icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

willy_wonka
28. mar 2013

@delica super, len nech tam spomenie aj tu moznost, ze.by dieta malo tretiu adresu 🙂este sa pripomeniem..ked nahodou zabudne, budem musiet.volat co sa mi dva krat nechce...tetusky uradnicky nie su moc privetive...

willy_wonka
28. mar 2013

@anjelicek26 ono pokial aktivne zijes v DE,.tam mas vsetky papiere v poriadku, je.naozaj zbytocna ostara riesit to tu 🙂

anjelicek26
28. mar 2013

@willy_wonka - no ved to, ale ucet a kreditky, karty, to vsetko mam este tiez na stare meno, tam raz ten pas novy budem potrebovat, tak to asi poriesim cez ambasadu, co uz, mne sa kvoli tomu kazdu chvilu behat na slovensko neda s detmi...

Juuuu krize ma boliaaa, nemozem tak dlho sediet, ale do postele ma to este netaha, asi zavitam ku chladnicke, videla som tam dakde vzadu velky strapec hrozna 😅 😅

delica
28. mar 2013

@anjelicek26 no vidíš, ako si sa pekne naladila na papaciu nôtu? 😉

anjelicek26
28. mar 2013

@delica - no az moc xixi Fakt sa nechcem prejedat, uz teraz ledva fucim a viem, ze mozem pribrat est raz tolko 😖 Sa mi uz ani zohnut k malemu poriadne neda, aby som mu zaviazala snurky na topankach 😖

willy_wonka
28. mar 2013

@anjelicek26 kasli na hrozno, hrabni dalej isto tam najdes poriadny rezen ;D

anjelicek26
28. mar 2013

@willy_wonka - nastastie ziaden rezen v chladnicke nie je, tatino je poctivy dojedac 😀 😀 😀 Dzgam sa hroznom, je to fajn ;) Maly si spokojne kopka, takze asi chuti 😀 😀

willy_wonka
28. mar 2013

@anjelicek26 to len ja mam opacne dieta? Moj robi rosambo,ked som hladna...ked sa najem tak zalahne a spi... 🙂 inak,.dobru chut k tomu hroznu

anjelicek26
28. mar 2013

@willy_wonka - nas do 5 minut kope ako najaty, ked zacnem jest, asi mu vadi, ze sa hybe zaludok 😀 Tvoj zaludok asi robi fajn zvuky, ze stichne a klidecek pocuva 😀 😀 Inak dnes vecer Max zaspal pritlaceny k brusku, maly ho z bruska kopol az sa prebral chudak 😀

willy_wonka
28. mar 2013

@anjelicek26 vidis, ako saska s maxom prijali fakt ze pride novy surodenec? Saska je uz asi "zvyknuta" a mladsi?🙂 tesi sa?🙂 nebojis sa, ze by mohol zacat ziarlit?

kavaapalma
28. mar 2013

No to aj ja mam taky problémik,to ma ani netuklo,az kym ste to nezacali rozoberat. Ja mam ine trvale bydlisko,aj mm. A dom,ktory sme kupili ako manzelia este obyvatelny nie je.

kavaapalma
28. mar 2013

@anjelicek26 cestu budes mat super aspoň po Slovensku. Vsetci sa budu trepať z Blavy na vychod,kdezto ty pojdes opacne 🙂

misza1
29. mar 2013

@jajurka nevim presne jak to tam maji dohodnute,ale v tn nemocnici je stejne cviceni a priprava ale tam se plati 20E a kdyz nedojdes propadne ti to, vede to tam Duncova jeste s jednou porod.asistentkou.v srdiecku das 2E kdyz dojdes.cca 1x za mesic udela hodinu i s tatinkama a udela exkurzi do porodnice.
probiha to tak,ze na zacatku se chvili debatuje,pak se cvici a pak se "medituje"lezis odpocivas a ona prednasi nejakou temu a pak je zas debata.

jankastubka
29. mar 2013

@slavka_a_maros ja si napriek tomu multimum nekupim, naozaj uvidim ako to pojde a basta. 🙂

anjelicek26
29. mar 2013

@willy_wonka - mladsi bude sialene ziarlit, to mi je jasne 😖 Ale tym si proste musi prejst kazde starsie dieta, neda sa na to poriadne pripravit.

