icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

stanka2612
24. jan 2016

@skarabubu to mi je luto,ze v takej radosti si mala aj taky smutok...

mata0312
autor
24. jan 2016

@stanka2612 myslim ze mozu, kamoska.tak mala.maminu 😉 ale jasne asi.zavisi od porodnice

1234lubka
24. jan 2016

@gabuchah ja som prisla z piatka.na sobotu potom ako mi odisla hlienova.zatka...a dost vela toho bolo, bolesti ziadne...sestricky v porodnici povedali ze kontrakcie bzdu ako bolesti na kramy len 1000krat silnejsie...a na druhu noc mna tlacilo ako na velku...tak som tomu ziadnu vyraznu vaznost nepripisovala...netuklo mi ze ze je to caste a neda saporiadne ydrzat 😀 😀 ked som sadla na zachod prrslo to..som cakala bolesti v podbrusku , trochu som krvacala ale to som aj v sobotu cez den-vraj je to normalne...celu noc som nejak pretrpela..😉 😉 rano som sa dotrepala k doktorovy a to ma sestricky brzdili ze mam pockat kym sa nepriestriedaju lekary 😀 😀 ale dotrepala som sa k "nocnemu" a ten jak na mna pozrel ze som na 8 prstov 😀 😀 zbledol " okamzite chodte na salu ved rodite" 😀 😀 neviem kolko bolo hodin...ken viem ze sa uz mali striedat. Prisla som dole, asistentka ma pozrela prepychla vodu, a jak ma dali na kreslo pychli svine vyvolavacku....nechapem naco ked som mala tlaky vsetko...a potom po par minutach prisli take hnusne tlaky...fakt horsie ako tie prirodzene...dosiel doki, pustil radio a asi 10-15minut...neviem to si uz ozaj nepamatam a Matko uz bol na svete 🙂 moj zlatusik pametam aky bol ruzovucky 🙂

lenadka
24. jan 2016

Rozmýšľam či si mamu nezavolám, už som sa jej pýtala, či by nešla, len odpovedala protiotázkou že či by to zvládla a druhá vec je že bývajú 50 km od nás a zas budem asi rodiť v noci, ako predch. deti, tak neviem či by to šlo v noci aby cestovala zamnou, ešte sa jej niečo stane...

1234lubka
24. jan 2016

@skarabubu mozes mat pri sebe koho chces 🙂 len zato musis zaplatit...to je mi luto ze ti mamina zomrela...

gabuchah
24. jan 2016

@1234lubka no ty kokos, to si iná šéfka na to ze si bola prvorodicka 🙂 si to inak zvládla 🙂 a to kde si také bolesti predychavala, na izbe? 🙂
Z teba museli mať radosť 🙂 si ta moc na sále neuzili 🙂 tak to budeš mať aj teraz super, uvidíš 🙂
Inak toto čítam často, že niekedy až na konci vodu prepichaju, mne oba pôrody na začiatku.. Cca pri troch prstoch

skarabubu
24. jan 2016

@1234lubka Je to sice už 10 let,ale stále to bolí.Nemala jí ani na rukách.Ale viděla ji chvilku.

1234lubka
24. jan 2016

@gabuchah heh ta ja ako som prisla z piatka na sobotu tak nic sa kedialo..vysetrenia ok, ctg kludne..v sobotu pohoda nic...az ked sme chceli ist spat..teda ja...viem ze som lahla a zrazu krc..lezim lezil a zase..tak na velku ma tlacilo...furt som odbehla na wc a vravim ked som sadla na zachod nejak to furt preslo...tak som pochodovala po izbe celu noc 😀 😀 takze hej no som predychala ko trakcie na zachode 😀 😀 fakt sa mi to take strasne nezdalo...nikto nevedel na kolko som cm ved v noci ma nik nevysetroval az rano 🙂 tak preto mi prepychli az pred porodom...ono ten porod nebola az taka malina...nevladala som sak v noci som nic nespala...tlacis do hlavy...krv z nosa...ta krava asistentka na teba krici ze zle tlacis...ale netrvalo to dlho aspon sa mi to nezdalo take dlhe....viem ze ako li doki povedal-inak ten bol velmi mily-ze mam sa vysrat na.vsetko a z celej sily potlacit ze uz vidno hlavicku...avtedy taka ulava ako hrom... 🙂 druhy taky byt nemusi...mam trochu obavy ale verim ze to prezijem...

