icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

zuzka444
5. mar 2013

@anjelicek26 no inak ja mam prsia hrozne kks...mne sa rapidne rychlo zvacsili behom 2 mesiacov o 2 cisla :/...takze to malo riadny dopad na ne..co uz narobim...no inak aj ja by chcela elasticku kozu...u nas maju vsetky zeny po tehu riadne strie..vsade.

janka_k
5. mar 2013

@anjelicek26 tu zihlavu skusim a ananas tiez, dakujem

anjelicek26
5. mar 2013

@zuzka444 - no ved to, ja mam uz teraz riadne E-ka a ked sa naleje mlieko, tak sodoma gomora 🤐 Nosim teraz pevnu podprsenku aj na noc, nech sa to nezhorsi, ale gravitacia je hrozna vec, to podvihnutie sa mi po tretom dokojeni asi fakt nedvihne 😝

zuzka444
5. mar 2013

@anjelicek26 asi som aj ja spravila chybu som si kupila tu belvia bra podprdu bo vsetky ma tlacili hlavne na rebrach co ma dost bolia aj bez podprdy a nie este s nou...co uz s tym nic nespravim...ale je hrozne pohodlna ta belvia nic ma netlaci..a budem ju mat aj pri kojeni.

willy_wonka
5. mar 2013

@delica myslis, ze pribratie ma vplyv na preeklampsiu? Resp nejaky spustac? Co ti ja viem.....

anjelicek26
5. mar 2013

@zuzka444 - ja sa snazim nosit este vystuzene a na spanie mam sportovu, ale taku paradne stiahnutu. Ale vravim ja som v prvom tehu behala takmer stale bez a dosledky vidim dodnes...

anjelicek26
5. mar 2013

@willy_wonka - podla mna ma... vysoky tlak vznika pri vysokej nadvahe, pri zadrziavani vody, to su vlastne zakladne priznaky... treba byt opatrny.

zuzka444
5. mar 2013

@anjelicek26 ja cez den mam stale tuto sportovu vlastne jednu mam aj vystuzenu lebo mi je pohodlna praveze ked som.bez citim.nepohodlie skrz to ze su tazke :D..heh a ked sa natriasaju tak to aj boli xi xi..tak vzdy si dam nieco na seba 🙂..

delica
5. mar 2013

@willy_wonka dr. povedala, ze nadvaha ma vplyv :-// som sa jej pytala; resp. uz je to rizikovejsie

willy_wonka
5. mar 2013

@anjelicek26 hm, neviem, ja si.zas nemyslim, ze by samotne priberanie toto mohlo spustit. Ono sa to proste vyskytne,lekarmi hovoril, ze indikaciou moze byt bielkovina v moci, samozrejme tlak a opuchy. Ale pribratie na vahe z tehotenskeho apetitu teda nabratie slaninky nie. Myslim, ze nabratie(zadrzanie)vody co je moznym znakom preeklampsie je volnym okom rozdielne od tuku🙂 ale to je len moj laicky nazor🙂

willy_wonka
5. mar 2013

@delica mne lekar povedal, ze sa nemam vyzrat lebo neporodim,resp s vacsimi tazkostami🙂

marilliana
5. mar 2013

@qtinka77 veru, aj u nas v rodine s tym mame skusenost... otcovej sesternici zomrelo babetko, bolo to uz davno, este neboli vtedy taketo technicke noviny. to je dobry napad aj s tym prenosnym, musim sa po niecom poobzerat. zajtra idem na tu cukrovku, tak nech to rychlo ubehne. lebo ja bez vody, to je uplna katastrofa 🙂 ved dam hlasenie. este pekny den? vecer? 🙂

delica
5. mar 2013

@willy_wonka no mne ked vypisovala knizku, tak som si veselo nahlasila vahu, len potom som sa doma odvazila mala som vyssiu vahu a ked som si vypocitala body mass index, uz mi zacinala nadvaha. Tak som dosla nestastna k nej, ze mam nadvahu, ze co teraz. No a ona, ze nemam sa tym trapit, ze sice pri nadvahe ale hlavne obezite je vyssie riziko tehotenskej cukrovky a aj potom preeklampsie. No ale nepovedala mi, ze nesmiem priberat alebo tak, ale ja som si povedala, ze si budem davat pozor.

zuzka444
5. mar 2013

@willy_wonka ja sibtiez myslim ze priberanie z papanice pocas tehu je nieco ine ako zadrziavanie vody a si myslim ze dana tahu zienka by mala mat k tomu predispoziciu aby to ochorenie dostala...babenky a nekukajte rozne choroby co hrozi tehu zene bo si priznaky vsugerujete a budete to mat...nieje dobre citat taketo clanky o.chorobach pokial.ti doky nepovie ze to mas alebo tak..lebo potom sa clovek len sleduje a dokonca vyhladava priznaky na sebe...

