icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

martoska
6. mar 2013

@danielle no dnes vraj hlásia miestami až 15 st. tak sa teším 🙂. Ja už mám objednané riflové kraťasky a nejaké tričká a balerínky, sa neviem dočkať, len keď tak budem pokračovať s tvrdnutím brucha a puchnutím nôh neviem či to vôbec využijem 😒

misza1
6. mar 2013

@martoska 🙂 mas objednane tehotenske balerinky?🙂
ja se tak tesim kdyz se to udrzi aspon nad 12st.
akorad mi tu meteo stanice ukazuje 26° 😀 asi na to primo prazi slunicko za oknem

martoska
6. mar 2013

@misza1 tehotenské nie 😀 ale ja mám takmer všetky boty na opätku a to by som už nerada. Ale už to bude inak vyzerať ako keď si natiahnem na seba niečo iné ako tú neforemnú dlhú vetrovku keďže žiaden iný kabát nezapnem 😕

martoska
6. mar 2013

chcem sa ešte opýtať, viem že ste tu už preberali tému monitorov dychu a väčšinou asi máte Angelcare..má niekto aj iné napr.Babysense? Alebo poznáte výhody/nevýhody?

misza1
6. mar 2013

@martoska me se na podpatcich neda chodit od asi 2 mesice... asi se mi posunulo teziste, ale chodim jak po... kdyz mam i jen trosku vyssi podpatek. perfektni bude, kdyz si budu davat tenisky, nebo cokoli,pri cem se nemusim ohybat 😀 pripadam si jak potapec, nadechnout a rychle ohnout k botam...

silsil
6. mar 2013

@martoska ja kupujem tomme teppe a je to dva v jednom, aj monitor dychu aj vysielacky🙂

danielle
6. mar 2013

@katuska54 ale nie kazdu boli stahovanie maternice, ja som si odtrpela porod a to stahovanie som vobec necitila, nepamatam si ziadnu bolest v bruchu... skor teraz pri druhom to budem asi citit... takze sa neboj dopredu, je to individualne, ako vlastne vsetko, kazda sme ina... 🙂

katuska54
6. mar 2013

@danielle no uz som sa s tym zmierila...ja si hovorim,ze porod bude brnkacka,ze to zvladnem...zvladli to ine tak to musim aj ja 😉 to len ked som vcera citala niektore riadky tu,tak som spanikarila 😀 ale uz som sa z toho vyspala a je to OK 🙂

martoska
6. mar 2013

@misza1 a ako si budeš viazať tenisky keď sa nevieš 😉 ohýbať? ja sa už tiež veľmi neviem to som si dnes uvedomila pri viazaní botasiek, preto sa teším na tie balerínky 🙂

@silsil a odkiaľ kupuješ? nové alebo použité?

katuska54
6. mar 2013

@misza1 ja si uz teraz neviem zaviazat tenisky,tak ich pre istotu ani nerotvezujem a obuvam sa obuvakom 🙂 ale uz cakam,kedy bude teplejsie a vytiahnem baleriny..to len nasuniem a idem 😀

misza1
6. mar 2013

@martoska
@katuska54 ja si botasky nerozvazuju🙂 mame ten velky obouvak z Ikea a to se staci mirne naklonit a sup nohu do boty:D
ale samozrejme balerinky jsou cesta k dokonalosti🙂 takove zabky jsou muj sen:D

danielle
6. mar 2013

@katkalubkova moja gyn. odporuca mat zbalenu tasku od zaciatku 7. mesiaca, nikdy nevies, co sa moze stat... takze ja si uz pojdem asi do lekarne v najblizsej dobe nakupit... 🙂 pre istotu. tiez sa nechystam skor rodit, ale ved lepsie byt pripravena skor ako nepripravena... 🙂

silsil
6. mar 2013

@martoska ja kupujem tu z bazaru, cca o 70% lacnejsie 🙂 ale ked by som nenasla z bazaru, tak kupim nove..

