icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
2. apr 2013

@kavaapalma
@willy_wonka
@misza1
tak uz som doma, Riško ma 1609 g, pekne rastie, pupocnu snuru mal pred tvarickou, placenta sa vytiahla, ale stale zasahuje na hranu bránky; Tatiana stale zostave na PN az do materskej :((((((((. Moč som mala OK, co som prešťastná. No a na vyšetrenie krčka a vytery a idem az vo štvrtok, lebo prasklo kurenie, bola strasna kosa a doktorka ma nechcela vyzliekat, lebo sa boji, ze by som prechladla a zas do nemocky by som musela ist, ak by som mala teploty :(..

kavaapalma
2. apr 2013

@delica tak to su super spravicky. Tusim,ze nie si 2x nadsena,ze musis ostat doma,ale drobec je najdolezitejsi na svete. Neboj to uz chytro zbehne do porodu a okrem toho mozno budes aj rada,ze si doma a oddychujes,lebo uz budes-budeme viac udychane,tarbavejsie... A ked budes potrebovat povzbudit,tak som tu.

delica
2. apr 2013

@kavaapalma ja som este chcela ist aspon na tyzden -dva do prace. Ale cista pravda, nic nie je dolezitejsie nez to, ze maly bude OK a ja ho neohrozim nejakou infekciou. Teraz som sa bavila s kolegom, ze aj tak su vsetci chori, len co by som tam nieco chytila... a co viem porobit a vybavit, vybavujem aj tak z domu.

kavaapalma
2. apr 2013

@delica presne tak,co sa da pories z domu a s ostatnym nech si poradia sami. Dnes som mala taky chutny chlieb makucky s chrumkavou korkou ze total mnam. Len s obyc.maslom. To je ale chutovecka.

jankastubka
2. apr 2013

@kavaapalma aj mna bolia klby bedrove ked lezim na boku, normalne sa na to budim a musim sa vzdy prevratit. A potom ked rano vstanem mam pocit na zadku ako by som mala svalovku. Neviem, ci je to normalne.

kavaapalma
2. apr 2013

@jankastubka toto presne mam. A ked spim na chrbte tak maly ma aj dnes rano tak buchnatoval,ze zase som sa musela otocit na bok.

jankastubka
2. apr 2013

@kavaapalma skusim sa spytat na priprave vo stvrtok, ze preco to vznika. Ja na chrbte totiz spat neviem. 😒

kavaapalma
2. apr 2013

@jankastubka opytaj sa a daj vediet. Ja este mozem,ale mam 2vankuse pod hlavou.

katkatara
2. apr 2013

Ahojte dievčence,musím sa vám pochváliť,že dnes sme boli konečne pre kočík.Nakoniec sme vybrali tento.

katkalubkova
2. apr 2013

@katkatara krasny! 🙂

willy_wonka
2. apr 2013

@katkatara fiiha, teda naozaj pekny.

@delica ty sa.uz nehrab do peace..dobre tak, ze budes doma. A ty mas tiez pekneho macka v brusku 🙂gratulujem,len tak dalej...

katuska54
2. apr 2013

@katkatara pekny kocik 🙂 takze uz kocikujes po byte? 🙂

katuska54
2. apr 2013

@delica ty len pekne oddychuj doma a netrep sa zbytocne do roboty...robota pocka 🙂
aj ja by som chcela mydielko pre prcka a skusim aj pre mm...on ma v lete stale suchu pokozku,tak pouziva olej ako mimi 🙂 tak mi potom napis kde ho mam objednat 🙂

katuska54
2. apr 2013

@willy_wonka ty teeeda si vies pospat 🙂 keby som ja tak dho vydrzala,co by som zato dala 🙂
no konecne dorazili kosielky. a co pyzamo pre mm..je take pekne ako pisali?

