icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

danilee
12. sep 2013

@eliska07 Jejda, dakujem Ti velmi pekne za perfektny zoznam veciciek a prakticke rady. 🙂 Presno to som potrebovala, trochu sa zorientovat, pretoze kazdy radi inak..Mamina, ze tie mini velkosti uz nedokupovat, sestra zasa, ze ich mam malo 😨 Zrovna dnes som uz uz skoro v HM-ku prikupila dalsie bodicka, teplaciky, pyzamka a dvojsupravicku, vsetko vel. 50 😅 Teda budem uz pozerat vacsie, od 56 vyssie. Na zavinovacku som uplne zabudla, vlastne jednu mam, je to jedina podedena vec .
Urcite si spravim zasobu bavlnenych plienok, pozeram, ze tie maju vela moznosti vyuzitia 🙂 super tip na rukavicky, to by mi asi vobec nenapadlo 🙂 a tiez salik.
Inak pozerame v rovnakych obchodoch 🙂 tie ponozticky mam z Mark Spencer take biele balenie po 4 pary.
Rozkosne je to to malicke oblecenie 😵 prijemne vyberanie aj Tebe 🙂
Niekomu sa to moze zdat zavcasu, ale hovorim si, ze radsej teraz a pomaly, postupne, ked neviem ako sa neskor budem citit (mozno ako nemotorna chodiaca chladnicka :o) ) a viem, ze ked budem mat doma gro nachystane, budem kludnejsia.
Aj s vianocnymi darcekmi to mam podobne. Pokoj na dusi mam az ked je vsetko pokupene a darcekovo zabalene najneskor koncom novembra 😀 a potom uz len vychutnavam atmosferu a chillujem 🙂 Teraz sa napadlo, ze to budu tento rok naozaj vynimocne krasne Vianoce pre nas vsetky 😵

lucul
12. sep 2013

@danilee zalezi od velkosti babanka ja som napr. vyuzila velmi dlho 50tku moja bola drobunka a napr.rukavicky som vyuzila len ked som isla von inak sa neskrabals vobec ale zas dokupit vies aj potom kdekolvek resp.manzel vybehne 😉

eliska07
13. sep 2013

@danilee Tieto vianoce budú určite krásne, ale predstav si, aké budú potom tie na ďalší rok 🙂. Aj keď je jasné, že tie prvé spoločné vianoce si aj tak viacej užijú rodičia ako detičky, keďže sú malinké 🙂

Díky za tip na ponožtičky 🙂 Aj M&S je super predajňa - majú síce dosť drahé veci, ale zase sú dobré. A keď majú výpredaj, tak sa určite oplatí pokúpiť 🙂

cukrik580
13. sep 2013

@kazunomiya tak yz tam manzel volal.platim 20e 25.9. Sa mam prist pozriet na uvidnu hodinu a bude otvarat 4 kurzy tak sa dohodneme ci budem chodit ci nebudem a tak 🙂 to budem 20tt 😀

barrilla
13. sep 2013

@danilee Ahoj. Aky fusak mas? Prave teraz nad tym rozmyslam, lebo pri nakupovani zacinam od najdrahsich veci, aj ked este musim kupit postielku. Kocik mam. Tolko druhov tych fusakov je, ale z tych cien sa mi toci hlava. Asi kupim nejaky z druhej ruky, ale ani neviem ktory je dobry. Tiez nic som nepodedila, lebo moja sestra, rozdala totalne vsetko co mala.

martuskag
13. sep 2013

@barrilla
ja mám doma fusak Kaiser multifunkčný- je aj do vajíčka, hlbokého, aj športového kočíka. Som s ním veľmi spokojná 🙂

barrilla
13. sep 2013

@martuskag Mne sa ma maly narodit vo februari, bude dobry? To mas ten Kaiser JOOY?

martuskag
13. sep 2013

@barrilla
nemám tento, ale multifunkčný-tam je zips a fusak sa dá pekne zmenšiť, alebo zväčšiť.
tu je link.
http://www.babymarket.sk/sk/4780/1632/kaiser-fu...
Ja som ho kupovala pred 1,5 rokom, malý sa mi narodil v marci-ale som ho využila ešte aj vo vajíčku, a vlastne aj celú túto zimu v športovom. A vo februári ho určite vytiahnem pre druhého drobca.

