Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@os neviem,prečo teraz nemerala...nevravela nič,len že je všetko v uplnom poriadku...mrkla to očkom,kostiská má riadne,ale zapísala tuším len priemer hlavičky a že potom prídem na dalšie meranie...myslíš,že mala teraz merat či ako??
@os +
@cukrik580 dakujem za gratulácie🙂,a s tou nervozitou to bolo dnes už lepšie...asi to bolo z práce,tie moje pondelky🙂🙂🙂len to bolo po dlhom čase,pretože ma prehodili na iné stredisko a nudím sa tam,a je mi tam zima....ja sa potrebujem mrvit a nie zadžubávat....vrrrrrrrrrrr 😒
@katty137 mna dnes prvýkrát páli záha...jedla som na obed gulášovú a dukátové buchty....niekde som čítala,že ked páli,treba si dat niečo mastné...čistý hryz klobásy,alebo kúsok slaninky atd...že to tú kyselinu zožerie....tak ak to neprejde,zajtra kupujem slaninu 😉
@cukrik580 ja sa vobec nevyznám v tom,či mi robí uzv,velké,malé sono a tieto veci...vždy ma kukne na poradni na tom monitore,čo vidím aj ja ,a ked sa červík mrví,idem spojkojne po svojom 🙂 🙂 🙂
tie kočíky camarello sú aj moje naj...len ešte neviem ktorý...na začiatku som obzerala ten Q12....bola taká velká vanička,to sa mi lubilo,ale športovú čast som dobre neobzrela....pojdem ešte raz minimálne sondovat s nejakými fíglami na predavačku 😉 😉 😉
@eliska07 ja tiež ešte necítim nejaké pohyby,resp. asi ani neviem či je to ono,ked sa niečo aj pomrví....a večer,ked ležím na chrbte a natieram brucho,tak sa vydúva na strany,a mrví sa zrejme,cítila som to pod rukou,aj to vidím,ale zvnutra nič také.-..dr. povedala,že záleží ako sa uloží....lebo napr. včera som už mala pekne viditelné bruško od rána a dnes sa červík schovával 😉 😉 😉 takže sa mi to takto strieda🙂
@matabah mne o placente zatial nic nevravel tak je asi vsetko ok 😀 az mi to je divne a aj jemu, ked sa ma spyta ako sa mam a ja vzdy ze dobre... 😀len teraz naposledy som mu povedala, ze ked sa nenajem tak mi byva zle a on ze treba papat casto...som si myslelas, ze no moj zlaty pamataj tieto slova 😀
tu slaninu budem musiet skusit...ja som pocula o mlieku...
Včerajšia poradňa dopadla super 🙂. Konečne som poriadne videla malinké 🙂. Krásne sa hýbalo, mrvilo, srdiečko mu bilo, videla som aj rúčky, nôžky, chrbticu. Vypýtala som si aj fotku, ale je taká nevýrazná, pretože sa bábätko stále hýbalo. Skontroloval mi aj plodovú vodu a placentu a že je všetko v poriadku 🙂. Pohlavie nevidel, ale to nevadí, ešte máme čas 🙂. A kľudne môže byť aj prekvapko 🙂. Na budúce, 8.10. - to už bude "veľké" sono, bude bábätko merať a vraj ma bude pozerať aj zospodu.
Magnézium, resp. Magne B6 som doteraz jedla 1 krát denne a už mi zvýšil dávku na 2 krát denne - a to zatiaľ nemám kŕče, ale asi vie, prečo to robí. Mám stále nízky tlak, ale či mi v tom magnézium pomôže, to netuším. Hlavne, že mi už nie je zle. Kázal to samozrejme dopĺňať tehotenskými vitamínmi.
A brali mi aj krv na tie tripple testy a výsledky budú o cca. 2 týždne, tak som zvedavá.
