icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
29. jún 2013

@slavka_a_maros
no nakoniec to s tymi znamymi je aj tak asi takto, jeden druhemu povie: "stretol som delicu, no vyzera strasne, kruhy pod ocami, schudla v tvari, maly je zlaty, ale urcite neposlucha. Ale kojí, a ved to je dobre, aspon schudne."
a druha povie: "no nepovedala by som, nikdy nebola chudá"
"no a isla cisarskym a mala zazmluvnenu doktorku"
"teraz kazdy chodi cisarskym, urcite si to vybavila a zaplatila"

😎 😎 😎 😎

hanka_april
29. jún 2013

@delica 😀DDDDDDDDD

hanka_april
29. jún 2013

@slavka_a_maros skus v lekarni...ja napr. odsavam a pijem aj kavu a mala nic....tak sa popytaj a poskusaj....

slavka_a_maros
29. jún 2013

@delica 😀 😀 😀 asi tak nejako to bude.

misza1
29. jún 2013

@delica
@slavka_a_maros ha haaaa😀 jake trefne😀

janka_k
29. jún 2013

baby tak uz sa hlasime z domu, dnes nas pustili, len maly na nejaky divny rezim v jedeni, nejako sa v tej nemocke pokazil, alebo neviem ci to tym dudlom nie je, mam pocit ze nonstop hlada jest, aj ked je najedeny a uz mal "uzamknutu pusinku

@slavka_a_maros krasne ste baby na profilovke 🙂 inac ja uz som skoncila s cievkou a prstom, predsalen clovek musi ist aj k doktorke a podobne a prislo mi to ze este nejaku infekciu dostane ked mi bude zuzlat prst, nie vsade si viem poriadne ruky umyt aby som malemu mohla dat jest cez prst, navyse aj tak to ma vyznam asi v pripadoch ako si ty ze mate dodst mlieka a riesite len prisavanie. u mna to uz nemalo vyznam, tak uz flaskujeme

@kvaapalma
ja nos cistim takou rucnou odsavackou, stala myslim do dvoch eur, stlacis, strcis do nosa, zapchas druhu dierku a pustis, takto spravim asi trikrat a susnik je vonku, ale ja to robim len ked vidim susnik, nie kazdy den, a kvapnut predtym ako pisali baby to je vhodne
http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...
alebo je taka ze ustna ze ty tahas ustami a tak mu to odsava
mne to nedalo pouzivat tu vysavacovu uz teraz ked je taky maly, to az neskor

kavaapalma
29. jún 2013

@misza1 @delica zatial len budem cistit tamponom vat.susne a sem-tam kvapnem libenar. Dnes sme boli pol hodku na vzduchu v kociariku. A Tani vystihla si to super. Ja tiez tmavohy pod ocami schudnuty ksicht sucha plet ale neriesim. Hlavne je si aspoň trosku pospat.

janka_k
29. jún 2013

@kavaapalma som ti meno poplietla v prispevtku predtym

misza1
29. jún 2013

@slavka_a_maros na hrdlo je septolete nebo tak nejak, mrknu ti to doma je to i pro kojici.jinak me napadli venku ji dej mliko z flase.ci se bojis ze uplne zanevre na prsa?

slavka_a_maros
29. jún 2013

@misza1 bojim sa, ze uz zanevrela a hlavne ako nosit mlieko, aby bolo vhodnej teploty a nepokazilo sa 😒

slavka_a_maros
29. jún 2013

@janka_k no toho sa presne bojim s tym prstom, ruky su najspinavsie... A este aj odsavas nieco alebo uz nie?

misza1
29. jún 2013

@slavka_a_maros napada me akorad v termosce ale nevim jak dlouho to vydrzi...

janka_k
29. jún 2013

@slavka_a_maros ja som si kupila termoobal v DMke asi za 5 eur, je to take foliove (alobalove) zvnutra, na jednu flasku.
udrzi to teplotu par hodin
neviem ako s normalnym mliekom, ale ja si tam davam teda cistu vodu a zarabam az pred pitim, tympadom na vodu to nie je az tak haklive, nemozem to mat akurat uplne studene alebo horuce.

deti mozu pit mlieko izbovej teploty az 37stupnov

ale aj pri tom materskom par hodin by ti to tam urcite malo vydrzat, v zime zohriat nez to tam das. skor je problem asi v lete, no snazit sa nedavat na slnko a do extremnych teplot

a vy uz neklobucikujete, znova cievka?

