icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

eliska07
30. júl 2013

@matabah Ja som na tom podobne 🙂. Jedla by som len polievky 🙂 - v princípe akékoľvek 🙂. A stále by som tiež jedla vajcia - praženica, lečo, hemendex... Toho sa neviem nasýtiť 🙂. A ešte hamburgery 🙂 Pri malom som stále chcela jesť údené koleno - na tom bolo naše prvé dieťa počas tehotenstva odchované 🙂 a teraz zase takéto chute... čo ma najviac hnevá je, že ja mám veľmi rada ovocie a teraz , keď si nejaké dám, tak mi je z neho väčšinou zle...

eliska07
30. júl 2013

@amanda683 Mne doktor tiež pred dovolenkou povedal, že si nemám opalovať brucho. A počula som na to aj dve verzie: 1. a tá je podla mňa dôležitejšia - zo slnka získavame vitamín D - čo môže spôsobiť, že plod sa bude vyvíjať rýchlejšie ako by sa mal - keďže toho vitamínu príjme viacej ako obyčajne - čo nie je dobré
2. verziu som počula aj skôr estetickú, že žena v tehotenstve, keď sa opaľuje, tak jej môžu po tele vyskočiť hnedé škvrny - jednoducho reakcia tela na opaľovanie.
My sme boli na dovolenke pred tromi týždňami a ja som sa neopaľovala, len bežné prechádzky a kúpanie v mori. A opálilo mi pekne tvár, dekolt, ruky a aj nohy. Na sebe som mala skoro vždy buď aspoň tielko alebo nejakú ľahučkú tuniku s krátkym rukávom. Aby som si chránila bruško. To slnenie mi za to nestálo, aby som uškodila bábätku. A mali sme lehátka a slnečník, tak som bola pekne pod ním a oddychovala 🙂 max. som vystrčila hlavu alebo nohy, aby som sa trošku opálila 🙂

eliska07
30. júl 2013

@mirka_st Klikni si na tento link: http://tehotenstvo.academy.sk/
a tam si zadáš presne termín poslednej menštruácie a pekne Ti všetko vyhodí - kedy máš termín pôrodu, v ktorom týždni si a dáva tam aj pekne rozpísané, čo sa v ktorom týždni s bábätkom deje 🙂. Ja som si to pozerala pri prvom bábätku a teraz si to pozerám tiež. Je zaujímavé čítať ako bábätko napreduje vo vývoji.

skuste1983
30. júl 2013

@mirka_st ja som mala tiež poslednú mrchu 28.4. a termín v knižke aj čo som si sama istá by mal byť 2.2.2014 🙂
Podľa sona to ani mne nevychádza. Tam až na 9. a 14.2. a to je neskoro podľa mrchy. Sonami som sa nikdy neriadila, lebo inak by som pri treťom ani nebola zbalená 🙂

skuste1983
30. júl 2013

dievčatá, lidlu sa nebojte. Aj keď sa to tam nedá vyskúšať, veci sedia veľkostne veľmi dobre. Akurát mne sa nepodarilo zohnať podprdu, mali len mini veľkosti ☹. Ale tepláky sedia ako uliate a rozmýšľam do stredy ešte nad legínami na zimu... A nemala som ani problémy, keď sme chceli niečo veľkostne vymeniť.
Inak som bola prekvapená, koľko tam toho teraz mali. Minule sme išli na nejakú akciu a že prišli TRI kusy! Som bola poriadne naštvaná...

majka3189
30. júl 2013

ahojte aj ja mam termin vo februari velmi sa tesime
konecne sa nam zadarilo

cerimi77
30. júl 2013

@bambulka12 mne robí sono na každej poradni, teraz je to raz mesačne

cerimi77
30. júl 2013

@amanda683 s bruškom ani na slnko ani do teplej vody kvôli prehriatiu 😕 ... ale pozerám, že ty si už viacnásobná mamina 😕
@mirka_st termín pôrodu je vždy +/- 2týždne hore dole, upravovať by sa mal max podľa prvého utz v 10-12tt, potom už utz môže skreslovať, ale mne môj pôrodník povedal, že on sa orientuje len podľa ms 😉

amanda683
30. júl 2013

@cerimi77 nevravim,ze sa tam budem smazit ako spekacka na tom slnku 😀 ale skryvat sa pred slnkom a kupat v studenej vode sa mi vidi pritiahnute za vlasy 😀 🙂 🙂 🙂

bambulka12
30. júl 2013

@barcelona94901
@matabah
@cerimi77 ja by som bola rada,keby mi robil na kazdej poradni,aby pozrel,ci babo rastie a ci mu bije srdiecko a najradsej by som chodila kazdy tyzden 😝

