdu neskor 😀 aj mne aj mm vysli cca v 9m

cukrik580
25. júl 2014

@vieraft Samco uz sice zdviha ritku ale nevie co s rukami 😀 😀 asi nevladze dvihnut tych 8kg 😀 😀 😀

jeessie
25. júl 2014

@julin tak supni sem nejake zaujimave odkazy, tu je nas viac, co skusame bezplienkovat alebo latkovky davat, resp. oboje 😉
inak, ja mam sice latkovky kupene, ale sa priznam, ze ich nedavam nejako casto, lebo mala ma v nich straasne velku ritku a zle sa jej hybe a nozky hrozne od seba... no proste nejako sa mi to az tak nevidi, tak ich striedam s pamperskami, aby nemala stale take zavazie na ritke 🙂 a hlavne, ked tusim, ze bude kakat, tak dam radsej jednorazovku, aby som nemusela zapierat 😎

lucul
25. júl 2014

@cukrik580 neboj mna sa nezbavis 😀

@vieraft livka hra partizana kam potrebuje sa doplazi alebo dogula ale najrychlejsie to idr ked da hlavu dole kolena pod seba a odrazi sa 😀

@jeessie u nas tiez tak ked ma latkovu je nervna lebo jej ide vsetko tazsie pritom starsia mala zas radsej latkovky

cerimi77
25. júl 2014

@lu
@jeessie ono je asi problém,ked sa striedajú látkovky s pamperskami,ako má len látkovky,tak nepozná iné a potom ani neprotestuje,možno sa musí viac snažiť pri pohybe,ale terezka sa bývalá až moc dobre,v tomto prebiehala rovesníkov,a ak nedám simonkovi stay dry vrstvu,tak mu vadí al sa pocika,čo je fajn,aspoň sa rýchlejšie naučí pýtať sa,čo sa už docela aj pýta,a aj preto sme začali s bkm,aby som nemusela toľko zapierat,čo sa nám tiež dobre dari

cerimi77
25. júl 2014

@vieraft teplotu nemal,neviem čo mu bolo,odvtedy je v pohode

vieraft
25. júl 2014

@cerimi77 bud rada. boli ste na kontrole?

cerimi77
25. júl 2014

@cukrik580 terezka nechcela nič v puse okrem prsa,ani hryzatka,simonko zasa ucha do pusky úplne všetko,všetko zuzle a slinta,v postielke má jedno hryzatko a posledné dve noci,ako ho uložil po kojeni,tak si to hryzatko nájde,pretoci sa na chrbatik a kuse si ho,potom sa pretoci na bruško a zaspi,ja ho len skontrolujem,či je prikryty

cerimi77
25. júl 2014

@vieraft teraz sme boli,moc negatívny,aj zubky mu pozerala,zatiaľ nevyzerá,spodné ďasno rozšírené,ale opuch nemá,ale tam kde som ja cítila tvrdé a ona mu tam s paličkou išla,tak sa mu to nepáčilo,inde mu nevadilo,tak neviem fakt prečo tak plakal a prso odmietal,ale posledné dva týždne sa tak pekné,jemno prisava,že ho ani necitim že je prisaty,predtým kusal,prsia boleli,krvacali,teraz pohodicka

julin
25. júl 2014

@jeessie Jasne, hneď ti to skopčím :D (dufam, že odkazy tu nie sú zakázané???)
Super video o látkovkách:

https://www.youtube.com/watch?v=uDAPSHDbJB4

O šití látkoviek (o tom mám kopu stránok, ale je tu na to téma) Tam som to nedávala, to by ma označili za totálnu chuderu, že ešte šiť plienky si chce...
http://cis135w.pbworks.com/w/page/39338471/Clot...
A teraz články o BKM:
tento je super:
http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/bkm/item/79-b...
aj tento:
http://www.prirodzene-materstvo.sk/starostlivos...
a ostatné :D
https://www.modrykonik.sk/.../bezplienkova-komu...

http://najmama.aktuality.sk/clanok/1505/bezplie...

http://www.bioflora.sk/.../bezplienkova-metoda-...

http://www.latkovky.sk/Clanok-bkm-v-praxi

http://zena.atlas.sk/bezplienkov.../deti/babatk...

http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/bkm/item/152-...

