Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@kavaapalma haha, ja som mala vanilkovu s cokoladovou. To bola mnamka!
@leus10 ahoj, ja som objednavala bavlene plienky LUX 70x80, ale neboli to od Anthony, lebo oni maju uvednu gramaz 125g/m2. Ja som brala z detska vybavicka a gramaz 140g/m2. Nechcela som tie priesvitne. Som z nimi spokojna aj ked je to polsky vyrobok a na obale nebola uvedena gramaz. No vyhovuju 🙂
@willy_wonka z tesca.
@delica mne sa tej noci spalo uzasne a sladko a dlho
ahojte baby,
potrebujem poradit, teraz mi dr. navysil davky magnezia a zacalo ma prehanat. Moze to byt z toho? stalo sa to niekomu?
@willy_wonka
@delica
ahojte,bolo supeeeer 🙂 aj som sa sexualne prejavila 😀 som sa zosupovala na zem ako hnily zemiak 😀 ale som ok aj malinka 😉
Tanicka nepocula si trubenie v piatok vecer 😵 ked sme isli cez solosnicu tak mm trubil ako truba 😝
@hubenourova - mna z magnezka tiez prehana, neviem moc co s tym 😝
@anjelicek26 takze je to v poriadku, zistil mi zaostavanie bruska babbatka oproti hlavicke o 12 dni,tak mi naoordinaval 3*2 tbl denne,aby som mi rozsirili cievy na placente a mohlo dojst k lepsiemu vyzivovaniu. a ked to nezaberie do 2 tyzdnov, tak nemocnica. Takze nemusim mu zajtra volat?
@hubenourova - zaostavanie bruska je inak uplna blbost, tri krat zmeraju a tri krat iny rozmer... nas ma tiez o dva tyzdne väcsiu hlavu, ako obaja jeho surodenci, to uz vobec vobec neriesim, maju ju dodnes väcsiu - obvod - lebo je totalne gulata 😀 😀 😀 Vyzeraju ale normalne 😀 😀 Mne to prijde straaasne moc magnezka, ved to nielenze otvori cievy, ale pomaha ukladaniu vapnika do placenty, teda prezrievanie placenty, co je zas na prt... mi to prijde ako nerozum od lekara to riesit takto... plus teda brusko - dieta sa naloga viac plodovej vody a hned je väcsie... vycika sa a je mensie... kvoli tomu tolko magnezka nechapem
@anjelicek26 porazi ma, a hlavnme pri mojej stavbe tela nemozu cakat obra ale iba prcka. Pockam ako mi bude zajtra a ked sa to nezlepsi, volam mu.
@kavaapalma a su uz dobre? mne mm stale.hovori, ze vxzeraju ako z minuleho roka 😠
@katuska54 katka,katka, co si robila, ze si sa.zrubala na zem 🙂
@hubenourova - ved podobne, ja som podobny krpec ako ty 😀 Mam prve dieta, co velkostne nezaostava, uz mam strach 😀 Ja si davam magnezko len ked citim, ze sa mi budu robit krce do noh a to si dam jedno a staci... bruskom mi tvrdlo len minuly tyzden ked sa maly otacal, teraz uz zasa bez tvrdnutia, tak ho zbytocne brat nebudem. Ta hnacka z toho je des, zo zeleza mam zapchu a potom dni, co si dam magnezko zasa hnacku, fakt fasa 😝
@anjelicek26 ale s tym magnezkom to nei je taka hovadina, lebo kamoska to tiez mala a rovnako to u nej riesili.
@anjelicek26 no mas to rusne....ved to, pri hanke som mala inu dr. co mi za cele tehu urobil aasi 2 utz, dokopy jej to trvalo 5 minut a preto nikdy na nic neprisla. Tento mi robi utz zakazdym a stale to trva najmenej 10 minut. Hanka sa narodila v 34tt a mala 1815, co zodpoveda, tak 30-32tt a u nej sa neriesilo ziadne zaostavanie. je to na porazenei cele, uz nech je juuuunnnn.
@hubenourova - ja viem, ze to na to predpisuju, ale vzdy je to dvojsecna zbran, lebo to aj urychluje prezrievanie placenty... kvoli 12 dni mensiemu brusku by som 6 tabliet denne urcite nebrala 😖 Nemas sancu sa dostat na ultrazvuk este k niekomu inemu a vypocut si iny nazor? Neboj bude dobre... inak kamoske tiez predpisovali kadeco, a babo jej nepriberalo, nakoniec zistili uzol v pupocnej snure po porode, to, ze lekar na prietokoch nevidel bolo tiez na maslu fakt...