@kavaapalma - ja si tiez myslim, ze pokial nebude snezit, tak bude cesta v pohode... v sobotu chceme hned rano vyrazit....

anicka.be
29. mar 2013

@delica no ohladom adresy by to zaujimalo aj mna. Mame to presne ako ty 🙂 ked budes vediet nieco nove, daj vediet. Dik 🙂

slavka_a_maros
29. mar 2013

@jankastubka dnes som si citala zlozenie na DMkovom a tiez je lanolinovy a este nejake prirodne oleje, takze si nemyslim, ze by multimam bol nejako extra lepsi 🙂

willy_wonka
29. mar 2013

Toto som nasla na nete 🙂
5) Trvalý pobyt Zákonný zástupca je povinný hlásiť začiatok trvalého pobytu novonarodeného dieťaťa a to do 3 pracovných dní po tom, čo dostane rodný list. Treba prísť osobne (stačí otec, nie matka a dieťa) -potrebujete originál rodného listu dieťaťa a občiansky preukaz matky. Evidenciu trvalého pobytu vykonáva Ohlasovňa pobytu obecných a mestských úradov. Miestom trvalého pobytu dieťaťa v čase jeho narodenia je miesto trvalého pobytu jeho matky. Na prihlásenie dieťaťa na trvalý pobyt matky preto netreba súhlas vlastníka nehnuteľnosti. Ak chcete dieťa prihlásiť inam, ako na trvalý pobyt matky, je potrebné predložiť v ohlasovni v mieste trvalého pobytu aj list vlastníctva a súhlasy všetkých vlastníkov nehnuteľnosti.

kavaapalma
29. mar 2013

@willy_wonka laicky povedane,ze dieta nemusi mat trvaly pobyt podla mna,ale staci predlozit doklad-list vlastnictva a adresu mu daju tam,teda ak som to spravne ponala? Lebo aj tak toho roku sa budeme stahovat a menit doklady...

willy_wonka
29. mar 2013

@kavaapalma ano🙂 co ma tesi, aspon nebudem mat ostaru s menenim mojho TP aj drobcovho. Teda, snad to je tak ako sa pise 🙂 manzel @delica to v utorok vyzisti🙂

kavaapalma
29. mar 2013

@willy_wonka hej hej,zisti dufam dopodrobna nech vieme presne na com sme...

danielle
29. mar 2013

ked ste uz nacali tuto byrokraticku temu... 🙂 dievcata, co ste uz rodili, treba aj k druhemu porodu sobasny list?

anjelicek26
29. mar 2013

Ahojte babulky, aky mate dnik? Ja uz pomaly balim a tesim sa domov, len tie cesty vyzeraju vselijako, dnes sa mi auto skoro utopilo, takou vodou a snehom sme sa brodili cestou do mesta 😝 Nase skvrna dnes malo v brusku prvy raz stikutku, az mi slzicka vypadla, si ani nepamätam, kedy presne som to citila u starsich prvy raz, asi tiez tak nejako...

delica
29. mar 2013

@anjelicek26 trosku pecieme k velkej noci, spalila som si prst, tak som načala kalciovu mastičku na bradavky :D. a funguje aj na male popaleniny.

willy_wonka
29. mar 2013

@delica
@anjelicek26
ja si ukajam svoju chut po broskynach...este to nie je uplne ono,su potvrdsie,ani moc sladke nie su,.ale tvarim sa ake su vyborne,ked som kvoli nim tak mrncala 🙂

willy_wonka
29. mar 2013

A chystam sa mm vyslat prat detske vecicky. Mam otazku, ked su na obleceni odporucane rozne stupne prania, mozem ich vsetky poprat na 40°C,.alebo mam potriedit ??? 😖

anjelicek26
29. mar 2013

@willy_wonka - ja periem vsetko na 40, len uteraky a bavlnene plienky na 60... na 95 u nas ide pracka len 1x do mesiaca s octom na vycistenie a prazdna 😀

willy_wonka
29. mar 2013

@anjelicek26 parada,skvele, tak to podelim len podla farebnosti 🙂

misza1
29. mar 2013

ahojte devcata🙂 ja jsem uplne hotova... konecne mame hotovo a uz jen uklizet uklizet a uklizet... od vcera jsem drhla kuchyn,komplet vsehny skrinky,jeste ze mame mycku s programem oplach;) a abych toho nemela malo tak jeste vypekam. ted se ukaze,jakou ma Osky vydrz.jak se nepridam do klubu pn-karek tak to bude asi zazrak🙂

delica
29. mar 2013

@misza1 my sme tu "piekli" marlenku 3 hodiny, kokso, toto uz robit nebudem, to je taaaaaaak zdlhave. Jedine ze by som sa dala na lahke drogy a stratila pojem o case.
co dobre si piekla?