danilee
13. sep 2013

@barrilla Ako by si hovorila o mojej sestre 😉 to iste...po dvoch krstniatkach nezostalo nic.. ☹ vsetko porozdavala svagrinej a kamaratke. Smutne, lebo zisli by sa mi a mala velmi pekne vecicky 😝
Uf, teraz ked pozeram fusak od martuskag, tak vidim, ze ja som to poplietla, to co mam doma nie je fusak ale zimny overal 😕 😕

matabah
13. sep 2013

@danilee
@eliska07 ahojte..ja naštastie budem dedit takmer všetko po synovcovi,čo ma sem -tam aj neteší,lebo potom nemožem vela nakupovat🙂...ale chvala bohu ved by to bolo zbytočné..akurát kočík doladíme k pohlaviu,ale tiež si hovorím,že čo ked bábo prekvapí a vylkezie opačné pohlavie??ved aj to sa stáva🙂🙂🙂
no aa tak sa teda chodím tešit do second handu a kupujem si sem-tam overalík atd..napr. dnes za 3,80...ako nový 😉

matabah
13. sep 2013

@cukrik580 moja-... som v pomykove... 😕 😕 😕
dnes som skočila do obchodu detského u nás a boli tam aj kočíky....predavačky ma odhovárali od camarella,že je vraj velmi tažký,stále sú problémy s kolesami(fučia,defekty...), a ešte že športová čast je tiež nedobrá,zbytočne velká....odporúčali mi BEXA kočík....vajíčko,vanička a športiak v cene 430 e....noo,tak asi ma zabiješ,ale viem,že ho chcete tiež,tak ti to píšem...obehám tých obchodov viac a uvidím,kde čo budú hovorit....tieto dnešné tovary...volakedy to bolo aké jednoduchéé...v podstate nemáme zas tak vela času...už v decembri musíme objednávat,tak idem pokukat po nete ešte trošku,pa paa

cukrik580
13. sep 2013

@matabah no ten co sme vybrali my, tak ten ma len 9 kg konstrukcia s vanickou, skusala som si ho )"kocikovat" jednou rukou a slo to uuuuplne supis a odporucali mi ho v 3 obchodoch, tak neviem, ale dakujem za info 😀 ja chcem istotne camarello malaga aj keby zaby z neba padali a aj s mm sme dohodnuti ze cca v polke oktobra ho pojdeme objednat 😉 takze ako myslis, ja ho chcem urcite 😀 a prajem vela stastia pri rozhodovani 😀

edinka20
13. sep 2013

@danilee neviem ci sa to sem hodi ale napisem ti nazov tych tabletiek na zahu mne velmi pomahaju - GASTROSYNÉSINE od Boironu.. dufam, ze ti pomozu ak ich vyskusas. A na tu prvu vybavicku by som tiez nekupovala nejake male oblecenie, lebo mne sa stalo pri prvom, ze mi mamka kupila body č.50 a ani raz ich maly nemal na sebe lebo sa velky narodil.. 🙂

cukrik580
13. sep 2013

Tak maminecky...my sme dnes asi zacali oficialne kopkat...teda dufam 😀

nijka
13. sep 2013

@cukrik580 mne tá naša malá včera tak kopala cestou domov po diaľnici do mechura uuuplne plného 😎 😎 😎 akoby najväčšia sranda na svete 😎 . MM sa mi smial, lebo som jej dohovárala, že keď sa pocikám, bude zima aj jej 😀 😀 😀 . Ale gratulujem, konečne vieme, že ich tam máme, nie? 😉

cukrik580
13. sep 2013

@nijka hej hej.aj ked pri mojej postavicke sa mi to zda nejak skoro tak dufam ze som to spravne identifikovala 😀

nijka
13. sep 2013

@cukrik580 no, ja som tiez myslela, ze to budem citit neskor prave kvoli postave 😉 ale u mna to mozno astma urychlila. Necitim ju ešte uplne kazdy den, ale som si vsimla, ze ma skor kope "dnu" do criev a tak a vtedy mavam aj taky hrbolcek na bruchu- asi chrbatik 🙂

cukrik580
13. sep 2013

Dnes prva noc s mojim novym kamosom-kojacim vankusom 😀

aplless
13. sep 2013

ahojte aj ja sem tam pocitujem take bublanie v brusku snad uz je to babo.

