icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

misza1
12. apr 2013

@delica sakris, no snad do konce pracovni doby neco vygooglim🙂

@zuzka444 my jsme meli stesti s tim bytem, mm mamina serozhodla ze si koupi mensi byt a tento proda, no tak jsme si ho koupili my a dala nam dobrou cenu.
ja jsem za tu mega postel rada, ted jsme tam sice jen 2 + pes, ale za chvili tam pribudne Osky🙂 a do postele co ma 1,4m(2x 70cm madrac) by jsme se museli namacknout🙂 a ja ted s tim pupkem... no je mi mala asi i ta 2 metrova😀

zuzka444
12. apr 2013

@misza1 inak naozaj mas pravdu nam sa tiez dobre spi nejako sa nedrgame nic a spokojne odfukujeme a ked.ma.drahy nocnu spim rozlezena po celej :D..a tiez sa chystam.ked uz aj mala.bude na svete ze bude somnou v posteli ked bude mat drahy nocnu heh aby som.nebola.sama ;)..heh...no my namiesto havka mame take dva obrovske sulce z gauca vankuse ja si ho vzala ted ako som tehu ze medzi nohy a drahy to obkukal a zapacilo sa mu tak uz aj on ma medzi nohami ten vankus 😀..heh cize akokeby 3 dospeli by spali v tej posteli heh...

misza1
12. apr 2013

@zuzka444 ja mam ten kojici a je to paradni vec, rano kdyz vylezu z postele, tak toho m hned vyuzije a krade mi ho🙂
ja jsem ted jako princezna na hrasku, uz mam 2 polstare pod hlavou a maly polstarek. a kdyz jsem v posteli sama (jen se psem🙂) tak lezim diagonalne 😀 a nez jsem byla tehu tak jsem spala jako hvezdice pres celou postel😀

anicka.be
12. apr 2013

@misza1 mne trpnu ruky hlavne rano pred prebudenim, niekedy staci zmenit polohu a prejde, no dnes to bolo asi najhorsie, nepomahalo ani cvicenie rukou 🙂 Ale potom to preslo.

@zuzka444 ja kupujem len mantinel, perinku a vankusik zatial nekupujem, prve cca 3 mesiace chcem davat do perinky a potom do spacieho vaku. Baldachyn tiez nie, sada na to zbytocne prach a vreckar tiez neplanujem, takze som kupila len plachty do postielky a este ma caka mantinel, len tazko sa zhana taky do celej postielky, nie len stvrtinovy za vyhodnu cenu.

anicka.be
12. apr 2013

@misza1 ak sa ti to paci, tak si to vezmi a hotovo 🙂 a @anjelicek ma pravdu, aj ja som napisala, ze baldachyn je lapac prachu, no zamyslala som sa aj nad tym, ze niekde sa ten prach usadit musi a aspon to nie je v postielke.
A co sa tyka chodenia vonku? Uvidim, ako sa situacia vyvinie, ale urcite nebudem cakat do krstin, takym hlupostiam neverim, babatko potrebuje cerstvy vzduch a najlepsie sa mu spinka aj tak ked je vonku a v pohybe 🙂 No nepojdem vonku s nou hned v prvy tyzden, pockam, nech si zacne vytvarat imunitu.

anjelicek26
12. apr 2013

@anicka.be - my sme s oboma boli vonku hned po prichode s porodnice, Saska mala 4 dni a maly len den... ale treba povedat, ze je LETO, teplo a bacilov minimum ;) Asi sa neda porovnavat zo zimnym babom... mat to letne je urcite vyhoda 🙂 Skor by som sa vyhla nejakej masovky ako krstiny, kde sa dieta stretne s vonkajsim svetom prvy krat a hned milion ludi a bacilov naraz... treba zvykat postupne... a vonku v kociku na terase sa najlepsie - najdlhsie spi 😅

misza1
12. apr 2013

@anicka.be me to tak zacinalo, ze mi to trplo a dalo se to rozhybat, ted uz je to horsi, krom malicku mam vsechny prsta jako bych je mela z vosku, mam v nich mravence a vecer a rano me boli az kosti:( ale dr rekla ze to s porodem odejde, tak ji budu verit:( dnes to byl opravdu extrem kdyz me i kycle bolely, ale mozna to je i tim uprsenym pocasim.
aji ja se chystam vyrazit s nim ven, jen jsme se s @silvianm bavily, ze ci muzeme hned, nebo je treba byt nejaky cas doma, tak jsem hodila tu otazku i sem do debaty🙂

anicka.be
12. apr 2013

@anjelicek26 tak to mas pravdu, vyhybat sa masovke typu, joj jake zlate, tuti muti... A samozrejme na terase ano, len si neviem predstavit ist na prechadzku hned po prichode z porodnice, ked som sama este bolava 😨

anicka.be
12. apr 2013

@misza1 a naco ste so @silvianm prisli?

misza1
12. apr 2013

@anicka.be vsak na tvou, @delica @anjelicek26 odpoved🙂
zatim patram na nete a vsude pisou o zimnich miminkach, ale o letnich nic:(

silvianm
12. apr 2013

@anicka.be
@misza1 ja som nasla..uz som pisala vyssie..ze pokial babu nic nie je tak sa moze aj hned ale vraj je najlepsie az po tom co to odporuci detsky lekar..