Príjemné čítanie prajem 😀

sonulka81
25. júl 2014

takže teplotovanie sa nám znova vrátilo..38,5 a aj 39 taká je oťapnutá...nervozna uplakaná a tie poondiate zuby nikde...porazí ma...celú noc sa mrvila chúďa malé...ale na obed zbúchala kaleráb,mrkva a baklažán....mix jej velice chutil 😀 vtedy sa usmievala a po pol hodinke od jedenia zase stará uplakaná pesnička... ☹

cukrik580
25. júl 2014

@sonulka81 mozme davat uz baklazan?svokra mi nabalila tak som nevedela ci mu ho mozem dat 😀 tak super 🙂
@julin kludne davaj odkaty,vsetko je povolene 🙂

sonulka81
25. júl 2014

@cukrik580 myslím,že okrem fazule môžu všetko aj baklažán...ja chcem skúsiť cviklu teraz....patizon jej velice chutil...

jeessie
25. júl 2014

@julin jee, super, uz som si to naotvarala a budem citat, ked mala dovoli 🙂

cerimi77
25. júl 2014

konečne som doma za noťasom, cez mobil píšem ako taký maďar, tak sorry za chyby 😕
@sonulka81 chúďa malé a určite to sú zúbky? boli ste u doktora? a odkiaľ kupuješ zeleninku? našťastie teraz máme možnosť z vlastnej zahradky čerpať, ale baklažan ani patizon zasadený nemáme, pri Terezke som objednávala z bio obchodu zeleninu aj mäso, teraz možno cez zimu niečo objednám keď dôjdu vlastné zásoby a bude to treba trochu spestriť 🙂

sonulka81
25. júl 2014

@cerimi77 patizon sme nafasovali od svokry a tom má jeden akurát na obed ked jej ho uvarím a rozpučím tak má za ten avenťacky pohárik a to zbaští celé....a tu chodím na rink že domáce???tak im verím

sonulka81
25. júl 2014

@cerimi77 len minule sme boli u dokyny dnes nie...aj minule sa sestrička kukala po mne ked som prišla na tretí deň tak uvidím víkend aký bude...

cerimi77
25. júl 2014

@julin pri čítaní tohto článku o BKM čo si dala, som si spomenula, ako som pri Terezke riešila práve to, ako ju mám dať nad misku počas dojčenia, lebo kakávala počas dojčenia a nerobila žiadne prestávky pri kakaní, takže by som ju musela nasilu odstaviť z prsa, čo som aj pár x skúsila a teda strašný rev nastal, hlavne v noci, na toto som nemala srdce, tak som sa naučila dojčiť tak, že máme misku pod sebou počas celej doby... simonko v poslednej dobe kaká tak, že sa odpojí od prsa, vykaká sa a potom zasa pokračuje, ale zo začiatku nie, teraz už počká, až ho dám nad misku, niekedy sa vykaká aj mimo dojčenia.... a ja mám knižku ohľadom BKM a tam píše skúsenosti jedna mamička, myslím američanka, ako dieťa mala úplne bez plienky, vďaka BKM, plienky vôbec nepoužívali, ani na noc, od narodenia... ale musela s dieťaťom spať v tesnej blízkosti, aby vedela zachytiť prvé signály, stále v šatke pri sebe, celý deň a toto by bolo veľa na mňa, takže ja som volila tiež takú zlatú strednú cestu, že hlavne aby sme kakanicu odchytili a potom aj čuranie ak sa dá, ale plienku jasné, že nosíme... len teraz, keď je teplo, tak ho nechám bez plienky ak je hore 😉

cerimi77
25. júl 2014

@sonulka81 jáj 🙂 ale aj na tom rínku treba asi vyberať a kupovať od toho, čo má asi najškaredšie mrkvy, lebo čím je zelenina krajšia, tým je istejšie, že bola použitá chémia proti škodcom 😝 tak ja radšej len z vlastnej zahradky a potom sa teda tiež musím spoliehať na bio obchody, či to čo prezentujú je aspoň z polovice bio 😕 máme tu jeden obchod z bio zeleninou, pri Terezke nebol ešte, tak som musela cez net objednávať a stanko mi to vozil z BA 😕 ... a čo pozerala sestrička? že si prišla neskoro, či? a čo minule povedala? všetko mala v poriadku? no hádam bude víkend lepší 😕

cukrik580
25. júl 2014

@sonulka81 mbe cviklu nechcel ale skusim neskor este
Inak k tej nitrianskej trznici 😀 😀 😀 vzdy ram najdes presbe to,co byva v obchodoch v akcii 😀 😀 ale teraz v lete sa da 🙂 jedna pani tam chodievala ale uz daaaavno to som esre do skoly chodila a nosila cedulu domace,bola aranda ked to vycapila na banany,pomarance a tak 😀 😀 😀

sonulka81
25. júl 2014

@cerimi77 že to je zo zubov a načo som chodila mala som pocit že čakala že sa otočím domov...
...tak uvidím či nepoletíme na pohotovosť