@os asi nejde o to, ze je vzadu, mne lekar povedal, ze je jedno, ci je vzadu alebo vpredu alebo na vrchole.. ide o to, aby nebola prilis nizko, teda aby nebola vcestna placenta. Sledovat to musi preto, ze placenta sa v priebehu tehotenstva trochu presuva (to som sa len tu niekde dozvedela). Mne ju pri prehliadke specialne pozrel vaginalnym ultrazvukom, aby videl ci je vsetko OK.
Vcera som bola prvy krat na "predporodnom kurze" teda on je trochu komplexnejsi, tak mu hovoria kurz rodicovstva. Vsetky baby tam boli tak 30tt len ja 17tt 😀 Ale bolo to super, myslim, ze cim skor sa niektore veci dozviem, tym mam viac casu si vsetko popripravovat 🙂
@kazunomiya aj ja chcem ist...len nejak nemam odvahu sa tam objednat, zahlasit...ja mam panicky strach z novych veci 😀 asi poviem manzelovi nech tam zavola 😀
Baby, potrebujem poradit... myslite, ze tato postielka je dost vyuzitelna?
http://www.brendon.sk/Products/Details/19491
pride mi to superprakticke, pre zaciatok.. ale zase velkostne je dost malicka. Niekto moze poradit kupit velku postielku a rovnako si ju napojit na postel... ale zase babatko by v tom pripade spalo dlhsie vedla nas, a potom by odnaucovanie od nasej postele trvalo podstatne dlhsie....
Myslite, ze je to zbytocnost? Kupit radsej normalnu postielku, a oddelit ju od nasej postele... ale zase to nocne vstavanie.... 😕
Prosiiiiiim si radu :-*
@figurka1985 určite by som kúpila normálnu postielku 😉 vydrží ti dlho 🙂
@anjelik0907 ty budes postielku nadpajat k manz. posteli? Alebo si v noci zacvicis? 🙂
@figurka1985 urcite normalnu postielku, nevies ako bude dieta chcet spat, moja nechcela sama spavat v postielke a do dnesneho dna ju mam z odstranenou bocnicou a matrac zarovno nasim a je spokojna, ine deti zas potrebuju sukromie 😉
ja som mala postieľku aj pri malom hneď vedľa našej postielky, tak že tam nebola žiadna medzera ... proste úplne vedĺa manželskej postele bola postielka.Takže keď som večer načiahla ruku cítila som maličkého pri sebe ,keď bol chorý načiahla som len ruku a skúsila mu čelíčko ....niekedy večer keď bol starší chcel sa držať za ruku cez tú mriežku kým zaspinkal 😀 krásne časy 🙂
@figurka1985 odpoveď pre teba vyššie 😉
@anjelik0907 teraz uz spinka sam, oddeleny? nebolo odvykanie pre neho tazke?
@cukrik580 coho sa bojis? Ja som sa na kurz prihlasovala e-mailom v jednom rodinnom centre, co mi poradila kamaratka. To je lahsie ako telefonovat 😀 Tych kurzov je dnes myslim uz dost vela, takze sa daju pohladat, taketo sukromne, alebo aj take tie "nemocnicne" ale na to je jednak cas a jednak tie nie su take komplexne.
@figurka1985 noo už sám, veď má 12 rokov 😀 😀 😀 😀 nebolo keď mal 3 rôčky sme mu zariadili detskú izbu a začal spinkávať sám. Samozrejme postupne, nie každý deň len občas spinkával sám, potom čoraz častejšie. Keď bol starší tak víkendy spinkával pri nás ...a keď bol choručký
@anjelik0907 😀 😀
nooo, daj pokoj! moja znama ma 14. rocneho chalana, ktory s nou este spi v posteli, ked je manzel pracovne odcestovany... Takze jedine vikendy travi mlady muz vo svojej posteli... 🙂
Tak hladam velku postielku 🙂 a matrac odporucas molitanovy, kokosovy, alebo zo studenej peny?
