icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

aquatinka
17. mar 2013

Inak chcem sa Vas opytat ;) Pri nejakej teme tu na MK som sa docitala o priprave na porod... masaz hradze som poznala uz pred tehulstvom, pride mi to prirodzene a ked to moze pomoct... 🙂 ale tu zeny opisovali nejaku pumpu Epi No, co roztahuje hradzu a cvici sa s tym od 34. tyzdna..... 😲 poznate to? alebo ste o tom poculi? ze vraj po tom absolutne nenastrihavaju alebo minimalne.... ale pouzivanie tej pumpy mi pride hmmm divneeee a asi aj by som sa bala to tam nafukovat 😅 Moj mm ked to videl na obrazku si myslel, ze aka eroticka hracka..... 😀

aquatinka
17. mar 2013

@janka_k Ja sommaj chcela do topolcian, ale tam tiez jedna povie ze super a druha povie ze nie moc dobre... najvacsia nevyhoda je, ze mm je kazdy den v BA v praci, neviem ci by som sa tam sama vedela odviest 😒 A ked sa nieco skomplikuje v topolcanoch presuvaju babatko do NR... napr ak s babatkom nieco je akutne, tak prednostne odnesu bAbatko a mamicku napr na druhy den rano.. tak to mala kamoska a ze to tazko niesla, ze je tak daleko 😒 Jaaaj to nase zdravotnictvo ;))))

martoska
17. mar 2013

@janka_k to ani ja nie 🙂 a už vôbec nie po skúsenostiach ktoré tam švagrovci majú..to som len chcela na porovnanie s našimi pôrodnicami

martoska
17. mar 2013

@aquatinka ja si už na ten nadštandard v Šaci sporím 🙂 oplatí sa, fakt to tam vyzerá ako v 5 * hoteli. Len aby to bolo voľné

delica
17. mar 2013

@janka_k no ale ten box si nevies nijak zajednat, nic...ani nadstardant izbu, tiez musis cakat, ci sa uvolni, malokedy je volna. Akoze ja viem, nejdeme do welness, ale trosku ludskej dostojnosti si zasluzi kazda, no nie?

Popravde ja si vobec neviem predstavit - tri mamy na izbe, tri deticky, omg, presne uz teraz mam viac stresy z toho pobytu nez z porodu.

Co mam terajsiu skusenost - sestricky su velmi fajn tu na rizikovom, ved oni su najcastejsie s pacientami. No a lekari su taki vystresovani a zaneprazdneni, stale v pokluse. Takze clovek ani nema sancu sa spytat, co s nim je.

janka_k
17. mar 2013

@delica tak to nad antolskou nejdem teda rozmyslat, jeden box ani zajednat sa neda. ja mam predvybrany ruzinov kvoli dobrym referenciam doktorov, sestra tam dvakrat rodila. no ale som prave precitala ruzinovsku diskusiu par stran a teda nadstandard sestricky zevraj dost nemile. no ale asi to tam budem musiet nejako vydrzat, no mas pravdu, nechapem preco neprejavuju ludsky pristup. najlepsie je ze doktori ze uplen vsetci super a sestricky nie, no tak to asi clovek nenajde take kde je vsetko super. ale sestra nevravela ze tie sestricky by boli nemile tak neviem, ona praveze chvalila ze super laktacnu tam mala. ale tak na kazdu nemocnicu najdeme aj take aj take. ja hlavne neviem kedy si mam ist toho doktora zazmluvnit, ci az ked tam pojdem do poradne alebo skor.

janka_k
17. mar 2013

@aquatinka to ma spravdu, to clovek nikdy nevie co sa stane a ked to nie je vramci normalnej nemocnice tak ja by som tiez nesla, sak keby nieco nech tam su vsetky oddelenia co treba

katuska54
17. mar 2013

@aquatinka kamoska to Epi-NO akoze praktizovala,ale zeby jej to nejak extra pomohlo 😒 nastrihli ju....
ale on ahovorila,ze keby to " necvicila" tak,ze ma tazsi porod...neviem ,ale mne to pride take divne 😖 to radsej tu hradzu budem masirovat s tym olejcekom

aquatinka
17. mar 2013

@delica @janka_k ja som tiez citala najviac o tom, ze ak je izba nadstandard, tak su bud obsadene alebo "zajednane" pre vyssiu spolocnost, aj ked niekedy prazdne...ze ich drzia aj par dni prazdne pre maminku, ktora ma napr planovanu sekciu.... a najma o sestrickach a ich nervoznom pristupe.... ja som tiez v praci nervozna, ale robim za pc... tak sa vyvrsim tam... ale keby robim s ludmi a chcem robit s babatkami a mamickami, tak v pripade zlej nalady aspon drzim pusu....

willy_wonka
17. mar 2013

Dobre ranko zeny 🙂 vy tu uz nemocnice riesite? 🙂 ak sa vam tak priecia nemocnice, stale mozete ist ku Kochovi, Medissimo 🙂

delica
17. mar 2013

@janka_k ono to bude asi na jedno kopyto vsade, ale tak mne uz je teraz OK, chcem ist domov a vsetko vidim negativne. Zasa na druhej strane, starali sa tu o mna dobre, vsetky vysetrenia spravili, vyzera to, ze ma aj poliecili, tak sa nemam na co stazovat, len sa mi nemocka nepaci...ale tak komu hej, ze.
Este je tu vyhoda, ze je sprcha a wecko pre dve izby - teda 4 ludi, co je v pohode, necakas, nestretnes sa tam s nikym.
Som teraz citala este prispevok v Antolska tuto na na koni z posledneho tyzdna, no amen tma.

