Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@os neblázni sa ešte 😀 s tým spaním v našej posteli mám od pár ľudí potvrdené, že sa to v pohode dá. Byt nie je až taký malý, trojizbový, ale nebývame tam sami a je plný vecí, ktoré je problém dať preč (po mojich starých rodičoch) a máme málo nábytku trošku, resp. on je to väčšinou taký starožitný, veľký, ktorý do takého priestoru nie je ideálny (ale tie postele sú super.). Ktovie, kým bábo vyrastie, môže sa situácia celkom zmeniť. Snáď kým bude malé, nebude toho veľa treba.
Nejaké zoznamy čo treba mať som našla na iných stránkach, ale využijem hlavne know-how od kamarátok.
Nad PN zatiaľ nerozmýšľam, zatiaľ to zvládam. Nerobím priamo s deťmi, ale v kancelárii a aj keď je to brutál stresujúca robota niekedy, tak hádam to pôjde... ak nie, tak pôjdem na PN. Ale kvôli peniazom sa to fakt neoplatí, jedine ak manžel dostane brutál dobre zaplatenú robotu.
ahojte no ja tiez potrebujem stahovat vymenit detsku izbu so spalnou lebo do nasej spalne sa zmesti max. skrina a postel a mala ma velku izbu tak to chcem vymenit kym bude babo s nami a snad sa nam do dvoch rokov podari prestahovat tam uz su planovane dve detske. sice aj teraz mame dve ale v jednej mame macky 😝 jaj uz chcem byt v novom dome teraz mame 4 izbovy a tam budeme mat 5 izbovy s velkou kuchynou, takze aj ja by som bola rada doma PN ale nemozeme si to dovolit ked chceme rychlo dokoncit dom. po malej mi ostala len postielka a golfac a par novorod. veci ostatne budem musiet kupovat vsetko ale tiez to nechcem prehanat urcite chcem odsavacku to mi pri prvom chybalo .
tak ja sa balím a pre istotu ,som si ešte vyskušala 3/4 nohavice ,no ja ich nezapnem !
tak vyberám dalšie ,kde mám v páse iba gumu,no tlačí ma!
boože,ked budu tehu veci niekde tak si nakupim aj dopredu,nečakala som
inak nase macky su zdrave testovane ockovane a aj mne vysli testy na toxoplazmozu mi vysli neativne. a to sa snimi tulim cistim im zachody a vsetko okolo toho
@aplless ja mám práve pre tieto mačky a psov predsudky,normálne milujem zvieratá,ale aj minule v parku ku mne podbehol pes s takouto kožou ,ja som sa zľakla..človek sa rýchlo pozrie a neuvedomí si,že je to fakt pes!!áááá,som zvreskla ,on bol do pohody,ale ten šok..ja si krmím kačky ,v klídku ,zamyslená a zrazu prebehne..nevieš to hned zaradiť,že čo to jéééé
zvyknutá som,sama mám psov,moja mama má aspon 8 mačiek,teraz male mačiatka,,ježiši korytnačky,potkany,škrečky,holuby,papagáje a xy druhov zvierát chová..ale toto som si hovorila,že keby to neni cudzí pes,že rešpekt,jedno s druhým,ja by som ho skusila pohľadiť ,že by ma to prešlo ,rovnako aj taku mačku.,.pretože sa vždy zľaknem ,ale ja myslím,že je to len ten nezvyk,predsudok,tak normálne čumím na tie tvoje fotky ,že hádam by som sa nebála reálne aj maleho mačiatka 😀
@aplless čo odporúčaš ako minimálnu základnú výbavu k bábu? 🙂
@barcelona94901 na dotyk su velmi prijemne ich koza je velmi horuca maju vyssiu teplotu ako my nie je to nic strasne aj ja sa stretavam s mnohymi ludmi ked to vidia na fotke ze je to hnusne ale ked ich uvidia nazivo tak si ich hned zamiluju
@kazunomiya hihi no plienky to je zaklad body dupacky kosielky tenke ciapocky , samozrejme kozmetika ale mne sa osvedcili vzdy len tie najlacnejsie ako je indulona na ritku a na umyvanie oebyc detske mydlo to tvrde, olejcek aviril.