@kazunomiya ja sa bojim vsetkeho noveho a nenavidim telefonovanie :-/ uz ked tam pojdem prvykrat tak uz potom bude dobre... 😀 ja napriklad nejdem sama ani do obchodu v ktorom som este nebola 😀 ja som taka divna 😀 dala mi sestricka kontakt na jednu pani co robi toto v NR a pisu a hovoria o nej same dobre veci, ale ja mam strach 😀 keby ma tam dakto objednal, tak uz sa prinutim tam ist 😀 alebo najlepsie keby mam daku partacku 🙂
@figurka1985 jój zlatko, ja som vyberala matrac pre 13 rokmi a to bol obyčajný klasický 😀 takže v tomto ti istotne ja neporadím 😉 ale tak fešák je zdravý športovec tak hádam mu neublížil 😀
@anjelik0907 😀
ved aj my by sme podla najnovsich odporucani nemali byt na svete 😀
ale teraz budes vyberat matrac, nie? 🙂
@cukrik580 tiez nerada telefonujem, ale tu sa prihlasovalo kompletne cez internet, e-mailom 🙂
Ale ak najdes niekoho kto by ta tam objednal, tak mozno to je riesenie. Aj ked, ja sa vacsinou nakoniec prinutim a prekonam a zistim, ze zo mna neubudlo, aj ked som sa bala telefonovat.
Nebudes urcite jedina. Mam to takto od detstva, nastastie uz menej, lebo inak by som vobec nemohla robit svoju pracu, kebyze neviem ani niekam zavolat.
@kazunomiya ja viem dopredu ze zo mna neubudne, len sa pri tom citim ako idiot...ja som to volakedy nemala, len raz som zdvihla pevnu linku ze halo? a tam ucitelka zo skoly, daco chcela s mamcou, mali sme ist spievat do slovinska a mamca ma nechcela pustit a ona zacala po mne vrieskat ze ako sa zdviha telefon a proste toto mam od vtedy asi 😀 ja asi pre istotu poviem muzovi nech ma objedna 😀 a bojim sa tam aj ist a tak, ale uz ked som niekam objednana tak uz idem, uz sa dako prinutim, ked uz som objednana 😀 len som zvedava ake baby tam budu a tak, aj ked myslim, ze sa skamaratime ale tak je to predsa nieco kde budem prvykrat...potom uz bud e dobre 😀 len ma serie, ze je to na druhom poschodi a boli sme sa tam s muzom pozriet minule, lebo sme boli blizko a kym som vysla s tym mojim pupkom hore tak som funela jak lokomotiva a to som bola len v 17tt co to bude v 35tt napriklad 😀 pojdem o hodinu skorej 😀
@cukrik580 to si nevidela kde bol ten kurz kam som isla ja. To bola totalna paza kdesi na druhom konci mesta, najprv som musela prejst cez cestu kde sice bol prechod ale auta tam jazdili ako keby nebol, a potom som musela ist po ceste, kde nebol chodnik ani krajnica ani nic... na taky koniec sveta trochu, potom ma este vratnik legitimoval a vynadal mi ze som mala prist skor 😀 No a je to neskoro vecer kedy uz som po praci unavena. Ale stoji to za to, tak dufam, ze 7 tyzdnov tam vydrzim chodit.
@kazunomiya kolko hodin to je? tuto je to prosim pekne v zubnej poliklinike 😀 a 10 hodin, v com je aj to, ze sa dostanem kuk do porodnice 😀 to ma najviac laka :D
@cukrik580 je to sedem stretnuti po 2-3 hodiny, na niektore su pozvani aj ockovia. Toto prve bolo 2 hodiny.
Do porodnice sa pojdem pozriet, mam info, ze sa to odporuca az tak od 34tt, porodnica ktoru som si vybrala bezne tieto prehliadky robi. Takze na to je este cas 🙂
@kazunomiya ja to budem mat priamo v ramci kurzu, je tu aj cvicenie aj kojenie, tiez daco s ockom, dychanie a tak 🙂 a mala by som doplacat okolo 25-30 eur s mojoou poistovnou 🙂

a este som vam chcela napisat... zevraj mam placentu prichytenu vzadu.. a ze to "budeme sledovat"... takze... je to zle??? viete mi o tom nieco napisat?