icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

kavaapalma
26. mar 2013

@katuska54 ja nemam nic oprate este si myslim ze mam cas,co uz teraz poperiem,pozehlim a bude mi hoc aj v skrini nato sadat prach,co ja viem.....az niekedy o mesiac... ved este furt dokupujem dake veci...

willy_wonka
26. mar 2013

@dulkagabulka http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/dych... tak tmuto nemusim venovat pozornost?🙂 to by ma dost potesilo.... 🙂

karinkaeich
26. mar 2013

mile mamicky, rada posuniem oblecenie po nasom drobcovi, pekne veci za lacno. IP, ak mate zaujem (uz aj vacsie cisla)

katuska54
26. mar 2013

@willy_wonka ja mam dreft pre deti...uvidim ako to bude znasat prcek. uz aby sa oteplilo,lebo uz aj bunda ma zacina tlacit 😠 a kupovat si teda nechcem na par dni 😕
a ty co stresujes ako budes dychat..ved dr ta spacifikuje,neboj 😀

dulkagabulka
26. mar 2013

@willy_wonka nie, nemusíš..
každý vie dýchať.. 😀
inak..mne sa velmi velmi pači, resp. myslim,ze ma zmysel dychanie z hypnoporodu...jednoduche pomalilinke uvolnujuce dychanie...

ale ako tu už písala hobit, skus si zohnat knihu Aby porod nebolel..pohchopiš, v čom by mala spočívať príprava- v nácviku techník plytkého dýchania či tlačenia určite nie

katuska54
26. mar 2013

@kavaapalma ja sa chcem nachystat preistotu,keby sa mala vypytala skor na tento svet 🙂 uz dve babule po ivf rodili o mesiac skor,tak musim byt nachystana

willy_wonka
26. mar 2013

@katuska54 dreft,ok. Pokusim sa.zapamatat:) Katka, strasna panika ma sem tam prepadne. Zas som natrafila na kadejake katastrofy pri porode....tesim sa na drobca velmi, ale.ako.sa tesim,tak sa aj bojim...

kavaapalma
26. mar 2013

@katuska54 jaj tak to mas ine,som to nevedela... Tak to fakt pre teba plati-stale pripravena

katuska54
26. mar 2013

@kavaapalma ako pionier...vzdy pripraveny 😀 ja len dufam,ze mala vydrzi do juna,lebo v maji nam budu menit interierove dvere v celom byte..a keby sa poponahlala,tak nechcem ju brat do bordelu co tu bude 😒

katuska54
26. mar 2013

@willy_wonka to si zapamatas,neboj...je natom obrazok s babatkom 🙂 alebo lovela je tiez pre mimi 😉
ja sa tiez uz tesim na tu nasu malu prdelku a zatial si nepripustam strach...mozno ma ta panika este len chyti 😕

kavaapalma
26. mar 2013

@katuska54 jak citam,tak citam,kazdy preraba a inovuje... 😀 my nas domcek nestihneme dokoncit,kym sa maly narodi,ale nevadi...

delica
26. mar 2013

@willy_wonka no, tie paniky...aj ja to poznam, ale uz sa nebojim porodu aspon. Momentalne mam taku paniku z konca tehotenstva, ktoru ani nebudem spominat, aby to odo mna niekto nechytili 😀 😀

kavaapalma
26. mar 2013

@delica radsej tisko,pst,nic nevyzrad...

katkatara
26. mar 2013

@misza1 Myslím,že je to tak v každej porodnici.Inak tých medikov pri vizite som zažila a boli v tvári červenší než ja od hanby 😕 !A porodu sa neboj a hlavne,každá sme iná,máme iný prah bolesti,takže sa nenechaj vystrašiť nejakými historkami a článkami.Treba to zažiť!Nesmieme myslieť na seba,na našu bolesť ale na bábo,ktoré tiež nemá ľahkú cestu von.Poriadne dýchať a správne tlačiť-nie do hlavy,ale do brucha, ako pri ...Je to veľká bolesť,ale keď ho vytlačíš ,je to aj neopísateľná úľava a obrovský nával šťastia,že si to zvládla a drobčekovi si tým darovala život.A keď sme zvládli 9 mesiacov,predsa nás nepoloží pár hodín,nie? 🙂

zuzka444
26. mar 2013

taaak glukozu mam v poriatku ale ze mam.slaby krvny obraz :/..no uvidime zrejme budem musiet brat zelezo asi..vo stvrtok sa mam.zastavit po lieky..tak uvidime ...dufam ze nic zle 🙂

