icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

misza1
6. mar 2013

ja to nejak nemuzu cist... pokazde kdyz si koukam seznam, co mi treba, tak se mi derou slzy do oci... asi ani ne z predstavy samotneho porodu, ale to co bude potom, me je trapne za posmrkany kapesnik, co budu delat, kdyz mi budou chodit procesi koukat mezi nohy a na vlozku?!? porad se priklanim k teorii ze deti nosi cap(bocian🙂)

willy_wonka
6. mar 2013

@katuska54 a aku velkost 😲 o kolko este narastiem?🙂

misza1
6. mar 2013

@martoska no uz jsem smirena ze holcicka to nebude🙂 tak budu modit aspon kluka🙂 predem mi ho je lito, bude obcas chudatko jako pako😀 treba krokodyli overalik, zabickovy... uz mame doma tekvickovy😀 budu to muset vyuzit, dokud nebude protestovat😀

martoska
6. mar 2013

@hubenourova OK, určite pozriem, dík 😉 . Ale ako som zistila budem rada keď s mojou poisťovňou nebudem v mojej pôrodnici v poradovníku ešte aj na pôrod ako som zistila keď som tam chcela ísť na amniocentézu 😒 , pritom ešte pred polrokom tam bola č.1,teraz vraj podpísali zmluvu s inou..des

katuska54
6. mar 2013

@willy_wonka ja zatial dve. iba do porodnice...na doma budem mat normalne pyzamo,lebo ja niesom kamarat s nocnymi koselami 😔

hubenourova
6. mar 2013

@martoska tak to je na porazenie, ja som s unionom spokojna, nikdy som s takymi vecami nemala problem.

katuska54
6. mar 2013

@willy_wonka ja som objednala L podla tej velkostnej tabulky..ked mi prisli som si ich skusala na mikunu a boli mi este volne,tak ked este narastiem do porodu,tak by mi mali byt ok..

silsil
6. mar 2013

@misza1 vedz ze tym co chodia koukat medzi nohy, je to rovnako trapne 🙂

misza1
6. mar 2013

@silsil tak proc to delaji? 🙂 mohli by vymyslet neco mene "verejneho"

willy_wonka
6. mar 2013

@katuska54 som sa pomerala,tak snad M s bruchom dam,potom mi to velke bude:D

willy_wonka
6. mar 2013

@misza1 ja som tiez velmi haklivana taketo veci, uz aj vysetrenie na koze mi lezie na nervy...ale utesujem sa tym, ze neuvidia nic co by nevideli. Uz to me pre nich rutina....mamina mi hovorila,ze pri mojom porode mala na sale kopec medikov,kedze som sa rodila KP prirodzene..tak sa boli pozerat, to by som asi neprezila:D

mirka078
6. mar 2013

ahojte, idem si trocha s vami pokecať, kým neskončí pracovná doba.

misza1
6. mar 2013

@willy_wonka uff, ale tam by mi to asi taky bylo jedno, pri tech bolestech budu urco mimo, ale to potom? no moje nocni mura...

misza1
6. mar 2013

@mirka078 ja tu zabijim celodenni pracovni cas😀

mirka078
6. mar 2013

ja som už jeden pôrod prežila a nebolo to také hrozné ani ako tu čítam s maternicou a ani s vložkami. všetko to prišlo nejako tak samo, že som to nebrala osobne.

mirka078
6. mar 2013

ale neviete niekto, či nemocnica ešte poskytuje tie gázové sterilné vložky? tie bolo najlepšie si dať pred vizitou a po vizite svoje. a nikto nič nenamietal.

