icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

zuzka444
5. mar 2013

@willy_wonka ved to ze to neni vhodne pre tehotnu zenu..velmi zle to posobi...ja si uz radsej necitam nic iba co sa tyka o tyzdni tehotenstva ze ako sa male vyvija a tak no a to co citam tu ale ako vidim.aj tu su vselijake scenare 🙂...

katuska54
5. mar 2013

@zuzka444 aj som rada,ze je to taky prcek. aspon nebudem mat problem s porodom...ale zas az taka malicka 😒 este aby som nemusela dokupovat tie 50-ky vecicky 😕

anjelicek26
5. mar 2013

@katuska54 - no prirodzeny porod je pokial to ide vzdy lepsie riesenie, aj kvoli dalsiemu tehu, po cisarskom je na maternici proste jazva, hrozia zrasty a riziko ruptury do buducna, mna by na cisarsky nikto neukecal, neviem 😖 Ale asi som rozmaznana mojimi porodmi 😅

zuzka444
5. mar 2013

@katuska54 ale neboj sa moze sa este potiahnut :D..._my rastieme podla noriem 🙂..takze taky stred zrejme..ja ani 50 skoro nemam iba malicko co som dostala ale sama som si take male nekupovala.

anjelicek26
5. mar 2013

@zuzka444 - tak to ti babo pekne predbiehalo, nas mal v 22.tyzdni 350g 😀 😀 😀 Uvidi sa, ja ziadneho obra neocakavam 😀 😀 😀

qtinka77
5. mar 2013

@anjelicek26 Ja som nad tym uz tiez rozmyslala, ale uz som mala halo kvoli tomu, ze som odmietla amniocentezu, tak som si uz povedala, ze aaale nebudem im tam robit stale problemy :o) Ale amniocentezu odmietnut mi za to stalo... No ved presne - ze ziadne priznaky, ziadne nabehy na tehu cukrovku, tak preco im nestaci obycajny krvny obraz? Och...

willy_wonka
5. mar 2013

@katuska54
@katuska54 hovorime o porodoch sekciou skrz preeklampsiu🙂 jeden lekar raz povedal ze neuznava cisarske skrz uzke panvy. Vyjadril sa, ze zens,dospela, je prirodou prisposobena porodit babatko,aby neporodila,by musela mat panvu ako 10rocne dievca. Samozrejme v pripade komplikacii to je ine..🙂

katuska54
5. mar 2013

@anjelicek26 tiez som za prirodzeny porod,ale keby si videla tu kamosku,tak som cakala ze jej spravia sekciu...Vivi ju musela poriadne potrapit.

delica
5. mar 2013

@zuzka444 to ani nemusis nic citat, staci realny zivot :D ked som dosla po vianociach do prace s velkym bruchom, tak do tyzdna som vedela ako rodili vsetky kolegyne 😀 a kazdy ma obstastnila nejakym hororom 😝

katuska54
5. mar 2013

@willy_wonka aha...necitala som stranky dozadu...uz mi to je jasne 😉

zuzka444
5. mar 2013

@anjelicek26 no ale v 20 tt mala.necelych 400 g ale v 22 som mala poradnu a tam sa spytala a povedal doky ze okolo 700 g takze to len to co mi povedal :D..bohvie ci aj vedel 🙂..opytam sa 25 ked pojdem na poradnu

anjelicek26
5. mar 2013

@qtinka77 - mne ten test v prvych dvoch tehu nerobili a odrazu je to mega dolezite, lebo to poistovna preplaca, no tudle 😝

@willy_wonka - s tou uzkou panvou ma doky pravdu, nezalezi na tom, moje deti sa pretlacili a ja som fakt krpec nenormalny... proste mali obaja väcsiu fontanelu a presli, priroda je mudra az az 😉 Aj ked cisarsky mi mali pri malej robit, ale nestihli, proste turbo,, porodila som ju do ruk anesteziologicke. Hlavne potom dosiel lekar, co mi den predtym tvrdil, ze to prirodzene nepojde 🙄

zuzka444
5. mar 2013

@delica ja som mala nastastie iba jednu kolegynu no a inak mne nikto nehovori katastroficke scenare bo vedia ze to neni dobre pre tehotnu...aj svagrina sa mi bala povedat ze preco musela ist sekciou.