danilee
14. sep 2013

@edinka20 Ahoj edinka, dakujem pekne za tip na homeo, vyskusam. Tak mi to vychadza, ze tych mini veciciek ozaj len zopar, ked bude miminko naozaj extremne male (zopar takych uz mam a viac nebudem dokupovat) a sustredim sa na vybavicku od vel. 56 a vyssie. No a samozrejme potom sa uvidi uz "nazivo" a podla toho budeme chytro dokupovat 🙂

barrilla
14. sep 2013

Ahojte! Niekedy ma tak priserne bolia prsniky a bradavky. Aj vas? Co proti tomu robite?

bambulka12
14. sep 2013

@barrilla mna tiez velmi bolievali,ale uz asi tyzden je ta bolest ovela mensia,pred tym,ked som dala dolu podprsenku,mi bolo az do placu,ale teraz uz nie 🙂

bambulka12
14. sep 2013

@cukrik580 mna uz tiez krasne kopka,hlavne,ked si lahnem,alebo sedim,ked chodim,tak asi ju hojdam a spinka 🙂 .Ked si polozim ruku na brusko,tak vtedy vacsinou prestane kopkat,neviem,ci ju to ukludnuje,alebo sa chce hrat so mnou 😀 .Stale si tak predstavujem,co tam asi robi,lebo uz niekedy citim,akoby take vlny 🙂 ,asi robi kotrmelce 🙂

nijka
14. sep 2013

Náš prvý kúsok do vybavicky 🙂

ania4
15. sep 2013

Juj kocky ja sa uz tak tesim na preberanie tych malych veciciek...budem dedit po sestrinych troch detoch tak je tam toho dost... zopar mechov, tak musim pretriedit podla velkosti....a potom zistim co treba este dokupit...lebo sestra mala letne deticky....ale kocik uz mam vraj u nasich doma, chceli ma prekvapit a kupili mi trojkombinaciu z bazaru co sme pozerali...ale teraz mi nepride na um znacka... tusim nieco ako vector edrema ...nema niekto skusenost ? ja som na nete vela toho o nom nenasla...len ine typy.... pacil sa nam ,no ved uvidime aky nakoniec bude...cierno zelena kombinacia tak ze je jedno ci bude chlapcek alebo dievcatko... 😉 tak sme aspon usetrili nejake peniazky.

barusk
15. sep 2013

Ahojte dievcata, pridam sa k Vám aj ja, kedze taktiez ocakavame februarcatko 🙂 uz jednu babulu mame, ale zatial nevieme, ci bude mat bratceka, alebo sestricku..

@ania4 zeleno čiernu kombinaciu kocika mam aj ja. Nebudme ho menit, takze moze byt kludne aj chlapcek 😉

Co sa tyka vybaviciek, naozaj nie je treba vela malickych velkosti, lebo deticky rastu, ako z vody. A tiez som postupne dokupovala, co bolo treba, lebo sme toho veeela podostavali od navstev. Tiez ma caka asi zo 10 vriec na vytriedenie (to ma dcéra 2 roky) tak sa uz tesim, ked budem spominat, aka bola malinka 🙂

matabah
15. sep 2013

@cukrik580 ved ani ja ešte neviem,dovtedy sa rozhodnem,kým neobjednáme a potom už nebudem viac obzerat..ked idem náhodner okolo takého obchodu,tak sa kuknem a opýtam,však vieme,v každom obchode povedia to svoje..
trošku sa mi ešte nelubia tie polohovatelne rukovate,sa bojim,že sa to časom rozhegá a nebude to držat,no ale majú to skoro všetky kočíky teraz☹
tak dakujem,hádam už nech je akýkolvek,nech natrafíme na ten správny kus🙂...a potom si zas o rok budeme písat,či sme dobre vybrali🙂 😉 😉

matabah
15. sep 2013

aj ja mám pohyby od stredy večera som si to všimla....je to nádhera🙂
@ania4 ja tiež všetko budem dedit po synovcovi 1,5 ročnom....bude sa dat aj pre babu vybrat a tiež teším na to triedenie a prehrabávanie a potom dokupovanie toho,čo bude chýbat🙂

ejkapod
15. sep 2013

Tak babenky a sme v poličko našho tehulkovania, zajtra poradna tak snad všetko bude ok... 😉

matabah
15. sep 2013

@ejkapod jasné,že bude všetko ok 😉 😉 😉 ,pekné bruško,aj ja mám,ale iba niektoré dni....dnes sa krpec schováva...však je nedela 😝 oddych!