icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

kavaapalma
4. mar 2013

@qtinka77 ja tiez budem bojovat za svoje. Nechcem ziadny oxytocin,ani oblbovaky. Chcem babo hned na seba,ako pises aj ty. A mam velmi dobru a zlatu dokinu,ktoru chcem aj k porodu. Akceptuje,co rodicka chce,pokial nie su ziadne komplikacie samozrejme.

qtinka77
4. mar 2013

@marilliana Presne ako hovoris-vsetko zle je na nieco dobre. Mne sa nikdy v zivote-a to pracujem uz 18.ty rok-nic taketo nestalo, ani som si nikdy nemyslela, ze by sa mi to niekedy mohlo stat..aj som si kolkokrat tukala na celo, ked som pocula, ze sa nieco niekomu taketo stalo a aj som si hovorila-to ako mohol podpisat? A vidis, stalo sa presne aj mne a aj ja som podpisala..a aj sa hanbim priznat, lebo si to dodnes neviem vysvetlit, ako som mohla mat taky skrat v hlave, ale podpisala som dokonca vypoved bez centa odstupneho-po 6 a pol roku tvrdej, poctivej roboty..uplne na hlavu padnuta, fakt neviem ako, ale podpisala som-necakany, brutalny natlak..uplne som cela zdrevenela, zjavne aj mozog 🙂 4 noci som potom oka nezazmurila..no bolo to fakt sila..ale aj tak nelutujem, ze sa mi to stalo..vela mi to dalo..vela.. Uplne som prehodnotila svoje priority a postoje. Napriklad aj tu ked citam ako maju niektore tehulky problemy, vela prace, tvrdne im brusko, puchnu clenky a aj tak neostanu doma, ale trepu sa do prace, lebo ved kto by to tam robil..tak len krutim hlavou-takato hlupunka som bola aj ja 🙂 Ale uz by som nebola..pretoze ziadneho zamestnavatela Ty nikdy zaujimat nebudes, Ty si zodpovedna, spolahliva, ale pristup zamestnavatela k Tebe taky nie je.. Clovek sa vzdy musi pozerat v prvom rade na seba, svoje zdravie a svoju rodinu, nie na zaujmy zamestnavatela..toto som si az teraz naplno uvedomila a dala v hlave do poriadku..aj preto si myslim, ze to malo zmysel 🙂

zuzka444
4. mar 2013

taaaak babulky moje musim sa vam pochvalit ako super som.nakupila 🙂..plienocky huggies 1 54 ks 8,30 eur huggies vlhcene utierky 62 ks 1,50 🙂..super nie?isla som domov ako jezisko :D

qtinka77
4. mar 2013

@kavaapalma To mas stastie, ked dopredu vies, ze to bude dokina akceptovat. Ja som sa chcela vyhnut tomu, aby niekto nechcel casovat moj porod na svoju sluzbu, tak som sa rozhodla radsej nezazmluvnovat..ale ktovie, mozno sa este skusim s niekym normalnym dohodnut.. Drzme si navzajom palce, aby nam to dobre dopadlo 🙂

silsil
4. mar 2013

@qtinka77 uplne suhlasim s tym co pises.. zamestnavatela jeho zam. absolutne nezaujmaju..a to ako sa spravaju casto krat je nehorazne.. ja odkedy som teh. oznamila v praci, inak novemu sefovi, som mu povedala ze ODMIETAM robit nadcasy a pracu naviac.. ked to nestihnem v ramci mojho prac. casu, nech sa paci, mu to oznamim a nech riesi situaciu..dovtedy som tam bola stale, a vela..teraz uz nie..som mu to povedala hned na rovinu a na zaciatku.. a si predstav, robota je rozdelena, a nielen ze nemam vela, ale ani ziadne stresy..este som mu prizvukovala ze moze byt rad ze vobec chodim tak poctivo do prace, a ze nech si uvedomi ze teh. zam. moze zostat doma hocikedy zo dna na den..v pripade nejakej komplikacie.. takze sme si pekne presne hned na zaciatku stanovili podmienky, on ma moc nezatazuje, ja robim rozne manualy, prirucky a zaucam..ale to uz je len taka pohodicka.. a este som mu aj oznamila ze budem cerpat celu dovolenku pred MD.. a nemal problem.. a ked by mal tak by som bola na PN, takze efekt taky isty.. ale som rada ze to ide po dobrom.. . ja som tiez bola taka hlupa, arobila stale a vsetko a vela..min. rok nam zrusili oddelenie, a dali vypoved 8 kolegyniam, narazovo - necakane,a hned to tie koleg. tiez podpisali a az potom si uvedomili ze ake nevyhodne.. no ale clovek sa raz pouci a druhy krat uz vie 🙂)