ja stale odsavam, nikto mi neveri, vsetci ze to nie je mozne, no ale v nemocnici to iste, v den ked maleho operovali som nemala cas odstriekavat a na zaver dna som si odstriekala 50ml, na dalsi ked ked som mala kopu casu som odstriekavala velmi cast (ako sa radi, ze vtedy sa viac tvori) no u mna to bolo aj tak za cely den tych 50ml, ja proste ci odsajem raz alebo x krat, stale mam za den len to jedno mnozstvo, ale aj tak odsavam nech aspon jednu davku ma moju, este idem skusit tie ine lieky co laktacne odporucaju (costi, motilium) len su na predpis a nema mi ich kto predpisat, tak mi to dlhsie trva nez ich zozeniem
ale uz som na nervy z tych vsetkych rad co mi nezaberaju a vsetci sa tvaria ako to nie je mozne ze to nefunguje ☹

bambina18
29. jún 2013

Kočky ako casto kojite vaše detičky? A kolko minút?

delica
29. jún 2013

@bambina18 ako casto si vypyta, cca kazde 2hod, v noci kazde cca kazde 3 a niekedy je na prsi aj kazdu hodinu, ked je zly den.
Kojim, dokial sa nenaje, cca 20min

hobit
29. jún 2013

@kavaapalma ja neodsavam sopliky, len susen vytiahnem ked je...nevidim dovod preco odsavat kazdy den

misza1
29. jún 2013

@slavka_a_maros tak je to septisan🙂

slavka_a_maros
29. jún 2013

@misza1 ano, uz ho mam🙂 bola som v lekarni

slavka_a_maros
29. jún 2013

@janka_k klobucikujeme, ale to je tiez take...no ruci ako tur, kym sa prisaje, pije iba ked to samo tecie a potom uz netaha, ale place, ze je hladna, tak musim odsat a dokrmit cievkou ☹ a neviem, ci mam dost mlieka, lebo vypije obe prsia a za chvilu pyta znova 😒 ale odsajem uz len trosku. Kazde krmenie je u nas tak na tri hodky, resp. tri kojenia, kym konecne zaspi. No je to stres, niekedy by som najradsej presla na UM ☹

slavka_a_maros
29. jún 2013

@janka_k ale si bojovnicka, ze si to este nevzdala, mas moj obdiv 😉

janka_k
29. jún 2013

@slavka_a_maros no ale vzdala som cievku, a flaskujem, takze prisavanie asi uz moc nikdy nebude, ale za to dnes v nemocnici sice prso bolo prazdne odstriekane prave ale prisal sa mi ako nikdy predtym a dudlal aj 10min co fakt doteraz sa nam nepodarilo a to mame aj dudel uz,
skus to vydrzat to sestonedelie, viac asi nebudes vediet, sak aby si sa aj ty nezblaznila a podla mna zas rok doma s dietatom na prse asi byt nemozes, sak uvidis ako na tom budete po sestonedeli, ja som si tiez povedala ze tych 6 tyzdnov spravim pre to maximum

silsil
29. jún 2013

@slavka_a_maros
@janka_k baby citam vas len tak rychlo, a ma napada ze preco nedokrmujete striekackou? mne to pride
jednoduchsie nez cievkou, a menej hrozne nez flaskou - co sa satia tyka 🙂 my sme v nemocke tak dokrmovali, a teraz tak davam ked si odsajem..a maly len otvori pusinku a caka kym mu dam prip.si potiahne 🙂

slavka_a_maros
29. jún 2013

@silsil to sa bojim, ze uz bude uplne zblbnuta 🙂

janka_k
29. jún 2013

@silsil striekacka vobec nie je vhodna, pri striekacke babo naspuli pusinku uplne na minimum a to znamena nulove prisavanie sa. prst je preto vhodny pri skusani spravneho prisavania lebo je najviac podobny a babo nezuzuje pusinku

kavaapalma
29. jún 2013

@hobit normalne sa mi ulavilo

jankastubka
29. jún 2013

@slavka_a_maros mna napada kloktat vodu so solou, je to hnusne ale obvykle zabera.

slavka_a_maros
29. jún 2013

@jankastubka no skusim asi vsetko ☹

janka_k
29. jún 2013

baby, asi tie co uz mate viac deti, mate skusenost s niektorym ohrievacom flias? citam na avente ze flasu 125ml izbovej teploty ohreje za 4minuty, to mi pride dost dlho, nemate nejaku inu znacku overenu ako dlho to trva?

