icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

mirka078
9. apr 2013

@bambina18 ahoj, ja tiež idem do Ružinova a už druhý krát. Práve som čítala referencie tu na MK a milo ma prekvapili.

bambina18
9. apr 2013

@mirka078 a kedy máš termín?🙂 aj ja som to čítala a tesim sa lebo som prvorodicka a neviem čo mozem čakat. 🙂

mirka078
9. apr 2013

@bambina18 20. júla a dúfam že ako prvý krát tak aj teraz budem spokojná, len sa mi nepáčia tie kontroly, ked nemám zazmluvneného lekára.

bambina18
9. apr 2013

@mirka078 Ake kontroly myslíš? Ani ja nemam zazmluvneneho doktora ani si nebudem. Ja mám 27. Júna.

mirka078
9. apr 2013

@bambina18 je tam spomínané, že ak nemáš svojho lekára, tak funguje tam také niečo ako ambulancia, tam su viacerí lekári a ide to ako na bežiacom páse. Ženy sa striedajú v kabínkach po dvoch, takže počujú, čo sa rozprávaš s lekárom atď. A to som zažila aj ja, a mala som svoju lekárku...

hobit
9. apr 2013

@willy_wonka je to v tvojej hlave, ktora ovla da aj telo, ak telo vykrikne pomoc, ja nechcem, hlava ho musi ukludnit...normalne vedome sa na to pripravuj a hovor si to dookola, ze to bude dobre, lebo urcite bude, vsetko bude tak aby to bolo najlepsie pre teba a tvoje babo, musis tomu verit 😉 ...a ked mas natolsku 3 min, od domu tak by si to neskusila? tam su zinenky, lopty, mozes tam lezat a len pocuvat co hovori, nemusis cvicit....

delica
9. apr 2013

@kavaapalma jj, zvykaj maleho aj na take chute :D. Moj manzel je cely nestastny, ze nedam do ust cibulu, ze maly to nebude chciet jest, lebo sme take vsetky - babka a jej 3 deti, moja mama a ja s bratom :D.
@misza1 no vitaj, ty nas nadherny krcok 🙂))) dneska je den dobrych správ 🙂)))) a tak to ma byt.

hobit
9. apr 2013

@anicka.be ano, arnica sa pouyiva, ja to ma s voju homeozienku v okoli, idem to s nou risit pomaly uz tak ti potom napisem presne

silvianm
9. apr 2013

@misza1 uz za dva? Ja mam za tri.. A potom prietoky robi moj gynekolog..tak nastastie budem iba k nemu..ze nemusim kade tade.. A do nemocnice sem do TN? Tak to sa potom uvidime 🙂 ja byvam 5 minut autom od nej..

kavaapalma
9. apr 2013

@hobit aj mne aj mne napis,aj ja ceeem vediet............
@delica no ved zvykam,aj ked nemam take zvlastne chute,alebo ze v tej chvili to musim... teraz to bola taka prepadovka,ale ja som to lubila papat aj predtym a tiez chlebik s mastou a cibulkou posoleny mnam mnam........ 😀 to skor mm,vcera v noci si dal ovsene vlocky kombinovane s mliekom,jogurtom a zavaranymi slivkami a za tym si dal pukance... mu hovorim,ze to ja by som skor mala mat take chute a nie ty... 😀 a on,ze milacik citim s tebou 😀

hobit
9. apr 2013

@kavaapalma dam to sem potom, ok?

kavaapalma
9. apr 2013

to aj vam tak blbne konik? Len sama reklama mi tu beha na nervy a nejak strajkuje aj forum a bazar,mne na nervy... ale ja sa nedam 😀

kavaapalma
9. apr 2013

@hobit spravis mi tym velku radost...lebo mne sa blbo hlada a surfuje v mobile...

willy_wonka
9. apr 2013

@hobit urcite nebudem pokusat, lekar dnes povedal, ze do konca aprila mam lezat,lezat a lezat, v maji uz cisto teoreticky mozem rodit.

