icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

willy_wonka
5. máj 2013

@kavaapalma aka mamina zauradovala:D

pavuciatko
5. máj 2013

@anicka.be ja sa pripajam.termin mam 3.6.

anicka.be
5. máj 2013

@kavaapalma ja som brala 5CH, neviem kolko je tam, ale je to velke ako zapalovac a stalo to 2,66€

anicka.be
5. máj 2013

@pavuciatko oj, prepac, zabudla som 🙂

willy_wonka
5. máj 2013

@anicka.be pokojne ma vsetky predbehnite :D

delica
5. máj 2013

no idem si dat zafarbit vlasy od toho mojho fešného muža. keby to na mna nahodou doslo, nech tam nejdem do porodnice s vyrastenymi :D

lulutsija
5. máj 2013

@silsil jasne, verim, ze kurzy su uz asi v tomto obdobi vsetky plne. Skusim asi ten gravifit...

misza1
5. máj 2013

@anicka.be mamina mi masirovala na sucho a pak jen vmasirovala ten pagastan. ale uz jsem si raz davala i alpu.

@delica aji me dnes mamka barvila a presne to same jsem si rikala at jsem do porodky fesi🙂 jeste chci stihnout pedikuru kdyz tam budu mit vycapene paty na cely personal😀

@willy_wonka dekuju,dneska asi nebudu spat... aaaaaaaa bojim seeee

willy_wonka
5. máj 2013

@misza1 miska, prepac...🙂.

katkalubkova
5. máj 2013

@anjelicek26 jasne, ked mas neskoro termin, ja mam uz 11.6. a ak by sekciu naplanovali skor, alebo by sa nieco vyskytlo. Ale ja pre istotu aj koli pasom som zbalena...

janka_k
5. máj 2013

@willy_wonka a preco pijes kojenecku vodu?

janka_k
5. máj 2013

@danielle úprimnú sústrasť a veľa síl prajem

willy_wonka
5. máj 2013

@janka_k normalnu vodu nezvyknem pit, sladke neoblubujem, caje mi v tom mnozstve,aby som zaplnila svoj litny rezim nerobia dobre a mineralku mi lekar zakazal kvoli oblickam :D tak mi ostalo jedine to... ☹ ale uz som to obmenila, dnes som mala bonaqu pomarancovu trocha vyprchanu 🙂

willy_wonka
5. máj 2013

@janka_k mam pocit ze to mi jedine lekar.dovolil:D

janka_k
5. máj 2013

@willy_wonka jaj no tak pri takych zakazoch to chapem, uz som si myslela ze je za tym nejaky zazrak ulahcovac porodu alebo podobne 🙂

janka_k
5. máj 2013

@anjelicek26 ale tak vravis ze tvoje deti su male, tak ona ma mozno vacsie a predsalen nie je to uz take riziko ako o par tyzdnov skor, verim ze budu v poriadku. a niekedy urcia termin o tyzden skor podla uzv v 12.tyzdni, tak to by uz bola v 9 mesiaci ak je ten pripad

willy_wonka
5. máj 2013

@janka_k niee, ja sa ulahcovacom porodu na mile vyhybam 🙂

silsil
5. máj 2013

@willy_wonka len aby si nakoniec neprenasala :P

willy_wonka
5. máj 2013

@silsil nestras🙂aj ked, mamina detto so mnou aj s bratom mala problemy s krckm a brata prenasala tri dni a mna tyzden 🙂 ale ja asi nebudem ten priklad.. 🙂 ved uvidime 🙂

silsil
5. máj 2013

@willy_wonka ved hej 🙂 ale uz som o vela pripadoch pocula ze baby mali problemy, obavali sa predcasneho porodu a nakoniec prenasali : )) ja osobne sa na porod tesim, lebo hlavne ked to pride tak UZ to bude tu :D fakt moj "strasiak"je to prenasanie..si to ani predstavit nechcem, a cisarsky nedajboze druha vec.. 😖 aj ked samozrejme babatko je najdolezitejsie 😀

