icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
5. máj 2013

@lulutsija ja to mam trosku inak, lebo moja lekarka je pôrodníčka a gynekologicka na Antolskej a zároveň má aj súkromnú ambulanciu a ja chodím k nej do ambulancie. Ale ked som musela ist v 26 tt lezat, hned si ma zobrala na Antolskú. Akurat buduci tyzden sa ideme dohodnut aj za pôrod, tak budem mudrejsia. Idem si ju totiz aj zazmluvnit, predbezne sme dohodnute, len papierovo to ideme dať dohromady. Tiež mam odporucenu sekciu od neurologa a posledne skoro dva mesiace som na rizikovom, lebo mam infekciu.

willy_wonka
5. máj 2013

@delica
@anjelicek26
@lenka1989 teraz si nespomeniem na nick, no dnes jej voda odtiekla....

Smankote,som si skoro nalozila do gaturiek ako ma to vystrasilo,ze sa to uz pomalicky rozbieha....

lulutsija
5. máj 2013

@janicka11 ahaaa, tak ano, to je pochopitelne 🙂 som zvedava, co doktor odporuci mne, lebo som dost chuda a ak bude babatko velke, tak neviem, neviem ...

lenka1989
5. máj 2013

@willy_wonka tak uz aj ja by som si nalozila , moj manzel je este v praci a stale neviem kedy mu povedal aby uz prisiel domov a bol so mnou ale ked uz to zacalo tak uz by mohol prist 😀 😀

anjelicek26
5. máj 2013

@willy_wonka - kazdopadne je ta kocka este len v 36.tyzdni, takze dost skoro 🤐 Len nech su s malinkou v poriadku.

anicka.be
5. máj 2013

@kavaapalma mne vykuka len vrch pupka 😅 je to take smiesne!!!
Vcera sme mali doma brigadu na dvore: tak postaraj sa o chlapoch - desiata, obed, vecera, vacsinu dna na nohach a uz som mala vecer aj dnes cely den take SPUCHNUTE nohy, ze pomoooc. Dala som si studeny nozny kupel, no zeby pomohol ?!?
@misza1 tu raz pisala, ze ona si dava pagastanovu mast, tak som vyskusala na noc a natrela som si aj ruky v noci, kedze opat trpli! Cize, verdikt znie: ked nelezim, nohy puchnu a ruky trpnu. Takze fakt uz kludovy rezim.
Chvalabohu, ze som si celu vybavicku a vsetky ostane veci poriesila uz. Teraz uz nehrozi, aby som niekde isla na nakpupy. Esteze existuju e-shopy, na ktorych momentalne ficim 😀

janicka11
5. máj 2013

@lulutsija Hej hej tak tiež som zvedavá kedy teda ma to čaká 🙂

katuska54
5. máj 2013

@willy_wonka kde si sa to docitala?

janicka11
5. máj 2013

@anjelicek26 a jaký ma nick?

anicka.be
5. máj 2013

@misza1 aky krem alebo mast pouzit na masaz clenkov? Moze byt ta pagastanova, alebo moze byt aj konska, ci len detsky olej? Dakujem

lulutsija
5. máj 2013

@silsil a tie predporodne kurzy co chodis na antolsku su v akej cene a ako dlho trva kurz? Lebo planujem aj ja ist - zatial mam vyhliadnuty gravifit. No ved prave, lekar je pri porode aj tak iba chvilu a neviem teda, ci zazmluvnit, ci nie. Niekto radi ano, niekto nie a uz v tom mam poriadny chaos. Ale zas dat 300 eur len tak sa mi moc nechce. A bojim sa aj epiduralky.

willy_wonka
5. máj 2013

@anjelicek26 no je to troska skor, ale uz to v zasade nie je kriticke,tusim aj u kocha sa moze rodit od ukonceneho 35tt, tak by to malo byt v poriadku... drzime jej palce 🙂

anjelicek26
5. máj 2013

@willy_wonka - 34 dni mi prijde dost, ja som rodila maleho tri tyzdne pred terminom a bol to taky cvrk maly nedomrly 🤐 🤐 🤐 Mal len 2,5kg a 45cm, cely nam ozltol a cely cas spal. Kazdy den v brusku sa rata a ma svoj vyznam... ja verim, ze skor ako v polke juna rodit nepojdem.