delica
26. mar 2013

@zuzka444 aj mne uz napisali zelezo, ja som v zivote nemala problemy s tym, zeby som bola anemická alebo niečo :-/. No ale drobci si berú, čo im treba

zuzka444
26. mar 2013

@delica ved to ze ani ja som nikdy nemala problemy ani za zaciatku tehu.doktor mi.vzdy vravel ze mam krv ako vrcholovy sportovec 🙂..teraz neviem ci s tolkymi dopingami abo ako to myslel :D

delica
26. mar 2013

@zuzka444 haha a teraz ti povedal, ze mas krv ako kto? 😀 asi ako tehotná, čo? 😉

zuzka444
26. mar 2013

@delica este som.s nim.nebola len som volala sestricke na vysledky 🙂..az vo stvrtok pojdem.za nim.na pokec tak uvidim co mi povie :D

jankastubka
26. mar 2013

@slavka_a_maros tak ako to tam pisu,tak nas to aj ucia. Akurat je rozdiel v tom, co si kto predstavi pod dychanim do brucha - ja ked dycham do brucha tak sa mi dviha pupok a klesaju pluca. A keddycham do pluc tak zas opacne. Ale aj tu pisali, ze sa teba nadychnut na plne pluca.

jankastubka
26. mar 2013

@willy_wonka hej aj mne je na odpadnutie aleasi tym, zeto budeme cvicit sa to naucime aj bez odpadnutia.

katkalubkova
26. mar 2013

@elen34 hej? mas taku skusenost po sekcii? Lebo ja nie? Mna nepozerali ako zeny po klasickom porode. Teda asi raz maximalne!

katkalubkova
26. mar 2013

@dulkagabulka kupim knihu 🙂, ( nejak ma to zlaka ) a opat bude sekcia 😀

azalka22
26. mar 2013

dievcata, poznate niekto kocik hauck chicago 4
https://www.google.sk/search?q=hauck+chicago+4&...

azalka22
26. mar 2013

dievcata k tomu dychaniu. ak mate skusenosti s technikou spevu - pri opernom speve sa spieva opretim sa do branice. branicu "nahmatas" pri spodnom obluku rebier - poloz ruku a snaz sa dychat do ruky - prirodzene sa ti rozsiri hrudny kos. to je zaklad hlbokeho nadychu. no a ked ides vyludit ton (okrem inych dalsich fint) sa ton nasadzuje do takto rozsirenej branice.
a ked to spravne spravis, v podstate tlacis do brucha.
dobre sa dych do brucha trenuje leziac na zemi - lahni si, zohni kolena, poloz ruku na rebra (pravu na lave) a snaz sa dychat -pomaly, aby si precitila, ako sa ti zdviha hrudny kos.
a pomaly vydychuj - akoby si odfukovala pierko z ruky (to je zas z jogy) 😵

katkalubkova
26. mar 2013

no dievcata a mozeme ist na to 🙂

zuzka444
26. mar 2013

baby prosim vas raz ste mi tu niektora radili nieco z lekarne proti zapekaniu...ale zabudla som co...neviete mi poradit?cmuk

azalka22
26. mar 2013

@zuzka444 zavarane slivky, slivkovy kompot, susene slivky zaliate vodou-vypit, zjest, kazde rano na lacno pohar vlaznej vody -moze byt aj s trochou citorna, ovsena kasa rano, jogurty, vela zeleniny a ovocia
a najlepsie skus zjest jogurt a zapi to kavou
psyllium -vlaknina -ale pozor na pomery
a ked nepomoze, guttalax

zuzka444
26. mar 2013

@azalka22 no slivky som este neskusala ale toho sa neda vela zjest ale mozem vyskusat..hm a guttalax sa moze aj pocas tehu?bo ze pripravky na prehananie by sa nemali vobec iba take prirodne...hm.vlaknina mi uz nepomaha xi a jem kopec jogurtov vlakninovych activia pribio a.aj vela mlieka no je pravda ze ked si dam.kavu idem ae nechcem pit koly tomu kavu kazdy den :/.bo mi lekar ide asi predpisat zelezo bo mala.slaby krvny obraz no a zo zeleza zapeka :/

azalka22
26. mar 2013

@zuzka444 mne velmi dobre zabera rano tepla voda -hned vypit ako vstanes a potom si davam bezkof kavu s mliekom. a ovsena kasa