icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
10. apr 2013

@willy_wonka
nie, papieriky som mala OK, tam nic nebolo vidiet, takze som bola v pohodke, ze nic tam nie je. Normalne robili kultivaciu, ze nechali narásť bakterie v labakoch zo vzorky. Takze na to som čakala 10 dni. A tam som mala uz hodnoty zavaznej bakteriozy.
@kavaapalma
neviem :( proste mi neodteka tekutina z oblicky, dokonca sa mi tam vracia a tak maju dobre prostredie :(((

willy_wonka
10. apr 2013

@delica co ti maly tlaci na oblicku, alebo preco mas tieto tazkosti:( a zajtra ta co caka? Bude ti dr robit dalsie vysetreia,alebo co?

sana23
10. apr 2013

@delica ahoj.to kresielko je na ukludnenie alebo zabavenie dietatka.toto moje je samohojdacie, este byvaju vybracne alebohudobne.len som zvedava ci sa tam malej bude pacit.

Baby a vecicky uz periete? Ja by som uz chcela pomaly zacat.

delica
10. apr 2013

@willy_wonka ano, maly mi utlaca oblicku a co su tam tie dutiny, oni sa rozsiruju a ostava mi tam ta tekutina, co je z nej moc. No a aby to nebolo malo, este mi maternica aj tlaci na ten kanal, co spaja moc.mechur s oblickou a uz moc neodteka, ale ale vracia sa spat do tej oblicky. Samozrejme, ked porodim sa to samo opravi.
@sana23 ja som dnes videla vela tych kresielok v tych detskych obchodoch, len som nevedela, na co je to dobre a podla coho vybrat.

willy_wonka
10. apr 2013

@delica nejak ho poposuvaj,aby si zmiernila tlakna oblicku, daj sa na vsetky 4 🙂
My sme tiez kupili to hojdacie kresielko, mala som v plane.tam davat samka ked budem varit alebo tak ... no zevraj to nie jemoc vhodne pre babatka, tak neviem este ..... dokonca som vcera citala, ze dlhsi prevoz babatka v autosedacke je nebezpecny(nie kvoli chrbtici)ale ze hrozi riziko SIDS..kurnik :D.co sa clovek nedozvie :D

anjelicek26
10. apr 2013

@willy_wonka - v cechach je ist s dietatom dlhsie ako pol hodinu v autosedacke dokonca vo vyhlaske zakazane... potom musi byt pauza... dieta je tam stlacene a pritlaca si branicu, stazuje si tym dychanie... v brusku ta poloha nevadila (takze to nie je problem chrbtice), ale teraz musi dychat, takze ano, zvysene riziko sids..

My sme kupili vibracne lehatko, hojdacie sa nam neosvedcilo, to sa s 2 mesacnym uz kvoli vahe pomaly nechcelo hojdat, smola 😀

willy_wonka
10. apr 2013

@anjelicek26 skvele, ja som dufala, ze to bude bullshit 🙂)
ame tiez s vibrovanim, no co.som skusala tak to tak drnka..neviem ci by mi to bolo prijemne..uvidime.co na to povie.dieta :D

Inak, ty si tusim mala/mas.autosedacku jane strata, mas k nej dokupeny iso fix,alebo ju pasujes? mm vymysla, ze iso fix treba, ja neviem...

zuzka444
10. apr 2013

@sana23 ahoj.ja som tiez dnes nad tym.uvazovala.ci uz prat abo ako..ale este pockam do maja ja mam termin koncom juna takze ja mam este casu :D..bo chcem.aby mi to vonalo ked to budem malej obliekat a okrem toho 56 nemam vela cize jedna pracka druha plienky a tretia osusky cize a fajront..vacsie prat nebudem este..na to je cas 🙂...

anjelicek26
10. apr 2013

@willy_wonka - xixi bohuzel neni 😝 My sme bazu nemali na stratu, podla mna to presne - netreba. Pre mna je baza vyslovene urychlenie zapinania troch deti do auta, proste nakliknut a ideme, neblbnut s pasmi ak nemusim 😅 Co sa tyka crasch testov vajicko s bazou alebo vajicko priputane - pri tych kvalitnych - romer, maxi cosi, cybex, ani jane ci concord... rozdiel nebol... vsetky presli velmi dobre.... ak boli strhavane body, tak za to, ze sa da spravit chyba pri uchyteni pasom sedacky (ale to ked spravis raz dobre, budes vzdy vediet, tak to pre mna nie je argument).

