icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

matvejkovamimushka
25. jan 2016

Ja už mám tašku pre seba zbalenú, ale pre malú som ešte nič nechystala do pôrodnice, s výberom pomôže môjmu mužíkovi moja mamča podľa počasia, akurát každý víkend periem a žehlím, aby sme mali všetko nachystané. Už dávno by som mala aj tieto prípravy za sebou, ale manžel chodí na týždňovky a keďže som bola PN,tak som bola u našich cez pracovný týždeň a iba cez víkendy doma. Od včera som na materskej, tak sa zrazu cítim tak voľnejšie bez strachu z kontroly 🙂

mata0312
autor
25. jan 2016

@matvejkovamimushka ja.koncim pnku vo.stvrtok.konecne po.dlhyyych mesiacoch 😉 konecne bez strachu ist von 😀

1234lubka
25. jan 2016

@mata0312 no ale ty to mas ine ked vies presne kedy ides na to 🙂

1234lubka
25. jan 2016

@gabuchah no takto...v sobotu dopoludnia jeden doki usudil ze rodim...dal ma na cakacku, urobil ten hnusny klistyr..a pol hodinu na to prisieldruhy ze co tam robim..tohoprveho vydrbal a poslali ma napsat hore na izbu...doniesli mi obed...potom bol muzik co mi doniesol papat...vecera..becer som tiez papkala somarinky co som mala pri sebe...rano som rodila...tak viem ze niektorym ujde no ale nezabranis tomu..asi som mala stastie...ale klystir mozem odmietnut...

18lula4
25. jan 2016

@matvejkovamimushka
@mata0312 ja idem zajtra na poradnu tak dufam ze vsetko OK, ale citala som ze my marcovky by sme mali byt uz v polke feb. zbalene do porodnice a kedze v poslednom case zo vsetkych stran pocuvam, ze maju zienky vysoky tlak a posielaju ich lezat do nemocnice, prip. porodia o 3 tyzdne skor, tak som sa aj ja vcera pustila do prania, prala som 2 davky, detského- dnes mi este z bpc prisla nocna kosela tak uz mam 2 do porodnice a kupila som si v tescu bavlnene nohavicky, stale uvazujem ze nechcem tie poporodne. lebo to nenosime kazdy den a kamoska mi povedala ze mozem mat aj klasicke- tak neviem a na matersku nastupujem az 5.2., takze pri stalej praci nebol cas na balenie sa a od piatku mam hlavne pravu ruku v zahyboch palcov bolestivu, uz sa mi nalievaju prsty 😢 😢 tak je to take divne, modlim sa aby som zajtra mala tlak OK, lebo aj tieto vykyvy, sak -3 a v piatok ma byt +10? no ja som uz dnes ako mechom prastena 😲 😨

18lula4
25. jan 2016

@matvejkovamimushka presne toto mam aj ja, moj drahy pracuje v BA na turnusy, cize 10 dni prec 4 dni doma, cez tyzden som u rodicov a na vikend som doma, takze viem o com hovoris a to pendlovanie...pritom rodicia, hlavne mama by ma najradsej nikde nepustila: a nechod autom, a prsi a mrzne a snezi a smyka sa.... 😀 😀

mata0312
autor
25. jan 2016

@18lula4 ja uz mam nakupene co to, maminka vecicky poprala.a.ozehlila 😀 len ich donesiet domov.... s tymi.rukami to.mame rovnake ..prsty mam strpnute uz ich necitim a v noci ma.tak.bolia ze spavat koli nim nemozem aj teraz pisem a bolia a su riadne strpnute ☹ mne vyhovuje ked.mrzne bojim sa ked zacne byt zasa teplo ☹ odkedy mrzne sa mi dari udrzat tlak pod kontrolou predtym bol ovela vyssi ....pri malom som bola v nemocke a.uz.do porodu ☹ hroza brrr tento tyzden to.chcem.uz vsetko nahadzat do tasky 😀

lenadka
25. jan 2016

@stanka2612 to vieš "stredovek trvááá" 😀 v tej chvíli mi bolo vyväzovanie šumafuk, dieťa sa dralo von ani som to nevnímala...
@skarabubu tak mne druhé nijak nevyletelo, obidve podstivo rodené od večera do rána 🙂 😎

stanka2612
25. jan 2016

@1234lubka citim kopance na boku a dole pri suske,takze asi hlavicka nebude dole...uvidime na kontrole

stanka2612
25. jan 2016

@lenadka ved ja som sa len trosku cudovala 😀 ale ak treba nech vyviazu 😀 😀 asi vedia,preco to robia

stanka2612
25. jan 2016

@matvejkovamimushka aj ja som sa zapojila neskor a vsetko v poho 😀 baby su tu zlate a super si radime (teda sor oni mne ako prvorodicke) a som z Jablonoveho zo Zahoria

stanka2612
25. jan 2016

@mata0312 ty vole obdiv pred tvojou maminou,ja neviem,ci by som dala bus alebo iny hromadny prostriedok v bolestiach...

