icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah ja sa tiez radsej.nevazim 😉 vidis a mne hrusky robia naopak dobre 😀
Po.cisarskom.si.na jiske 2 noci nesmie byt nikto pri tebe a ani mimi tam.nemas
@stanka2612 najviac mi chuti.cokoladova z.lidla ta kasa 😉

mata0312
autor
26. jan 2016

@matvejkovamimushka my.kaufland nemame ale.bola som cez vikend u.svokry a oni maju tak som si kupila tie a su.v pohode este mam zasoby aj na doma 😉

lenadka
26. jan 2016

@matvejkovamimushka tú kašu som občas kupovala malej ako príkrm-olovrant keď sme niekam išli, celkom chutná a ak človek ešte pridá nejaké ovocie, banánik, mňam! 🙂

mata0312
autor
26. jan 2016

@lenadka u nas to neni na zozname 😉

lenadka
26. jan 2016

@mata0312 u nás sa zas nenosí príbor ako tak čítam...

mata0312
autor
26. jan 2016

@lenadka kazda nemocka je asi inaa 😉

stanka2612
26. jan 2016

@lenadka ved ja som zatial iba zo stranky porodnice kam idem sa balila podla ich instrukcii a tam to tak mali.ale ked pojdem prvy krat do porodnice na poradnu,tak sa ich pre istotu na to spytam...vidis to,kazda nemocka to ma inak...

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 a nerozmýšľala si nad epiduralnou anestéziou miesto celkovej? Je to menší zásah do organizmu a mimi hneď uvidíš, aj budeš skôr samocinna 🙂
No necháme sa s váhou prekvapiť na poradni čo? 🙂 alebo ja toto možno ráno skúsim 😀

gabuchah
26. jan 2016

@lenadka to vážne? Košieľky? U nás zasa nemajú radi keď ich oblekas do svojho oblečenia... Akurát čiapku a rukavičky abych si mala, aj ponožky také strikovane dávajú 🙂 a čo pamätám, spodok -nožičky iba v plienke zabalený 🙂

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah jasne rozmyslala ale stale mi.vychadza ze nie ...nemozem byt pri vedomi a vidis kamoska bola na predporodnej priprave a sestricka hovorila ze lepsia je celkova narkoza 😉 a pri epidurale si.tiez.na jiske pod dozorom ...a nemas mimi tie dve noci

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah a nemyslim ze si.skor samocinna nesmies vstavat 24 hodin aj po epidurale aj po narkoze a dokonca baby co mali epidural tak ich bolela strasne hlava a mali migreny a mne po.narkoze.nic nebolo a aj som hlavu dvihala 😉 a kamoska hovorila ze.je po.rok a boli ju.chrbat a to.miesto po.vpichu a mojho draheho tiez a to.uz bude.mat po.operacii v pondelok rok

lenadka
26. jan 2016

@gabuchah no preto len košieľky, že nožičky do plienky pôjdu...úplne som pozerala že čo ozaj a sestrička že jasné, že naše oblečko je ho málo-nemáme sponzora, tak si musíte doniesť, presne dve košieľky bavlnené som mala nachystané

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 maťka, nejdem sa hádať, ale bavila som sa rám teraz s babami po cisárskom a mimi mali skôr... Prvý deň samozrejme ležali... Kamarátka rodila v novembri a hneď na druhý deň bol za ňou kamarát, neviem ci už nebola na vipke a hovorila ze ešteže, bo sa staral o malú aj jej ju podával...
Jedna čo rodila teraz tak tiež mála mimi skôr, bolo otapene akurát ešte a malo problém s prisatim...
No vyciťuj 🙂 dva dny potom u hore dole, snáď ti malú ale budú nosiť.. Tá malá to potrebuje po narodení 🙂 aspoň tvoj hlad nech počuje 🙂
A..hlavne nech sme zdravé 🙂

maja099
26. jan 2016

@mata0312 na tom urade sme uz boli aj my s priatelom. Okrem OP od nas oboch chceli aj rodne listy. A ja som mala cisarsky len pri spinalke a praveze mi to mozno v niecom pomohlo. Tesne po prevoze na izbu som mala svoju poslednu migrenu - klop, klop, klop. Dovtedy ma poriadne trapili. Ale vsetko je to individualne. Ale co sa kojenia tyka, je to skutocne tak ci rodis pri spinalke, alebo v celkovej narkoze. Dva dni jiska a narocne moznosti pohybu.

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah tak.mozno teraz.nechavaju jeden den na jiske ...kedze ja som bola.pred.6 rokmi.mohlo.sa.to.zmenit a budem len vdacna ed ma.na vipku daju na druhy den ...drahy tam.bude so mnou neustale takze sa.o malu postara....nemyslim ze to.ma.nejaky suvis s.tym ci si.epidural alebo narkoza...kolko noci si tam ...mam.susedu primarku ara je to a uspavala.ma pri.malom a bude aj teraz takze sa.nebojim aj staroslivost.bola hned lepsia ..pozri maly bol aj tak az.tri dni na infuziach a ani.ho.za mnou koli tomu nenosili od druheho dna ..potom som za.nim chodila na minutku ja a zije 😀 a je to zdravy chalan a nic mu.nechyba ....

