icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 , ale myslim, ze nie je velky rozdiel v hodnote po prepocitani tej hranicnej hodnoty... zeleza. Ked my mame 124 a ty pises, ze 12 a je to ako 120...
- tak som to myslela 🙂

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - mne doky vravela na vecer, na lacno spolu s vitaminom C, to pomaha vstrebavaniu... jj mliecne viem, to zabranuje vstrebavaniu zeleza 😖 Ja som uz z toho jelen, doky mi vravela, ze ja musim mat anemiu vseobecne, nielen v tehu, ze to takto stale klesa.. takze po porode aj tak nastup k obvodnej a hematolog, nech ma kojenie nepolozi,, nepomozem si...

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 no, moze byt, ze mas nizsie hodnoty aj mimo tehu. A mozno aj to, ked mas po kratkej dobe znova miminko a si kojila, tak ten organizmus, ja asi aj oslabeny.

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - asi ano, ved ja som maleho kojila az kym som otehu s tym v brusku... a Saska tiez 2,5 roka na prse, takze tri tehu a 5 rokov kojenia za 8 rokov je asi fakt ze dost 🤐 🤐 🤐 Ale slubujem, ze toto je to posledne, co moje telo musi zvladnut a dam mu uz sväty pokoj 😅 😅

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 tak to si riadne dlho kojila, dobra mamina z Teba!!!!
Ja som kojila 11mesiacov, skoro rok a chvalili ma, tak teda neviem, co Tebe na to povedat 😀 😀 😀 , ale kojenie je super, aj pre mimi aj pre mamu!!! Vyborne ako prevencia proti rakovine prsnika!

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 a aj proti obezite deticiek, je aj dokazane, ze ked sa deticky dlhsie koja, tak nie su v dospelosti, alebo potom neskor... obezne, ale neviem ci je to taka 100% studia.

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - tak ja som mala doma zavislakov 😀 Max bol jeden cas aj na flasi, ale vratili sme sa ku kojeniu, nastastie sa nam to podarilo zasa rozbehnut. Pri tretom rozodne ziadnu flasu tahat nebudem, nech sa deje co chce... ja mavam prilis vela mlieka a na zaciatku same zapaly, toho sa bojim aj tentoraz, vtedy sme tiez prestali kvoli zdravicku - mojmu - ale nakoniec sme sa k tomu vratili kvoli zdravicku - tomu jeho.

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - no to neviem, podla mna to s tym az tak nesuvisi, poznam kojene deti, co maju v roku 14 kilo, proste jedia AJ strasne vela okrem toho 😀 Ale ano je to najzdravsi zaklad, treba skusat, kolko sa da, ale umele mlieko uz nie ziadna katastrofa, ze by sa za to malo strielat, ako tu na koniku casto... niekedy to totiz inak nejde... uvidime, ako bude pri tretom, hadam bez problemov. Je to strasne pohodlnne, ked si to clovek porovna zo zarabanim UM, umyvanim, kupovanim, pripravou 🙄

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 aj ja som mala dost, ked som sa v noci zobudila s plnymi prsiami, a kym mi Kubko neodpil, tak som myslela, ze mi hlavu rozhodi, ale zapal som nastastie nemala, ale to, ze strasne boli!!!
Ale viem si to predstavit, lebo mavam problemy mimo tehu s prsnikmi, aj mastodinon som brala niekedy. Strasne sa mi nalievaju a bolia!!!

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - ja som za noc vylievala liter do vylevky :( Uplne vazne, tri krat za noc odsavat :( Inak mokra postel a zatvrdliny a zapal :( Trvalo to vzdy tak 4 mesiace, kym sa to s prsiami unormalnilo, zaberak :( Pri malej si to chodili bravat z mliecnej banky, pri malom som to doslova vylievala :( Skoda no, hadam teraz budu po to zasa chodit, keby ho bolo privela, aj ked starsi synator sa teda hotuje, ze on bude tiez pit mliecko, no to urciteee 😕 😕

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 ale tak, napr. ja ked som maleho kojila, mal hlavu ako maco!!! A schudol, az ked som ho prestala kojit a zacal chodit, i ked on zacal, az ako 1,4 mesiace behat a som bola aj rada!!! ved sa nema kde ponahlat.
Je to individualne pri tom kojeni.

