icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

lulutsija
14. jún 2013

@kavaapalma Jeeej, super, ze to uz máte za sebou, gratulujem k babatku a zelam vela zdravicka ;)

bombulka200
14. jún 2013

@maria200981 ja by som šla .. aspon na chvilku ... s mojou prvou som šla tiez po týždni na chviločku von a nič sa nestalo 🙂

anjelicek26
14. jún 2013

@maria200981 - my sme boli prvy krat ked mal 5 dni... pokial je teplo, tak v pohode, len ked fuka, tak nejdeme... maly uz ma za sebou pekknych par vyletov 🙂

majkafer
14. jún 2013

Ahojte dievčatá! Gratulujem všetkým mamičkám! Aj ja pridávam info, malá Eliška sa narodila 8.6. o 4,20 ráno (49cm a 3250), pôrod nebol dlhý, keď počítam, že začal o deviatej večer, no o to náročnejší, lebo malá nechcela ísť von, bola obmotaná od hlavy po päty v pupočníku, ťahali mi ju na 4krát zvonom a sestrička tlačila na brucho, asi 20 minút, ktoré sa zdali večnosťou. Ela vyšla v posledných minútach, ale mala skóre 9-10, čiže super. No Nemohla som si ani vychutnať chvíle s ňou, taká som bola rozklepaná, zadok ma bude ešte dlho bolieť, lebo som vytlačila zlatú žilu. No mám to za sebou a som šťastná a v depke zároveň, kedy sa ja vyspím 🙂 však to poznáte, malá papá stále, chce byť ako jej súrodenci, keďže v nemocnici neschudla, ale odchádzali sme už s vyššou hmotnosťou. Bude to náročné, hlavne keď sú doma ďalšie dve detičky a je mi hrozne ľúto, že sa im nemôžem tak venovať. Hneď sa mi chce revať, lebo chcem byť dobrá mamina. Ale mám skvelého muža, pomáha mi vo všetkom. A aj spoločnosť príbuzných je super, deti sa zabavia a ja sa aspoň nemusím zamýšľať nad tým, ako to všetko zvládnem a kedy sa budem cítit ok.

Tak vám všetkým prajem najlepšie detičky a nech ste rýchlo zotavené!!!

misza1
14. jún 2013

@delica 🙂 ten kojici polstar je uzasny v noci si obcas pospim v kresle a diky tomu polstari vim ze Osky nespadne😀
je to psycho kolik si vuzadujou pece ale porad si rikam je to moje dite co jsem nosila v brisku a neskutecne ho miluju a verim ze z toho vyroste🙂

silsil
14. jún 2013

ahojte mamičky, chcem sa vás opýtať, tie čo máte teraz cca 2 až 3 týždňové bábatko, viete si predstaviť ísť s ním na posedenie do reštaurácie? pýtam sa preto, lebo moja sestra je konečne MUDR tak nas samozrejme pozyva na take posedenie, bude to v polovici jula, a aj vonku sa bude dat ist, poobede..len teda neviem si ja este predstavit co a ako s malym bude treba..tak ze si sa mame zahlasit a slubit ze prideme alebo nie..co mysliste? dakujem za kazdu radu 🙂

anjelicek26
14. jún 2013

@silsil - no ja by som sla urcite, ale to zavisi na dietatku 😀 Niektore su umrncane, vadi im hlucne prostredie a nezaspia len tak bez prska, to je dost problem... narobi si clovek viac stresu, ako by si to uzil... Benji zatial kam polozis, tam spi, v kociku rozhodne xixi A kojil by sa asi aj na stadione, surodenci ho niecim ako ticho netyraju 😀 😀 😀 Takze my do restiky planujeme uz tuto sobotu klasicky, ako chodievame kazdy tyzden, minuly tyzden sme vynechali...