willy_wonka
10. apr 2013

@anjelicek26 hned to precitam mm :D radsej nech ide trenovat pasanie autosedacky...

zuzka444
10. apr 2013

xi zase mame stikavku 😀

hobit
10. apr 2013

@delica :( dryim palce na zajtra...skus mu dohovarat nech sa trsku posunie...

anjelicek26
10. apr 2013

@willy_wonka - ono skutocne investovat do isofixovej sedacky ma zmysel az ked dieta bude sediet po smeru jazdy priputane pasmi od auta.. takze pre mna az od kategorie 15-36kg, co je este strasne daleko... my vravim bazu ideme kupovat vyslovene kvoli praktickosti - nasadim a idem... prplat sa s tym okolo toho kazdy raz (predsalen tie pasy auta vzadu su vzdy tak na doraz dlzkou 😖 ) pri zapinani pasmi je na maslu... teda ked ratam, ze budem s malym aspon 2x von a 2x dnu do auta a to je uplne minimum...

slavka_a_maros
11. apr 2013

@anjelicek26 @willy_wonka my mame cybex a tiez sme nekupovali bazu. Pride mi to zatial zbytocne aj z dovodu, ze budeme mozno sedacku pouzivat vo viacerych autach.

misza1
11. apr 2013

@delica ahoj, doufam ze dnes uz mas lepsi den🙂 uz mas nejake vysledky? nebo kdy jdes k dr?
rovnou se zeptej ci nechcou par tech bacilu na vyzkum, ze by ti je vsechny vzali 😝
aji mm mi zakazdym rika ze mu je na grc, kdyz musi vyhodit nejakeho "kamarada", ze za to pujde do pekla...

delica
11. apr 2013

@misza1 ahoj Miška, akurat sa snazim dovolat Dr.. kedy mam prist. Este teda neviem, ci mam lepsi den.
Inak si mala pravdu s tymi kocikmi, ze neobjednavat na slepo, lebo ako sme vcera boli pozerat a skusat, tak bolo to dooost desné, drahe modely, samy plast, rozheglane.
Ale manzel si vybral taky retro kociar, tak ked nic lepsie nebude, asi kupime ten a ja som si vybrala hartan obrovsky sportiak, len zas nan nejde nakliknut vanicka.
Nj, je to taka robota :-/, no hlavne to treba spraviť slušne a ferovo. Ale tak ked sme sa na to dali, tak musime ratat aj s tymto. Pozdravujem muža 😉 .

misza1
11. apr 2013

@delica drzim pesticky pro stesti, aby ten bacil dobrovolne odesel drive nez te poslou do nemocky🙂
to je presne to s temi kocarky, me se na nete libil treba tako laret, ale kdyz jsem ho videla nazivo... no prislo mi to jako sustakova bunda, jedine co na nem bylo pekne byla ta taska-vypada jako kabelka🙂
a meli je tam rovnou k odberu, nebo na objednavku? zkus jeste ten hodonin, mozna tam natrefis na jejake jine.
ok, budu pozdravovat🙂

katuska54
11. apr 2013

dnes idem na poradnu 🙂
a neviem kedy Vas budem citat,lebo mam tu kamosku a venujem sa jej.
chuda,vcera bola s malym na kramaroch a jej 4 rocneho syna si tam nechali a ju poslali prec,ze nieje pre nu miesto. s placom mi volala,ze nema kam ist,ci moze spat u nas. to je sila,ked uz matka nemoze byt s dietatom v nemocnici 😠

willy_wonka
11. apr 2013

@delica ahoj tani, tak urolog je uz konecne za mnou. Takze moje obcasne problemy(co ma pichava na lavej strane chrbta) nie su oblicky, ale chrbatica,kedze oblicky mam o dost.vyssie ako kde ma picha:Dzas som o nieco mudrejsia🙂 ale na lavej oblicke mam nejaky maly nalez, ze piesok. Povedal, ze to je kvoli samkovi a ked porodim to zmizne, mesiac po porode mam dojst na kontrolu. Zatial s.tym nic robit nebude, mam vela pit... tod vsio.
a ty? uz si sa dovolala dr? daj vediet hned ako budes mat info co s tebou.. drzim palce