willy_wonka
2. apr 2013

@katuska54 ale to som nikdy nebola spac, aj cez.vikendy som uz o osmej.buntosila...ako som tehu,teda.teraz posledne dva mesiace chrapem tak dlho, ale je fakt,ze nezaspim skor ako odbije polnoc. Este som ich nevidela,mm bol na poste rano pred tym ako isiel do prace, tak cakam,kedy dorazi domov)
aj ja chcem vyskusat to mydlo na mm, cez leto byva tiez suchy:D
a ty co dnes porabas? Oddychujes?🙂

misza1
2. apr 2013

@delica tak to je super ze Risko pekne roste, placentu uz kasli, tak ci tak jdes cisarem, tak at si zakryva co chce, ne? 😕
no jo, kdyz workoholikovi zakazou jit do prace, je to tezke, ale ruku na srdce, nestoji to za to a ty jsi rozumne devce🙂

@katkatara ten jsme taky meli vyhlidnuty, jedine co mi na nem vadilo ze nema odpruzeni, ale jinak je supracky, lehky, moderni.... no prosite moc dobry🙂

danielle
2. apr 2013

@zuzka444 ja som malu kojila 13 mesiacov a potom som jej zacala davat normalne kravske mlieko a striedala som ho so sojovym, lebo my s mm kravske mlieko nepijeme, skor to sojove. moja mala nechcela umele mlieko... a je zdrava... 🙂 ale umele mlieka vyrabaju az do troch rokov

zuzka444
2. apr 2013

@danielle no to viem.ze az do 3 rokov ale ako pisala jedna kocka.ze to je skor tah predajcov aby mali co predavat..no.jasne sak.sojovym mlieckom nic nepokazis ked to striedas s kravskym...kazde ma.svoje vitaminy 🙂.ja si myslim.ze to umele.mlieko neni az take zdraviu prospesne ako reklamuju...myslim te co su uz pre vacsie deti...bohvie ci to neni uz len obycajne susene mlieko heh 🙂.

hobit
2. apr 2013

@zuzka444 ja som za kravske, resp. rastlinne (to uz je na uvazenie rodicov) od roka, ak je dieta kojene dlhsie, netreba ine mlieko...umele do 2-3 rokov je len marketing...Tobi sa odstavil od kojenia v 13 mesiacoch a dost dlho potom ziadne mlieko nepil, bol len na jogurtoch, nechcel ho a teraz ma take mliekove a nemliekove obodbia....
@misza1 @delica nam sa osvedcilo kazdodenne kupanie presne kvoli tomu ritualu vecernemu...urcite odporucam 😉

zuzka444
2. apr 2013

@hobit ja si tiez myslim.ze je to len marketingovy tah...drahe to je ako.hovado a bohvie.ci je to take ako reklamuju a bohvie co to vsetko obsahuje.ja chcem.kojit co najdlksie a umelemu sa uplne vyhnut...ked tak zarobim krupicku do.flasky a bude to 100 krat hodnejsie ako ta umelina...vlastne aj v nazve to je :D.pokial.sa uz zacne prikrmovat aj mrkvickou zemackom.a tak.neni treba nic ine davat este...

hobit
2. apr 2013

@delica inak aj ja mandlakom bruch natieram 🙂

hobit
2. apr 2013

@zuzka444 no Tobi hlavne ani ziadne umele nechcem a ked som ich ochutnala ani sa mu necudujem 😖

zuzka444
2. apr 2013

@hobit vsak to a aby si vyskusala.vsetky mlieka no neviem.neviem.naco.by mi doma tolko toho potom.bolo.:/..

delica
2. apr 2013

@zuzka444 inak je to obrovsky biznis s tymto tovarom pre deticky, predsa kazda mamina sa snazi dat to najlepsie babatku a detom a obchodnici to samozrejme vyuziju.

zuzka444
2. apr 2013

@delica Ani nehovor staci si len.vziat do uvahy te monitory dychu...vie ze kazda mamicka si to skoro kupi no vacsina a kolko za to pytaju..pre mna je to priorita a keby boli.vsetky ako ja tak.by sa vsetky predali.🙂...a ja stem.este ten z 126 eur snuza halo.takze uz len na tomto kolko.zarobia...a vselijake antikolikove flasky dudliky a tak dalej a tak dalej...svagrina vsetko bezpecne antikolike.a.hovadiny a maly hned dostal.koliku....cize mozes mat aj neviem co antikolikove aj tak to moze dostat...

