Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@katkalubkova - ju fakt este neviete? No hadam uvidi, predsalen babo uz moze mat prekrizene nozicky a je tam natlacene. Aby si este nesla na krv na urcenie pohlavia 😀 Mne sono urcite zajtra spravi, tesim sa 😵
@katkalubkova Nieee ja som rada za vsetky skusenosti a rady a pocity 🙂 bat sa budem urcite, predsa je to prvykrat 🙂 ale som rada pripravena... zacala som chodit na pripravu predporodnu, tak tam ma tiez budu oblbovat 🙂 vy ste uprimne aspon 🙂
Mne aj pri prvom tehotenstve zle povedali v 20tom mi povedali, ze dievca a az v 30 a potom vyssie, ze chlapec. Teraz, ze v 12tom chlapec a potom v 20tom, ze pipika tam nevidi, tak fakt neviem. Chcela by som druheho chlapceka, manzel chce dievca, syn brata a zvysok rodiny dievca, tak uvideme. Ale na to kolko zjem masa a ako mi to minule vonalo v smradlavej dielni, plnej olejov, naradia a benzinu, bude to asi opat syn! 😀
@katkalubkova mne pri chalanoch chutilo sladkeeee, pri malej ziadne chute, neviem, ci sa to da tomu prirovnavat, hadam dobre uvidia ♥
@aquatinka - inak podla mna je lepsie vediet, co cloveka caka ako potom stat s otvorenymi ustami a nevediet, co teraz bude... mne sa takto naslepo podarilo ist do prveho porodu - mali mi robit cisarsky nasledujuce rano - a mala sa narodila prirodzene v noci... proste som sa v hlave pripravila na volaco ine a vyustilo to vo vyse mesacnej poporodnej depke. Pritom porod bol vraj ukazkovy, kratky, bez akychkolvek problemov... len moja psychika to nevedela spracovat.
@aquatinka moj nazor, alebo rada aj ked sme sa minule v poradni rozpravali znie, ze nie je dobre pocuvat vseliake "story" a kto ako rodil, kto co zazil, lebo kazdy porod je iny a individualny. Sama to viem, ze som sa casto vystresovala, uplne strasne a nebolo to platne nic. Nemam rada ked niekto strasi, ake to bolo hrozne a co... vsetko! My sa tu rozpravame - piseme tak v norme, ale su extremy, ktore sa niekedy naozaj nedaju pocuvat, tak len chladnu hlavu pred strasiakmi.
@anjelicek26 ja som sa snazila si pri synovi kupovat, take zelene, zlte, biele, ked sme este nevedeli. Sladke chuti aj mne, ale v prvom trimestri nie!
@katkalubkova - my sme chalanov vedeli strasne skoro, vlastne hned po prvom trimestri, v 13.tyzdni, roztahovali nozicky 😅 Tak nebolo o com 🙂 Aspon viem, aky design izbicky, ake oblecko... posledne dni som malemu aspon oblecko poobjednavala veru, a nie malo 😅 Tak ho mam do coho obliect, mame kocik a autosedacku... uz mi chyba asi len - milion veci 😀 😀 😀
@anjelicek26 no, tak to mas fajn, aj mne zostalo, uz sa chystam to vytiahnut.
Inak kocky, kedy si idete tasku chystat?, ja uz o tom aj uvazujem, ale je to asi skoro!
@katkalubkova - ja sa chystam na tasku do porodnice 1.6., v maji rodit nehodlam, chcem tri junovciatka, ked uz to terminovo tak vychadza 😅
Sak ja neviem do coho idem ani sa tym velmi nezaoberam. Porod je prirodzena zalezitost a moje telo je nato stvorene. A tak to mam aj vo svojej hlavke.