stanka2612
24. jan 2016

@gabuchah @1234lubka chapem tomu spravne?ze neodtiekla plodova voda a napriek tomu si rodila Lubi?boze ja ako prvorodicka som cela vystresovana a ani neviem,co si mam vsimat ze uzje to tu...kazdy mi hovori,zr mi voda odtecie a potom do porodnice...

mnamkacik
24. jan 2016

Ženy vy ste riadne spisovatelky, my sme dnes blahozelali starkemu mal 70-tku,

Aj môj drahý je odhodlaný byť pri porode,spolu to bude Ľahšie 😉
Nákupy už skoro u konca,mimi ma všetko až na latkove plienky a sudocrem (kde ho kupim-lekáreň? ) a ja som ešte bez nočnych kosiel

Čo sa týka Drogérie plienky a obrusky pampers, olejcek aviril-milujem tu vôňu, samponik johnson

1234lubka
24. jan 2016

@skarabubu ved to je jasne ze to boli...najviac si ju potrebovala...ono to je ine ale mne zomrel dedo ked som mala 9...je to 20rokov a stale mi idu slzy ked nanho myslim...strasne chyba...o to tazsie to musi byt ked odide rodic...aspon ze ju trosku videla

lenadka
24. jan 2016

@stanka2612 mne pri prvej začal pôrod odtečením plodovej vody, pri druhej mi vodu pustili až keď som bola otvorená na 8cm na pôrodnom stole, pripravená tlačiť...neboj, že rodíš to poznáš, maloktorá má také šťastie, že nie 😉

1234lubka
24. jan 2016

@mnamkacik sudocrem lekaren, dm drogerka...samponik odloz prvy mesiac najmenej nwtreba ziadnu kozmetiku...najlepsia cista voda..malemu som tak pouzila samponik a celahlava sama lupina...aviril ten super vonia...musim kupit-nemam 😉

1234lubka
24. jan 2016

@lenadka ja som vedela ze uz to je blizko ale cakala som boleyti v podbeusku...ako na kramy...nie na velku..

lenadka
24. jan 2016

@1234lubka aviril olejčekom si teraz občas bruško masírujem 🙂

lenadka
24. jan 2016

@1234lubka mňa sa zas každý pýtal na tlaky a níííč, ale potom ako ma dali už na pôrodnú posteľ, nohy vyviazali, vodu pustili + oxitocím tie povestné tlaky konečne prišli 🙂

stanka2612
24. jan 2016

@lenadka no uz ked budem posledny tyzden,dva pred porodim,tak si budem vsetko vsimat a pri prvej bolesti sup ho do porodnice asi.... 😀

skarabubu
24. jan 2016

@lenadka mě praskla voda v 7:30 a šla som rodit,ale nemohla som sa otvorit ,tak som čakala a čakala.Kontrakce som mala neustále a malá se narodila v 22:45.A to se zlomenou klíční kosťou jak se od rána tlačila von.

