Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica mala som tu laktacnu, poradila mi cez taku hadicku a zaroven prst nechtom dole ukazovak do pusky (aj namiesto dudla, len tak na ukludnenie) a k tomu chytis tu hadicku (druhy koniec flasky je vo flaske). je to cez hadicku za pomoci prsta
striekacku neodporucala, maly mal uplne zuzene to sanie, nevie sa teraz dobre prisat kvoli tomu striekackovemu dokrmovaniu, lebo oni sa naucia tak moc spulit pusinku a to nie je dobre, skusim pozriet ci mi k tomu nejaku linku alebo nieco neposlala, neviem ci si to dobre pochopila ako to presne je, ja vlastne iba takto mu davam, a popri tom skusame kojenie,
@leus10 preeeesne, ckanie, grckanie aj s tym mame problem 🙂 a pri tom puceni mi mrnka....
@delica
@willy_wonka
@jankastubka
@janka_k
caute baby, ako davate spavat vase novorodeniatka? 🙂 pocula som ze na bruchu nedobre, ze na bok ich dat nedobre, lebo ze sa mozu prekotit..a ze na chrbte sa mozu zadusit ak sa pozvracaju..tak ja teraz neviem :D este mam sice malu v brusku ale zacinam uz rozmyslat aj nad takymi vecami :D
@leus10
@willy_wonka
tak pri jedeni sa im to posuva a vzdy po jedeni cikaju aj kakaju, to uz som odsledovala, takze ja po jedeni do hodiny urcite plienku nemenim, pri takychto malych nemusi byt nonstop cista plienka, kedze oni aj nonstop kakaju, aspon ten nas tyzdnovy este ano, aj laktacna mi to vravela, ze on nemusi mat nonstop cistu ze on nevie ze je pokakany, ze to len my
@willy_wonka
ak ho mas plne kojeneho, priznam sa zavidim 🙂 aj ja by som chcela.
ten caj by som mu nedavala, daj si ho ty, alebo potom su take kvapky baby calm (take prirodne) alebo sab simplex
zevraj plne kojene deti by nemali dostavat ine teda caj a vodu, ze to vobec nepotrebuju
aha aka krasa:
Celý pôrod bol taký – normálny. Mala som pocit, že áno, presne takto to má byť – žena príde a bez veľkých rečí si zakričí a porodí, nikto jej do toho nemusí nič hovoriť, ide to samé a ide to, ako to má ísť. Po tomto pôrode úplne verím, že moje telo je na pôrody stvorené a presne vie, čo má robiť. Až postupne si uvedomujem, aké veľké šťastie ma postretlo v podobe Evy, ktorá bola schopná asistovať mi pri pôrode tak, aby bol bezpečný, ale pritom sa úplne vzdala svojich predstáv o ňom a plne vnímala moje potreby a prispôsobovala sa mi, ako pôrod šiel. Keď niečo navrhla a ja som povedala „nie“ (čo som robila teda celkom často, hovorí sa, že pri pôrode žena prejaví svoju pravú povahu 🙂, tak to plne rešpektovala.
@willy_wonka hmm tak nechapem, ze vsetci maju normalne stehy. no nevadi, aspon nikam nejdem uz, teda este na skontrolovanie rany, tiez ju mam taku 15cm dlhu a velmi uzucku, len to ovisnute brucho, ale ja som ho mala mega kvoli vela plodovej, tak asi to trva chvilu kym aj ta koza sa postahuje. este aj na stole pri otvoreni vraveli, ze jejda kolko vody 🙂
tak super ze sa to bude zmensovat to brucho, tesim sa 🙂
a inac Kristinka asi som mala ten prvy den ten isty pocit ako ty, strasne divne to bolo ze zrazu nemam to brucho a ked som lezala tak som mala pocit ze ziadne nemam 🙂
@milionova151 aj mna páli a tiez cez den ani nie ale v nociii .. normálne sa zobudím na to .. ale dávam si iskru a hned mi to prejde, to je taká moja prvá pomoc 😀
@delica
Tani ale ako dokrmovanie ked sa dobre prisava to asi nie je vhodne
teda tu to tak pisu, mne to poradila lebo dobre neprisavame
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
Dievky dali mi ten prostalgin ale ja vobec nic necitim ziadne kontrakcie
@delica no ja take "cvicenie" robim, najprv skuska na prse, potom ked uz nechce, tak mu dam cez ten prst a hadicku potom zas prso a takto 3x pocas jedneho krmenia, jaj tak jednoduchsie by to bolo keby sme plne kojili, toto mozem praktizovat tak doma, ale sak ja este nikam nejdem, akurat doktorke v piatok.