stanka2612
25. jan 2016

@gabuchah myslis,ze pri porode na poslednu chvilu stihnu dat klystir? 😀

mata0312
autor
25. jan 2016

@stanka2612 ja som tiez na nu kukala ci to mysli vazne 😀 a myslela

stanka2612
25. jan 2016

@matvejkovamimushka ja uz mam vsetko a aj zbalene do porodnice

stanka2612
25. jan 2016

@mata0312 silna zena to musi byt,ked nevolala sanitku...

mata0312
autor
25. jan 2016

@stanka2612 asi pretoze to.bolo uz tretie a uz vedela.😀 za dve.hodky.odrodene 😉

gabuchah
25. jan 2016

@stanka2612 skúšaj to s tou hudbou a svetlom, smerom kde má na boku hlavičku až dolu... 🙂
No na poslednú chvíľu klystir asi nestihnú dať, ale neviem so predstaviť že by....
Radšej prísť skôr do nemocnice 🙂

gabuchah
25. jan 2016

@1234lubka tak už chápem 🙂 mala si ho 🙂 Inak to musela byt situácia keď doktor zdrbe doktora 😀

18lula4
25. jan 2016

@mata0312 no u mna to nie je az take hrozne ze by som nemohla pisat 😀 ale je to dost neprijemne a ano hlavne v noci a rano ked sa zobudim to ako keby som mala svalovicu uf a s tum pocasim, tiez som sa lepsie citila ked bolo -, to ja by som bola aj vobku vtedy spala 😀 a teraz ked ide + to zas budem ako na kolotoci, kedy mas poradnu? A uz ste otocene dole? Zajtra sa opytam ako sme my 🙂

stanka2612
25. jan 2016

@gabuchah to s tou hudbou a svetlom vyskusam 🙂 uz malemu dohovaram nech sa pretoci 😀 😀 😀

matvejkovamimushka
25. jan 2016

@18lula4 Tak ja šoférujem už iba po meste, keď ideme domov od našich,vždy šoféruje manžel,lebo mne je to už nepohodlné a aj teraz sme sa rozprávali s maminou, že vo februári by mi bolo najlepšie celý mesiac u nich,lebo bývajú vo ZV a tu chcem aj rodiť a my s manželom bývame v Krupine, a predsa tých tridsať kilometrov môže byť aj pre manžela stresujúcich, keď bude šoférovať. Ale som dohodnutá so známou, ktorá robí záchranárku v sanitke, že v prípade núdze voláme jej.

matvejkovamimushka
25. jan 2016

Boli ste už niektorá v pôrodnici na príprave?

mata0312
autor
25. jan 2016

@18lula4 ano mala uz je davno otocena ale mne to je jedno lebo aj tak idem sekciou 😉 mala som strpnute aj pri malom ale takto moc nie :-\ no co.uz ucim sa s.tym zit 😀
@matvejkovamimushka ja soferujem stale moj.drahy nema vodicak a cez.vikend sme boli u svokry a.je.to.nejakych 70 km a.soferovanie v pohode 😀

matvejkovamimushka
25. jan 2016

@mata0312 ja sa za volantom bojím toho,aby v prípade havárie nestrelil airbag mne rovno do bruška.

marion122
25. jan 2016

Ahojte baby som študentkou 3. ročníka pôrodnej asistencie a prosím Vás pekne o vyplnenie môjho dotazníka , ktorý je potrebný pre praktickú časť na bc. prácu. Skúma vedomosti mladých žien o tehotenstve . Je anonymný a mne veľmi pomôže. Odpovede nebudú nikde zverejnené, iba v mojej bc. práci ktorá pôjde do archívu. Ak sa medzi vami nájdu ochotné pomôcť budem rada , dotazník Vám zaberie len pár minút. Je určený iba pre ženy vo veku 20-35 rokov. Tu je link: https://docs.google.com/forms/d/194p_XcQsDY7fwt...
Vopred pekne ďakujem za pomoc :D

stanka2612
25. jan 2016

@matvejkovamimushka ja este nie,ale chystam sa tam objednat pri prvej navsteve v 35 tyzdni a ty?

stanka2612
25. jan 2016

@matvejkovamimushka inak aj ja este v pohode soferujem,nerobi mi to problem...a airbag sa da vypnut niekde v aute na boku,moj mi to vravel...ale kde neviem...

matvejkovamimushka
25. jan 2016

@stanka2612 ja som objednaná túto stredu, tak som zvedavá,čo má na tej príprave čaká 🙂

matvejkovamimushka
25. jan 2016

@stanka2612 a viem,že sa dá vypnúť airbag,ale je otázne, či je to dobrý nápad, lebo tým môžeme ohroziť zase seba. Snažím sa jazdiť zodpovedne, ale za ostatných vodičov ručiť nemôžeme.