willy_wonka
5. máj 2013

@silsil ty si uplny opak mna..ja sa toho "uz" bojim ako cert kriza..ale hlavne ta nevedomost kedy to "uz" pride je hrozna...cisarsky by bol oslobodenim mojej psychiky lebo.by som vedela ze dna Xx o Xx to "uz" bude 🙂 a to sa este bojim toho,ze po tolkom lezani nebudem vladat tlacit(hrozny vyraz :D )

silsil
5. máj 2013

@willy_wonka ja to zatial beriem tak ze este mame dost casu, este si to uzivam, este mam vela planov co chcem stihnut, a ked to nahodou pride do tohoto casu tak budem rada lebo to tu bude a nebudem musiet riesit ze co preco sa mu na svet nechce, to prenasanie, kontroly , vyvolavanie..atd..ale inak ja som taka planovacka, vsetko mam rada pod kontrolou, ale cisarak fakt nie.. ako dobre je to len v tom ze vies kedy :P ale ta bolest po tom a to ochromenie akoby celeho tela..no nechcela by som to este raz zazit..(mala som gyn. operaciu, a zakrok esp. jazvu ako baby po cisaraku)

anjelicek26
5. máj 2013

@willy_wonka - tak babo vytlaca maternica, stahy, to sa natrenovat da jedine poslickami pred porodom a bolestivou menstruaciou roky dozadu 😀 Je jedno teda, ci si lezala, alebo cvicila cele tehu,,moc to ten porod a jeho dlzku neovplyvni...

anjelicek26
5. máj 2013

@silsil - ja tiez nechcem cisarsky, pokial to nebude absolutne nevyhnutne. Predstava, ze cele tyzdne po porode nebudem moct zdvihnut Maxa na ruky je hrozna. Po prirodzenom porode som fungovala vlastne hned uplne normalne... ano ocistky boli otravne, ale nie dlhe a vsetko sa pekne zahojilo..

willy_wonka
5. máj 2013

@silsil mne vyberi slepak, nie je to podobne ?:D lebo som to zvladala dobre, mne ani narkozy nerobia zle :D kazda me na nieco ine, ja sa bojim,ze pri vag porode moze byt babatko vo vacsom ohrozeni ako pri cisarskom. No je to jedno,budem si to musiet "odtlacit" 🙂

willy_wonka
5. máj 2013

@anjelicek26 tak potom na co su dobre tie predporodne "treningy" 🙂 myslim pripravy,kurzy

anjelicek26
5. máj 2013

@willy_wonka - no na vykecanie, zbavenie strachu a psychiku... aby si vedela, co cakat pri porode priblizne... je to dolezite,urcite, ale neulahci to porod.

delica
5. máj 2013

@willy_wonka vies co som ti pisala o tej kočke, čo ležala so mnou na rizikovom, ze bola 29.tt a pomaly rodila, tak tento tyzden som si s nou pisala na fb a stale bola 2 v 1..... a to mala 7 tyzdnov dozadu dieta pomaly v porodnych cestach, takze vsetko je mozne, aj prenasanie.
@silsil aj ja si to hovorim, ze je dost casu, tiez mam este široke plany :D

willy_wonka
5. máj 2013

@anjelicek26 aha, ja som myslela,he to je prave tym "technickym" smerom orientovane... 🙂 moja priprava je na MK,s vami sa vykecavam 🙂

@delica wau, to je super,ze este drzi, ale ved uz by ani nemusela,stale ma kludovy rezim, ci uz ani nie a ako na potvoru sa nic nedeje?🙂

silsil
5. máj 2013

@willy_wonka a vyberali ti slepak laparoskopicky? ako narkozu som aj ja zvladla dobre..ale tie pocity potom..ze boli kazde vstanie z postele..kazde zohnutie sa.. nehovorim o chodeni po schodoch, nejaka lahka domaca praca.. vs. som mala zakazane..ale tak ine je ked ma zena po taktomto zakroku dieta, to ju povzbudzuje : )) verim tomu ze ma preto viac sily a je kazdym dnom lepsie a lepsie 🙂

a btw tie očistky su predsa aj po cisarskom, ci nie?
sa i zda ze som to tak niekde citala.. ze tomuto sa nevyhnu baby tak ci tak
@anjelicek26