Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
pomaly prichadzam na to, ze malu boli brusko asi z mlieka. Ked som si dala kavu s mliekom, tak ju vecer a rano bolelo brusko. Vcera som zase mala na veceru 200 g tvarohu a dnes o 9:30 spustila velky plac a bolo vidno ze sa jej neda prdkat ani kakat. Takze aj to budem musiet vylucit.
Baby kedy date potom ten espumisan, ked zacne boliet brusko? Lebo my sme sa 8:30 dokojili a 9:30 ju zacalo bolet, tak som jej dala espumisan a torchu som jej dala cucnut - necakala som 3 hod. do dalsieho kojenia, je to tak ok?
A este otazka, moze to znamenat ze ma alergiu na laktozu, alebo sa to tiez pominie po 3 mesiaci?
@jankastubka - pekne priberate, nas maly pribral zatial 1085g hehe Asi mu smotanka tecie 😀 Tiez ma ani nenapadne ho budit, asi mu to, co si vycuca staci.
@willy_wonka - myslis fakt, ze to moze byt tym cajom? Ja som ho vcera rovno vyhodila, mala som od Alete caj, boh vie, ktoru bylinu nas junior nemusi 😀
@jankastubka aj moju malú boli bruško z mlieka, tiež som musela vyradiť a doktorka povedala že to časom prejde, tak snáď. A že majú bábätká problém s trávením bielkoviny kravskeho mlieka.
baby, vydavaju vase babatka take podivne zvuky? mala od vcera vecera vkuse koncertuje - spinka, ale pocas toho sa striedavo puci, meeka ako kozicka, chrci, krochka alebo nieco akoby vykrikne a mykne sa, ale hned sa uvolni a spi dalej...celu noc som sa strhavala, ale pritom vstala len 2x na papanie ako vzdy....citala som tu v inej teme, ze to deti robia, ale ci aj vase? 😀 susniky a mlieko som jej z nosa vysala a kaka tiez normalne....
@hanka_april ano ano nas maly vydava zvuky pocas spania, aj si tak mrnka, tiez som sa na to prve noci budila ale uz som si zvykla
@jankastubka no len ked sme prisli z porodnice... A dalsia poradna o mesiac, teda o dva tyzdne uz. No dala som si dns kupit vahu, aby som bola aj ja kludna 🙂 lebo ona papa tak 6 krat za den 😒 Nevyzera, ze strada, je to takabuchtoska 🙂 ale aj tak. Inak tiez skusim to mlieko vysadit, len to uz fakt neviem, co budem jest ☹ to akoze aj maslo a jogurty? Alebo iba mlieko?
@slavka_a_maros ja som ju vcera vazila normalne na kuchynskej vahe digitalnej, dala som taky mensi plech, deku, vynulovala a dala tam malu 😀
@hanka_april ale ja nemam digitalnu kuchynsku 😉 a mam ju tusim len do dvoch kil
@robinoo a vysadila si vsetko aj syry a jogurty a pod.?
Ja by som to chcela postupne skusat, ci aspon nieco z toho nie je ok. Lebo napr. jedavam aj cottage, aj balkansky syr do salatu a pod.
@hanka_april aj nasa take zvuky vydava 😀
@slavka_a_maros idem to tiez vyskusat, ci musim vysadit vsetko alebo staci cisto mlieko a nezjest 200 g tvarohu naraz 😀
Baby a na ten espumisan si tiez nemoze dieta zvyknut?
@janka_k k tomu grckaniu. Skusame teraz taku novu techniku proti refluxu. Ze pocas dojcenia si viackrat odgrgne, nielen na konci, vzdy ked sa odtiahne od prsa, podrzim ju. No a po papani musi byt aspon pol hodku vo vyvysenej polohe, napriklad my ju davame do kresielka a tam potom aj zaspi. Ked uz spi tvrdo, prenesieme ju do postielky. Zatial to funguje... Aj teraz my tam uz spinka (snad sa nezobudi) 😉 no a ze po papani ma byt babo vo fyzickom klude, netriast s nim, prilis nehupat.
@hanka_april ano, aj nasa robi take zvuky 🙂 ako kozicka, heka, krici zo spanku...
@slavka_a_maros - ja som extra kupila vahu do 25 kil, mozem ich tam vazit vsetkych troch 😀 Je to fakt ukludnujuce si ho obcas prevazit 🙂 Ked to takto pojde dalej, tak v mesiaci trhneme styri kila 😀 😀
@jankastubka vraj nemoze. To sa nevstrebava nijako do organizmu a cele sa to vyluci, len to rusi vzduchove bublinky
@anjelicek26 no ved ja to chcem kvoli sebe 🙂 aby som v noci netancovala okolo pistielky, ze by mala papat, lebo v knizke pisali...