misza1
11. apr 2013

@katuska54 tak to je fakt sila, vsak to musi byt stres pro ne oba, malicky sam ve velke nemocnici a ona bez syna...
at ti dobre dopadne poradna🙂

misza1
11. apr 2013

@willy_wonka samko si tam dela pisecnou plaz? vody ma dost, pisek si udela v oblicke🙂 uplne zlaticko, nebude to MacGyver?🙂

hobit
11. apr 2013

Ahojte, koho zaujmala ta homeopatia pri porode tak tu je take zhrnutieod tej mojej znamej:
Pôrod si neviem predstaviť bez dvoch liekov, či už ide o prirodzený pôrod alebo o sekciu: arnica a staphysagria
Arnica - je dobré ju podať pred i po pôrode, predchádza typickým popôrodným problémom, akými sú krvácanie, zadržaná placenta a popôrodné bolesti, ale tiež zmierňuje bolesti svalov a celkovú únavu, ktorú určite pôrod prináša.
Staphysagria - je vhodná pri nástrihu pri klasickom pôrode,hlavne však po cisárskom reze je dobré opakovať ju spolu s arnicou každé dve hodiny a interval predlžovať, podľa toho, ako sa rana hojí.
Pri oboch liekoch podávame potenciu CH 30 po dobu 4-5 dní.
arnika je základ
staphysagria, keď je sekcia
caulphylum určite maj doma, keď chceš prirodzený pôrod
a ten Calcarea komplex určite - ten pripravuje telo na pôrod, má niečo do činenia aj so zubami teba aj bábätka

delica
11. apr 2013

@willy_wonka
no nic, dalsia druh bakterie vyhodnotil moje mocove cesty ako dobre miesto pre zivot. takze musim brat dalsie ATB, chudak Richard.
No hlavne ze tam nemas ziaden zapal.

misza1
11. apr 2013

@delica joj, to neni dobre, ale budes doma? nemusis do nemocky?
no Risko si uzije aspon bude imunni🙂

willy_wonka
11. apr 2013

@misza1 :D ja som rozmyslala, ze nejaku hracku malu prehltnem, aby sa mal s cim hrat...no vidim, ze to vyriesil po svojom, tak mu aspon lopatku dole poslem nech si postavi hrad z piesku 🙂))

@delica u teba sa tym bakteriam dajak hovie....ale aspon to mas podchytene a preliecis to, este par tyzdnov a bude po problemoch s mocovymi cestami... potom pridu ine :D

delica
11. apr 2013

@misza1 no nastastie nemusim ist, nemam teploty ako minule. Vsimas, uy nam svieti 32.tyzden :D
@willy_wonka noooo, snad to prejde. Jedine pozitivne je, ze nemam v porodnych cestach nic zle, tie su ciste.

misza1
11. apr 2013

@willy_wonka
@delica kdyz se tak nad tim zamyslim, je to nefer, ze tam nejaka z osady zije ve spine nepremysli nad tim co muze a co nemuze v tehu a rodi jedno zdrave dite za druhym, a ty, ktere se snazi co nejlepe pecovat o babatko, ktere se teprve vytvari si to ods...

willy_wonka
11. apr 2013

@delica to je dobra sprava...vidis, to mi pripomina, ze ma este.caka ten ster na streptokoka co sa kontroluje. Hm, kedy sa to zvykne odoberat? Ked som lezala v nemocnici tak mi brali stery a kultiv. boli vsetky v poriadku, len ci tam bolo aj toto,hmm,netusim...

misza1
11. apr 2013

@delica me to dnes vychazi na 30+7, to by mel byt jeste 31, ci? ale budu jim verit, me se ten tyden meni pri kazde navsteve dr🙂
asi se blbe zeptam, ale kdyz jdes cisarskym, tak pres porodni cesty nebude vubec prechazet, ne? 😅

willy_wonka
11. apr 2013

@misza1 my,zeny cistotne zijuce v normalnych podmienkach, smme tym "rozmaznane, na nas sa potom nalepi lahsie pliaga:D ti menej prisposobivi obcania uz v zaciatkoch pripravili pre plod.bojove podmienky... :D