silsil
14. jún 2013

@anjelicek26 no super, takto nejkao si to aj ja predstavujem:P hi hi : )) ale ako to bude realne..to ukaze az cas, a nas maly samozrejme..no ale aspon viem ze teor. je to mozne a nebude tam vela ludi, iba blizka rodina, a je to kvazi na dedine, maly podnik 🙂 a moc sa tam tesim, takze budem rada ked nam to vyjde: ))zas kocikovat ho bude moct hocikto, prso vybavim ja teda 🙂

jankastubka
14. jún 2013

@typa super ja som dala malej body s kratkym a dupky a teraz ked sme sa vracali sa mi aj to zdalo vela, lebo som sla zdochnut od tepla.
Len kazdy kto ma videl, ze preco uz ma kratky rukav, ze to je este skori a tak. Tak ked zaslo slnko obliekla som svetrik, ale potom som ho musela vyzliect lebo bolo strasne teplo. Nabuduce ked bude tak teplo asi vyskusam aj bez dupiek , nohy prikrijem plienkou a dam ponozky.
Len teraz sme dobehli domov a este aj pri kojeni je mi teplo.

silsil
14. jún 2013

@anjelicek26 ale zas na druhej strane, ty uz mas tretie babo, a ovela viac kludu a skusenosti, takze preto to asi aj tak viac v pohode beries, nie? : ))ja si este ani poriadne neviem predtavit co vsetko s nim budem musiet robit.. akurat kazdy tu pise a aj mi hovori ake je to narocne prve dni, vycerpavajuce, ako budem unavena a nech nikam nechodim...:// ale zas aj o tehotenstve mi vselico hovorili a zatial z toho, klop klop, nic na mna neplati :D

misza1
14. jún 2013

@silsil ja mam doma opak benjiho od @anjelicek26 a taky bych sla.kojit se da kdekoli(das si pres sebe plinku kdyz to nekomu bude vadit) a bude tam dost ruk na cicikani🙂

anjelicek26
14. jún 2013

@silsil - ono ano, pri prvom sa na to clovek strasne upina a kontroluje, aby to robil spravne... a pritom to dietatko potrebuje toho tak malo... strasne su prisposobive... ono mne sa prve tiez zdalo straaasne narocne na cas, na starostlivost a pritom bola normalne dietatko a ja proste neskusena mamina 😀 😀 😀 Teraz je to uz taka rutina, ani nie rutina, ale klidecek, prisposobujem sa jemu, ale aj on sa prisposobuje nasmu rezimu a fungujeme bez stresov 😀

silsil
14. jún 2013

@anjelicek26 inak tiez si myslim ze nejake vzajomne prisposobovanie sa by tam malo - mohlo fungovat od zaciatku..aj ked samozrejme uplne male dieta je prvorade : ) a zas pokial nas maly nebude v kuse vrestat..a robit neplechu tak hadam to snim zvladnem..aj ho nakojit inde..a potom odovzdam na cicikanie ako pise @misza1 inym členom rodiny 🙂

jankastubka
14. jún 2013

@silsil ako pisala anjelicek, to strasne zavisi na dietati. Napr. nasa mala sa pekne napapa a spinka 3 hod. v noci aj 7 sa uz podarilo. A ked nahodou nespi, tak len tak kuka okolo seba. Na ukludnenie jej vecsinou staci cumel, alebo si ju zoberieme napr. k sebe na gauc ked sme pri telke.
Ale su deti, ktore doma nevedia spat, a ked nespia tak v kuse placu, a vtedy to musi byt naozaj narocne.
Ja len dakujem bohu, ze nasa je taka a verim, ze jej to ostane.

silsil
14. jún 2013

@jankastubka jeeej to mas ake supeeer : )) už aj ja chcem mať maleho pri sebe..a ešte aby bol take dobre babo :P

azmuk
14. jún 2013

@kavaapalma cozeee? Gratulujem a Tobiasovi prajem krasny zivot!!! 🙂

azmuk
14. jún 2013

@delica mas to super zariadene 😎 pacis sa mi!

azmuk
14. jún 2013

@maria200981 nam na kurze hovorili, ze letne babatka mozu ist von hned ked sa vratia z porodnice 😉

azmuk
14. jún 2013

@majkafer Gratulujem a prajem vela zdravicka!

anicka.be
14. jún 2013

@misza1 no ja maslo papam, akurat som teraz uz 2 den bez jogurtov a mlieka a skusam to aj bez bezkof kavy s mliekom. Vigantol som dala dnes prvy krat. Nam dr. hovorila 1 kv 1xdenne na lyzicku do kvapky mat mlieka. A kanavit 1 kv 1xmesiac do 5 mesiacov pri plnom dojceni. dufam, ze nebude brusko boliet po Vigantole.
Ako to mate poriesene so sluzbami? 🙂 To ako v noci nespis a davas pozor?

