Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@wewuska26
@dulkagabulka no tiez mam z toho strach, ze ked bude veliky, tak budem mat problem, ja som totiz ten pripad XS pred porodom, vazila som 46,5 kg a pribrala som cca 13 kg. Ja sa bojim aj EPI, ale asi ju budem chciet, len mam z toho taky strach. no a cisarsky, tiez mam zmiesane pocity... no som celkovo zvedava ako to dopadne, najradsej by som to uz chcela mat vsetko za sebou...
@lulutsija
aj tie dve maminy o ktorych som pisala,boli tvojej vahovej kategorie 🙂
skusila by som to najskôr bez EPI
bez nej maš vačšiu šancu svojimi pohybmi reagovať na potreby babatka- lebo tvoje telo bude vykonavat presne tie pohyby,ktore bude potrebovat babatko na prechod ...a keby bol pôrod velmi dlhy a nepostupoval by- až potom by som skusila tu EPI
@kavaapalma Jej gratulujem 🙂
@maria200981 ja mam taketo instrukcie od doktorky 8.den 15min k oknu 9.den 20 minut k oknu a tak na 10. den mozme ist len tak na 30minut von .....a postupne zvysovat cas
@delica ved ja to tak aj beriem, ze on najlepsie vie, ale snazim sa mu trosku pomoct, lebo dalsiu noc s mojii bolavymi krizami a 2rocnym nacapenym na mne uz asi neprezijem, v noci mam chut ujst z domu 😀
@janka_k energy je vo mne, len neviem ci by som si ju nemala setrit na ten porod 😅
a inak ja uz fakt musim vyzerat na rozsypanie, lebo vcera mi chlapik doniesol domov objednanu debnicku zeleniny a ani sa nepytal ked mam termin, len mi rovno poprial vela stastia 😀
dievcence, kde mate babatka cez den, ked spia? Ja ho mam stale pri sebe, nech nanho vidim, tak mi aj pediatricka povedala, ze si ho mam nosit ako mačicka koťátko so sebou.
Len ked ho mam tu dolu, tak predsa chodime tu, varime, telka je potichu pustena........ale nevyzera, ze by ho to budilo. Ked ho necham v spalni sameho, tak mi dojde, ze vie, ze je tam sam a hned je hore.
@wewuska26 nemaj obavu, ja som mala 61 kilov, ked som isla rodit , pribrala som 11, maly mal 4460g, nikto mi ani nenaznacil, ze bude veliky, porod som mala rychly a bezbolestny, dodnes neviem, co su kontrakcie, ale je pravda, ze ma strasne dotrhal a davala som sa dokopy mesiac, ale co sa porodu tyka, tak bez problemov, mam super zazitky, teraz mam uz len 5 dni do terminu, vravia, ze mala bude mensia, tak som zvedava, urcite to zvladnes, len sa zbytocne nestresuj
@mamina6410 ďakujem za povzbudenie, ja si verím, že to dám 🙂....viacej sa asi bojím, že ma najskôr nechajú potrápiť v bolestiach, skúsia normálny pôrod a ak by som to nezvladla tak ma dokončia cisárskym a to moc nechcem, s toho mám strach 🙂 veď uvidíme v pondelok,utorok si idem vybaviť tie predoperačné a v stredu už budem vedieť čo so mnou bude. 🙂.......a prajem super rýchly a bezbolestný pôrod
@misza1 Miska este som ti chcela napisat, ze sice nas spi a stym problemy nemame, ale zas mam problemy ze nie je plne kojeny, este furt nemam dost mlieka, jem a pijem vsetko co sa da a aj vitaminy. takze aj tym co spia, tak sa zas trapia niecim inym. asi kazdy ma nejake tie svoje detske problemy. super ze vam sa to kojenie naplno podarilo, dufam,ze aj my sa tam dopracujeme. tak drzim palce s menej kolikami a inac ja som bola u doktorky a vravela ze niekedy pomaha utisit dieta prevezenim v aute, nemam s tym ja skusenosti, len ona vravela, ze tym hompalanim sa utisia aj ked maju tie koliky
@janka_k dekuju🙂 ja vim nikdo to nema lehke.vypada to ze moje segra byla stejny dabel jako Osky aji mm udajne buntosil... mohla jsem cekat ze nebude andilek jako jsem byla ja...
dokrmujes um. mlikem?ja ani nevim jak se mi to povedlo ale nastvala jsem se rekla si ze umele nekoupim a najednou to slo.
Baby ja už chcem isť zasa strašne rodiť :D Toto teplo.. ja som taka lemrava, že som hladna sama doma a nechce sa mi ani len ísť do obchodu si niečo kúpiť...
tak dievky ozyvam sa 🙂 vcera rano 0 3-45 sa narodil Ryan s vahou 3607g a 52cm prve 4 hodiny porodu som myslela ze uz zomriem od bolesti ☹ po 4 hodinach mi zaviedli epi a pridali oxytocin na zvysenie intensity kontrakcii to uz bolo 12 hodin v noci no a o3:45 bol vonku zasivanie som nemala citim sa dobre vcera vecer nas pustili domov mame troska problem s kojenim nakolko sa mliecko este nespustilo tak dokrmujem um dufam ze sa to uz dnes rozbehne 🙂
@brigus198754 gratulujem... 🙂 fíha tam tak skoro pušťaju domov,??
@misza1 no my papame trojake, najprv prso (ale to moc nechce lebo mlieko netecie ako by malo kedze je ho menej), potom odstriekane alebo nutrilon cez cievku po prste, popri tom to striedam s prsom a potom odstriekavam. ja ale dam len tak 20ml z jedneho, stale malo. a jem a pijem vsetko na laktaciu a uz som nasadila dva dni dozadu aj specialne vitaminy, stale sa to mlieko nezlepsuje, jedine zlepsenie vidim v tom ze tych 20ml odstriekam za 5 minut, pred par dnami to trvalo 15min.
@brigus198754 gratulujem 🙂
Ahojte.konecne doma🙂
Gretka sa narodila 11.6. Mala 4100 g a 56 cm a je to to najkrajsie dietatko na svete 🙂
@bombulka200 ano ak je vsetko v poriadku 6 hodin po porode mozes ist domov 🙂
@kavaapalma gratulujem a vela zdravicka prajem 🙂 a mamine vela mliecka 🙂
@pavuciatko gratulujem 🙂

@wewuska26 a tato mamina tlačila presne tak,ako pisal p.Rockenschaub
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...
velke babatko- bez poraneni