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 odpadnem 😀 😀 😀 , aky klient este 😎 😎 😎

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - ja sa nechystam tentoraz z prikrmami nikam ponahlat,, co najdlhsie na prsku, vtedy aj najlepsie priberal, najkrajsie obdobie.. juuu uz sa tesim zasa na taku zabicku malinku na prse ♥

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 no, ja mam z toho obavy! Mala som velmi vela mlieka, ale vtedy som este mohla, mlieko a muku a teraz uz nie, uvidim ako na to zareaguje organizmus. 😒

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - tak ale v lete zijes na cerstvom ovoci, zelenine, stavach, mäsku a prilohe, cestoviny su tiez aj bez muky klasickej, neboj nic, bude dobre 🙂

katkalubkova
12. apr 2013

@anjelicek26 hej, hej, no musime byt optimisti.
Vravi, mi vcera sestricka, ked mi brala krv, ( stale chodim na hepat. testy ), ze uz budem aj rada, ked budem mat po tom, ze ma stale pichaju a som jej povedala, ze ma skor trapi zlcnik, ako krv, mi to uz priserne tlaci, ako pri prvom ( pri prvom to bolo horsie ). Ja sa nemozem ani brucha chytit a ani lezat na pravej strane, len malicko! Tak sa mi ulavilo po prvom porode! Aspon sa nemozem prezierat, najem sa trochen mam dost!

anjelicek26
12. apr 2013

@katkalubkova - no este mesiac vydrz, v deviatom potom klesne brusko a ziskame trosku miesta pod branicou 😀

olivia14
12. apr 2013

veľmi pekný 😀

silsil
12. apr 2013

@lienockalenka volá sa Emília vašková

silsil
12. apr 2013

@anicka.be Emília vašková

silsil
12. apr 2013

@zuzka444 tá pani je hrozne milá, volá sa Emília vašková, cenu mi upravila lebo som nechcela baldáchýn ale vreckar, a potom som si doobjednala ešte aj samotný vankúš a paplón, tiež ho robí na mieru, a je antialergický atď. .Má veľký výber látok a mne aj super poradila

silsil
12. apr 2013

@anjelicek26 krásna izbicka 😉 super farby, daj potom foto aj s nábytkom 🙂 a o tom kojeni tu tak krásne píšete, už sa na to teším 🙂 dúfam že bude čo najmenej problémov

anjelicek26
12. apr 2013

@silsil - prebalovak by uz mal byt na ceste, kreslo na kojenie a postielku hadam dnes objedname, regal musime skocit kupit do ikey, ten na nete bohuzial nemaju, ale to asi nezvladneme tento vikend, uvidi sa...

zuzka444
12. apr 2013

@silsil a nevies prezyvku aku ma tu na MK bo mi pod tymto menom.neslo..

silsil
12. apr 2013

@zuzka444 tak je to nejako celé naopak ☹

SKÚSTE napísať Milka42 a vyhodí vám Emília vašková, je to ona 🙂

silsil
12. apr 2013

@anjelicek26 no vidím že máte toho stále dosť 🙂 ale ešte že všetko pekne stíhas, a aké kreslo na kojenie si si vybrala?

zuzka444
12. apr 2013

@silsil joj zlatko ale ani toto mi nenaslo :/...skus si ju dat na tvojej stranke a posli mi link

silsil
12. apr 2013

@zuzka444 som na mobile, neviem to tak sem napísať ☹

A skúsila si tak že si v hlavnej stránke fotoblogy a tam v právo je vyhľadávač, do neho som napísala aj aj a našlo mi ju 🙂

ALEBO keď nepôjde tak večer napíšem z počítača . .

zuzka444
12. apr 2013

@silsil aj ja som na mobile tak ti vysvetlim ze ako sa to robi...normlne si ju nahod a hore kam pises adresu tak dlho podrzis prst a vybehne ti ponuka a das copy a potom uz leb mne sem napises a tiez dlho podrzis prst na oknicku kam pises a tiez ti vybehne ponuka a dat paste...to je po anglicky ak to bude po slovensky tak vlozit 🙂 heh dufam.ze som to dobre napisala heh