mnamkacik
24. jan 2016

@stanka2612 to dáme,ja sa tiež bojím že neviem či budem vedieť že už rodim keďže som tiež prvorodicka

stanka2612
24. jan 2016

@mnamkacik jak sa ja poznam budem stresovat jak nikto 😀

patkak
24. jan 2016

@gabuchah ja som mala bolesti od rana....o 12 tej mi doslo ze uz asi fakt rodim.....asi o takej tretej prisli uz silne kontrakcie a drahy ešte volakde na ceste...vtedy dosla ako zazrakom svagrina a zostala s prvorodenou doma a ked dosiel drahy ešte samozrejme hodil sprchu a zahodil montérky. .....nemocnicu mame pol kilometra ja otvorena na 7 a kontrakcia každých 5 minút .....no a za 20 minut mu doniesli ukazat malu na chodbu ani nestihol tresku otvorit co si bol v bufete kupit....🙂 bol to super porod...a to najhorsie som si doma odbila potom uz len raz sprcha v nemocnici a uz to bolo vonku. .....🙂....verim ze treti bude aspon tak v pohode. ...;) a prajem to kazdej maminke obavajucej sa porodu.... 🙂

1234lubka
25. jan 2016

@stanka2612 neodtiekla ale odisla mi hlienova zatka. Take priesvitne, mazlave... Plodova voda ti moze odist az pocas kontrakcii...mne ju prepychli pred porodom ked ma "chystali".

1234lubka
25. jan 2016

@lenadka no tie nohy ked mi uvazali som sa citila ako v muciarni 😀 😀 😀 😀 😀 ja som mala tlaky, ale tie co nabehli po injekcii boli hnusnejsie....

stanka2612
25. jan 2016

@1234lubka @lenadka preco vam pre boha viazali nohy?to sa robi?ved to jak v stredoveku...

1234lubka
25. jan 2016

@stanka2612 alw co by.si stresovala...mysli na to je porod je prirodzeny proces, stresom skor uskodis...ved si prezila 9mesiacov cakania tam tych par hodin porodu prezijes tiez 🙂 😉 sak si zena ne 😉 tes sa na porod...ja som vobec netusila co ma caka ani nic ani co sa.ako bude diat... 🙂 som myslela ze ani neporodim lebo nic nic sa nedialo...az tie posledne dva dni..odisla zatka, na druhu noc kontrakcie a rano bol na svete 🙂

stanka2612
25. jan 2016

@1234lubka dakujem za pekne slova 🙂 ja sa nebojim ani tak porodu ako toho,ze vcas neodhadnem,ze uz je to tu 😀 aj ked viem,ze asi je to blbost,lebo v poslednych tyzdnoch budem uz chodit do porodnice kazdy tyzden,ale taketo blbe pocity su tu...Ale ako som pisala,posledne dva tyzdne budem radsej pri kazdej bolesti sa sledovat a v pripade potreby okamzite smer porodnica

1234lubka
25. jan 2016

@stanka2612 ta aby si pocas porodu nezmenila polohu, ved to vsade na sk robia. Vies v tych bolestiach by siich mohla dat k sebe alebo neviem a ublizit malemu..si myslim..tak v pripade konplikacii si v jednej polohe...az taky des to nieje 😉 ved sa neboj 🙂

1234lubka
25. jan 2016

@stanka2612 neboj sak hodinky snad mas ono sa tie bolesti budustupnovat a budu castejsie ...len tak hocijaku bolest nemusis predychavat, kontrakcie ano 😉 😉 mozno ti najprv odtecie voda a potom uz budes vediet ze je to na ceste 🙂 vcas prides hojoj to sa neboj neotvoris sa za hodinu ani za dve 🙂 trvato aj 10 hodin...ked 5hodin "pretrpis" doma tak pohoda jahoda...aj tak najlepsie prist do porodnice na poslednu chvilu porodit 🙂

skarabubu
25. jan 2016

@1234lubka No to je o prvého,ale počula som že druhé vyletí jako střela.Susedku to chytlo v autě a málem ani nedojeli.Tak mám obavy že když to tak bude jak dobehneme do porodnice.Nemáme auto a do PB je to skoro hodina cesty a než někoho seženu,či si zavolám sanitku.

stanka2612
25. jan 2016

@1234lubka ved jasne nejako zvladnem 🙂 budem musiet