anjelicek26
5. máj 2013

@willy_wonka - ved uznaj... tu mal uz tyzden a kukni, ake to bolo male

https://www.youtube.com/watch?v=ftX8gec1RQ4
lulutsija
5. máj 2013

@delica jasne, tak to mas vyriesene s lekarkou 🙂 mna lekar v 20 tt postrasil, ze sa mi otvara vnutorna branka, tak som sa bala, ale nastastie sa to dalo samo nejako do poriadku a uz sme v 33tt a poriadne ma kopka chlapisko maly 🙂

lenka1989
5. máj 2013

@willy_wonka no jak pozeram tie tyzdne jej pisu tak ako aj mne aj to ona mala 34 dni di porodu a ja 29 jooj 😖 😖

katuska54
5. máj 2013

@anjelicek26 maly bol krasny cervicek 😉 a saska aka starostliva 🙂

janicka11
5. máj 2013

@anjelicek26 Dakujeme,,,už som našla 😝

anicka.be
5. máj 2013

@kavaapalma mne sa dnes snivalo, ze som dostavala kontrakcie, no boli to len poslickovia,ale aj tak ma odviezli cez cele mesto na lehatku, utekala so mnou moja znama porodna asistentka. Boze tak rychlo utekala, az som sa bala 😀 no a prisla som na izbu a tam dalsie 3 moje spoluziacky a vyzeralo to jak na intraku 😀 kazda jedna pred porodom, haha

kavaapalma
5. máj 2013

@anicka.be to ja som chcela arniku,ale v lekarni mi povedali,ze to sa objednava podla toho kolko chcem. Skusim inde. Aj ja uz pijem caje oddnes. A ten ostruzinik mi chuti.

anicka.be
5. máj 2013

@lenka1989 @willy_wonka my 3 sme asi najblizsie z junovych rodiciek 😖 uvidime ktora bude prva 😀

lenka1989
5. máj 2013

@anicka.be joj ticho 😀 😀 😀 uz mam strach uz to zacina 😅

silsil
5. máj 2013

@lulutsija ten kurz kde chodim ja trva 5 utorkov, je to uzavreta skupina, a plati sa 7,5eur ze jednu hodinu, ale osm na neho prihlasena uz od marca !!! tato pani co ho vedie je PA, a kurz je dost vybokovany, takze neviem ci sa ti podari dostat sa este do nejakeho. pripadne mozno na tie otvorene hodiny.. ale to uz ma potom aj nevyhody..tym ze vzdy tam moze prist niekto iny, a moze sa viac krat rozoberat ta ista tema atd..

delica
5. máj 2013

@anjelicek26 bol chuducky, ale krásny a čulý 🙂
@anicka.be inak ty by si si zasluzila na zadok 😀 , takto sa presilovat - pokojový rezim je lezat a lezat, napisat na konika, citat knihy a objednávat cez internet!

anicka.be
5. máj 2013

@kavaapalma mne to objednala, lebo to nemaju asi bezne na sklade, znama mi poradila:
Takze po porode si dajte:
arnica montana 5CH ak by ste rodili prirodzene, dajte si 3 gulicky na lacno a za tym nic nejecte ani nepite cca 30 min. Len to vycmulate to je sladke a vobec to nema vplyv ani na mliecko, nemusite sa vobec obavat. Arnica je na dobre hojenie.
Ak by ste rodili sekciou tak si kupte aj staphysagria 5CH, znova si date len 3 gulicky, vycmulate, neje nepijete cca 30 min. Staphysagria je na rezne a secne rany, takze je fakt super po sekcii, rez sa pekne zahoji aj z vnutra, ale verim, ze budete rodit prirodzene
Neberte to naraz, napr. rano si date arnicu a niekedy o pol dna si date staphysagriu (ak by bolo potrebne). Ja som to tak zobrala a naozaj rychlo som sa zotavila. Davkovanie mi povedala ta liecitelka kltora sa zaobera homeopatikou, co som vam asi o nej raz aj hovorila. V homeopatike je to tak, menej je viac

kavaapalma
5. máj 2013

Ale do kelu aj do kapusty prestante stresovat a bat sa,lebo vam dam na holu!

anicka.be
5. máj 2013

@delica 😀 si to vystihla, ale dnes som sa ani nepohla z gauca, len na WC. No neda mi nechat ich hladovat 😲

willy_wonka
5. máj 2013

@anjelicek26 jeminee, aky bol krasny 🙂 ale musis prihliadat na to,.ze geneticky mas mensie deti, takze by si ani v termine nemala cvala, kdezto ine mamicky by v tom tyzdni mali.vypasene babatko. Samozrejme,cim dlhsie v brusku tym lepsie... 🙂

kavaapalma
5. máj 2013

@anicka.be tak kolko si dat objednat a co to kostuje?