qtinka77
6. mar 2013

@marilliana Achoj :o) Dakujem za info, zlata si...a trosku zavidim, ze to uz mas za sebou - mne sa krivi pusa, ked si predstavim ako tu sladku brecku pijem :o) A vysledky su mala hned z toho? No, urcite sa napijem aj ja, lebo to je prva vec rano (po WC) co robim - pol litra nie je problem :o) A este kym sa vytrepem z domu, tak aj tak vysmadnem - len dufam, ze sa potom nepocikam, lebo teraz mam niekedy pocit, ze musim stale :o)

silsil
6. mar 2013

@smisza1 lebo je to ich praca, musia to nejako skontrolovat .. len bohuzial to robia neprijemnym sposobom.. ale co uz.. si hovorim ze tych par dni tam musime prezit, a navyse budeme sa tesit z babatka a nevsimat si to ako nas okukuju, aj ked pre nich to nic nieje.. vidia to denne 100x : ))

misza1
6. mar 2013

@silsil ok, od dnes zacnu s psycho pripravou🙂 budu si to denne opakovat 😀 doufam ze to zabere🙂

janicka11
6. mar 2013

ahoojte kocky.Ako sa maate??Ako bruska rastu??Ja sa tak neskutocne tesiim.Konečne sme si vybrali kocarik pre naše babenko🙂🙂🙂
V pondelok nám ho dovezie kurier..Tessim sa.uz máme skoro celú vybavicku domka.Uz len nakúpiť kozmetiku,teda masticky olejceky,kremiky,hrrba plienok a prebalovaciu podlozku na stolik.Ako ste natom vy??

silsil
6. mar 2013

@misza1 to mas to iste ako ja som uctovnicka, a vsetky platby, odovdy a sumy su pre mna len cislo, vobec sa uz nezamyslam nad tym zze ved preboha to su statisice, miliony v skk : DD a moja sestra studuje za doktorku, takze aj ona z pohladu medikov mi hovori ze je im toriadne trapne, vacsinou casu sa aj tak tí medici pozerajú do zeme alebo do stropu :D

mirka078
6. mar 2013

@silsil presne tak, ja som bola ako budúca sestrička pri pôrode a aj pri potrate, a vobec mi to neprišlo nejak čudné, skôr nám tiekli slzy od dojatia nad krásnym bábatkom.

martoska
6. mar 2013

@misza1 zabickový? 🙂 že si bola v H@M? 😉 ..ale veď to je také rozkošné to sa nedá nekúpiť pre bábätko. Skôr som ostala zaskočená kojeneckými nočnými košeľami, prečo si ich výrobcovia myslia že 90% mamičiek musí mať na sebe košeľu s macíkmi? Bol problém nájsť niečo pekné, čo nevyzerá ako neforemný kus látky a nemá na sebe aspoň 1 zvieratko 😎

anjelicek26
6. mar 2013

No kontrola po porode je nutna, co uz s tym, nadmerne krvacanie je riziko... par kamosiek muselo dostat transfuzku. Tak nech kukaju, na gynde mi kuka doky kazdy raz aj vaginalne, taky rozdiel to zasa nie je...odosobnit sa, zmysel to ma... inak ja pojdem po 24h z porodnice domov na vlastnu ziadost. Nemienim tam travit zbytocne cele dni a stresovat seba aj babo v tom prostredi... doma nam bude lepsie.

martoska
6. mar 2013

@misza1 neboj, ono naozaj to vtedy vnímaš inak akože to k tomu patrí 😉 .

willy_wonka
6. mar 2013

Dievcata, ktora sa podujme na spravenie tabulky kde sa zapise mamika,.termin porodu, skutocny termin porodu a pohlavie s menom babatka, ako to maju aj v inych temach? Mne sa taka 'evidencia"paci ale robit sa mi to nechce :D

martoska
6. mar 2013

@silsil 😀 😀 no tak pri predstave tých mladých medikov som sa nevedela prestať smiať 😀

martoska
6. mar 2013

@anjelicek26 ja som si až teraz pozerala tvoje albumy, naozaj si veľmi šikovná klobúk dolu 🙂

pavuciatko
6. mar 2013

@martoska mám rovnaký problém s tehu nočnými košeľami. ma ide poraziť, keď mi to predavačky núkajú, že aké nádherné majú...psíky, mačičky, no grc. a potom sú ešte také pre staré mamy, to by ma mm fakt vysmial. nehovorím, nemám v úmysle byť nejaká sexica v tehu nočnej košeli, ale zase úplne zabiť všetky náznaky príťažlivosti tiež nemusím.

martoska
6. mar 2013

@pavuciatko moja reč 😉 , ale tak našla som aj pekné za normal cenu tu na shopoch, aspoň teda na obr.tak vyzerajú, tak snáď budú ok