icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anjelicek26
11. mar 2013

@delica - tak nealko pivo je v pohode 😅 Bryndzi by som sa vyhla, hlavne tej nepasterizovanej 😖 Ja dnes akosi nemam hlad, asi ostanem pri vianocke s maslom 😀

delica
11. mar 2013

@anjelicek26 nepasterizovanu ani pomaly nezozenies, hlavne v normalnych obchodoch, leda tak na biofarme. Fuj, ja som po tom glukozovom teste tiez nejedla, aj teraz som vecerala az po vcerajsich ranajkach, co som mala teplotu.

anjelicek26
11. mar 2013

@delica - ja som uz vyse sedem rokov mimo slovenska, vtedy este bola vsade nepasterizovana 😀

Inak to moje dieta v brusku je taaaak lenive, rovnako ako jeho brat, trochu sa poprevaluje, 5x kopne aby sa nepovedalo a inak salam parky 😝

delica
11. mar 2013

@anjelicek26 jaj, tak to je ine :D to je jasné, ze nemas prehlad, co mame v bille :D.
to ten nas sa hybe asi aj v spanku, stale ho citim.
Neznasa/pacia sa mu zvuky ako kopirka, odparovac, pracka, to ked stojim pri nieco takom tak uplne ide z brucha vyskocit :D a tiez reaguje na budik

anjelicek26
11. mar 2013

@delica - ja mam placentu vpredu, tak ho citim vyslovene len ked kope uplne do bokov alebo dolu, inak moc nie 😖

anjelicek26
11. mar 2013

Inak aku detsku vahu kupujete? Nasej sa odlamali nozicky, takze nefunguje, idem kupovat novu a zvazujem, ci nie je nieco lepsieho, na tu moju sa mi uz v pol roku moc dobre nezmestil 😖

delica
11. mar 2013

@anjelicek26 ja mam vpredu a dolu :-/ preto som ho zacala citit az v 19tt

zuzka444
11. mar 2013

@delica heh aj moja mala reaguje na budik priatel ma.rannu tak uz krpata kope od 4:30.do.cca 6:30 :D..mi neda zaspat heh...

anjelicek26
11. mar 2013

@delica - ja som ho citila uz v 13.tyzdni, bublinkovanie a jemnulinke stuchance, ale to vsetko uplne dolu a nie casto, teraz ho tiez citim nie moc casto, i ked doky vravi, ze je mozno len lenive babo, no ak bude po bratovi, tak veru bude, on je flegmos na pohladanie od bruska az doteraz 😅

zuzka444
11. mar 2013

babulky moje nechcem.byt zla ani sa chvalit ale ja sa tesim.na glukozovy test heh bo mna necaka ta hnusna sladka voda :D...moj doky to robi tak ze kaze si vziat 2 oblozene rozky a 2 dcl mlieka xi este sa aj najem 🙂..

qtinka77
11. mar 2013

@anjelicek26 Jeeejda, no konecne niekto, kto tiez babatko citil v 13.tyzdni - ja tak isto, presne viem, ze prvykrat to bolo na Katarinu...a sokovane som volala maminke, ci mi sibe, ale ze ja citim, ze sa hybe - nehovorim, ze kotrmelce, ale citila som...a na druhy den, v tej istej polohe, ale zrkadlovo otocena som bola - a presne na druhej strane zase..a odvtedy kazdy den...jemnucko, ale predsa...
A ked som to hovorila gynekologicke (ale az v 18.tyzdni) tak hovorila, ze to nie je mozne, ze to boli vetry - ale figu, presne viem, ze to bolo babo, lebo som to citila vzdy viac a viac... No som rada, ze nie som sama - lebo uz som myslela, ze som cudna 🙂

qtinka77
11. mar 2013

@zuzka444 No tak to by som sa tesila aj ja 🙂 Pozdravuj gynekologa, ze je jeden z mala normalnych 🙂

willy_wonka
11. mar 2013

@delica dakujem.. uz som nakrmena 🙂 teraz pockam na palenie zahy... 🙂

zuzka444
11. mar 2013

@qtinka77 to ano ja poznam jedineho co to takto robi heh..bo u nas v meste vcetci davaju tu cukrovu vodu len on to nedava heh..rano pridem vezmu mi zo zili najem sa a po 2 hodinach vezmu z prsta..bo svagrina co robi s krvou hovorila ze je to jedno lebo ze oni potrebuju len vedeit ako rychlo stupa a klesa inzulin v krvi ci co..