Nejak bolo,nejak bude... porodit musim,to je iste. Dnes si myslim, ze to zvladnem, ale tie navaly paniky sa urcite.vratia :-/

delica
9. apr 2013

@hobit a aj si si nakoniec vybrala lekara, ku ktoremu budes chodit?

bambina18
9. apr 2013

@mirka078 aha áno čítala som a na to som pripravená počula som že to dlho tam dlho trvá. Mám kamosku pred mesiacom rodila v ružinove a tiez nemala lekara a hovorila že uplne super že ani by si nezazmluvnila keby zase rodila. Pekne sa k nej chovali a že doktor ju sledoval a odrodil tak ako mal ze sa nemam ničoho báť 🙂

hobit
9. apr 2013

@delica Dr. Malovu, ale este som za nou nebola...
@willy_wonka oki, tak ked sa nieco mudre dozviem, napisem ti, o tyzden budeme mat polohy ulavove 😉

willy_wonka
9. apr 2013

@hobit to by som ti bola povdacna..aspon nejake info by som uvitala 🙂

misza1
9. apr 2013

@silvianm aji ja jsem se divila, ale tak hadat se s ni nebudu🙂
mas Jankovskeho, ze? to jsem slysela ze on si nechava sve pacientky do konce, ono je to fajn, on ma na to asi vybavu a je to Tn porodnik.
ja si to tam v nemocke aspon obhlidnu a budu ti podavat zpravy🙂

mirka078
9. apr 2013

@bambina18 presne tak , tiež si myslím. Prvý krát som nemala dohodnutú lekárku, prišla som, vystriedali sa pri mne sice viacerý lekári, ale nakoniec ma odrodili úplne bez problémov. Jednoducho je to ich práca... A teraz to urobím tak isto.

misza1
9. apr 2013

@delica teda krcek dole je ok, ale jsem si schrupla a asi jsem si i pochrapala😀 taaak me ted boli v krku😀
jinak zacinam verit na ufo🙂 normalne si sedim na gauci, koukam zpravy o 12 a strih konci najmama😀 asi me unesli na 2 hodky... 😅

silvianm
9. apr 2013

@misza1 no ved potom daj v predstihu vediet by som ta tam prisla pozriet 🙂. Hej Jankovskeho.. Ale posledne dva razy ho zastupovala lekarka..ale aj ta je v pohode.. 🙂 ja som tam bola mrknut kamaratku..ma dcerku 🙂 tak som si bola popestovat novorodeniatko..je nadherna 🙂 taka malicka..

bambina18
9. apr 2013

@mirka078 tak drzim palce aby to bolo rovnaké aj teraz🙂 a aky názor máš na epiduralku? Dala si si ju pichnúť pri prvom?

anicka.be
9. apr 2013

@kavaapalma @hobit ohladom homeopatik, da sa to kupit v lekarni bez predpisu? Co mam pytat - Homeopatikum arnica? Konzultovali ste to so svojim gynekologom? Dakujem 🙂

kavaapalma
9. apr 2013

@anicka.be ja urco nic konzultovat nebudem,len to oznamim a hotovo. Nevidim v tom problem,je to prirodne. Ci sa to da kupit v lekarni,no malo by sa. Vo stvrtok idem na dia,tak pozistujem.

azalka22
9. apr 2013

@anicka.be homeo kupis bezne v lekarni. arnica montana je od bolesti, vezmi si riedenie 9CH (CH znamena druh riedenia). davkovanie zvycajne 3x5granul vysypat pod jazyk a nechat volne rozpustit.

azalka22
9. apr 2013

je homeopatická liečba bezpečná pre tehotné ženy?
Áno. Homeopatické lieky nie sú chemicky toxické, nemajú kontraindikácie, ani interakcie s inými liekmi. Tehotné ženy teda môžu užívať homeopatické lieky bez vlastného rizika i bez rizika pre ich budúce dieťa.

willy_wonka
9. apr 2013

Ktore plienky to maju ten vyrez na pupcek!

anjelicek26
9. apr 2013

@azalka22 - kazdy liek ma vedlajsie ucinky. Ak veris na homeopatiu, musis verit aj na vedlajsie ucinky... a take oscillococinum, co sa tak hromadne odporuca pri zaciatocnom prechladnuti tehotnym je robene z rozkladajucej sa pecene, to by som ja do ust nedala, sorry 😖

anjelicek26
9. apr 2013

Juj babulky co robite na veceru? Mna nejako neosvietilo zatial 😖 Najradsej by zavolam donasku 🤐