Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica dufam,ze cim skor ti pomozu a pustia ta dom...
@kavaapalma
@anjelicek26
ste zlate, kočky
@delica - neboj vsetko bude dobre a rychlo na vsetky utrapy v tehu zabudnes... ono fakt ludia moji kto pisal, ze tehu je najkrajsie obdobie v zivote zeny musel byt chlap 😝 Ja budem taaak rada, ked to nase holatko vykukne na tento svet 😀 😀
@anjelicek26 no ja som si tiez povedala take, ze nech je nejaky 38 tyzden a maly nech sa narodi
@delica - ja chcem na termin 😀 😀 😀 Prosim prosim... lebo budeme musiet spajat oslavy inak 😀 😀 😀 Max je 8.6., drahy 17.6. a Saska 26.6., nech si dava pozor, aby sa niekomu na narodky netrafil 😀 😀 😀 😀 Prvy letny den ako narodky znie super 🙂
@delica nenosi ti nekdo "normalni" jidlo, co by jsi jedla? vcelku je to haluz, ze tehotne daji na jidlo pastiku, vsude se pise ze se to tehu nedoporucuje ze je to nebezpecne a nevim co... ale co se divim, ted kamaradce prvni den po porode donesli vepro knedlo zelo... :(
kdyby jsi byla doma, tak se neprinutis jen lezet, tam si poradne oddychni, az bude mrnousek na svete tak si jeste vzpomenes jak by jsi si takto polezela-samozrejme bez infuzek 🙂
@janka_k Mne tiez nedali recept, uvidime kolko budem platit idem v pondelok. Mozno zavisi aj od.lekara ci je sukromny alebo statny, a pripadne aj od zdravotnen poistovne.
musim se pochvalit, jaka jem byla vcera sikovna 😀 zaplatili jsme zalohu za kocarek, koupila jsem prvni plinky a 4-pack vlhcenych uterek 🙂 jen Osky se z toho asi taky radoval, ze me od 3 rana nenechal spat, plouzil se mi v brise a jen jsem zacinala zabirat, tak se rozkopal 😅
@jankastubka jeste byva statni gynekolog? ja se v tom uz nevyznam, ale mam pocit ze max. nejaky v nemocnici je statni, ci?
ja jsem platila nejake 1,5E v lekarne za glukozu, sestricka mi dala akorad na pairku oobrovskym pismem jak pro slepce 75g glukoza🙂
@misza1 to som si len tak tipla ze moze bt aj statny. 🙂 Viem ze aj u zubarov byvajy velke rozdiely, ja platievam za zubny kamen 20 eur, a kamoska chodi este k skolskemu a neplati za kamen nic. Tak neviem.
@jankastubka mozna jsou, ja fakt nevim🙂
ahojte, len info k tým glukózam, mne sestrička povedala, že ak mám recept, ale dr. mi žiaden nedala, tak som tú glukózu bola kúpiť, platila som 0,8€, ale blo to v papierovom sáčku, nie v kelímku, podľa všetkého niekde naozaj dávajú glukózu na recept, ale moja gynekologička nič nedáva na recept, všetko kupujem voľnopredajné aj kyselinu listovú, aj magne B6, ona dáva len odporúčanie, vždy mi to napíše do knižky
baby tak dnes sa mi snivalo ze porod bol uplne v phode, ze trikrat som zatlacila a babo bolo vonku, ze ani drahy tam nebol lebo to nestihol a ze som nemala meno. no s tym menom to je u nas tak ze ja uz aj mam zoznam, ale este sme sa nedohodli, ze to ma este cas 🙂
Baby, stalo sa Vám niekedy, že Vám vypadla zubná plomba a ani ste to nespozorovali? Tak mne áno :D....V stredu večer som si umývala zuby, pozerám si do úst a sa mi niečo nezdalo. Posvietim si na to baterkou a hľa.....diera v zube 😝 . A to som celý deň jedla, trochu som mala citlivé ďasno, ale vôbec ma to nebolelo. Tak som včera "naklusala" k zubárke, samozrejme som nebola objednaná, tak som si tam posedela 1,5 hodiny. Pre každý prípad som si zobrala knihu (FAKT ODPORÚČAM ZOBRAŤ NIEČO NA ČÍTANIE) a zbehlo mi to raz dva. .....a výsledok, zub zaplombovaný a ja ľahšia o 12 E. Ale aspoň je pokoj 😎
A to som bola presne pred mesiacom na preventívke 😒
@silviami, @jankastubka, @janka_k ,@bombulka200 A čo sa týka tej glukózy, ja som tiež platila, bolo to 0,68 E za 75 g v PVC kelímku.