silsil
4. mar 2013

@zuzka444 jeej a to si kde tak dobre nakupila? 🙂

silsil
4. mar 2013

@qtinka77 ale to zazmluvnovanie funguje aj tak ze ked to na teba pride, tak dany porodnik -tvoj zazmluvneny pride predsa k porodu aj ked nema sluzbu..viem ze to takto funguje 🙂) uz len najst a vybrat si ..

zuzka444
4. mar 2013

@silsil tu u nas mame taky super sklad kde je vsetko takto lacne 🙂...vsak te vlhcene v obchode stoja normalne skoro 3 ecka a tam.ich maju po 1,50 🙂...a aj plienky kazde jedny skoro o 3 ecka a viac lacnejsie vsak te huggies stoja normalne 12 eur a tam su po 8,30 🙂...vsetko sa tam oplati...aspom.viem kde budem chodit nakupovat plienky..

silsil
4. mar 2013

@zuzka444 aha..takze to mate asi nejaky velkoobchod.. ja som prave dnes kupila megapack pampersiek.. a ze ked to vyjde do 0,15eur za kus, ze dobre kupujem..ale ako vidim tvoju cenu a tvoj pocet..tak si to vyhrala :DD a vlhcene viem ze su drahe, ale ja to nebudem pouzivat..teda na cesty ano, ale bezne doma nie.. nie som nijaka eko ani nic, ale na mna je tam dost chemie a neviem coho.. a mam od kamosky doporucene ze staci maly vatovy tamponik, a vlazna vodicka, tak som si povedala ze tak skusim aj ja 🙂

zuzka444
4. mar 2013

@silsil no to je skor velkosklad to tu ma nejaky sukromnik 🙂...no jasne ono to netreba prehnat....ale tak.vzdy sa zide a zase to nema kratku trvanlivost takze vydrzia 🙂...a ze su dobre aj na poutieranie telicka ze babo neni dobre kazdy den kupat nas ucili na priprave.ze staci len zahyby prejst vlhcenou utierkou a ze babenka preto vonaju bo sa nepotia tak ze ani preto sa nemusia kupkat a ze aj pre ich kozicku je lepsie ked sa nevysusuje kupanin furt.a na cesty mas pravdu sa zidu 🙂

katkalubkova
4. mar 2013

Ahojte baby, chcem sa spytat, ste tu niektora po druhej sekcii, alebo caka Vas druha sekcia a navrhol Vam gynekolog, gynekologicka ci nechcete podviazanie vajecnikov? Mna caka asi aj druha sekcia ( i ked to nie je iste ) a doktorka sa ma to len opytala, ze je taka moznost, lebo dno maternice je uz potom dost oslabene, ja si to podviazanie nebudem urcite davat, ale chcem vediet Vase nazory, ci ste sa s tym nestretli... popripade, ci ste to nahodou neabsolvovali. Pochopila som to asi tak, ze zo zdravotneho hladiska sa to zeny opytaju a ona ma na vyber... Dakujem za Vase nazory 🙂 !

silsil
4. mar 2013

@zuzka444 pozeram ze si v rovnakom tt ako ja, a uz chodis na pripravny kurz? 🙂 to do nemocnice ci nieco take sukromne - platene?

anjelicek26
4. mar 2013

@katkalubkova - nemala som sice sekciu, ale clovek po troch detoch uvazuje nad kadecim, my sme uz rozhodnuty pre to, ze touto procedurov si prejde manzel ;) Preco by to mala byt zena? Vseobecne ale po dvoch detoch - to nie je dovod - ono pokial by medzi druhou a tretou sekciou je 3-5 rokov, maternica sa zotavi.. nikdy nevies, ci ta nechyti dalsia tuzba 🙂 Mna moze chytat kadeco, ja uz mam smolu, maximalny limit naplneny 😀

zuzka444
4. mar 2013

@silsil no uz chodim bo to ma byt nejakych 10 sedeni a byva kazdy pondelok lenze kazdy prvy pondelok v mesiaci.je priprava s oteckami takze je priblizne 3 krat do mesiaca 🙂...a mozes chodit aj viac krat ako tych 10 ....no a je to v nemocnici ale je to platene 10 eur som platila ale dostala som.vzorku bepantenu a dake letaky.

