icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

milionova151
1. júl 2013

este z porodnice 🙂 ale musim sa aj ja pochvalit...

jankastubka
1. júl 2013

@slavka_a_maros my cistime len to kolie, aby tam nemala nanosy od kremu, ktory sa jej tam zachytava. To cistime tou gazou namocenou do vody. A pri kupani standardne mydlom.

jankastubka
1. júl 2013

@anjelicek26 a ako ste to cistili aby to nezrastlo, normalne to otvoris a prejdes tade tamponom? Doktor nam k tomu nic nehovoril a ani na priprave.

delica
1. júl 2013

@hanka_april urcite, aspon to vyskušam, neviem, ci je to podla Giny Ford, ale rozhodne spravim vsetko pre to, aby maly dobre spaval. Citam teraz dve knizky o spanku detí, jasne, ze to nepojde vsetko podla prirucky, ale nechcem sa dozit raz toho, ze o 2.00 v noci budem s dietatom skladat lego alebo ho budem davat na perucu pracku, aby konecne zaspalo...a zas ja na tu etnopediatriu moc nedam a ani nechcem byt otrokom vlastneho syna, zeby s nami spaval do 12 rokoch.

slavka_a_maros
1. júl 2013

Ranajky s dietatom v satke = plna hlava omrviniek a lanovych semiacok 😉 ale tvari sa, ze jej to nevadi...

slavka_a_maros
1. júl 2013

@hanka_april aj mne sa ten rezim pozdava, uvidim, ako to pojde v kombinacii s tym nasim problematickym kojenm, odsavanim, dokrmovanim 😒 ale rada by som, aby uz o par mesiacov spala celu noc 😎

slavka_a_maros
1. júl 2013

@anjelicek26 mna tiez zaujma, ako ste to cistili, lebo je to take prtave tam, ze jej ani neviem ten maz odstranit 😒

delica
1. júl 2013

@azmuk haloooooooo, uz?

hanka_april
1. júl 2013

@delica presne tak to citim aj ja, nehovorim, ze presne na minuty, ale napriklad sestre sa velmi osvedcili tie odporucania, po akej dobe ma ist dieta spat, lebo to pozorujem uz na mojej malej, ze po hodine zacina byt umrncana a svokra s muzom maju tendenciu ju zacat zabavat, lebo "asi sa nudi" ale ju uz len staci dat do postielky alebo pritulit a spinka....a pri vacsich detoch je to este dolezitejsie pri predchadzani kolikam, lebo vraj az 70% kolik je z unavy, nie z bruska....

slavka_a_maros
1. júl 2013

@hanka_april inak toto je aj u nas, mala je dve hodiny hore a uz je ocividne unavena, ale vsetci sa jej zacnu prihovarat a potom je taka prestimulovana, ze dalsie dve hodky nezaspi...

katuska54
1. júl 2013

@slavka_a_maros aj mne v porodnici hovorili aby sme necisitili. ale ma tak taky povlak( alebo ako to mam nazvat) a neviem ako to mam vyumyvat. ked ju kupem tak ritku a susku umyvam mydlom.

slavka_a_maros
1. júl 2013

@katuska54 ved sme boli v rovnakej porodnici 🙂 ja tiez mydlom, ale ten povlak aj tak nejde prec...

katuska54
1. júl 2013

@slavka_a_maros ale aj tak kazda sestricka mi povedala vzdy nieco ine 🙂 tak si vyber 😕 no aj my mame ten povlak a neviem ci ma byt alebo nie 😒

janka_k
1. júl 2013

tak prave satkujeme po operacii prvykrat, uviazane pevne, maly nevresti, snad to vydrzi hodinku dve, lebo odkedy sme dosli domov nase dobrucke babatko vie aj plakat strasne, nespi dobre, nepapa tak ako predtym a mama ani na wc nemoze ist, tak skusame satku aby som sa aj najest mohla

janka_k
1. júl 2013

a dnes v noci uz nestacilo spat pri maminke, uz chcel maly byt iba na maminke, takze @misza1 sme na tom rovnako, mne pride ze sa mu lepsie prdka ked spi v tej polohe na brusku na mne

janka_k
1. júl 2013

@slavka_a_maros slavka a hanka ti nedava tu hlavicku moc tak dozadu v tej satke? mne sa zda ze maly ju ma tak vzadsie viac ako tvoja na profilovke, ona ju ma hentak cely cas?

anjelicek26
1. júl 2013

Jej babule uz mi to to, co ste sa pytali na cistenie dievcatiek v intimnej oblasti, tak olejcek na vatovu tycinku, roztvorit a vytriet, hlavne je oddelit pysky od seba, aby nezrastli. Ono sa tam v plienke kadeco aj zanesie, takze teoria nechat tak a nechytat je rovnako fuj, ako neumyvat chlapcekovi pipikov 😀

slavka_a_maros
1. júl 2013

@janka_k no ako sami podari zaviazat 🙂 ked dobre utiahnem, tak drzi rovno, ale ked je volnejsie, tak zakloni... Tu satku si treba na seba dat tak, akoby tam uz ani nejdes strkat babo, netreba to nechavat volne. Tak mi poradili 🙂
Ako sa ma malicky? Uz menej grcka?