@anjelicek26 no, ja si asi skor, pri synovi ma vzali 14dni pred porodom do nemocnice a pustili ma o tri dni, mala som zle pasy, trocha tam bola zla atmosfera, robili mi pasy na sale. Tak sa to zobrazilo aj na malom... Tak, ze radsej skor. Ja by som tak chcela 10.6. alebo 11.6. alebo 12.6. sa mi pacia datumy ine nechem 😀, potom este 15teho moze byt 😀, viete mi to niekto zariadit? alebo aj 30.5. 😀
ked tak pozeram na tie moje vysnene datumy, s tou taskou by som este mohla pockat 😀
@katkalubkova - no ja mam celkom rozumny napad - 8.6. na synove narodky, oslavovali by spolu a ja nemala zle svedomie, ze budem spajat oslavy 😀 😀 😀 NO ale planovat mozem, mala bola tri dni po termine, krpec tri tyzdne pred terminom, co bude teraz ukaze len cas, cisto terminovo su kazdopadne vsetci traja +/-5 dni 🤐 😅 Som inak zvedava, ako sa nam toto podarilo 😀
@anjelicek26 a tri tyzdne pred terminom normalne bolesti si dostala? Vravi, sa , ze ten druhy porod uz moze byt skor, i ked to nie je pravidlom
@katkalubkova - ja som mala poslickov od polky tehu, od tridsiateho tyzdna intenzivne, ja som aj cakala, ze to bude skor, prehanala som to s aktivitami, teraz si davam viac pozor veru. A aj brusko je zatial v klude, ziadne kontrakcie, dufam, ze to tak este dlho ostane.
No a ano, zobudila som sa, ze nejake intenzivne poslicky, sla do sprchy, vysla zo sprchy - uz kontracie kazdych 5 minut, to mi doplo, ze toto je asi vazne, do nemocky, kontrakcie na tlacenie uz v aute a v nemocke len sadnut, dva krat potlacit a junior krical 😅 😅 Ako ja sa nestazujem 😀 Take 2,5kg babo sa rodi jedna radost 😀
@anjelicek26 ja syna tiez 3dni po termine, ale uz bol najvyssi cas!
@anjelicek26 tak teda to si mala dobry porod, ale vies co.... nemyslim si, ze je to len velkostou miminka, urcite, ze vacsie deti idu tazsie, ale poznam zeny, ze mali male deti tazsi porod. Ja som mala syna velkeho mal 3950g a 54cm, myslim, ze sekcia bola aj dobra u mna.
@katkalubkova - no mala bola slusne dievcatko a pockala si, ja som na termin mala totiz na vyske este poslednu skusku toho semestra 😅 😅 😅 A ona ma narodky 26/06/2006, proste chcela mat pekny datum narodenia 🙂
@katkalubkova - ono nejako sirkou panvy ci niecim takym to podla mna podmienene nie je, ako rychlo zena porodi... ja v podstate ziadne boky nemam 😝 A obe deti sli rychlo... ja som zastanca teorie, ze zeny, co mavali intenzivnu menstruaciu, fakt silnu, krce, ze ju maju vytrenovanu, ze to babo vytlacia lahsie... potvrdilo sa mi to u vela vela kamosiek a sedi to aj u mna...
@anjelicek26 tak si to stihla vsetko 🙂 , vravi sa, ze mensie deti lepsie priberaju, myslim, ze to aj pravda
@anjelicek26 hej, pocula som, takze ak budem rodit normalne, vytlacim ho na prvy sup! Ja som mala brutalny menzes ako taka 14 az 19 rocna aj bolesti. Aspon nieco pozitvne, inak vtedy to byvali dost krusne chvile
@katkalubkova - to si aj ja hovorim, aspon sa tie roky hnusnych bolesti nejako odmenili... mam v oboch porodnych spravach druhu dobu porodnu pisanu 5 minut 😀 😀 😀 Takz z 5cm na 10 vlastne hned a babo von 😀 Hadam to tentoraz stihneme do nemocky, ja rodit v aute nehodlam, nemocku mam vyse pol hodiny a posledne sme mali len 12 minut... a byvaju tam zapchy, to sme uz uplne v keli 😖
@anjelicek26 tak to boli naozaj "rychlovky" 🙂 .
Dobre teda, prcham uz ja dnes, som sa akosi zdrzala. Dobru noc a vdaka za konverzacie
@katkalubkova - Bru nocku 🙂 Ja by som tiez mala, zajtra rozvazka do skoly, odtial na gyndu, odtial do roboty 😝
99 dni do porodu a 15 dní odpracovať 🙂 to nevyzerá vobec zle 😎
Ja len dúfam, že nelahnem a stihnem vsetko, co mam v plane. Hlavne ten kočík.
baby, kolko ste tu toho popisali... 🙂 nestiham... 😀

ja sa tesim na 30ty tyzden tehot. ked pojdem na sono, v 20tom sa mi vobec nevenoval, bola som sklamana, verim, ze teraz natrafim na niekoho normalneho, ani nevieme co cakame!