icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

kavaapalma
13. máj 2013

@anjelicek26 takze vsetko oka... len tak dalej... 😀 ozaj ma Benjaminko este casu dost...

janka_k
13. máj 2013

@anjelicek26 tak super ze ste v poriadku, a este je sanca ze sa otoci?

delica
13. máj 2013

@anjelicek26 no super, tesim sa, ze ste relativne OK 🙂)). Prvy letny den je prvy letny den 😎 .

anjelicek26
13. máj 2013

@janka_k - no on este zapadnuty v porodnych cestach nebol vobec, plus je fakt malicky este a ja mam kopu plodovej vody... takze vyvrty kludne moze spravit este aj par krat vravel doky :( Co ma moc netesi, nech sa mi este do pupocnej snury nezamota 🙄

kavaapalma
13. máj 2013

@jankastubka mna najviac stve,ze si nemozem vybrat tak ako ja chcem... aj ked naslubuju,aj tak z toho prd... 😠
to je take tazke nechat dotepat pupocnik a prilozit babo na mamu,nic viac zlozite od nich nechcem... to akoze kam mam ist do prdele rodit,aby mi vyhoveli?

anicka.be
13. máj 2013

@anjelicek26 dufajme, ze sa pekne otoci a nech nerobi srandicky drobec maly 😅

anjelicek26
13. máj 2013

@kavaapalma - xixi doma rodit, tam ti do toho nikto kecat nebude 😅 Ja dufam, ze porodim zasa tak rychlo ako prve razy, ze ziadne zasahy robit ani nestihnu... kiez by...

anjelicek26
13. máj 2013

@anicka.be -ved to, ja mam pocit, ze to bude riadne cislo, ved uz teraz mu chodia hluposti po rozume...

anicka.be
13. máj 2013

@anjelicek26 ked som lustrovala info o EDA, nahodilo mi linky, kde si prispievala pri predchadzajucich tehu. Takze EDA si mala zajednanu pri obidvoch, ale nestihli Ti ju podat, kedze si mala rychly priebeh porodu, ze? Ako to riesis teraz?

anjelicek26
13. máj 2013

@anicka.be - neriesim nijako, uz ani ziadat nebudem, kedze zmysel podat ju ma medzi 3-7cm, ale kedze ja som po 3cm do pol hodiny oba razy porodila, tak to by ani pichnut a zabrat nestihlo.... uz to nejako predycham, ked som to zvladla dva razy, zvladnem po treti...

pavuciatko
13. máj 2013

@kavaapalma dakujem,tak uz zacnem pit 3x denne.ja iny caj nepijem. A alchemika je naco dobra?ci tiez na posilnenie maternice?

anicka.be
13. máj 2013

@anjelicek26 aj ja by som chcela taky rychly porod 😀

anjelicek26
13. máj 2013

@anicka.be - len ja netvrdim, ze rychly porod neboli 😅 😅 😅 Bacha na to 😅 😅 😅 Len to mas rychlejsie za sebou 🙂

anicka.be
13. máj 2013

@anjelicek26 ved to je jasne, uvidime co povie doktorka na moje predchadzajuce odpadnutia ☹ citala som, ze v niektorych pripadoch je EDA aj odporucana.

anjelicek26
13. máj 2013

@anicka.be - tak v urcitych pripadoch to urcite pomoc je, ak porod trva prilis dlho a treba si medzi tym oddychnut, neni nic lepsieho... ja len ked si za seba poviem 1. s najväcsou pravdepodobnostou ani zabrat nestihne a 2. 1 z 10 ma dost hnusne vedlajsie ucinky aj mesiace po porode, tak si vravim, ze to neni nic pre mna :(

anicka.be
13. máj 2013

@anjelicek26 uvidim, necham si to ako zalohu 😉

kavaapalma
13. máj 2013

@pavuciatko ano je na posilnenie maternice...