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah vtedy sme.boli.vsetky dve.noci ...ci.si mala.epidural.alebo narkozu ..rodili sme tak.v priebehu dna styri a boli spolu na izbe ...

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 malý bol alebo malá nebude 🙂 sesterka mála ísť tiež pod celkovú, koli zdravot.problemom, riskli epi a bola happy,bo chvíľku po narodení jej dala malú k tvári a ona jej dala ručičku na ústa 🙂 hotová bola z toho :#) tak iba preto sa ťa pýtam 😉
Jasné že budete zdraví a žiť 🙂 Ja iba ze prve chvíle života...tak ale nie každý to tak musí prežívať ako ja 😀 by som to psychicky ťažko zvládala keby vidím malú až tak neskoro 😀 pritom občas.. Trpezlivosť ruze....
🙂

mata0312
autor
26. jan 2016

@maja099 v tom.naozaj nevidim rozdiel ..ja som po.narkoze nemala.ziaden problem a na druhy den uz za mnou aj prisiel.ex ale maleho sme.aj tak.nevideli lebo bol.napojeny uz na tych infuziach ... zacala.som kojit v piatok rano ked ma previezli na izbu a maly mal pauzu medzi.infizkami

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 teraz tuším tiež baby boli viaceré na izbe 🙂 a neviem ci aj nepomiesano 🙂 okrem VIP, tá jedna bola tam a chválila, nakoľko mala muža pri sebe 🙂

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 neboj teraz žiadne infúzie ani stresy nebudú 😘

gabuchah
26. jan 2016

@maja099 netuším kdekoľvek mám rodný list ale absolútne... Priezvisko bude po mne, čiže sa vyhneme týmto vybavovačkam ale potom na matrike... Treba ho?

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah ja.viem ze.mi neutecie a pre moje.zdravie je lepsia.celkova...zobudila som sa a maleho do 5 minut priniesli ku mne ... bude s nou tatinko a potom ja ...tak ja to naozaj prezijem a ani sa psychicky nezlozim 😀 budem s nou cely zivot a.ta.hodina ...nazoaj neriesim asi.som.ina ako.ty 😉

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah ozaj a.ze.ta vipka.sa uz neda rezervovat dobre...kto.skor.pride ten skor melie ...a bodaj by si s.tou jednou.nocou na jiske.mala pravdu tam to.bolo.najhorsie ☹

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah dopredu malo.byt 😀

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah ja.idem zajtra vybavit rodny list tiez ho.nemozem najst 😀 a.dufam ze mala bude.ok a.nebudeme podstupovat co pri malom ☹

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 asi sme iné 🙂 ale aspoň to máš v tomto jednoduchšie 🙂
No asi to bude jeden deň, ak teda nie je rozdiel v anestéziach... Jedna hovorili že po pôrode bolesť že iba rovno ležala a po dni jej sestričky pomáhali vstať... A to už mala stuhnuty chrbát...
Tak snáď to bude ozaj deň a určite to bude OK, bez komplikácií, prvé si si odzila už a teraz budeš mať iba radosti 🙂
S tou vipkou som prekvapená.. A to jednu na strane mimo roamingu dávali ešte dokopy, tá boli mimo prevádzky

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah vies nesnazim sa hladat problem tam.kde neni 😀 prosto neriesim ..mala bude so.mnou.hned ako.sa bude dat 😉 a ze.nebude.hned po.porode? Nevadi bude neskor 😀 a.uz.stale a navzdy ...to.skor moj drahy poovedal ze.im ju potom neda 😀 ze s nou zostane 😀 mne to.robili.o.9 rano a.na.druhy den o.takom case som sama.vstavala a isla si.umyt zuby v pohode 😉 vravim poobede aj ked ma.pustili len na vozicku som.uz mala.navstevu a v piatok uz sama presla.na izbu 😉

mata0312
autor
26. jan 2016

@gabuchah a kolko je tam tych vipiek? Dufam ze sa mi ujde 😀 chcem aby sme.tam.boli vsetci traja a drahy sa bude starat 😀

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 tak to si sa krásne zregenerovala...
Čo ja videla, tak baby chodili dosť zúbožené, jedna padla a ublížila si na to šitie ☹
Super, to sa teraz zregenerujes ešte skôr, lebo pre telo to nebude prvý krát 🙂
Ps:tvoj chlap bude, vlastne už je super chlap -otec 🙂 pripomen mu to ak bude niekedy moc plakať a dlho 😀

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 to netuším maťka... Do tej druhej časti som sa nedostala a tá čo som videla, v nej stolík, mala telka, manželská posteľ ale nemyslím že tam bola sprcha a WC, tak možno ju len chystali... Bola hneď vedľa wecka, oproti našej izbe tak som nakukala.. Zistím 5toho na poradni koľko ich vlastne je 🙂