Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@slavka_a_maros to je fak divne ze si to v nemocnici nevsimli. kdyz jsem chodila kojit na osvit par miminkam tu uzdicku strihali.
Zenusky, uz ste vyplnovali tu prihlasku do zdravotnej poistovne? ja som z toho trocha jelen....viete, spolu s bruskom mi odisla aj inteligencia 🙄
@misza1 no ja som z antolskej uplne sklamana 😠 aj na zahnisane oci som ich musela upozornit a pytat sa, preco neotvara jedno ocko. Potom nam dali kvapky. Po sekcii mi s prisatim nikto nepomohol, iba mi povedali, ze si mam kupit klobuciky. Asi som nevychytila ochotne sestry 😖
Je normalne, aby 9 dnove babo bolo hore aj cez dve hodky? Ta nasa drnda sa nakrmi a potom kuka, pototo sa, prebali sa, dalej kuka a spat ani nahodou...
@willy_wonka nieeee!!!! a kdo tu bude psat hormonove teorie?😀 ale s papiry ti nepomuzu nastesti to u nas resi mm moje inteligence se snizila na minimum..
@slavka_a_maros tak to je smutne... v tn to taky neni nejak dokonale ale toto...no uz jsme doma.
@slavka_a_maros ja som tiez sklamana zo 6nedelia , nemyslim teraz gyn.cast,, ale tu detsku časť. No hlavne ze ti tam kazali davat tie klobuciky a ze mas zle bradavky....len co ta zbytočne zavádzali, vy ste sa s malou trápili a bola si smutná, ach jo.
U našho maleho si len jedna lekarka všimla, že ma taku skratenu šlachu na nožke, lebo ju mam zakliesnenu niekde v maternici, a ked som sa pytala dalsej, co s tym, tak povedala, ze nohy ma OK...no čo na to povedať.
@willy_wonka u nas to vybavil manzel :D ja som pokazila jedno tlacivo, lebo som tam namiesto cisla uctu napisala rodne cislo :D. Tak to vzal do svojich rúk on.
@misza1 miska, pockaj cca rok a pol, potom planujem byt znova tehu a zas budem na par mesiacov racionalne aktivna 🙂
u nas sa do tych veci nikomu nechce, ale rozhodla som sa, ze sa toho chopim, no pri citani instrukcii som ostala zmatena a nechapem 🙂
@slavka_a_maros ahoj, my sme sa stretli na predporodnej priprave, citam, ze si rodila sekciou a ani poporodna starostlivost nic moc... to ma velmi netesi, ja mam termin o dva dni, tu sekciu si mala planovanu? a akych lekarov si vychytala?
@delica no presne, tie detske sestry uplne zle ☹ ja som tam s malou bojovala, nevedela som ani sediet od bolesti a ony mali na haku... A ze baby friendly! No a najviac ma dostalo, ako vsetky ukony potrebovali robit ked mi mala zaspala. Prisla sestricka a ze ideme kupat, aby si mohla odfajknut 😠 rezim dietata im nic nehovoril...
@willy_wonka do všeobecnej sme ho prihlasili
@slavka_a_maros presne, ako píšeš...ak by som mala nahodou ešte jedno dieta, ja neviem,kam pôjdem.
Inak ja mam z každeho dňa najmenej 5 takychto smutných zážitkov....keby ma neboli pustili na 5. den, idem ztadial na reverz
@willy_wonka
mam tu kopiu tej prihlasky, co ti treba vediet?
@piip ja som najskor rodila 24 hodin normalne a uzila som si vsetko od pustenia vody (najhorsia cast porodu), cez oxytocinove infuzie, kyslikovu masku az po tlacenie. Bola som uz na 10 prstov a so silami v koncoch, ale mala isla dopredu celom a mala horsie ozvy - to bol oficialny dovod akutnej sekcie. Potom ked ju vybrali, tak zistili, ze mala pupocnik dvakrat okolo krku 😖 no nebol to ukazkovy porod. Hlavne ako som bola celyyyy den na boxe a vedla sa rodilo ako na pase a ja nic. Kedze sa pri mne vystriedali tri smeny, tak som mala snad vsetkych doktorov 🙂 sekciu nakoniec robil doc. Korbel s takym mladym Danisom. Zelam ti bezproblemovy porod a nenechaj sa tam nikym zdeptat, ako som sa nechala ja 😠 ked ta jedna sestricka odbije, chod za druhou, nech poradi, pomoze
@delica presne! Akoby nestacili poporodne hormoy, tam maju patent na deptanie mamiciek. Ja som kazdy den revala, ze uz chcem ist domov, kde mi s malou pomozu
@slavka_a_maros
@delica fuu, baby to mi je luto... ja si 600nedelie pochvalujem, este som im na oddelenie poslala zakusky ako male podakovanie...
Tani, idem nakrmit moje mlada, potom sa vratim k tej prihlaske, aj ja davam do vszp
@willy_wonka podla mna ked tam ides osobne to vyplnat ani nemusis, daju ti tam nieco dovyplnat, povedia co a daju podpisat
@slavka_a_maros no katastrofa :( a epidural si mala? to prisatie si nakoniec ako vyriesila, ked ta sestricky odbili?
@slavka_a_maros
@delica este mi napiste ako sa starate o jazvu
baby ake mate plienky? ja mam huggies, stale newborn 1 lebo mame len 3kg, no ale napr. teraz prebalila som, o polhodinu som isla k malemu a cely bok na ktorom lezal precikany, tak ja neviem, ci ja mu tu plienku zle davam, ci aj tie najmensie su mu male alebo ze co. ake mate vy plienky a spokojnost s nimi?
@slavka_a_maros slavka my mame len o par dni viac 12 a tiez uz aj kuka a je hore, pozoruje svet 🙂
@willy_wonka mne bolo povedane ze ma byt v cistote a nic si na nu nedavam, raz som mala zasyp, ale vacsinou nic, ja doma este furt nosim tie sietovane nohavicky, lebo sa mi to tam potom nepoti a dycha to a to mi povedali ze je najlepsie ked to dycha. ine instrukcie som nedostala. ale rada sa necham poucit ci s nou treba nieco viac
@piip nastastie mala. No nevyriesila, isla som domov s klobucikmi a krvavymi bradavkami ☹ stale bojujeme, odsavam, krmime cievkou a dnes tu bola laktacna, ze mala ma uplne prirastenu uzdicku, preto sa nevie prisat. To mali ale riesit uz v porodnici! Zajtra sa nam snad podari dostat k doktorke, co jej ju prereze
@slavka_a_maros tak to je sila ze na to neprisli v porodnici. tak drzim palce nech to vyriesite cim skor a kojite naplno
@slavka_a_maros jej a aku mas satku? tiez si planujem kupit
@willy_wonka repikove obklady, kym opadaju chrasty a potom vklepavat contractubex, aby bola pekna jazva. To mi hovorila doktorka
@janka_k elasticku liliputi 🙂 ale ze nam bolo teplo...strasne

@brigus198754 no a toto presne povedala laktacna, ze ma uplne prirastenu uzdicku 😒 aspon vieme, aky problem mame riesit. No a hnevam sa na antolsku, lebo tam jej to mali skontrolovat a hned riesit. Zajtra idem volat doktorke, na ktoru nam dala kontakt, tak snad to hned poriesime