qtinka77
5. mar 2013

@anjelicek26 No ved to - ani mne pri malej nerobili, aj logicky nech nad tym rozmyslam, tak fakt jedine preto, ze to plati poistovna asi to robia...
A s tym cisarakom mas tiez pravdu - akurat tu pred chvilkou pisala na inom fore jedna kocka, ze sa priklana k sekcii, lebo sa boji nastrihu...tak Ty kokos, operacie, rezu sa neboji a stuknutia noznicami hej? Boooooze, baby ake sme strelene :o)

janka_k
5. mar 2013

@katuska54 ale zato ze bola extremne chuda, to neznamena ze nemala dostatocne velku panvu napriklad, to sa neposudzuje ze tucnejsia, vacsia panva, ved ide o kosti nie o kina nad nimi

@willy_wonka no niektori maju take silne reci a potom gyn prusery, viem o jednej co jej zomrelo babatko, lebo jej nesrpavili odporucany cisarsky kvoli velmi malej panve. a nechali ju rodit normalne, babatko zomrelo, ale tak nebavme sa teraz tak negativne co sa tyka hororovych porodov

slavka_a_maros
5. mar 2013

@janka_k mne doktor povedal, ze sedenie je uplne najhorsie, najvacsi tlak na maternicu... Lahnut si treba

willy_wonka
5. mar 2013

@slavka_a_maros nesed! Lez...lezis?🙂

@janka_k to je smutne..ale necgapem,preco rodila normalne, ked mala odporucanu sekciu....zrejme svojim gyn...

slavka_a_maros
5. mar 2013

@willy_wonka ano, mami 🙂 dokonca dolu hlavou... Uz mi dieta netlaci na krcok, ale na mozog 🙄

anjelicek26
5. mar 2013

@qtinka77 - ja mam pri malej minimalny nastrih (1,5cm do strany), ktory ani neviem dnes najst 😀 Pri malom som sa natrhla len vo vnutri, to sa hojilo dost blbo, ale driapal sa na svet strasne rychlo 😅 Nesili tam ale nic a aj ocistky boli len kratko, pri prvom 17 a pri druhom len 7 dni... najväcsia bolest je aj tak zavinovanie maternice, pri tom som videla vsetkych svätych, kedze sa stahovala v momente, ked som si na prsnik dala babo, ako keby ta rezali juuu 😖

willy_wonka
5. mar 2013

@slavka_a_maros mas podlozeny zadok?:D ja tak niekedy tiez lezim, ale potom ma zas boli zaludok ako sa.to tam cele preleje🙂

slavka_a_maros
5. mar 2013

Ok, dnes som lezala....a co mam akoze teraz robit tie dalsie tri mesiace? Asi to tu zaspamujem 😀

qtinka77
5. mar 2013

@anjelicek26 No presne, to stahovanie sa maternice stalo za to :o) A este aj injekciami to podporovali, to samotne injekcie boli paradka :o) Ja som mala pri malej tiez nastrih, zahojilo sa OK, ale hojilo sa dlho - dlho som sa bala si sadnut :o)

slavka_a_maros
5. mar 2013

@willy_wonka co zadok! Celu postel o 8cm podlozenu pod nohami 🙂 drahy nema na vyber. No o zaludku ani nehovorim a o kyselinach....mnam 😖

delica
5. mar 2013

@slavka_a_maros mozes nakupovat cez internet a napisat román :D

slavka_a_maros
5. mar 2013

@anjelicek26 zavinovanie? Ja ze porodom sa vsetko utrpenie konci... 🙂

kavaapalma
5. mar 2013

@qtinka77 ja tiez necem ist na ten cukor,ale ze musim. Zbytocne.

slavka_a_maros
5. mar 2013

@delica inak toto presne ma napadlo🙂 ze sa zacnem nejako tvorivo realizovat 🙂 ty si z perinbaby nakupovala? Je to v pohode? Ja som leniva aj porovnavat shopy medzi sebou...

qtinka77
5. mar 2013

@kavaapalma Je to hovadina ze? Vsetky to tak citime asi...ale tak ked autority povedia, co nam ine ostava, ked nechceme stale len rebelovat, ze jo? :o)

delica
5. mar 2013

@slavka_a_maros z perinbaby nie, ja som z bambishopu a maderny, A este idem z mimisk objednat matracik do kolisky

slavka_a_maros
5. mar 2013

@delica aha, tak to niekto iny z perinbaby 🙂 sa mi to uz pletie