icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

pahu
10. feb 2016

@mata0312 Úžasné oblečky! Niekedy ľutujem že chceme prekvapko, ale však ešte sa donakupujem vecičieeeek!

snehulienka82
10. feb 2016

@mnamkacik to ste boli uz v porodnici, alebo nejaky specialny kurz?? ja tiez rozmyslam, ze by som daco potrebovala, ale co som nasla kurzy, tak uz nestiham tie terminy...

mata0312
autor
10. feb 2016

@mnamkacik aj ja som bola a si.ma normalne sestricka pamatala ze som u.nich pred 6 rokmi lezala 😀 je to.tam zaujmave 😉

mata0312
autor
10. feb 2016

@mnamkacik vsak.sladke a slane 😀 moje.chute presne hehe

mata0312
autor
10. feb 2016

@pahu dakujem a to je len dakt.ulomok ..som sa naozaj vyblaznila 😀 ale vela veci.kupujem.z bazaru a su ako.nove 😉 joooj ja vas obdivujem ze sa chcete.nechat prekvapit ja som uz v 20tt.nemohla vydrzat ze.co to bude 😀

mata0312
autor
10. feb 2016

@snehulienka82 to je.asi.v kazdej nemocke a u nas je 5 sedeni a potom sa.opakuju to by so krasne stihala ...ja som.zacala minuly tyzden v 34 tt 😉 ale.u nas bez chlapov ale pre.tie co.idu rodit spontanne a prvy krat naozaj ten kurz.odporucam je to super

mnamkacik
10. feb 2016

@gabuchah smiali sme sa celú prípravu, tá pôrodná asistentka je bombová,,, bola by som veľmi šťastná keby ju vychytám,,, a môj drahý trepal celú pripravu (samozrejme mne do uška) aj maličký bol aktívny, a asi sa mu tiež páčil hlas asistentky....nonstop reagoval 😉
Dozvedela...kedy a ako spráavne dýchať, niečo mi to pomohlo aj lepšie pochopiť čo som robila zle pri cvičení s anibalom
....kedy ísť do nemocnici,,, čo o odo mňa očakávať budú (spoluprácu ) , čo si môžem žiadať, bolo fajnovo

mnamkacik
10. feb 2016

@mata0312 veruže , tie chute... normálne som dnes ostala zaskočená , že sa vraj dnes nemá jesť mäso- dáky pôst a ja do kapustnice natrepala klobásy 😉 😉 😉

mata0312
autor
10. feb 2016

@mnamkacik dame si.post zajtra alebo pozajtra 😀 co.to vyhodime? 😀 inak ja.vacsinou varim bezmasite jedla.cez tyzden a zrovna vcera som.urobila tie bolonske spagety a ostali heh 😀

1234lubka
10. feb 2016

take pekne vecicky tu davate....moje dievcatko bude povacsine v matkovych 😀 😀 satky nemam ziadne.....ale ved nieco dokupime 🙂

stanka2612
10. feb 2016

@mnamkacik to ja som mala taku pripravu,ze v podstate nijaku...ani neviem ako dychat ani nic,jedine co nam tam povedali bolo,kedy treba ist do porodnice...a potom sme sa mohli pytat,co nas zaujimalo

stanka2612
10. feb 2016

@mnamkacik to je v pohode ak si neni veriaca krestanka prezijes 😀

1234lubka
10. feb 2016

@stanka2612 aj ja.som prve strasne chcela dievcatko..a ti poviem ze potom som bola rada ze chlapcek 😀 😀 ziadne cesanie, strihas nakratko a fesak....kupis ryfle a uz je iny fesak 😀 😀 teraz mam sa priznam trochu stres....ale nejak to zvladnem... 🙂 chcela som braceka...ale asi "nevidalo" 😀 😀 no ved dostanem sa do toho 😉 😉 😉

stanka2612
10. feb 2016

@1234lubka v mojom okoli su same baby takze mam skor skusenosti s babami 🙂 ale nastajlujem aj chalana 😀