@anjelicek26 tak mne by nevadilo aj po termíne (to teraz tak hovorím, lebo bruško je menšie), vzhľadom na to, že ideme prerábať, tak verím, že dovtedy kým sa narodí drobec bude všetko hotové, upratané a pripravené na jeho príchod. Skôr začať nemôžeme, lebo firma, ktorá má robiť prerábku je obsadená, sme sa pozde spamätali, tak začíname najskôr, niekedy okolo 1.5., malo by to trvať cca 3 týždne, potom upratať, zariadiť. Mám super rodinu, tak isto pomôžu. Podstatné je, nech sa narodí zdravé 🙂
@misza1 tak to je super, si šikovná....ja som včera našla jednorázové plienky v akcii pre novorodenca, sú také s tým vystrihnutým priestorom pre pupček, kým sa zahojí. Neviem či sa oplatilo 5,99 E za 42 ks a potom podložky na prebaľovanie 60x60 za 2,79 E (kamoška to použila v pôrodnici aj pod seba). Ja som akciová, manžel sa smeje, že občas sa nechám oklamať, že "vraj" akcia a inde je to lacnejšie :( Tak ale kto to má sledovať, toľko ponúk a vybrať si, čo je vhodné.....Vidím to aj teraz pri príprave na prerábku, vyberáme tak, aby cena nebola príliš vysoká, ale aby sme nekúpili "šmejd". Trochu máme obavy z poľských výrobkov po všetkých tých škandáloch.
@anjelicek26 zabudla som uviesť, že bocian priletí asi 19.6.
@zuzkad85 - juj prerabka, nam vcera burali panel aby rozsirili chodbu, taky bordel a prachuu vsade, skoro ma vystrelo vecer vysavat a vsetko umyvat 😝 Ale u nas je to uz na dobrej ceste, elektrika natahana, kurenie, steny, uz len vymalovat, podlahy dat a dve stresne okna a bude hore hotovo... schodisko dojde v pondelok a maleho izbu dojdu zaciatkom aprila vymalovat a uz mozeme zariadovat...
@zuzkad85 to neni zla cena, vyslo to na 0,14/plenka, ja jsem stejne koupila pampers ty bile, bo mela jsem jokera do DM.
no nekdy jsou akce horsi jako bezna cena, ale nekdy se oplati. aji my jsme ve stadiu priprav na prerabku a priznavam se uz me to nebavi, porad vybirat, kontrolovat, sledovat ceny... ach...
co se tyka polskych veci... kazdy ma jiny nazor, ale muj je takovy, ze to je jen hnusny tah konkurence, protoze polsko je velike a dokazou stahnout ceny, diky jejich dph, nekomu se to ocividne nelibilo, tak zacal vyvolavat afery.
trosku me v tom utvrdilo i to, ze kdyz jsem byla na vystave v BA, tak tam byli prodejci inglesina, a ptali jsme se ze ci nemaji nejakou prodejnu pobliz Trencina nebo Ostravy a ten pan rekl ze na ostravsku ne, protoze to je blizko polska a tam nejsou schopni dohnat polske ceny, pritom jim to chodi z 1 fabriky... pak zacal zahovarat, ze ale ty polske jsou smejdy, ze se rychleji kazi a podobne... 😕
tak snad me tu nikdo neukamenuje, ze polsko je zamorene chemikaliemi a silnicni soli 😀 ja jsem z Ceskeho tesina, takze hranicniho mesta, vyrustala jsem na poslych vecech do dnes tam chodim namaso a ziju, cholesterol mam na 1*, glukoza mi vysla uplne jako z ucebnice a tak🙂
@delica skrabat steny, sekat elektriku, nove stierky, malovat a v 1 brousit parkety a lakovat... puvodne jsme meli renovovat parkety, cele vytahat, vymenit podlozi a nanovo ukladat, ale kdyz jsem mm nekolikrat rekla ze musime pocitat s tim ze od pulky maja muzu kdykoli porodit, tak se smiril s tim, ze je jen dame vybrousit, vytmelit a nalakovat.
@misza1 tak ozaj co vlastne idete prerabat?
@misza1 no, tak to ti nezávidím. presne viem, čo vás čaká. my sme sa tiež pustili do prerábky. takže od včera zbúraná kúpelka na totálku a ešte nás čaká výmena všetkých dverí a zárubní a tým pádom maľovanie asi všetkých izieb. najhoršie je to, že mňa už to bruško nepustí veľmi sa zohýnať a dosť mi tvrdne, keď sa namáham. takže to upratovanie je len také, aby sa nepovedalo.

@delica - radsej nech ta ofukuju ♥