icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hobit
12. apr 2013

@zuzka444 co prebha obsahuje 9 dielna sada do postielky?🙂

hobit
12. apr 2013

@misza1 ja som bola s Tobim von asi po necelom tyzdni, v stredu sa narodil, v utorok nas pustili domov a cez vikend sme isli von, bol teply september...kedy teraz bude este teplejsie, asi nebudem cakat vobec...navyse Tobiho bude treba vyvencit takze chcem-nechcem, budem musiet ist 🙂

misza1
12. apr 2013

@hobit toto🙂 :
Sada obsahuje:
-obliečku na vankúš 40x60cm
-obliečku na paplón 120x90cm
-vankúšik 40x60cm
-paplón 120x90cm
-chránič za hlavičkou /hniezdo/ s dĺžkou 160cm
-šifónový baldachýn
-vreckár
-visiace srdiečka s mašlou
-konštrukciu na baldachýn s nastaviteľnou výškou /vhodná na všetky typy postieľok/pribalím ako darček...

hobit
12. apr 2013

@misza1 dakujem za bojasnenie...my sme kupovali potom len 5 dielnu: mantinel/hniezko, vankusik, paplonik a obliecky na to...asi do 7 mesiacov spaval v spacom vaku a potom s paplonikom, ale ma doteraz len tak na okrasu, stale je odkryty 😀

hobit
12. apr 2013

dnes poradna...podla odhadu Maty skresal svoj vahovy deficit o tyzden, zaostava teda uz len 6 dni, odhad vahy 1385 g, ale ma kratsiu stehennu kost...to je ale dufam v pohode, to ma aj Tobi odmalicka, dlhy trup a kratke nohy 😅

willy_wonka
12. apr 2013

Vy ste toho dnes popisali.... 🙂

misza1
12. apr 2013

@willy_wonka jsi zas prospala pul dne? 😅

misza1
12. apr 2013

@hobit tak jak bude po me, tak mu taky bude svitit zadek do noci🙂 ja jsem malo kdy prikryta🙂

hobit
12. apr 2013

@misza1 ja zas musim byt, je to pre mna nepochopitelne ako moze tak spat, ale vecne zakryvanie som uz vzdala 🙂

misza1
12. apr 2013

@hobit muj mm je taky vecne jako kukla zakryty🙂 a treba synovec, ten ikdyz je 30stupnu, tak musi mit hrube ponozky na nohach🙂 hold kazdy jsme jiny🙂

willy_wonka
12. apr 2013

@misza1 tak aaano 🙂 ale som uplne nestastna, boli ma.chrbat, picha ma niekde.pri zaludku...no otrasny den :-/

anicka.be
12. apr 2013

kocky, otazka uplne mimo temy, ale: Mate este velkonocnu vyzdobu doma? Alebo ste uz odlozili dekoracie, prestierania, bahniatka s vajickami....

anjelicek26
12. apr 2013

@anicka.be - ja som dekoraciu tento rok ani nevytiahla, hanba najväcsia 🤐 🤐 😅

Inak baby u nas uplna jar, v nedelu ideme grilovat 🙂 Mame 17 stupnov a slnko, normalne nechapem...

misza1
12. apr 2013

@willy_wonka dneska je celkem zly den... ja mam krpce natlaceneho pod plicema, trpne mi ruka.... ale uz se tesim na slunicko, pristi tyden uz by melo byt 20° 🙂

janzde
12. apr 2013

ahojte, dufam, ze vam nevadi ak vam trosku naburam vasu diskusiu 😀 tiez cakam drobca v juni, citam vas viac-menej pravidelne... Dost tu pisete o spacich vakoch... Mala by som jednu otazku, ak sa mozem opytat ohladne toho. Kukala som to aj na internete a moja otazka znie mozno hlupo, neviem, toto bude moje prve dietatko... Ked ho dam do toho spacieho vaku, nie je mu zimka na rucicky? Lebo telickom je zabalalene do toho vaku, ale co tie rucky? Ci? 😖 Viem, ze v lete to riesit nebudem, bo bude pravdepodobne teplo, ale ked sa ochladi? DAKUJEM za pochopenie mojej otazky 😉

misza1
12. apr 2013

@anicka.be my jsme taky letos nestihli ani vytahnout, tom ze jsme meli rozkopany cely byt, jedone co jsem mela cedulku na dverich se zajickama, ale kdyz sel jeden robos kolem, dtrhl mi to tak uz jsem to tam zpet nedala, kdyz mi uvalil i hrebik:(

willy_wonka
12. apr 2013

@misza1 magnezko beries?