nevylieva sa to, cievka ma jeden koniec na spodu flasky tam je take zakoncenie potom mam dierku na nu spravenu v cumli flasky cez ktoru to prevleciem a potom to tak spolu chytim s tym ukazovakom otocenym a tak mu to davam.
ze cievku staci preplachnut striekackou v teplej vode a mozem ju pouzivat 4 dni
to s tou hadickou nam ide krasne, keby nam tak krasne islo kojenie, ale dnes som si skoro po kazdom krmeni este odstriekala 15-20ml svojho mlieka, no on uz pije 30-50 takze to je stale malo a odo mna neviem kolko si vytiahne, ale raz mu to ide, potom zas nejde to prisatie
@janka_k a co ti poradili, aby sa ti zvysila tvorba mlieka? mne sa stalo asi dva dni dozadu, ze som mala v prsiach márne nič, darmo ho budem prikladat, ked ztadial nic nejde. Nastastie sa mi ho nejak podarilo uspat a mlieko sa do dalsieho kojenia dorobilo.
Lepsi je pripad, ked mam viac a odsajem aj do zasoby.
@delica ja jem a pijem vsetko co sa da, zevraj treba min 3litre tekutin, + jem tak 3 jogurty denne, + nejake acidko, 2 taniere rascovej polievky denne, 5 salok caju takeho kojacieho, v nemocnici som mala aj ten hroznovy must od Matysaka, liter denne a teraz mam take vitaminy za 20e, skoro som uz skolabovala, lebo laktacna 30e, vitaminy 20, uz ma z toho fakt svihne, + aj nutrilon som musela kupit, na druhy den mi doktorka povedala ze ked som alergicka tak iny mutrilon, tak zase nove balenia, predpisala 3 a manzel to vyzdvihol, takze tolko investicie, dufam,ze uz sa to rozbehne a potom vyhodim nutrilon za 40e, takze asi tak.
tak ja len dufam,ze ked tie vitaminy boli take drahe tak zaberu
+ berem aj tie homeopatika
no moj jedalnicek su vlastne vsetko veci na laktaciu
este mi v nemocke, baba co ju priviezli ked som odchadzala povedala ze ona si davala kapustne listy, ja som to citala ze to je na zapaly, ale zevraj to je aj na zvysenie laktacie, tak musim zajtra kupit kapustu a skusit
inac neviem kolko to trva bezne teda taky rozbeh mlieka, ale vlastne ja som asi az na 3den po sekcii mala len prve kvapky
druhy den tak 10ml
....
@delica o tych som ti prave napisala IP, dnes som zacala brat MOTHERLOVE
mas to v inej forme tie byliny?
no maly mi urcite pribera sak ja dokrmujem v kazdom chode takze problem asi nebude, ale ked mi nabehne mlieko tak si kupim kuchynsku digitalnu vahu aby som mala istotu ze dost potiahol
aj tak nemam taku kuchynsku digitalnu a teraz sa predavaju take platnove, tak to mozem aj jeho tam vazit a potom mat normalne ako kuchynsku, dufam,ze to tak pojde, nerada by som este aj detsku vahu kupovala
@hexina v zavinovacke davam nabok, zase nie je to tak velmi nabok, ze by sa mala prevratila. Ale uz sa niekedy v tej zavinovacke tak vykruti, ze uvazujem ze ju zacnem davat na chrbatik. U doktora vraveli, ze kludne mozem len je dolezite aby si po kojeni odgrgla pripadne bola dlhsie vo zvysenej polohe. A mala ked je na chrbatiku, tak ma hlavu na boku, takze keby si grcla malo by to vytiect.
Baby, a ako je to s chodenim s drobcom do kolektivu alebo obchodu? Ja som bola minule s malou asi na 5 min. v bile, potrebovala som kupit plienky.
A chystala som sa ist pozriet s malou aj do roboty (aj nejake papiere odnest aj pozdravit kolegov) - to bude mat takmer 3 tyzdne, alebo sa to este takto skoro nesmie?
@jankastubka ja do prace by som asi isla az po tych 6 tyzdnoch, ale k obchodu sa vyjadrit neviem
@jankastubka podla mna je to este skoro 😒

@katuska54 gratulujem a veľa zdravia obom a ešte veľa mliecka