icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
23. jún 2013

@slavka_a_maros jooj, co by som dala za 5 h spanok :D aj svoj aj jeho.
On sa budi kazde dve, tri hodiny.
5 hodim spal naposledy v porodnici, ked ho naliali umelym mliekom.
S tym mliekom je zvlastne, ja som mala od nadprodukcie az po uplne vyšťavenie, terza to vyzera, ze je to akurat. Len nech to vydrzi toho pol roka.
AKurat som dnes rozmyslala, ze vacsie babo potrebuje viac mlieka, ci sa aj nam potom budu stale zvacsovat prsia ....

@misza1 ja tiez musim mat podprsenku, raz som si nedala na noc, to bol des čisty, ale mam tie kojace volné.

slavka_a_maros
23. jún 2013

@delica lenze potom tam je 5 hodinove bdenie 🙂

delica
23. jún 2013

@slavka_a_maros aj to poznam + revy k tomu, ked ho boli bruško :(((

misza1
23. jún 2013

@delica tam jsou pak ty rustove spruty ci jak se to jmenuje prizpusobuje se mliko miminku, mozna i prsa;) ale tusim jsem nekde cetla ze mlika se tvori vic ale na prsech to neni videt

@slavka_a_maros ani my nespime, hybernuje 10min a pak cuci, cuca, reve...

do kdy se muze osavat?je to nejak omezene nebo kdykoli po celou dobu ci budu kojit?

delica
23. jún 2013

@misza1 odsavat mlieko? no asi pokial ho budes mat, ved su maminky, ktore odsavaju a davaju z flasky a nekoja, lebo nemozu z hocijakych dovodov.

misza1
23. jún 2013

@delica 😅 to me nenapadlo;)
me se totiz pokazila odsavacka.uz tyden neodsavam a behem tydne by mi mela dojit nova, tak me napadlo ci se mi bude jeste dat odsavat aby to nebylo na ukor kojeni.

delica
23. jún 2013

@misza1 jasne, podla mna sa ti bude dat.
Inak odsavate si do prazdna po kojeni?

slavka_a_maros
23. jún 2013

@delica ja odsavam tak, aby nebolo tvrde, do prazdna som este neskusala, nechcem sposobit extremnu nadprodukciu 😖 a ako na potvoru ked doodsavam, tak mala pyta jest...
@misza1 no my sme po hodke spanku zase hore ☹ ja som uz na prasky

slavka_a_maros
23. jún 2013

Nejaky camembertovy syr sa pocas dojcenia uz moze? By som si dala... Vcera po kojeni som si dala deci Merlotu, po takom dlhom case a celom dni dobre padlo 😉

willy_wonka
23. jún 2013

@slavka_a_maros
@delica
@misza1
baby okrem tej senovky a benedikta robim vsetko :-/ neviem cim to je, ci teplom,alebo mam pazrave dieta, alebo mi odchadza mliecko(aj ked odsavam stale rovnako),cicik mi vysaje cely, doteraz bol spokojny, no od vcera spusti strasny rev, tak minam zasoby z mrazaka, a to mam "balene" po 100ml a to stiahne este cele....
este som bludila po nete ze co na tvorbu mliecka, a jedine co nesplnam je dostatok spanku, toho mam minimum 🙂

katkalubkova
23. jún 2013

@misza1 bio gaia je vyborna, ale nie je to az od 3 mesiacov?
😨

katkalubkova
23. jún 2013

@willy_wonka ,mlieko ti neodchadza, neboj, ono to tak par dni bude vyzerat a potom Ti nabehne viac mlieka ako pred tym! A bude sa to opakovat castejsie, cim bude mimi vacsie a cim bude viacej pit a bude viacej hladne 🙂

janka_k
23. jún 2013

@willy_wonka mne tie vitaminy nepomohli, ale vacsine ludi asi pomozu, tak mozno skus. ja som asi jedina vynimka. zevraj ked nezabera do 3-4 dni tak uz nezaberu.
potom su vseliake "domace" recepty, ktore mne tiez nezabrali ale kedze uz si mala dost mlieka tak by mohli
aj vela jogurtov, acidko, RASCOVU polievku, cierne nealko pivo, a hlavne vela tekutin, a potom tie caje. 3 lyzice ovsenych vlociek denne. hroznovy must matysak
alebo skus tie homeopatika

a s tym spankom to mas pravdu, zevraj ked nespis sa nedorobi, ale ja to mam len nacitane, nie z mojej praxe

anjelicek26
23. jún 2013

@willy_wonka - deti maju rastove spurty, vtedy piju do aleluja a nevedia sa dojest, prsnik na to zareaguje o par dni, ja viem, ze je ten pocit blby, ale vydrz. Nedavam mu namrazene mliecko, lebo prso ani nebude vediet, ze ten dopyt je a nezvysi sa produkcia aj ked on bude tolko pytat... len prikladaj a prikladaj a telo to poriesi same.