misza1
12. apr 2013

@willy_wonka jen v ramci vitaminu a obcas sumive... ale budu si muset dneska supnout:(

zuzka444
12. apr 2013

@hobit ano presne to co napisala @misza1 heh a stoji 58 eur..cize za tu cenu sa oplati..ja by som si tiez najradsej kupila len mantinel do postielky ale ja potrebujem fialovy a ten nikde samotny nepredavaju..a rozmyslam dokelu ze naozaj ta perina a vankus + navlecky sa tiez oplatia bo vsak do 3 rokov to bude mat...ale asi kaslem na to a objednam to ved to neni az tak moc 58 eur a vyuzijem to a okrem toho je to aj pekna fialkova ktora sa mi hodi do spalne he he..u nas aj v jednom obchdoe siju teto hovadinky a neni to ani drahe ale nemaju peknu latku jedna je taka jemna kocka a druha gulicka fialova no ale vypada to ako keby som to usila z dedovych trenok :/....ziadna pekna latka....mozno este pockam ale mesiac a pojdem tam posmejdit ci nahodou neusiju z krajseho 😀

anicka.be
12. apr 2013

@janzde Ahoj, aj mna to napadlo, ale kedze podla mojej svagriny viem, ze oni maju skor problem s tym, ze je v izbe priteplo, tak sa toho neobavam. Existuju aj take spacie vaky s dlhymi ruckami, mne napr. mamka taky usila 🙂 No az realna situacia ukaze, co je lepsie, kazde babtko je ine. 🙂

anjelicek26
12. apr 2013

@janzde - davas pod vak bodynko 🙂 Lahke bavlnene s dlhym rukavom a cez to letny spaci vak, v zime dlhy rukav a zimny spaci vak 🙂 Tie vaky maju roznu hrubku 🙂

anjelicek26
12. apr 2013

@anicka.be - jo v lete budes skor riesit, ze dietatu bude aj v bodynku priteplo, nie to vo vaku 🤐 My mame pripravene miesto na klimu, uvidime... ak bude treba, bude treba, kupime... nech sa male neprehreje... predsalen mame spalnu az pod strechou

silsil
12. apr 2013

@zuzka444 je tu jedna maminka na MK ktora ti usije a urobi taku sadu do postielky podla tvojich predstav, rozmerov a este si aj latku vyberies : ) ja tak mam od nej doma celu sadu..vsetko som si vyberala : D

zuzka444
12. apr 2013

@silsil ano?a kolko ta to vyslo cca?

anicka.be
12. apr 2013

@silsil mozem ta poprosit kontakt na tu pani?

delica
12. apr 2013

@misza1 pokojne to moze byt aj olivovy olej alebo mandlovy s esencialnymi v pomere, co sa dava pre babatka. Aromaterapia ma tiez svoje pravidla, pri babatkach je sa dava ine davkovanie, ine su nosne oleje a ine doplnkove. Ja to urcite budem skusat 😉.

willy_wonka
12. apr 2013

Baby, s mm rozmyslame, ze na krpca budeme hovorit anglicko slovensky,resp jeden anglicky, druhy slovensky, dokaze si babo osvojit dva jazyky sucasne? Viete o nejakej odporucanej metode? @anjelicek26, @misza1 vy ste take pomiesane...viete mi poradit?🙂

delica
12. apr 2013

@willy_wonka ano, ide to, dieťa si jazyk osvojí, a najlesie na tom je to, ze sa mu strukturuju v mozgu urcite jazykové centrá a potom v buducnosti sa lahsie uci dalsie jazyky. Miška a anjeliček su trošku v inej situacii, lebo anjeličkove deti žiju zaroven aj v inom (cudzojazycnom) prostredi a Miška bude nanho hovorit rodnou rečou.
Ak by si to chcela aplikovať u seba doma, tak je nevyhnutná dôslednosť, to znamena, že ked hovoris na dieta anglicky a ono si pyta jablcko slovensky od teba, tak sa tvaris, ze mu nerozumies, dokial si nevypyta apple. Lebo aj dieta bude v urcitom jazykovom prostredi a bude si vybera to, co mu je jednoduchsie.
No alebo potom je este jedna moznost, ze hrou sa bude ucit len zakladne slova, treba byt dosledny, pomaha to tiez pripravit mozog na lepsie pochopenie jazykov. Ale nema to taky efekt ako prva metoda.
No a ked zistite, ze mate Samka nadaneho, mozete pridavat dalsie jazyky. Zaklad je prvych 5 jazykov :D, odvtedy sa uz nikdy nebude ucit jazyk ako my ostatni smrtelnici, ze gramatika, slovicka.....mesiac bude pocuvat radio, telko a zrazu ten jazyk pochopi a zacne ho normalne pouzivat.

willy_wonka
12. apr 2013

@delica presne toho.sa obavam ze mi bude rozpravat pomiesane, polku vety sk zvysok en.. to by som nechcela. Ale tvoja rada mi pride naozaj dobra 🙂 este sa o tom co to pokusim nastudovat aby sme nieco nezanedbali 🙂

willy_wonka
12. apr 2013

@delica inak z muza nemam kozu:D a moje balzamy skoncili na jeho nocnom stoliku.... 😠