Na von fusak deky kombineza a nejake svetriky ciapocky hrubsie
@barcelona94901 mne začali nohavice a sukne byť malé tak v 12tt... tuším. Preto teraz zháňam ostošesť. Najhoršie je to s vecami do práce, lebo také "slušné" zatiaľ nemám - kamoška mi dala skôr taký ležérnejší štýl. (Zatiaľ nepozerám v obchodoch, to len ak to bude nutné).
@aplless ako dieťa som nemohla hadov,už na pohľad,otcov známy ich choval a aj malého pytona som sa bála pohľadiť 😝
ale ked som sa premohla,to bol taký šok ,pohľadila som aj veľkého hada,nehovorím,že sa ich nebojím ,ale fakt je,že čo si človek myslí a skutočnosť,ked chytíš ,uplne inééé 😀 😀
@kazunomiya a vybava pre maminu tampony do podprdy, vlozky ak je normalny porod, veeela vloziek 🙂 mast na bradavky a inak ma nenapada
@aplless no oblečenie mi tuším dala kamoška všetko, čo píšeš, aj viac (mám toho dve velikánske krabice)... ale preberať sa tým plánujem v treťom trimestri, pekne všetko oprať a vyžehliť a poukladať... to je zatiaľ skoro... takže v tom som v suchu. Ešte potrebujem vyriešiť plienky (chcem látkové, ale až sa bojím si o tom vôbec čítať, tých druhov je toľko, že sa v tom strácam a normálne mi to naháňa hrôzu), zavinovačky (jedna je tuším v tých krabiciach od kamošky) a potom už len veci okolo, ako tú odsávačku, kozmetiku a pod. A šatku na nosenie. Ale tú mám sľúbenú od kamošky.
Strašne sa mi páčila taká hracia deka či hniezdo, čo má jedna známa pre svoje bábo (celkom maličké len okolo 2 mesiace má).. som teraz bola u nich na návšteve... bolo to perfektné, bábo sa v tom môže zabávať so zavesenými hračkami alebo len tak ležať a pozerať na návštevy (som ho riadne unavila 😉 ), aj prenášať sa v tom dá a keď bude väčšie tak sa z toho dá urobiť taký domček na hranie... ale takéto hlúpostičky si ešte rozmyslím 🙂
@aplless to som sa chcela spýtať, kde sa vlastne tieto pôrodné a dojčiace veci kupujú. V lekárni? Či?
Prvý krát čo budem potrebovať taký sortiment, takže netuším, kde to majú.
@kazunomiya hracky mozes riesit aj priebezne myslim ze je toho cely internet, ja som ti napisala veci ktore musis mat urcite , a pocet kusov zavisi ako casto budes prat, zavinovacky su tiez dobra vec aspon 3ks kedze budeme vo februari, ja som mala malu v novembry a vyuzili sme na 100 percent
@kazunomiya maju aj v lekarni aj v tesku aj v droerke tarza uz nie je problem, ja chcem akurat vyskusat miesto vloziek do nemocky su take jednorazove nohavicky sa mi to viac pozdava nemusis si potom davat pod seba ani tu plienkovu podlozku aspon na tie prve dni v nemocke
@aplless zavinovačky teda budem určite ešte zháňať. Keď nie inde, tak aj v tunajšom bazáriku som videla pekné.
Hm tak nabudúce keď budem vo veľkom Tescu tak sa diskrétne popozerám ;)
@kazunomiya este jedna rada nekupuj nicoho vela radsej menej vyskusaj a ked sa ti osvedci tak nakupuj veeela
@aplless dík, to je presne moja predstava 🙂 tak to mám v pláne. Obávam sa len toho, že kamošky mi dajú z niektorých vecí tak veeeľa, že to bude až priveľa. Ale veď uvidím v praxi, koľko čoho bude treba.