silsil
4. mar 2013

@zuzka444 a prosim ta do ktorej nemocnice chodis? si tam teda asi spokojna hej? 🙂 ja som myslela ze na taketo veci mam este cas..: / ze to budem citat a rozmyslat az od konca aprila ked budem doma a budem si planovat teh. aktivity :D
a navyse stale som sa nerozhodla medzi antolskou a kramarmi...ale skor antolska asi aj ked tam nikoho nepoznam, a citat tu na kazdeho gyn-porodnika negativy a aj pozitiva.. to je indivindi nazor..takze neviem este co :D

zuzka444
4. mar 2013

@silsil no my tu v meste mame iba jednu nemocku takze nemam moc na vyber a do druheho mesta hmmm neviem ci by bol cas keby ma to chyti doma :D...no ja som si tiez myslela ze mam na to cas ale vela bab je tam takych co ma termin kedy ja takze to az tak skoro neni 🙂...a dozvies sa tam selico takze ta to tam.bavi 🙂...heh.no jasne to sa neda citat vsetko kazdej zene vyhovuje nieco ine.

silsil
4. mar 2013

@zuzka444 vidis ale niekedy je lepsie ze je len jedna nemocnica-porodnica, aspon sa nemusi zena tolko rozhodovat a tolko citat a "studovat" ze co kde ako... :D a ja inak tiez nebyvam v BA,a le nakoko na nas kraj su vs. porodnice iba tam, takze tiez si tam pocestujem,... a ked bude zapcha tak aj na hodinu to bude..

zuzka444
4. mar 2013

@silsil uf moja nezavidim inak..ja mam porodnicu autom asi 2 minuty 🙂...takze pohodicka...a co uz mas pokupene?ja uz skoro vsetko len poprat a pobalit 🙂...rozmyslam ci si mam kupit te klobuciky na bradavky...co vravis ty?

silsil
4. mar 2013

@zuzka444 tak vies my z okolia BA sme zvyknutí dochádzať a trošku cestovat..takze uz to neberiem tak tragicky : )) co sa tyka veciciek, tak hlavne oblecko uz mame pre maleho, som kupovala vo vypredajoch, a cez zlavy, a cez eshopy, teraz uz aj nejake plienky :D chceme tak postupne, nech to potom nie je naraz vela vydavkov.. kocik kupime za polovicu - od svagrinej, ale napr. viem ze odsavacku-sterilizator si chcem kupit nove, mam vyhliadnutu postielku, hniezdo, jedalensku stolicku od 0mes.. a tie klobuciky na bradavky.. kamoska to vyuziva..tak ja si to asi kupim par ks, do zasoby nech mam..a nech to nemusi moj muz v pripade surnej potreby chudak zhanat : ) ine veci ho poslem, ale vyslovene taketo zenske asi nie ::D a este budem mat take to kresielko pre babo, tiez od kamosky, za polovicu, co iba chvilu ho pouzivala, aj hraciu deku som objednala taku veliku ale, lebo nech sa tam aj my zmestime ku nemu na zem : ))a ty uz mas tiez vsetky taketo veci? aj kocik a positelku mate napr. uz doma?