slavka_a_maros
1. júl 2013

Jaj, uz to mam aj na prieduskach ☹ neviem sa dokaslat... A najhorsie je, ze asi je aj mala chora, stale chrapci, ako ma plny nos a neda sa jej pri papani dychat 😒 chudatko. Ako casto mozem odsavat? Odsavam pred kazdym jedenim, ale strasne vresti pri tom

janka_k
1. júl 2013

@slavka_a_maros no tak skusim este pevnejsie, asi som ho nedala dost vysoko, aj ked prislo mi ze stiahnute to mam dost. skusim este raz dnes, vydrzal mi tam tak 45minut, potom zacal strasne vrestat asi mu bolo teplo. no ma sa lepsie, prudovo hned po jedle negrca, uz len tak raz za den tak klasicky, nam aj reflux napisali tak asi preto.
len odkedy sme doma tak papa kazdu hodinu a mensie davky a nedari sa mi tie casy predlzovat, kazde tri akurat v noci, ale cez den to nevieme dosiahnut, tak ako to bolo pred nemocnicou. a predtym ani neplakal a teraz sa mi hocikedy strhne zo spanku a vresti, neviem ci chudatko nema nejake traumy z toho alebo preco taka zmena

janka_k
1. júl 2013

@slavka_a_maros skus jej dat nejake kvapky, su aj take pre babatka. ja mam doma vincentku junior aj nasivin baby preistotu

kikuleenka
1. júl 2013

@anjelicek26 aha, to je sranda, mne lekarka povedala, ze prve 4 tyzdne nechat tak (ze tam je nejaky ten mazok ci co, aby tam proste aj ostal u novorodenceka)...ale segra ma tiez hrozne sprdla, ked videla ten sajrajtik :DD teraz to uz cistim, tiez tou tycinkou (tak mi aj lekarka kazala po tych 4 tyzdnoch) 🙂

kikuleenka
1. júl 2013

@hanka_april no, o toto sa snazim aj ja, ale asi som blba alebo co, vzdy to zrejme prepasiem a potom tu revem s nou, ked nie a nie zaspat a len mi place...nikdy neviem, ci je to od unavy ci od hladu a ci jej mam davat papat najskor alebo potom...ach jo...horsie ako statnice z jadrovej fyziky toto... :DDD

slavka_a_maros
1. júl 2013

@janka_k tak snad to uz bude len lepsie, hlavne, ze uz v sebe nieco udrzi 🙂 kupila som taky roztok do nosa Libenar. No mne tiez v satke vydrzi tak hodinu, potom rev, vyberiem ju a spi dalej 🙂

misza1
1. júl 2013

@janka_k ja jen doufam ze mu tum neublizim a nepokazim pater

janka_k
1. júl 2013

@misza1 ja mam vzdy strach ze mi spadne ze sa zo mna skotula, ale tak dufam,ze v takom pripade by som sa zobudila. myslim ze na chrbatik to vplyv mat nebude, ved v tej satke sa nosia v takej istej polohe

brigus198754
1. júl 2013

dievky hlasim sa po dlhsej dobe ale ja som skoncila v nemocnici ☹ v piatok doobeda som varila nic mi vobec nebolo malinky spinkal tak som isla hore povysavat a zrazu moje ruky a nohy boli ako lad a telo horelo musela som lahnut 😒 po niekolkych minutach maly zacal plakat tak ani neviem jak som zobrala silu a som isla dole schodmi kde som odpadla.Nastastie mm bol doma a hral sa s dcerkou v zahrade ked videl co sa stalo zavolal zachranku Rovno ma brali do nemocnice tam som uz mala teplotu 41 stupnov. Spravili kopu vysetreni a nakoniec ma zobrali na uzv kde zistili ze kusok z placenty ostalo vo mne pri porode od toho som dostala infeckiu.[maly place dokoncim neskor 😀 ]

kavaapalma
1. júl 2013

@brigus198754 este nastastie,ze to dobre dopadlo. Drzim palce,nech sa das rychlo do poriadku.

misza1
1. júl 2013

@janka_k ja se obkladam polstarema a jeste kolem nej dam kojici, takze mu udelam takove hnizdecko🙂 musim zacit nejak ho ucit na postylku, brisko uz ho az tak netrapi, tak at kdyz bude mit 15 nam jeste nedela antikoncepci😀

janka_k
1. júl 2013

@azmuk ozvi sa nam, ako si na tom, ako dnesna kontrola?