delica
5. mar 2013

no a este cerstvy pripad, dosla kolegyna niekedy v januari dozadu si doniest ukoncenie PN a ze zacina matersku a vtedy uz bola velka, ze pribrala 25kg; v sobotu porodila a tiez isla cisarskym, bo mala tlak a zacinala jej krvacat placenta, opuchala uz 2 tyzdne dozadu :-/.

katuska54
5. mar 2013

@willy_wonka tak dnes sa nam ukazala ale az na druhy krat 🙂 musela som si dat nieco sladke a prechadzat sa po chodbe asi 10 min. a potom sa nam ukazala,slecna nasa 😀 cumlala si palcek a chytala nozicky... zajtra si idem po dvd,tak vecer sa budeme s mm kochat a zistovat po kom bude 🙂 ale nostek ma urcite po mne 😀

anjelicek26
5. mar 2013

@willy_wonka - je to jeden zo spustacov, tlak a opuchy su zo zadrziavania vody, tuk je ina kapitola 🙂 Preto vravim skusit odvodnovat kolko to da, ten zihlavovy caj robi zazraky, navyse ma vela zeleza, tak spojit jedno z druhym... a teda akupunktura, ale tam treba chodit potom pravidelne.

delica
5. mar 2013

@katuska54 joooj a aka je uz velka?

willy_wonka
5. mar 2013

@delica je to zrejme velmi individualne, aj tu na konikovi som sa stretla s tym, ze mlada chuda baba v 30tt rodila akut sekciou-dovod preeklampsia... samozrejme, netreba sa prezierat, ale zas ani hladovat🙂 dopriat si nieco na viac je ale fajn 🙂

katuska54
5. mar 2013

@delica mame iba 685g...bude drobec po nas 😉

delica
5. mar 2013

@willy_wonka jj, sak aj moja kamoska rodila ako 26rocna, stihla a tiez sa jej to stalo :(( mala taky tlak, ze ked jej pichli ihlu do zily, tak jej praskla po celej dlzke :(.

willy_wonka
5. mar 2013

@anjelicek26 ano, suhlasim, ked uz niekto tadziava vodu, tak to podchytit treba. Ja som sa vyjadrila na margo @delica, ze nrchce vela pribrat z papaniaaby neprepukla preeklampsia. 🙂

zuzka444
5. mar 2013

@katuska54 xi my sme mali 700 g v 22 tt...dufam ze nebude moc velka xi aby ju vytlacila aj 🙂

janka_k
5. mar 2013

mna tak pobolieva brucho dnes (to tehotenske), asi si idem lahnut nech cely den nesedim, dufam,ze to prejde

qtinka77
5. mar 2013

@marilliana No ved to - ono vselico sa moze stat, ale aspon urobis vsetko preto, aby to, co mozes ovplyvnit si obmedzila na minimum... Ja idem v pondelok na ten gluko test a uz teraz mam z toho nervy...nie, ze by som nezvladla...akoze OK, ale mne sa to zda tak totalne zbytocne... To je taka zataz na organizmus tolko glukozy naraz do seba napchat...a u mna duplom, ja glukozu uz dva roky doma nepouzivam - biely cukor som vyhodila aj s bielou mukou a pouzivam fruktozu a celozrnnu muku, tak mam nervy na tuto zbytocnost... Drzim palce, ale poial viem, napit sa mozes normalne rano...len jest nemozes... Aj vlastne pit musis - ved ako by Ti brali taku hustu krv? To treba zriedit a navyse by Ti bolo podla mna dobre zle takej dehydrovanej...

willy_wonka
5. mar 2013

@zuzka444 mi hovor nieco o citani nie moc vhodnych clankov ..od zaciatku tehu sa mi v hlave prestriedali vsetky katastroficke scenare....:-/

katuska54
5. mar 2013

vy tu preberate porod sekciou....moja kamoska rodila min. tyzden a ona ma vahu 40kg aj so zeleznou postelou...slavna modelka a rodila normalne a mala mala 52 cm a 3700g...som myslela,ze pojde sekciou a oni ju nechali vytrapit... az mi jej bolo luto...

kavaapalma
5. mar 2013

@delica No ja mam 180cm. Uz vcera som dudrala,ze kolko sladkeho pojem,ze dnes dam drobcovi zdrave papanie. A zas veternik,jahodovy nanuk a cukriky nim2 mi chutia .

anjelicek26
5. mar 2013

@qtinka77 - ja som rozhodnuta zajtra na 90% ten test odmietnut, na nic to nie je.. vodu nezadrzujem, nadmerne nepriberam, babo je v norme... a dve hodiny tam cakat sa mi vazne nechce, mam v praci roboty nad hlavu 🙄

@janka_k - aj mna pobolieva podbrusko, uz od vcera, mam pocit, ze sa brusko paradne zväcsuje a roztahuje, tak to bude asi tym, tvrdnutie to nie je, len take tahanie, neprijemne je to aj tak 😝

delica
5. mar 2013

@willy_wonka pre mna bol asi najhorsi prvy trimester :-/ co vsetko sa moze stat, som dosla sem na kona este neregistrovana a furt same potraty a neviem co. co maly kope, tak som ovela pokojnejsia.