zuzka444
4. mar 2013

@silsil no jasne toto uz mam pokupovane uz aj vlozky aj podlozky a take do nemocky...no len te klobuciky nemam a flasky a to si kupim asi teraz v marci z marodky 🙂...a nie kocik ani postielku este doma nemam to ideme kupovat tak koncom aprila abo.zaciatkom maja...ale nam kocik ide kupovat moj oco a postielku my ale mamin priatel nam ide dat pre malu peniaze nech sa jej nieco kupi tak to dame na postielku bo nam.chce dat 70 eur a tolko stoji postielka :D..a aj teta nam ide dat nejake koruny takze za to kupime asi hniezdo 🙂...ja uz mam aj bezdotykovy teplomer deku nejaku ale este jednu chcem do postielky taku z tedca za 9 eur maju taku peknu 🙂..a este dreft na pradlo pre babatka aby som.to mohla poprat pekne 🙂..a mamina mi este ide kupit bavlnene plienky klasicke...nam dost pomahaju moji rodicia no pomahaju oni sa nepytaju a kupuju heh..len sa pytaju co nemame aby nekupili to.co.uz mame...a aj my mame to kresielko my to mame ako hojdacku sme si kupili taku pekne bezovu za.80 eur cisto novu 🙂..no a veci do postielky budem kupovat az ked budem mat postielku 🙂..aby mi zbytocne na to nepadal prach.

silsil
4. mar 2013

@zuzka444 fiha, to sa ti super nazbiera ked kazdy z rodiny prispeje.. my sa viac menej spoliehame sami na seba. a nemam bohuzial ani v rodine nikoho kto by nam veci posunul, alebo podaroval.. nemam taku velku rodinu a ja som viac menej prva co ide mat babo : )) a ak aj nahodou dostaneme od rodinky peniazky tak ja ichc chcem odlozit na horsie casy,..na tie ked budem mat iba rodicak.. lebo zrazu nam dost klesne prijem.. a dovtedy setrime setrime, a odkladame a stale nieco postupne kupujeme.. : ))) jedine co nemam a co som nekupovala a asi ani velmi nebudem su hracky.. na to sa spolieham ze donesu navstevy ako darceky : ))) a ja som kupila v dmke lovelu na pradlo: ) a nam este bude treba kupit aj tu detsku vysielacku..pretoze ked budem dolu, aby som pocula maleho ked bude spinkat hore v nasej spalni, ale to som dala napr. za ulohu mm, nech pozistuje a pokuka ake to ma parametre, a aku nam treba : ))

qtinka77
4. mar 2013

@silsil No aj ja sa spolieham na to, ze sa mi taketo nieco stalo len raz - prvy a posledny...
Najlepsie by samozrejme bolo, keby sa mi uz nic podobne neprihodilo, ale aj keby, tak viem,z e aj keby s nozikmi nado mnou stali, nepodpisem vtedy a v tom momente ani ciarku... :o)

qtinka77
4. mar 2013

@silsil Noooo...skor MALO by to tak fungovat - to zazmluvnenie...ale pocula som o X pripadoch, kedy jednoducho neprisiel alebo sa snazil ten porod vyvolavat v case svojej sluzby... Musis najst len jednoducho niekoho, o kom budes vediet, ze dohody s nim platia.. a to je asi najtazsie :o)

silsil
4. mar 2013

@qtinka77 uz sa "tesim" ako to bude po rodicovskej dovoelnke..ake "vyhovorky" si najde zamestnavatel aby nas nemohol zamestnat..ale ja sa nedam..jednak pracujem v ekon. oblasti, takze sa vyznam v zakonoch, a mam co to nastudovane..takze som zvedava ako budu chciet so mnou "vybabrat"..ja vieeem je to daleko, a teraz nás čakajú prííjmne starosti :DD to len na margo tejto diskusie k teme vyhadzovov atd..🙂

silsil
4. mar 2013

@qtinka77 ano presne.. uz len najst toho spravneho..inak desny svet..este im za to zaplatis a nie male peniaze a oni nie su ochotní ani príst.. toto mi fakt pride ako cisty biznis.. aja verim tomu ze aj nezaplateny lekari su dobrí a dobre si odvedu svoju robotu..len ja este tiez sama neviem co chcem a ako chcem..a neviem ani kedy na to pridem :D