willy_wonka
11. mar 2013

@zuzka444 ja zas dakujem za sladku vodu, keby im tam mam vypit 2dcl mlieka tak vygrcam aj stedrovecerny obed... :D

zuzka444
11. mar 2013

@willy_wonka no ano ked niekto nelubi mlieko je to horsie ale ai myslim ze by to asi vedeli nahradit niecim.inym to mlieko kedze su aj alergie na mlieko 🙂..takze urcite maju aj nejaku nahradu mlieka 🙂..

qtinka77
11. mar 2013

@zuzka444 No ale toto je urcite normalnejsia metoda ako davat luchat zenam ten hnus, sak ma napina doteraz, ked si to predstavim...ble :o(

zuzka444
11. mar 2013

@qtinka77 ja si tiez myslim inak...a este keby si predstavim.ze dost zien z toho vracia a musia to opakovat...chudence :/..a takto si spraviz rozky s cim.chces okrem.dzemu a este ani hladna nebudes co vzdy byvam ked chodim nalacno 🙂

qtinka77
11. mar 2013

@zuzka444 No hovorim, pozdravuj ho chlapca... asi bude problem v tom, ze takto - s cukrovou vodou za to poistovne lepsie platia 🙂 Myslim si teda...

zuzka444
11. mar 2013

@qtinka77 bohvie teda bo ja mam doveru a ta napriklad preplaca iba 3.sona som.zvedava kolko.budem.platit kks ked si predstavim ze ku koncu budem.chodit 2.krat do.tuzdna ide ma slahnut bo svagrina pred 2 rokmi platila 8 eur.

qtinka77
11. mar 2013

@zuzka444 Fiha, to vazne? SOm myslela, ze vsetky ultrazvuky su preplacane poistovnou /teda okrem tych v sukromnych centrach/.. ja som uz mala 3 a za 2 tyzdne idem na 4. tak uvidim, ci budu chciet nieco 🙂

marilliana
11. mar 2013

@qtinka77 no to ma mrzi, ze si takto pochodila ☹ daj vediet, co budes robit a ako sa to vyvija! mne dnes riaditel povedal, ze si musim pred materskou vycerpat dovolneku, tak este tento tyzden robim a schluss. sok total 🙂

zuzka444
11. mar 2013

@qtinka77 no.a ty mas aku poistovnu?lebo mna doky upozornil ze toto je posledne sono.co.hradi poistovna.si myslim ze to by aj teba upozornil.

misza1
11. mar 2013

dnes si Osky rekl o hambace na veceri, tak jsme si delali doma,kdyby tam nebyla tatarka, bylo by to vcelku zdrave a samozrejme si prosil to zapit pivem... tak jsme si dali radlera. to jsem zvedava kdy mi zacne travit... asi budu mit tezkou noc🙂

zuzka444
11. mar 2013

@misza1 no aj sofinka ma rada pivko nealko :D...no.mna po poslednom.hambaci tak zapieklo ze som myslela ze umieram tak ma creva boleli :/..tak.od vtedy nic take nejem heh..bo.3.dni som sa ani pohnut pomaly nemohla.

azalka22
11. mar 2013

@qtinka77
@zuzka444
poistovnou preplacane sono mate podla materskej knizky - su 3 - v kazdom trimestri jedno.
vsetky dalsie su nad ramec a je vec vasho dr, ci ich robi standarde zdarma, alebo si priplacate

hm, kedysi zenam ani nerobili sono, ved technika ziadna, nase mamy mali max 1-2 (a rodilo sa v poho) a my sme tu sledovane - no ja takmer kazdu poradnu...
cim lepsia technika, tym sme tusim viac v strese "len aby bolo vsetko OK".

delica
11. mar 2013

@misza1 ten Váš Oskar, ten má ale jazýček vyberavý 🙂)) uz od mala. Ale tak správny chlapina, hanbac a pivo :D

zuzka444
11. mar 2013

@azalka22 no ja mavam sono kazdu poradnu a aj budem mat kazdu poradnu.ale moja svagrina ma vseobecnu a ona neplatila ani jedno sono a lekara mame rovnakeho.takze si myslim.ze vseobecna preplaca vsetky sona.

delica
11. mar 2013

@zuzka444 ja mam vseobecnu a platim si

zuzka444
11. mar 2013

@delica ano?tak nechapem :/..a kolko platis?