@kazunomiya ahoj, pozeram, ze chces pre babo pouzivat latkovky a si z BA.. skus si zabehnut pozriet do predajne, v BA su 2 http://www.latkovky.sk/kontakt a http://www.latkoveplienky.sk/kontakt je lepsie raz vidiet ako o tom 100xcitat a v latkovkach mavaju aj poradenske dni 😉 inak ak nie si narocna, kludne vystacis aj s obycajnymi bavlnenymi stvorcovymi plienkami a vrchnymi nohavickami na cele plienkovanie (na neskor par bambusovych vkladaciek na zvysenie savosti + par kusov bambusovych nohavickovych na noc)..
ja som porodne (vlozky, jednorazove gatuse a nepremokave podlozky) a dojciace veci (tampony do podprdy) kupovala v sanitase, a ked som mala nakupene, vsimla som si ze su aj po drogerkach a za lepsie ceny 😉 a este veci ako odsavacku a podobne by som dopredu neriesila, nevies ci budes potrebovat a po lekarnach a detskych predajniach ich je spusta, nie je problem kupit aj potom ako sa babo narodi..
@kazunomiya no oblecenie sa nepokazi mala som na mysli hlavne kozmetiku
@lenusskaa ja bývam presne tam, kde majú predajňu jedni z nich, tak tam určite skočím 🙂 Snáď mi tam poradia, nie?
Náročná veľmi nie som, zdá sa mi, že tá šírka ponuky je až priveľká 😀
Pozerala som sa v drogérii, ale asi v nesprávnej. Asi to mám hľadať v takej "klasickej", že? Ja chodím väčšinou do DM a tam veľmi také veci nevidím.
@kazunomiya , povedal že som prepracovana a mam odychovať, ja som chcela do oktobra že kým sa nasťahujeme do domu, no bohužia, som skôr ...skontroloval ma zo spodu , tam bolo všetko ok, tak len odych my kazal.bruško ma stale pobolieva, kazal my magnezium uživať pri bolesti a ak to neprejde pôjdem si poležať..
@ejkapod mňa tiež občas trochu bolí... keď som unavená a dokonca aj keď som nenajedená. Našťastie zatiaľ to je celkom znesiteľné, len neviem, nakoľko je to normálne. Tiež som si radšej kúpila magnézium ale ešte sa opýtam lekára. Minule som mala aj kŕč v lýtku v noci, tak asi to magnézium sa bude hodiť.
Prepracovaná.. to mi tuším reálne hrozí.. teraz boli prázdniny, tak som moc nemusela pracovať (v škole), čo sa hodilo, lebo mi niektoré dni bolo strašne, ale teraz to začína naplno a niekedy neviem, čo skôr. Ak to nebudem zvládať, tiež to budem musieť riešiť.
@kazunomiya pri latkovkach je vela krasnych vzorov a farieb a len to laka stale dokupovat nove, aj ked by vybava doma stacila pre 3 deti (ved s takym obrazkom este nemame a pod. 😀 , pozor na to 😀 ) v drogerkach alebo aj v tom tescu skus hladat pri detskych veciach, aj v DM maju
@lenusskaa dík, budem sa radšej držať obyčajných bielych 😀 Aj tak myslím, že tie obrázky sú viac pre rodičov, ako pre tie deti. To my chceme, aby deti boli rozkošnučké...
@kazunomiya , krče do lytiek dostavam aj ja hruza..no neboli to neznesitelne krče ale časte a v robote my povedali aby som radčej išla nech ma kukne no a on ma nechal hned pn..no on ma už od začiatku tehu chcel nechať na pnke, stale sa ma pital či sa nechcem dať vypisať..no a už je to tu..

@kazunomiya
... hej robim v skole, idem v pondelok.. ale fest sa mi nechce... nerozmyslas nad PN? .. ja kvoli peniazom ani nie... mame 2 uvery...
... no.. ja este nemam ziadne veci.. to uz mam zhanat??? :D ... ja mam vyclenenych 5 suflikov a 4 policky.. bude to stacit??? 🙂
... kolko izbovy byt mate? abo dom? ... nemas detsku? ...nebojis sa ze na babatko v spanku zabudnete?
... ja chcem upratovat az na jesen... ze neskor 🙂 nech nemusim 2x 😀 {okna, zaclony... jesenne upratovanie}
... a voooobec netusim co vsetko mi este bude treba... nemate niekto nejaky casovy plan pre prvorodicky a zoznamy co vsetko potrebujem?????????