danielle
6. mar 2013

@martoska aj ja som si uz kupila letne tehu nohavice 😀 take su pohodlne... 🙂 ale tenke, takze sa este trapim v rifliach... a tesim sa na nasuchovacky konecne, nebudem sa musiet trapit so zapinanim a zavazovanim topanok... 🙂

martoska
6. mar 2013

@misza1 jj, ale myslím že v tých žabkách už budeš tlačiť nie bruško ale kočík 🙂

martoska
6. mar 2013

@silsil preto sa pýtam lebo tiež zvažujem nad použitým, len sa trošku obávam predsa len je to elektronika

danielle
6. mar 2013

dievcata, ktore mate uz aspon jedno dietatko a rodili ste v lete, ake oblecko beriete pre babo do porodnice? mne sa dcerka narodila v zime, takze naozaj neviem, ako obliect drobceka... 😕 len opalovacky alebo treba overalik s dlhymi nohami a rukavmi?

silsil
6. mar 2013

@martoska ved hej..pokazit sa moze.. ale take veci sa vyuzivaju max. do jedneho roka..takze verim ze to ozaj bude v dobrom stave, tak ako mi opisala predavajuca a da mi to osobne, takze si to mozem skontrolovat : )

martoska
6. mar 2013

@danielle Adamko sa narodil v júli, domov sme šli oblečení v bodynku s krátkym rukávom, polodupačkách a tenkej čiapočke.Ťažko povedať ako bude v júni, môže byť aj chladnejšie, ja určite budem mať pripravených viac variant

misza1
6. mar 2013

@martoska
@silsil jsem sice prvorodicka, ale my to poresime tak, ze si to budeme pujcovat z porodnice, tam je to za poplatek 30E na pul roku a oni zakazdym ty sensory kalibrujou. verim ze v nemocnici by si nedovolili pouzivat neco co nefunguje, ci? 🙂

misza1
6. mar 2013

@martoska snad nebude jako minuly ci predminuly rok, kdy v maji bylo tak horko ze jsme vytahovali bazen a koupali se🙂

martoska
6. mar 2013

@misza1 ja dúfam že bude 🙂 🙂 🙂 milujem leto

martoska
6. mar 2013

@misza1 nad tým som nerozmýšľala..ale nie je to zlý nápad a hlavne nie drahý 😉 .Musím zistiť či takto požičiavajú aj u nás v Šaci, ďakujem za radu

martoska
6. mar 2013

výborne, pozerám na čas a už dobré 2 hodiny sa chystám umývať kúpeľku.. namiesto toho čistím účet objednávaním ďalších prepotrebných vecí 😀

silsil
6. mar 2013

@misza1 @martoska.. to pozicanie je super..viem ze na svk to robi jedna poistovna, tusim union, ale tam nie som takze nic, a porodnice v BA take urcite nerobia..takze preto kupujeme.a. navys emy tie vysielacky potrebujeme, kedze babo bude spinkat hore v spalni, a my dole cez den.a.by sme ho poculi 🙂 a ja samotne vysielacky su dost drahe, a preto ked som nasla kombi. toho s monitorom dychu tak sa mi to hned zapacilo 🙂

danielle
6. mar 2013

@martoska vidis, dakujem, dobry napad... 🙂 pripravim si oblecko aj aj... 🙂 neviem, preco mi to nenapadlo... 😀 uz mi odchadzaju mozgove bunky z toho tehotenstva... 😀 😀 😀

hubenourova
6. mar 2013

@martoska ak budete cela robina poistena v unione, dostanes na 6m monitor dychu, na zvysnych 6m za poplatok.

martoska
6. mar 2013

@danielle pripájam sa 😀 a ako tak sledujem /to bude asi tým že som doma/ kupujem a riešim veci ktoré som pri prvom dieťatku vôbec nepotrebovala a teraz sa mi zdajú neskutočne potrebné 😕

martoska
6. mar 2013

@hubenourova dík za radu, keď budeme čakať tretie budem múdrejšia 🙂 .Náhodou nevieš či Šaca poskytuje to zapožičanie monitora?

danielle
6. mar 2013

@martoska podobne... 🙂 jednak toto bude letne babo a este aj chlapec (prve mame zimne dievcatko)
ale ani monitor som vtedy neriesila... a uz mam aj skusenosti s kocikmi atd...