katuska54
17. mar 2013

@willy_wonka dobre ranko 🙂 ja som bola u kocha teraz na vysetreni a zeby mi to tam bolo sympaticke 😒 rodit by som tam urcite nechcela...sice robi tam kamarat mojho mm gyn. aj my hovoril,ze mam ist k nemu rodit..ale pride mi to divne 😖

delica
17. mar 2013

@willy_wonka ja som uz pozerala aj toho kocha vecer, ma dosla napichnut a som to mala otvorene........no, ale zas som sklamana, lebo tam bola znama dva tyzdne dozadu s preeklamsiou a skoro to dobre nedopadlo :-/. No ale kebyze mam krasne tehotenstvo ako do poslednej nedele, ze nic mi nehrozi, len si dojdem dieta vytlacit alebo mi ho vyrezu, asi by som tam sla..... No ale ked uz som rizikova a moznost predcasneho porodu, tak vydrzim aj tu.

janka_k
17. mar 2013

@delica @willy_wonka @katuska54 ale aj ked mas vpohode tehotenstvo tak mozu byt komplikacie pri porode, ja neviem ja ked to nie je vramci nemocnice tak sa furt obavam ze co by bolo keby. a inac som to teraz pozerala a na to ze to je take sukromne aj viac tych fotiek by tam mohli mat, sak tam maju jednu z ordinacie a tym to hasne, clovek ma platit a ani nevie za co.

willy_wonka
17. mar 2013

@katuska54
@delica ja som sa tiez pohravala s myslienkou rodit.v medissime, ale velmi rychlo mi to bolo zatrhnute, ze tieto suk. Kliniky v pripade komplikacii pri porode prevazaju na antolsku, tak som rychlo zmenila prioritu ....koniec koncov, mne antolska vyhovuje 🙂

janka_k
17. mar 2013

@aquatinka tak o tom som veru nepocula ani v mojeje knihe nepisu, len o tej masazi hradze

janka_k
17. mar 2013

@willy_wonka tak to som ani nevedela ze je nieco ine este sukromne, to je tusim ta nemocka z druheho dychu podla hlavneho obrazku 🙂

willy_wonka
17. mar 2013

@janka_k hej,hej... par metrov od antolskej :D

delica
17. mar 2013

@janka_k no ved to je to, ze nevies co ta caka a ako to bude prebiehat. Mne za posledny mesiac dve zname rodili - jedna ruzinov a jedna Koch, a teda nic moc. A jedna kocka na kramaroch v januari - tam jej cele tlacenie porodna asistentka nadavala, ze nechodila na predporodnu pripravu a nevie dychat, pricom ona tam chodila, len ako si to zabudla, co podla mna nie je nic cudne, nie? A maly mal 4,30 a kamoška ma 1,55.....jaj, neviem aka porodna priprava by jej pomohla ho lepsie vytlacit.
asi je to uplne jedno vsetko :-/.

katuska54
17. mar 2013

@janka_k
@willy_wonka
@delica
no a preto,ze neviem aky budem mat porod tak pojdem rodit na antolsku...mne bolo povedane,ze tie co su po ivf tak sa stava,ze rodia predcasne...takze ja neriesim ziadne sukromne kliniky...odrodim si to v nemocnici a hotovo..ved nejak to prezijem 🙂

martoska
17. mar 2013

@katuska54 a tú hrádzu si chceš masírovať sama? počula som už o tom ale neviem si to celkom dobre predstaviť v praxi, mne ju masíroval pôrodník počas pôrodu a videla som všetkých svätých 😕

delica
17. mar 2013

@katuska54 presne tak, 4-7 dni a potom cely zivot pokoj. Prezijeme to.

willy_wonka
17. mar 2013

@katuska54 uplne s tebou suhlasim 🙂 ved tych par dni vydrzime... 🙂

katuska54
17. mar 2013

@martoska moze aj mm doma 🙂 moja sestra to tak praktizovala...lebo sama neviem ci to dokazem 🙂 nema ruky ako saxana 😀

janka_k
17. mar 2013

@delica tak som zvedava ako dopadneme. to je akoze sila, sak co jej to spravi jej to len pripomenut ze ako, ja ani neviem ako zatial 🙂 chystam sa studovat materialy az ked budem na materskej, nejako to nestiham teraz, este svadbu riesime, no fakt len tu co precitam nech som trochu informovana a dnes som trochu o tych porodniciach, skusenosti a tak citala. mne najprv hrozil cisarsky kvoli ociam, ale nakoniec ze mozem normalne, tak uz ma chytaju stresy ze co ma tam caka a ako to bude.

delica
17. mar 2013

@janka_k si mala laserovu operaciu?

katuska54
17. mar 2013

@delica
@willy_wonka joj baby, od 4-tej od rana ma mala okopava 😒 uz ma bolia rebra ☹ je nervozna,lebo sme mali drsny budicek z policie 😠

delica
17. mar 2013

@katuska54 co si vyviedla?

janka_k
17. mar 2013

@delica nine len mam dost vysoke dioptrio a gyn stale ze to je na sekciu, ale nakoniec mi pozreli pozadie a ze mozem normalne, pri vysokych je riziko ze pri tych tlakoch sa ti moze poskodit sietnica

katuska54
17. mar 2013

@delica ja nic. ja som anjelik 😀 ale ukradli auto od mm z roboty,tak volali a este stale je na policii