mata0312
autor
10. feb 2016

@stanka2612 u nas praveze na zaciatku sa.cvici a ona hovori ako.co.kedy uvolnit spevnit, kedy zadok dole a podobne ..myslim ze.to je fajn len mne troska nanic ale clovek nikdy nevie kedy sa mu to zide 😉

stanka2612
10. feb 2016

@mata0312 zavidim taku pripravu 🙂

mata0312
autor
10. feb 2016

@1234lubka ja mam tiez.vela veci po sestrinom malom 😉 ale tie saticky som.si.nevedela.odpustit 😀

mnamkacik
10. feb 2016

@stanka2612 my sme riadne cvičili na žinenke (v stoji, tureckom sede, pololežmo (ako keby na pôrodnej stoličke) , mačací chrbát -uvolnenie na predýchanie kontrákcií pri otváraní kŕčka), dýchanie prvá fáza=do hrudníka ,druhá fáza =kontrakcie-dýchanie do bruška-čím pomôcť bábatku dodávať kyslík ešte kým nezačneš tlačiť.... ako predýchavať medzi kontrakciiami,
ako si pomáhať pri bolestiach-ako odpútavať pozornosť od bolestí... celkový dojem z tej pôrodnej asistentky skvelý.... a ďalej sa teším na pôrod 🙂

stanka2612
10. feb 2016

@mnamkacik a to v nemocke a zadarmo?ci individ kurz za peniazky?

mata0312
autor
10. feb 2016

@mnamkacik
@stanka2612 presne tak.ako.pises aj u nas 😀 stanka.v nemocke.a plati sa 20€ a mozes ist.kolko.chces krat

mnamkacik
10. feb 2016

v nemocnici,ale ako nadštandardná služba 6,00€ sme platili 😉 , ale išla by som znova
ona nám aj povedala, že nebude klamať že pôrod nebolí, len zaleží od postoja mamičky, okolností pôrodu a toho ako mama spolupracuje s personálom,,,,,

stanka2612
10. feb 2016

@mata0312 u nas to teda v nemocke je zadarmo ale len raz a ako som pisala,nic mi to nedalo 😒 radsej by som si zaplatila a nieco sa dozvedela...no nevadi,snad to dam aj bez pripravy lebo platene kurzy uz nestiham...spoliehala som sa na toto ☹

mata0312
autor
10. feb 2016

@mnamkacik a.ked viac krat neplatite menej? U.nas jedno 7€ ale ked chces viac krat tak.20€ ja som.uz bola.dvakrat a kazdu stredu mozem chodit do.porodu...dnes sme preberali druhu a tretiu dobu porodnu 😉

mata0312
autor
10. feb 2016

@stanka2612 zaujmave ze v kazdej nemocke to je inak ..no.skoda toho ☹

skarabubu
10. feb 2016

@mata0312 No já bych chcela vedět,ale je to malé otočené stále tak,že nejde nic vidět.Aj dnes na poradni,som ho zas otravovala,aby mi povedal co to je.Ale nedalo se,stále jen vystrčená riťka.

lenadka
10. feb 2016

@gabuchah krásna je tá bodkovaná súpravka aj ten overalík s mackom je chutnučký, no veru pri dievčatách sa dalo vyjašiť, tak si to uži 😵

lenadka
10. feb 2016

@mata0312 juj tiež aké krásne šatičky a tie pančušky srdiečkové, tiež sme ich mali rozkošné v nich boli dievčatá 🙂

stanka2612
10. feb 2016

@skarabubu rozhodlo sa,ze vas prekvapi 🙂

maja099
10. feb 2016

@mnamkacik my sme sa tam dnes stretli, boli sme aj s dcerou ☺ tiez som bola prijemne prekvapena z tej porodnej asistentky. Skoda ze sme sa nedostali na salu...

skarabubu
10. feb 2016

@stanka2612 No už to nechám tak a bude překvápko.Preto chystám vše neutrální.