Hm a to s tym spankom asi pravda nebude, Saska bola nespavec ze dovidenia a mlieka bolo na mraky..

jankastubka
23. jún 2013

@anjelicek26 dufam, ze zistim ze to dieta place kvoli tomu rastu. Ja som myslela, ze sa to robi nejak automativky a nie tak ze jeden den je dieta hladne.

market26
23. jún 2013

Ahojik kočena nezhsnite někdo oblečko na klucinu 3-6 m

anjelicek26
23. jún 2013

@jankastubka - ved ho zmeraj dnes a o tyzden... 2-3cm bude dlhsi...

katkalubkova
23. jún 2013

@anjelicek26
@jankastubka alebo vas budu tahat dupacky 😉

misza1
23. jún 2013

@slavka_a_maros mame to stejne.ted ani po koupani a kojeni nechce zaspat.ikdyz se uklidni najednou zakrici a jsme tam kde predtim...
o nervech mi ani nemluv jak jsem nevyspana a psych.unavena akorad jsem na vsechny jedovata:(

misza1
23. jún 2013

@katkalubkova je to tam napsane ale dr(i lekarnice) mi to vysvetlili takzeje to schvalene od narozeni ale nemuze to tam byt kvuli malilinkym miminkum tim se chrani.

mamina6410
23. jún 2013

@misza1 ked ta tak citam, tak si spominam na mojho krpca, bol rovnako narocne dieta ako ten tvoj, nikdy nespaval poriadne, maximalne 3krat 20 minut, aj to sme ho museli mat na rukach, lebo inak bol hned hore, stale len plakal, lbo mal reflux, koliky a este bol aj tazky, cize som s nim vobec nevladala, mal 4460 pri narodeni, ja 49 kilov po odchode z porodnice, on nonstop na rukach, kazdy den o 5 poobede som cakala pri dverach na priatela nech mu ho podam a utekala som sa najest a trochu pospat, lebo v noci sa budil casto a rano uz 5.30 budicek

slavka_a_maros
23. jún 2013

@misza1 neboj, urcite to bude docasne!!! Verim v to 🙂 oni sa postupne naucia, ze lepsie im je, ked pekne spinkaju 😉 my uz spime tri hodky, tak teraz zase dilema, ci ju budit, aby sa nevysusila 😒

willy_wonka
23. jún 2013

Dakujem vam dievcata, skusim teda nadalej prikladat a prikladat, snad sa to vyriesi k spokojnosti Samka a teda aj mojej🙂

a ako ste na tom s vahou? ja som sa od porodnice zastavila na 56kg, co je stale + 12kg od pred tehu vahy a nejde to dole. Nechapem, a popravde som z toho nestastna,necitim sa takto dobre, ale kym kojim sa s tym robit nic neda. Myslela som,ze to pojde same,no hovienko,hovienko zlata rybka.

katuska54
23. jún 2013

@willy_wonka ak este riesite co je dobre na tvorbu mliecka,tak mne dr. poradila bazovy sirup a od matysaka ten hroznovy must. ja mam mliecka na rozdavanie. klop,klop,klop
a ja idem s vahou pomaly dole 🙂 v porodnici som nechala 9 kil a odkedy som doma tak vaha ide pomaly dole. teda zatial 😉

mamina6410
23. jún 2013

@slavka_a_maros nebud ju, ona sa zobudi, ked bude hladna, radsej si pospi spolu s nou, kamoska mala maleho, ktory jej od porodnice spaval celu noc a ked sa pytala na budenie, tak doktorka povedala, ze netreba, keby je hladny, tak sa zobudi, cize bud rada, ze spinka a oddychuj aj ty

janka_k
23. jún 2013

@willy_wonka ja mam dole 10kg, a este mi ostalo 13kg, no ale neviem, to asi same nepojde takze budem musiet nieco robit, ale az po sestonedeli. tych 10 som dala dole viacmenej hned v nemocnici, odkedy som doma som nic viac neschudla

katuska54
23. jún 2013

baby konecne som Vas docitala 🙂 ja malu vobec nebudim, ona budi mna kazde 2-3 hodinky. aj cez den ma ten isty cas ako v noci.

janka_k
23. jún 2013

ja tiez nebudim, niekedy je to 2 hodiny, niekedy 3hodiny a niekedy aj 4,5hodiny

slavka_a_maros
23. jún 2013

@mamina6410 no tak ju teda skusim nechat spat 🙂 len v noci sa uz ja budim na plne prsia a neviem ci odsavat alebo nie

zuzkad85
23. jún 2013

@willy_wonka ja som tiez musela zaviest espumisan kvapky, lebo mala uz druhe rano ma bolesti bruska, nastastie staci jej dat 5 kvapiek na lyzicku za den a je pokoj. Len mam obavy, ci si na to jej telo nezvykne :(