anjelicek26
12. apr 2013

@misza1 - lebo pri letnych je to uplne o inom, tam skutocne netreba setrit, vonku je uzasne teplucko, v niektorych bytoch ci domoch uplne horko, vonku aspon fuka vetrik... lepsie ako by sa babo malo v postielke potit ci prehriat... ja som fakt taaak rada, ze je to tretie zasa junove, viem si odhadnut ake oblecko mi bude treba, ake veci, dopredu som si kupila overal na zimu potom velkost 68 a podobne somariny 😅

misza1
12. apr 2013

@silvianm 😅 pardon, to mi vypadlo z hlavy🙂

anjelicek26
12. apr 2013

@anicka.be - my sme boli prvy den hned v obchode na nakup, lebo sme nemali co jest, hroza 😀 Holt chlap sam doma 😅 Ja som mala stastie, pri druhom ziadne sitie, rychly porod, ja som behala ako srnka 😅 🤐 Sice som mala natrhnutie vo vnutri od krcka, ale to clovek pri chodeni necitis tak neprijemne ako sitie...

misza1
12. apr 2013

@anjelicek26 ani me se asi nebude chtit sedet doma, tak ho budu aklimatizovat. sestra ma aprilove, svagrova majove dite ale asi i tak si to budu muset odskouset sama, no chudatko moje pokusny kralicek🙂

anicka.be
12. apr 2013

@anjelicek26 ako sa hovori: Lucky you!

anjelicek26
12. apr 2013

@anicka.be - pri prvom som mala nastrih, aj ked mini, bolo to bolestivejsie 😖 Robili ho do strany, to je omnoho lepsie vraj, ako ked ho robia smerom k zadku, aspon mozes ist normalne na wecko a aj rana sa hoji lepsie. Len to vraj treba povedat dopredu, ze to chces tak.

anicka.be
12. apr 2013

@anjelicek26 no to som vobec nevedela, myslela som, ze ked je do strany, tak to uz je natrhnutie. Vidis, co sa clovek nedozvie 🙂

anjelicek26
12. apr 2013

@misza1 - ja budem s detmi od augusta chodit na kupalisko, mame za rohom aj plavaren, aj kupko, tak sa na to moooc tesim, bude tam chrniet v kocari pri bazene 😀 Ziadne drzanie mimo bezneho zivota rodiny 🙂 Pri troch detoch sa to asi aj neda inak...

anjelicek26
12. apr 2013

@anicka.be - nastrih sa robi dvojako - paralelne - teda smerom k zadku, co je dost problem potom fakt s drzanim to v cistote a suchu, ked su ocistky ze ano... a potom do strany, do svalu - co vraj boli viac, ked to strihnu - no ale pravdu v tom momente je clovek uz za akymkolvek prahom bolesti, ked nalieha hlavicka, je to uz suma fuk ci viac-alebo menej boli... aspon si to po porode odtrpis menej... takze ja tiez budem pisat do porodnice na ziadost rodicky - ak nastrih, tak do strany.

misza1
12. apr 2013

@anjelicek26 my jsme dost spolecensti, takze u nas separace od lidi nehrozi. vecne jsme bud my nekde, nebo nekdo u nas a v lete o to vic. ooo ja bych se sla koupat nekam do tepla🙂

delica
12. apr 2013

@misza1 aj ja s ním vyrazim von asi tak ked dojdem z nemocnice, ved bude mat tyzden. Akoze uz mesiac sedim alebo lezim doma, jediny vzruch je navsteva lekara alebo šéfa (no dobre, som si odskocila do ikey, kociarkovskych obchodov a tesca), este dva mesiace doma (prip. nemocnice) ma cakaju......a ja som strelec.......potrebujem stromy, travu zelenu, ja uz nevydrzim doma.

anjelicek26
12. apr 2013

@misza1 - ja dufam, ze sestonedelie bude kratke, teda to krvacanie, pri prvych dvoch bolo, tak hadam aj nejake to letne kupanie uzijeme... lebo tampon si dat nemozes, je to infekcne, mas tam otvorenu ranu 😖 Pri prvej som krvacala 17 dni a pri malom len 7 dni, comu hovorim, ze stastie take nema kazdy 😀 😀 😀 Snad sa to zopakuje, lebo behat z vlozkami cele leto dakujem pekne 😝

misza1
12. apr 2013

@delica my asi budme mit 4 dni, tak mozna 1 den jeste pockam a taky vyrazim🙂 vsak si nebudeme pestovat sklenikove deti...
me kdyz je venku teplo to strasne taha ven, klidne i jen sednout na balkon, ale hlavne byt venku.

misza1
12. apr 2013

@anjelicek26 no to ja uz jsem se rozloucila s letnim koupanim, budu se maximalne prochazet v bazene jako zralok dookola nebo podbihat zahradni sprchu... jestli bude zas pocasi ze do jula pekne pak obdobi destu, tak akorad kdyz bych uz mohla do vody bude prset:(

anjelicek26
12. apr 2013

@misza1 - no ja pre deti chystam na terasu rozhodne velky bazen ako kazdy rok, bolo by mi luto ho nepostavit... hadam telo bude spolupracovat a budem aj moct do neho vliezt 😝 Lebo to fakt musi byt vsetko zahojene. Btw. mam este stale svoje poporodne celotelove plavky a chystam sa ich zas vytiahnut xixi Radsej neukazovat brucho fuuu xixi

misza1
12. apr 2013

@delica akorad si procitam o bolavem brisku miminek, a doporucujou "speciální za studena lisovaný olej s fenyklem, anýzem a kmínem", nechysta se mamina rozsirit sortiment? 😀

delica
12. apr 2013

@misza1 no testovat môže na richardovi, ktovie, mozno nieco vymysli :D

misza1
12. apr 2013

@delica oki, takze pri druhem babu se budu hlasit🙂
ale vypada to ze to bude nejaky olivovy olej a v tom luhovany fenykel, anyz a kmin, co?

anjelicek26
12. apr 2013

@misza1 - nam na bolave brusko pomahala 15 minutova jazda v autosedacke, prikrceny a jemne natriasany, vyprdeny do syta 😅 😅 😅