@anjelicek26 idem na 3d 23.4, a v tom tyzdni ku nemu na kontrolu.ale moj dr. nepatri k dr. co by nieco rizkoval, ako ja na neho nemozem povedat ani jedno krive slovo. Len to beriem teraz poctivo,lebo inak nemocnica na 2 tyzdne. a si predsatv, ze by si od deto odisla na 2 tyzdne, ved to je na maslu...
@hubenourova - jj ved to :( Od deti tak dlho, hlavne maly by z toho mal traumu, ved vidim, aky je uz ked je u opatrovatelky, ako sa straaasne tesi, ked ma vidi, co by robil, keby ma nevidi par dni :( Aj po porode pojdem po 24h domov, ked bude mimi ok... Treba dufat, ze to bude na najblizsej kontrole v poriadku... ja idem zajtra rano na osmu k doky, som zvedava, co mi povie, lebo to moje zelezo nestastne stale nestupa 😝
@anjelicek26 no bez nej by to bolo tazke, ja proste jej musism precitat vecer rozpravku a dat pusinku a tak, ako viem, ze ked porodim, budem tiez v nemocnici,ale vtedy jej mm urobi nejaky super program a uz je na to pripravena, ze tam musim ist aby mi vybrali babo z bruska...a co ti povedala na to modranie prstov?
@hubenourova - no ze mam dojst, len ze to urcite sposobuje to zelezo, ale ze dobre to nie je jasne 😖 Pravdu najradsej by som bola keby mi predlzi pn-ku uz dokonca, tych 8 dni v praci uz aj tak velmo nic netrhnem, no nie? Uvidime... My sme s malym o porodnici este nehovorili, kamarati ho beru aj zo Saskou, ze den-noc ich mame doviezt, ked sa nieco bude diat, ale rozpravat mu, ze pojdem prec na par dni, to by sa ma aj bal pustit, kazdy den to kontroloval, on je taky trubko moj maly zamaminkovany 😖
@anjelicek26 ale je aj o rok mladsi od hanky, to je rozdiel. ja budem mat cisarak, takze viem, ze tam budem cca 7 dni. a ja sa s nou stale dopredu o vsetkom rozpravam,a zamozrejme, ze za statocnoct nieco dostane a na to sa spolieha. ale zacina sa ma stale vypytovat, ci je aj ona moje babatko a ci ju lubim a tak, zacina jej hlavka na plne obratky pracovat a trosku aj ziarlit.
@hubenourova - my mame medzi prvymi dvoma tie 4 roky a ano, ziarlivost bola, ale aj chapala viac, ako on teraz... no uz to nejako nezmenime, spravime s nasich drobcekov starsich surodencov a to nie je pre nich lahke spracovat....
@anjelicek26 ved ano, a preto sa s nou o celej tej situacii denne rozpravam. paradox je, ze ja sa tesim a ona ma obavy z noveho clena rodiny. Maju to tazke, tie deticky. Najlahise v tomto to maju maminy, ktore maju rozdiela medzi detickami 1-2 roky, to si az tak neuvedomuju a lahsie to znasaju.
Uha, nikdy som si neuvedomila, ze atrament tak krasne voni 😅
Baby ja az teraz idem nakupovat oblecko. Viem, ze ste sa uz o tom bavili ale najst to v tejto teme je tazke 🙂
Zopakoval by mi niekto kolko coho a v akej velkosti? Kedy asi dorastie dieta napr. na 62-68? Mam hned kupovat uz aj vacsie - bude uz vtedy zima, ci este leto?
Nechcem zbytocne nakupit vela... dakujem za rady
Prva varka miminkovskeho oblecenia sa perie 🙂 som zvedava kto to bude zehlit xixi 🙂
@jankastubka mrkni si tento link
http://www.miniobchodik.sk/miniobchodik/4-Pomah...
@willy_wonka jasne ze nie je taky sladky ako v lete,ale no ked musim,tak musim.

tak uz si vegetim domka, cesta byla ok slunicko celou cestu, ale jsem rada ze mame tempomat, s tema slonima nohama je to dost nepohodlne:( @delica nemuzes zavarene marhulky? ja jsem si od nasich zas dalsi dovezla protoze uz mam sve zasoby spapane😀
@kavaapalma no uz pomali koncim se soferovani, mam pupek 5cm od volantu a na pedale sotva dosahnu.
@anicka.be me je mamina pred odjezdem vymasirovala, ze mi byly konecne kosti videt a dojela jsem domu a mm se na to koukl a ptal se proc jsem u nasich nechala kotniky 😀 fakt to vypada hnusne a nepomaha ani studena voda ani vylozene nohy hore:( uz nam zbyva jen 2 mesice to vydrzet a bude s tim pokoj🙂