cerimi77
30. júl 2013

@amanda683 skrývať pred slnkom stačí iba bruško, zvyšok tela si opaľovať môžeš, ak nemáš strach že budeš mať pigmentové škvrny, ja som sa takto opalovala skoro celé minulé tehu a nemám ani jednu, ale to je otázka predíspozície a kúpať sa v normálnom bazéne myslím tiež môžeš, lebo voda tam býva skôr studenšia, len sa treba vyhýbať termálnej vode a doma tak isto nepreháňať pri sprchovaní či kúpeli teplotu vody a bude to ok 😉

cerimi77
30. júl 2013

@bambulka12 tak to by sme chceli asi každá, pre istotu, ale nič netreba preháňať, treba myslieť pozitívne a byť stále niečím zamestnaná, ten čas potom rýchlo uteká, okolo 20tt začnú cítiť pohyby a ty budeš mať svoje bábo "pod kontrolou" každý deň 😉

nijka
30. júl 2013

Tak mame to hotovo. Screening nam neurobili ze o týždeň,malinke ma 5,5cm. Vsetko v poriadku len je malinko menšie oproti ms co vieme. Ale mam velmi nizke TSH a poslala ma k endokrinologicke. Neviete niekto co to znamena? Povedala len,ze mi slabo funguje stitna žľaza. Okrem toho uz zajtra mam ist na ten glukozovy intolerancny test. Som prekvapená, lebo som bola presvedčená, ze sa robí tak po 20tom týždni.....

barcelona94901
30. júl 2013

baby ste tu spomínali chute,ja som skočila dnes s malým na čínu a šikmoočka na mna pozerala ,tri krát som si dala k jedlu,ten ich kapustový šalát 😀 a nerobia donášku ,taku chuť mám ešte 😝

amanda683
30. júl 2013

@cerimi77 no ja mam zakazane sa kupat v bazenoch a v stojatych vodach 🙂 Preto ideme k moru,tam sa konecne ocvachtam 😀

bambulka12
30. júl 2013

@cerimi77 snazim sa mysliet pozitivne,ale predsa,ten strach tam je,kedze nie som najmladsia 🙂 .A na september som uz objednana k dr.Holanovi,tak sa tesim uz 🙂

cerimi77
30. júl 2013

@amanda683 tak more ti určite neublíži, uži si dovolenku 😉
@bambulka12 a koľko máš rokov ak sa môžem opýtať?.... ja som pri prvom tehu tiež mala strach, ale akosi som si nič zlé nepripúšťala, teraz akosi ani nestíham myslieť na to, že som tehu, takže ani strach nie je ... a to som vo februári potratila a teda tiež už nie som z tých najmladších.... ešte že si mi to pripomenula, zajtra zavolám do medifery aj ja 😉

matabah
30. júl 2013

@amanda683 necháme to na naše vnútorné pocity,nie?! 😉 to opalovanie a slnenie myslím..

matabah
30. júl 2013

@amanda683 to som rada,že mi ho niekto takto odobril,ten kočiar...mne sa zalúbil v predajni a hotovo🙂
len ešte musím merat,či sa zmestí do kufra autra,máme len peugeot206...natlačím 😉

blondi2
30. júl 2013

ahojte dievcata, vidim ze sme sa riadne rozrastli. Ja som sa tu uz dlhsi cas neukazala, niekedy som si Vas chodila aspon citat, ale v poslednom case ani to. ked mi maly spi, tak vacsinou spim s nim a potom uz nemozem, iba ak vecer. Vidim, ze uz sa veselo vyberaju kociky a niektore uz tusite aj pohlavie. ja som vcera bola na krv a zajtra idem na sono, kde sa bude zistovat downov syndrom, tak dufam, ze bude vsetko v poriadku. Skusim sa opytat, aj na pohlavie 🙂 Co sa kupaliska tyka, chodime dost casto a zatial som nic nechytila. musim si zaklopat. Inak by som sa v tychto horucavach zblaznila, kedze k moru sa tento rok nechystame, lebo sme cerstvo prestahovani do domu, tak teraz investujeme do zariadenia. Opalovat sa neopalujem a ani som sa nikdy nezvykla, lebo som blondina s velmi svetlou pletou a hned mam zo slnka podrazdenu kozu.