@anjelicek26 ale ved chapes to v dnesnej dobe a ty nemozes dostat to co chces? ja aj tak chcem ist do porodky az na poslednu chvilu a este si chcem dat predpisat u gyndy yal,namiesto toho oneho ...

anjelicek26
13. máj 2013

@kavaapalma - nebude po alchemilke maternica este prekrvenejsia a dlhsie ocistky? Este som nepocula, ze by sa pila pred porodom.. ja este nepijem ani malinovnik, az od juna 😀 Istota je istota 😀

jj chapem ta, mne oba razy nechali pupocnik detom dotepat automaticky, nemusela som o to ziadat, asi sme mali aj stastie, tentoraz im to budem prizvukovat, aby mi Benjiho o to neobrali..

kavaapalma
13. máj 2013

@anjelicek26 alchemilka zosilnuje totiz maternicu i babo a netreba sa bat pit caj z tejto bylinky pocas celej doby tehotnosti. Aj samotny porod potom prebieha menej bolestivo a bez komplikacii. Ostatne si najdi v googli... 😉

zia84
13. máj 2013

Mne na cviceni hovorili, ze nenechavaju dopulzovat, lebo potom je krv zhustnena, ale podla mna to bolo len kvoly tomu, ze sa riesilo pupocnikova krv.

zia84
13. máj 2013

@kavaapalma ja posledne mesiace riesim len to, ze nic nie je tak, ako by som to ja chcela 🙂

kavaapalma
13. máj 2013

@zia84 100% suhlas... najst takeho lekara to je ako hladat ihlu v kopke sena...

willy_wonka
13. máj 2013

@anjelicek26 to som rada, ze uz je dobre 🙂

Dobre ranko zeny,.ziadne nove junvciatko na svete/na ceste?🙂

zia84
13. máj 2013

@kavaapalma Pravdu povediac lekara ani nemam, a uz asi to ani neriesim. Mojho nepustia do nemocnice, kedze tam nerobi. Ineho nepoznam. Zazmluvnit by sa dali aj iny, ale potom su planovane porody, a to ako som pocula viac boli. Nemocnice na SR nie su dobre vybavene, ani KOCH, darmo je tam porod 1200, ked su komplikacie, tak Antonska. Bola som operovana na oci, ocny sa ma opytal, co chcem aby tam napisal, ci sekciu alebe prirodzene, valstne nechal to na mna- ja zas na neho 🙂. Chcela som porodnicky gel, od februara nedovazaju ani na SR, ani CZ, ani HUN. Takze je to cele na hlavu.

delica
13. máj 2013

@kavaapalma som nejak nepostrehla, kavickapalmicka nasa, co ta tak rozrusilo? si mala stretnutie na porodnici a tam si sa dozvedela, co vsetko neurobia podla tvojich ocakavani?

kavaapalma
13. máj 2013

@delica dokinu mam zlatu,ale to ale...........bum oxytocin a porodime rychlejsie... bum sestricky z novorodeneckeho berieme babo umyt atd. ... ze dotepat pupocnik,vyssie riziko silnejsej zltacky... a joooooooo som znechutena... a najviac ma sere,ze babo nenechavaju pri mamine,ale je prec... donesu len na kojenie a dost... a aj na nadstandarte ho nenechaju cely den len par hodin navyse aby sa nepovedalo...neviem ci to dokazem prekonat... hlboko nadtym uvazujem a mozno na poslednu chvilu zmenim porodnicu... v inej aspon viem,ze babo nechaju v pohode v takej malej postielke pri mame stale... musim dobre zvazit,ci je pre mna prednejsia moja dr. pri porode,alebo moje babatko pri mne... a jednoznacne by som bola najradsej keby sa dalo aj aj... najblizsia poradna 21.5 dovtedy budem rozhodnuta...este ukazem doki svoj porodny plan a pride definitivum...

kavaapalma
13. máj 2013

@zia84 to je ale doktor co? to akoze nemyslis vazne,ze rozhodnutie nechal na tebe? to je sila 😝

janka_k
13. máj 2013

@zia84 no to ja som si s tymi ocnymi uzila podobne, a ako chcete vy rodit? sa ma spytal asi kazdy, no keby som sa ja tak vedela rozhodnut, ked kazde ma svoje vyhody a nevyhody

zia84
13. máj 2013

@kavaapalma Vidis, u nas su takyto doktori 🙂
@janka_k Nevykajme si 🙂 No, nakoniec tam napisal, ze prirodenou cestou. Ja som sa necitila byt kompetentna v rozhodnuti. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Od sekcie ma aj lekar, aj sestricka, aj porodna asistentka odhovara, ze vzdy je to lepsie prirodzenou cestou. Uvidime, ked budu nakoniec komplikacie, tak vtedy aj tak nastupi na rad sekcia.

A mimochodom, dneska som dostala postou dianatal, a veeelmi sa tesim, lebo aspon ma to troska ukludnilo. 😉

zia84
13. máj 2013

A teraz sa ide cvicit 🙂 Inac neviete niekoho, kto bude rodit v NZ?