anicka.be
14. jún 2013

@maria200981 my sme boli dnes 1 x vonku na prechadze s kocikom. Uz 3x sme boli u dr ale na prechadzke dnes premiera. A skor som sa na to necitila po zdrav stranke. Ale ked sa mas dobre, a je vonku prijemne, nevidim dovod preco sa neist nadychat cerstveho vzduchu. Mala ma dnes 3 tyzdne a za tu dobu som ja nevidela poriadne slnko a vyzeram jak zombie 🙂

misza1
14. jún 2013

@anicka.be nee🙂 mame to tak ze po koupani kojim. kdyz usne predavam ho mm,obriadim se a jdu spat.je s nim mm. bud spi kouka tv... kolem pulnoci se stridame.stridame se obyvak-loznice.

@jankastubka zvidim.ja mam Oskyho ppravdu jako ocistec.je to presne to mimi co si nikdo nepreje.spi minimalne porad si vyzaduje pozornost a kdyz muze tak hulaka:(

silsil
14. jún 2013

@misza1 no miška to vyzerá že to máte riadne náročné čo sa malého týka, to ako on nespí v noci či často sa budí na papanie ?

hobit
15. jún 2013

Dobre ranko...ze 001...nepomohla trampolina, ani vcerajsie nahananie krpca po meste, skusime este dni petrzalky 🙂

wewuska26
15. jún 2013

baby, včera som bola na ctg, že ukážkové, už boli aj pekne vidieť kontrakcie, ale slabé, prietoky v poriadku....drobec, že 3960 g (bude to chlapisko) 😀 , ja samozrejme stále zatvorená, vysoký tlak 150/100, nasadené tbl. a idem na predoperačné, že preistotu, takže možno aj cisársky....asi tak v skratke, že super takto ku koncu 🙂

misza1
15. jún 2013

@silsil aji na krmeni ale ikdyz se napapa neusne pokazde. sranda ze kdykoli si na nej postezuju tak pak je jako andilek🙂 tuto.noc se od 20 vzbudil jen ve 23, pak v 5 a ted v 8...

lulutsija
15. jún 2013

@wewuska26 tak to su super spravy 🙂 ja sa na ultrazvuk chystam teraz v pondelok, vobec netusim kolko moze maly vazit... ale ten tvoj bude teda riadny chlap 🙂 krasna vaha... len keby mne toto povedali asi by som odpadla, neviem ako by som ho vytlacila von ... no nechame sa prekvapit 🙂

silsil
15. jún 2013

@hobit ty kde beries tolko energie? 🙂

wewuska26
15. jún 2013

@lulutsija no veď aj mne hneď doktorka povedala, že má obavy, že ho nevytlačím, ale zase že niektoré detičky aj keď sú veľké, tak, že sa dobre rodia...tak uvidíme, mám aj ja obavy, či to dám a keď aj dám, tak asi budem potrhaná aj za ušami 🙂, ale hovorím, budem tlačiť jak o dušu...ja nechcem cisársky vieš, proste mám s neho strach, neviem prečo, ale radšej vytrpím tú bolesť, len nech je to prirodzene 🙂

dulkagabulka
15. jún 2013

@wewuska26
velke babatka niekedy iba potrebuju viac času,kym prejdu kostenou časťou panvy - velke babatko vobec neznamena, že sa potrhaš až za ušami, poznam maminy,ktore bezne nosia oblečenie XS, utlučke a tym, že netlačili ako o dušu (to je prave ten naš problem!!) porodili bez poranenia aj 4,65 kg dieťa,alebo 3,96 kg chlapca koncom panvovym..
predisť poraneniam sa da prave tak, že nebudeš tlačit ako opreteky a v takej polohe,ktoru si vyberie tvoje telo samo
http://www.zenskekruhy.sk/prirodzeny-porod/item...

aj tu o tom hovori prof. Rockeschaub
http://www.zenskekruhy.sk/nase-aktivity/rozhovo...