@slavka_a_maros hmm to vsetko robim, ja ho davam odgrgavat tak po 20-30ml, teraz aj po 10ml ked grcka, a vzdy davam odgrgavat a je na mne aj dlhsie, a potom este polohujem nabok. teraz nieco zjedol pred hodinou na dvakrat a grcol len minimum, tak snad to uz dnes bude ok, ale tie ranne prudove, to ma tak vystrasilo, uvidim este raz dostane jest a podla toho ci vygrca alebo nie volam doktorke
@janka_k no tie fontanky vedia vystrasit. Tak drzime palce, nevh uz je to ok
@jankastubka vyradila som všetko, naša mala aj zelenú stolicu ked som jedla veľa mliečneho a ked som prestala tak do 2 dni bolo všetko normálne. Čítala som že najviac vadí drobcom mlieko a tvaroh že jogurty a syry by tak nemali ale zatiaľ som neskusila.
@milionova151 dakujeme 🙂
@robinoo a co teda papas? 🙂 lebo ja len syry ajogurty 😒 to budem jest suchy chlieb potom?
@janka_k to som len ja vydedukovala, lebo ine je ked si dieta trocha vygrcne, ale ta nasa bambulka vygrcuje pomerne casto, je to rozne, niekedy vela, niekedy uz stravene mliecko so slinkami, inokedy je to hned po kojeni ciste mliecko, ktore ide aj cez nostek a niekedy bambulka vygrcne aj 2 hod po kojeni, v case ked uz znova treba papat.
Ale je to asi len ten zakladny druh refluxu, kedze prospieva, spinka a negrca oblukom.
Vela som surfovala po nete o tom a keby ze neprospieva a grca oblukom, treba to potom riesit s gastrom, ale davat NutriTon na zahustenie mliecka, ktory urobi akoby zatku v traviacom trakte, takze sa mliecko nevracia.
Treba polohovat, najlepsie 30-40 uhol, niekde som citala, ze aj polohovanie na brusku brani tomu, aby sa mliecko vracialo.
Vacsinou sa to ukludni po niekolkych mesiach, ked uz dieta ma viac pohybu, tak dufam, ze to bude ok.
Treba sa vybavit velkym poctom bavlnenych plienok, ktore jej stale davam pod hlavicku a ku krku, aby ked si odleje, tak to neslo vsetko na oblecenie alebo pod bradu, kde to kysne.
Veronika vonia po mliecku, uz sme si zvykli. 😉
Aj vy s tym bojujete?
@slavka_a_maros no biedne to je ☹ mäso, celozrne pečivo, obcas niečo z vajíčok, vlastne veci ktoré veľmi nemám rada ale zatiaľ to vyzerá že jej to pomohlo, tiež vracala v tom obdobi prúdom a hrozne som sa zľakla a odvtedy sa to este nestalo. Len neviem čo z toho môžem zodpovedne pripísať tomu mlieku.
@jankastubka my sme na to rovnako, mliecko jej nerobilo dobre, citala som, ze niektorym detickam laktoza netravi, treba pockat par mesiacov a potom postupne zacat znova. Ja som vysadila aj jogurty. Posledne 2 dni som si dala vecer jeden a mam pocit, ze ani jogurty este nemozem. A nasu ked boli brusko, je to hned po kojeni, aj ked odrgne, krci nozicky a spusti silny plac, vtedy viem, ze ma krc v brusku. Niekedy pomoze ked vygrcne aj mliecko a potom sa pri cumliku ukludni.
@anicka.be praveze nas maly negrcka po kazdom jedle, doteraz mi grcal prudom 2x asi pred tyzdnom a pol, potom 1x pred tyzdnom. no a vcera vecer 2x a dnes rano 3x po sebe to vsetko boli take prudovky, potom raz papal a potom len malo vygrcol, tak som si myslela ci to nie je reflux, ale podla toho co pises ani nie. okrem tychto razov nic nevygrcal ani trochu. tak uvidim ako to bude teraz poobede ked sa zobudi
@hanka_april @janka_k aj nasa vydava zvuky ako v Jurskom parku, uz sa na tom s mm smejeme a uz to tak intenzivne v noci nevnimam ako na zaciatku, kedy som bola v kuse hore, ze co sa deje 🙂

@slavka_a_maros a este ste sa neboli vazit u lekara?
My sme za 4 tzydne pribrali 900 g, co je nadlimit - tak uz tiez viem, ze to s tym budenim cez den nemusim prehanat. A ked sa zrovna nikam nechystame tak ju necham pospat aj dlhsie.