hobit
29. jún 2013

tak konecne som sa dostala k tomu, ze napisem ako som teda nakoniec rodila...Maty sa narodil 19.6. o 8:43...o 3tej v noci som sa isla ako kazdu noc tisicikrat vycikat a ked som sa postavila z wcka, zrazu spluch a podo mnou mlaka...ako z filmu, ziadne take, ze cicerkom ako pri Tobinovi, proste spluch a bolo 🙂...isla som si teda lahnut spat, ze pouvazujem co idem robit, mojej drahej polovicke som povedala, ze mi odtiekla voda (ten samozrejme uz by ma najradsej v tom momente viezol do nemocnice, nastastie sa mi ho podarilo zadrzat a ukludnit 🙂, zavolala som mojej dule a dohodli sme sa, ze si dam sprchu a skusim si este trochu pospat...po sprche, okolo 4tej vsak hned nastupili kontrakcie kazdych 5 minut a kedze o spanku uz nemohlo byt ani reci, na to som bola prilis naspeedovana, pripravila som si vsetky veci aby som to uz nemusela riesit neskor a opat som zavolala dule (medzitym sa intervaly medzi kontrakciami skracovali) aby uz prisla k nam...dorazila v dobrej nalade asi o 5:30, to uz bol hore aj Tobi, muz a moja sesterka, ktora bola u nas aby sa postarala o Tobiho ked pojdeme do nemocnice (dopredu ale netusila, ze zazije cast porodu v priamom prenose a mala teda neplanovanu prvu lekciu pripravy na svoj porod 🙂...dula si dala kavu a palacinky, ktore som robila vecer predtym a bavili sme sa vsetci spolu ako keby sa nic nedialo, len ja som si predychavala kontrakcie a hopkala na fitlopte...Tobi bol uplne super, len ma pozoroval a hral sa, vobec sa na mna nelepil a vobec mu nevadilo, ked mi dula masirovala krize, co je unho teda zazrak (asi citil co sa deje a aj som mu to vysvetlila)...okolo 7mej som zavelila na odchod lebo som citila, ze neskor sa mi uz nebude chciet riesit ten presun do nemocnice, Tobi mi dal pusu a isli sme, ja s muzom jednym autom, dula za nami...do porodnice sme prisli asi 7:30, otvorili sa dvere a zhodou okolnosti ma tam vitala moja zazmluvnena lekarka, ktora mala sluzbu...vysetrila ma a oznamila mi, ze som otvorena na 7 cm a pojdem rovno na box, na moje zelanie nadstandardny...este som sa nevyhla monitoru, pocas ktoreho spisala potrebne papiere...pri odchode na box sa ku mne pripojila dula, doktorka mi este pustila trochu vody (o tomto som vedela, ze to robi a suhlasila som) s tym, ze ma este raz da na monitor a potom sa uz budem moct hybat kde a ako chcem, dovolila mi ale lezat na boku lebo mi bolo na vracanie a vdaka tomu sa to dalo vydrzat kedze za mnou sedela dula a masirovala mi vonavym olejcekom opat krize...po pol hodke ma prisla doktorka skontrolovat a uz len skrikla rodime 🙂 Maty bol vonku asi na 4 zatlacenia s vahou 3610 g (celych 9 mesiacov ma strasili, ze je maly, ze zaostava 2 tyzdne 🙂...po porode placenty a zasiti rany sa dula s muzom vymenili a on bol 2 hodky s nami...suma sumarum: dula, najlepsia volba...porod bez tlmenia bolesti a bez urychlovacov (okrem toho pustenia vody)...nevyhla som sa nastrihu aj ked najprv sme sa snazili bez, kvoli velmi tuhej jazve z prveho porodu, ktora by rupla...pupocnik asi nedotepal, neviem ☹ ...maleho som mala hned na bruchu, na chvilu ho vzali odsat kedze neplakal a bol asi nalogany vody, hned mi ho ale vratili holeho spat a mala som ho takto cele 2 hodiny...oxytocin som nakoniec dostala kedze som dost krvacala, ale kedze v tom momente uz bol maly pri mne, nezalezalo mi na tom az tak...pripraveny porodny plan som ani nestihla vytiahnut, vsetko som dohadovala ustne a v podstate s nicim nebol problem...celkovo som s Antolskou spokojna, az na system a kvalitu stravovania a jednu detsku sestru, verim vsak, ze len nemala svoj den vtedy 😉...zazitok neporovnatelny s prvym porodom, bolo to rychle, ale o to intenzivnejsie, ako keby cezo mna preletelo tornado a co ma prekvapilo, ze cely cas som mala uplne cistu hlavu a jasnu mysel, dula mi dnes hovorila, ked nas bola navstivit, ze som si tam vsetko pekne dirigovala, ako mi maju nastavit postel, ze mi maju dat maleho, ze nemaju strihat, co som im nakoniec teda dovolila atd 🙂...dakujem mojej dule Lenke, mojej porodnicke Dr. Malovej a @dulkagabulka za pozitivnu energiu 🙂

willy_wonka
30. jún 2013

Zobudim sa na kojenie, cucham,cucham, ze co to tak divne pachne...obcuchavam postel,Samkovu postel,po zemi sliedim, zhrozena,ze to vsade citim a nic nevidim po chvilke sokovana zistujem, ze to ja..... senovka zo mna razi ! 🙄 sa cudujem Samkovi, ze sa napapal...
@delica, @dulkagabulka to je znamenie,ze ju mam prestat brat?