figurka1985
30. júl 2013

@nijka ahoj. Ty si podobny pripad ako ja.tiez mi dnes gynekologicka povedala,ze mam nizke hodnoty tsh3.ze sa mam pre istotu objednat k endokrinol. Tak som tam hned volala.mala som stastie.hned mi vzali krv.potrebuju aj nejake svoje testy na protilatky.. atd. Vysledky budem mat v piayok. Ale doktorka mi vysvetlovala,ze ta nizka hodnota tsh nasvedcuje prave zvys.funk.stitnej zlazy. Moja hodnota bola 0,075.normalna by mala byt od 0,5-5. Ale skontrolovala aj stitku.vraj na 99perc.je vsetko v poriadku.ale este pockame na vzsledky krvi. Vraj v prvom trimestri zvyknu byt tie hodnoty dost nizke. Tak dufam.ze dnesna krvicka bola lepsia. Ty sa tiez co najskor objednaj, aby si mala dusicku na mieste.tehotne zvyknu uprednostnovat. 🙂 daj potom vediet,co si sa dozvedela.😉drzim palec

nijka
31. júl 2013

@figurka1985 aha, to som nevedela. Dnes mam volat endokrinologicke tak som zvedavá co povie. Práve cakam na ten testna cukor tak som zvedavá co to bude. I ked stale nechápem prečo tak skoro mi to robia ☹

cejara
31. júl 2013

@figurka1985 našla som niekoho, kto má rovnaký problém ako ja. Niežeby som sa z toho tešila, že máš nízku hodnotu tsh3, ale písala som tu, pýtala som sa a nikto nič. Myslela som si, že som jediná. Mne vyšli najskôr výsledky u gynekológa 0,2 a asi o 2 týždne mi bral krv opäť a hodnoty boli ešte nižšie 0,17. Aj ja som bola u endokrinologičky a tá mi povedala presne to isté, čo tebe. Na krv sa chcem opäť objednať niekedy o 2 týždne. Ja som z tých hodnôt bola úplne hotová, pretože keď som si prečítala, ako by to mohlo ovplyvniť bábätko, bojím sa hrozne aj teraz. Tak Ti držím palce, aby všetko dobre dopadlo, a aby sa nám narodili krásne, zdravé detičky!!! 🙂

cejara
31. júl 2013

@nijka Ahoj, môžeš nám potom napísať, čo ti povedala endokrinologička? Ja mám ten istý problém ako ty a na kontrolu a odber krvi idem asi tak o 2 týždne.Mimochodom, robila mi aj sono a hovorila, že všetko je v poriadku.

aplless
31. júl 2013

ahojte tak ja som sa dnes tesila ze uvidimdrobca a zobrala mi lun krv ☹ ale mam knizku

jessy212
31. júl 2013

Ahojte baby chcem sa opýtať ako užívate vitamíny. Keď toto prvé balenie je do konca 1ho trimestra a ešte mám dosť tabletiek môžem ho užívať aj v 2hom trimestri alebo ich mám prestať užívať a kúpiť si vitamíny pre 2trimester. Som z toho jeleň. A chcem aby bábätko dostalo všetky vitamíny čo potrebuje, keďže mi málo čo chutí jesť. A vôbec nemôžem ani cítiť zeleninu....Ďakujem za rady

eliska07
31. júl 2013

@jessy212 Tak v tomto Ti asi velmi neporadím. Mne našťastie vychádza, že tie vitamíny z 1. trimestra dojem na konci 11. týždňa, potom sa chystám na nejaké 2 týždne prejsť len čisto na kyselinu listovú, a potom si kúpim už vitamíny pre 2. trimester. Ale pre Tvoju spokojnosť by som asi zavolala priamo doktorovi, resp. jeho sestričke a opýtala sa na to. Ja keď som ochorela, tak som jej volala, čo si môžem a nemôžem dať, aby som si nejako zbytočne nepoškodila, resp. ani nie tak sebe ako bábätku.

aplless
31. júl 2013

@jessy212 ja uzivam kyselinu list. a babyplan myslim ze tam nic nepokazim

biba
31. júl 2013

Baby co vsetko sa zistuje z prveho odberu krvy? AJ downov syndrom??? Ja ked sombola na prvom sone, ale robilo sa zo spodu, tak akosi som neni si ista, ci som si vsimla, ze ci sa babo hybe. . . vazne si to nepamatam,ale viem, ze mi doktor ukazoval, ze kde ma srdiecko a ako bije . . . verim, ze vsetko je v poriadku, no predsa len mam strach aby nahodou nebola daka vyvojova vada, ci nieco ine, to neviem ci by som zvladla ☹

figurka1985
31. júl 2013

@cejara
@nijka baby, nestresujme. vselico moze ovplyvnit nase deturence... a este viac ten stres. Ja si myslim, ze keby to bolo take strasne, endokrinologicky by s tym nieco robili predsa, nie? skuste napisat do nejakej poradne, kde odpoveda na otazky lekar.... co on na to...hm?
ja sa nebojim... nasmu dietatku verim, a drzim palceky aj vam baby! 🙂 hlavu hore 🙂