qtinka77
4. mar 2013

@silsil No je dobre si prestudovat zakony, ja somarik som si svoje rpacovne pravo nastudovala az vecer po mojom slavnom podpise na dohodu o ukonceni pp-a uz ten vecer som si buchala hlavu o stol aka som bola hlupunka :o)
To, co mi tam nahovarali, ze mi daju okamzitu vypoved a ani nebudem dostavat podporu a podobne, to keby som vedela co je v zakone, tak by som sa im smiala do ksichtu, ze tak s takym dovodom si mozu akurat tak utriet prdelku a nie okamzite skoncenie prac.pomeru...aj ma kazdy jeden clovek, co som mu to potom hovorila a dodones hovorim, ked sa stretneme, aj cela moja rodina ma nahovarali, aby som to dala k sudu...a ano, ja sama viem, ze by som vyhrala, aj keby som nemala pravnika - sama by som to zvladla, lebo to bolo totalne neopodstatnene a podobne...ale tak nejak, mne to za to nestoji - hovorim, beriem to s pokorou - malo to tak byt a pre nieco sa mi to tak stalo...a tie nervy, co by ma to este stalo na sude, to mi ziadne peniaze nevynahradia - radsej som v klude a babo v brusku snad tiez :o)

katkalubkova
4. mar 2013

@anjelicek26 hm, hej, viem, ze ten cas medzi porodmi zohrava rolu, ale chcela som vediet nazor. Ja si to urobit nedam, ako som uz vyssie spominala, tiez neviem co zivot este prinesie a ci vobec druhy porod bude sekcia, lebo nakoniec nemusi byt!
Keby som nahodou o tom rozmyslala, tak by som si to asi dala urobit ja, lebo pri sekcii, to urobia hned, ked je brucho otvorene, tak na co muza do toho zatahovat, ale pri klasickom porode je to ine! ( rozumiem a dakujem za nazor 🙂

qtinka77
4. mar 2013

@silsil No, ono o tom, ze im zaplatis a podobne - ono...mam 6 a pol rocnu skusenost vo farmaceutickej firme (prave ta, o ktorej pisem ten moj pribeh o vyhadzove :o) ) a viem kolko sa do tych lekarov strka spredu, zozadu a podobne...ako cestuju po celom svete akoze "na kongresy"...a podobne...no, zaludok sa cloveku dviha...takze nejakych par supiek, ktore im tym zazmluvnenim kvapne, je pre mnohych kvapka v mori... Asi tak..
Samozrejme, existuju aj vynimky - ale to su ozaj vynimky.. bohuzial:o(

silsil
4. mar 2013

@qtinka77 inak este aj na druhy den si sa mohla ohradit..ale teraz je to uz jedno.. vidim ze mas k tomu teraz super postoj.. ze to beries uz tak ako to je, a uzivas si babenko v brusku : )) je pravda ze peniaze, nervy a strateny cas za to naozaj nestoja.. a je skvele ze sa tym uz teraz netrapis, ale ze si to uzivas 🙂 mas moj obdiv, len tak dalej : DD

zuzka444
4. mar 2013

@silsil ako ani my sme neni nejaka velka rodina ale ja tiez budem mat ako prva babo heh takze vsetko nove 🙂...a predsa nasi prve vnuca babka prve pravnuca heb takze seci sa raduju a kupuju 🙂...no ja chcem.este monitor dychu takze este tam dam 125euro :/.no my setrime tiez kazdy mesiac my sme taky setriaci takze ked nejake peniazky dostaneme mozme minut 🙂...a zase ja dostanem pekne dane kedze som.zarabala minimalnu a bola pol roka nezamestnana tak za to si idem dat epidural a nadstandardnu izbu a este nieco ostane 🙂...a idu nam.vratit peniazky za byt preplatok a tam je to dost vysoke heh bo sme moc platili tak za to dokupime zvysok co treba 🙂..a pekne peniazky co dostanem za porod tych 860 eur pekne odlozime 🙂...a vlastne mame vsetko co sme chceli.no nam.sa.ani tak neznizi o moc prijem kedze so zarabala 300 eur a rodicovska je 200 heh..ale mam este jednu robotu a tam.chodim.stale...neviem my sa vzdy vieme zariadit a to sa kolko krat cudujeme xi....teda dost odlozime a aj miname a mame vsetko co chceme len si na to setrime napriklad priatel si odklada na novy mobil :D..heh ma.zvlast knizku kde si dava mesacne 50 e a v decembri si ide nejaky kupit 🙂...jednoducho pomalicky ale mame vsetko co chceme mame aj auto tiez z nasetreneho...aj na byt sme si daco nasetrili co nam dost pomohlo 🙂...a to som mala 20 rokov vtedy heh ...a ze jaka zodpovedna :D..ale nebanujem nic 🙂...