Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@dulkagabulka dakujem za rady. V noci sa nam aj podarilo vykakat.
@anjelicek26 no u nas to je do kazdej plienky 🙂 a najlepsie, ked sa pokaka, prebalime a len zalepim cistu plienku a uz pocujem zname cvachtave zvuky 🙂
@misza1 miska, ja som dala infacol dnes v noci prvy krat, chvilu mi samko straaasne plakal, potom cicik pomohol a nad ranom mi vyprdkaval symfonie do ucha....ale asi sa vratim k sab simplex
@slavka_a_maros ďakujem. odteraz už iba spolu 🙂
@dulkagabulka
@anjelicek26
@misza1
@slavka_a_maros
@silviami
@delica
baby, potrebujem poradit...malej davam papat skoro stale pravidelne cca kazde tri hodiny..v noci sa tak isto budi...papa cca 15 minut (dokopy z oboch prsnikov) no uz trikrat sa mi povracala tak asi po hodine od kojenia...vsetko islo von pruuuudom...
myslite ze je to reflux? ak ano co mam robit? a kedy jej mam dat znova jest?
@hexina jest jej daj,ked si vypyta 😉
ak bude pekne priberat a bude spokojna, netreba to riešiť..skratka vpije viac,ako jej zaludok znesie...
@nikoletaant bola som spokojná 🙂 ta starostlivost je potom troskku o inom ako ked človek nemá nikoho 😉
@dulkagabulka dakujem..najnovsie si zacala cucat prsty..to moze byt asi tiez signal, ze je hladna ze? :D okrem revu :D no dufam, ze nebude casto grckat a nebude z toho daco horsie...
@hexina moja dcera prva bola taka, ze neustale takto zvracala..prudovo...hadzala také "kosíre" z postielky, čo mali aj pol metra...namiesto vonaveho babatka som mala také stale pogrcane 😀 😀 😀 ale stale krasne priberala a časom sa to upravilo 🙂
@hexina vidím že už máš odpoveď, ak Ťa to upokojí, aj my grcáme. Niekedy si pekne odgrgne, uložím do postielky a po dvoch hodinách spania grc a štikútka. Hádam sa im tie tráviacie veci rýchlo upravia, ja si hovorím, že to bude len na začiatku, tuším tak do pol roka, potom už bude všetko ok. To budú pluť zeleninu a všetko nebude biele ale farebné. Po zlom lepšie nečakaj. Asi tak. 🙂
@dulkagabulka ach jo...tak to este aj steny malovat budeme? :D
@silviami som sa zlakla ci to nie je reflux alebo co..no nech uz ma mala aspon pol roka :D
@hexina - bud reflux, alebo sa prejeda ;) Reflux zistis len sonom alebo budete polohovat uz pri kojeni a aj po nom, malo by to pomoct. Ja mam maleho vypodlozeneho aj u mna v posteli v noci a spi krasne, dnes spal 21-00-6... skus tu pol hodku po dokojeni este raz zdvihnut a este raz dat odgrgnut, uvidis 🙂 Kolko ml ti mala pije?
@hexina aj my grckame, tak sa snazime po papani chvilu drzat vertikalnejsie, napriklad sa nam osvedcilo hupacie kresielko alebo satka, tak ju nechame chvilku v klude, aby jej to sadlo v brusku 🙂
@anjelicek26 je pravda, ze kojim ju poleziacky.. ona skoro akokeby lezala rovno...teraz som skusila ju trosku vyvysit...davame aj poriadne dlho odrgnut..ale nie stale sa nam podari...postielku mam vypodlozenu stale aj spat ju davam do takej polohy...a neviem kolko vypije ml..viem to nejako zmerat? 🙂
@slavka_a_maros dakujem..zacali sme novu taktiku na nu..tak dufam, ze to zaberie a nebude to take caste 🙂
@hexina - ja mam doma vahu a vazim si ho, on pije malo, len 50ml - a aj tak pribera za den cca. 60g 😀 😀 😀 😀 Tak je asi spokojny...
@hexina nemeraj, teda nevaž pred a po dojčeni...stači važit raz za čas...napr. raz za dva tyzden, resp. raz za mesiac
@hexina na vracanie prudom pozor, my sme s tym boli pred par dnami v nemocnici a maleho ked mal 3.tyzdne operovali. s diagnozou pylorostenoza
to prudove vracanie vsak bolo hned po jedle a ked som isla na pohotovost tak mi asi pol dna vyvracal uplne kazde jedlo
toto moze byt aj zo dna na den, takze moze ti priberat a zrazu uz neprejde ziadne jedlo
dievcence, ked velkost 56 vydrzi tie 4 tyzdne, kolko vydrzi 62? Teraz mu 62 je akurat, nezda sa mi, ze to vydrzi do toho 3.mesiaca....tak potom ta dalsia velkost 3-6 mesiacov vydrzi fakt tie tri mesiace? Babo uz pomalsie rastie? Vobec neviem, ako a co kupit.
@delica to je podla mna strasne individualne..... 😒 vidim to na mojej ze ma take dlhe ruky a nohy ako sestrina 4-mesacna....
@hanka_april asi mas pravdu. Len uz k nam zacinaju chodit rodina "do kuta" a pytaju sa ma co treba a co malemu kupit, neviem to vobec odhadnut....
@delica 🙂) zlaty 🙂) ja viem..ja som este asi na to neprisla a este ju nemam precitanu...fakt neviem kedy je hladna...no snad casom na to pridem..ked place ani nevie co chce..takze musim zacat kolotoc - prebalit - nakojit - tisenie koliky - robenie spolocnosti :D a cakat ktore na dany plac zaberie :D
@hexina moj je hladny hned, ked sa zobudi. Jednoducho to nie je tak, ze sa babatko zobudi a usmieva sa, hned hlada jest a nic ine ho nezaujima, tak dostane jest, potom sa prebali a potom mozu nasledovat socialne aktivity s otvorenymi ocami. No a do 2h od prebudenia musi ist spat, lebo je mrzuty a potom zle zaspava, ale to uz zas pyta jest. takze pocas 2h kojim dva razy, raz myslim ze viac, potom menej, potom len podrzat na rukach a spi, ak teda nemame uzasny kolikovy den.
Ale neviem, ci je to spravne, u nas to takto funguje a tak si ziada.
baby uz se vam miminka usmivaji-nejen jako tik?🙂
dneska mi az vyhnal slzy do oci, lezel na gauci, "vykladal" s babickou a jak jsem dosla a promluvila na nej tak se zacal cechtat 😀

@hobit asi si chcela dat link na ten nosic co mas ty, ale to nepreslo, iba na satku