delica
2. apr 2013

@zuzka444 no presne ako píšeš, to aj s tym pasom do auta napriklad, tiez zarabaju na nasom strachu....ma to vyšlo 50 eur, vyrobene v čine, pod dozorom nejake švedskej firmy, ale tak furt som tak na 50% presvedcena, ze som si len vykupila svoj strach, ze mi pri naraze stlaci pas placentu :D. na dalsich 50% som presvedcena, ze by mi asi nic nepomohlo, ak by sme narazili alebo nieco. No ale mam to :-/.
No a este teraz ako prvorodicka rozmyslam, ze ako budem kojit a prebalovat a kupat, proste tie prakticke veci, len teraz cez velku noc boli u nas take deticky 6 a 5 rocne a oni ti mali prehlad, co je co aka znacka, s cim sa treba hrat a tak. No a ich babka hovori, ze kym nedosli do skolky, take veci vobec neriesili, ale co su v skolke tak normalne sa chcu najstalovat, mat len take zvlastne skarede hracky a pod. Pan boh mi teda pomahaj, si poviem 🙂, hlavne tá výchova to bude zaberak, ako nic nepokazit.

danielle
2. apr 2013

@delica s tou vychovou mas teda pravdu... je velmi tazke urcovat hranice... ja som sa uz obratila na knizky... niekedy naozaj neviem, ako spravne reagovat, to obdobie vzdoru je zaberak... odkedy chodi nasa mala do skolky, je uplne ina... a to sa jej este nenarodil surodenec... normalne mam z toho obavy... 😒 hlavne je uplne ina doba, ako ked sme boli my detmi... ale som stastna, ze mame Ninku a tesime sa aj na drobceka... 🙂 budeme to musiet zvladnut... 🙂

zuzka444
2. apr 2013

@delica no.inak.naozaj aj ten pas...tak treba to brat tak ze nech sa nic nestane radsej...ja ho nemam napriklad ale zas ja som.v aute skoro ani neni malokedy ideme mimo mesta a po meste sa neputam mame malicke mesto heh za.pol.hodku prejdes z jedneho konca na druhy :D..ale peso :D.xi xi...no a mimo mesta sa putam ale ako pisem malokedy ideme mimo...ale presne ked sa ma stat stane sa aj tak nech mas cokolvek ale tak radsej nech sa nic nestava..no inak skolka dost kazi deti ...by clovek ani neveril ale prisamvacku ze nase decka prisli zo skolky domov s tym ze jezisko neexistuje ze darceky nosia rodicia a tak..no a to tomu dietatu pokazi dectvo podla mna...nie?ja ked chodila do skolky pekne sme sa hrali ziadne nadavky nic kks..a teraz ti dieta pride domov a take spinavosti vytiahne ze to az pekne neni :/...a ano uz aj fajnove bo decka sa radi smeju ked nema hento abo hento..bila.by tych rodicov co to svoje deti.ucia kks.

anjelicek26
2. apr 2013

@delica - pas do auta mam aj ja, soferujem vela, a aj dost dlho kazdy den, mne to prijde aj pohodlnejsie, ze mi ten pas nepritlaca brusko.. a kedze budem soferovat asi fakt az do porodu, lepsie ho mat 😀 Aj ked teda uz teraz si pripadam za volantom ako slon, o chvilu si budem musiet sedacku posunut 😀

misza1
3. apr 2013

@anjelicek26 🙂 ja za chvili asi skoncim s soferovanim, volant uz mam nadoraz, ja sedim cca 15cm od nej bruskem a sotva dosahnu na pedale😀 asi mam kratke nohy...
@delica vsechno je to biznis se strachem, kdyz jsme hledali kocarek, toolik hruz co jsem se docetla, ze jak se kocarek oplamal za jizdy, nebo poskladal, zmrzacil dite a podobne...
a s vychovou? no toho se desim... segra byla na prvniho vice mene sama, protoze svagr byl porad pracovne pric a ted je ze synovce poradny hajzlik a respekt ke komukoli ma nulovy... a to ma 8 :(