icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

mata0312
autor
12. feb 2016

@lenka669 ja.mam toho.viac,.maly bol.kratky ale.rychlo rastol , teraz.bude.dievcatko tak uvidime.😀 ja som 50 dostala tak.preto.mam a 56 som.kupila

jarkajozo
12. feb 2016

@1234lubka mne vzdy okolo 6-10 podielaju ale v kazdom meste to je ine som zvedava ci poslu za polku mesiaca matersku alebo az na dalsi ...

gabuchah
12. feb 2016

@mata0312 iba vyjadrenie... Že 7,8....e na deň... To je 240/mesiac... To je iná bieda

gabuchah
12. feb 2016

@patkak no vymerali mi 7,8 na deň...
To je... Nevyjadrujem sa...bieda

gabuchah
12. feb 2016

@skarabubu kľudne môže íst aj v modrom z pôrodnice, dáš ružovú čiapku a ružový cumlík a úplne luxusné kombinácia...

gabuchah
12. feb 2016

@lenka669
@skarabubu
62 mi pride veľká 🙂 tu je plno overalcekov aj za 3e 🙂

patkak
12. feb 2016

@gabuchah no pekne :( mne najprv 9 ale potom som si vydupala to co mi patri.....a vies aj preco tak nizku sumu?? Ved najmenej by si mala mat tiez tych devat to je s minima zo 405 eur v hrubom

stanka2612
12. feb 2016

@lenka669 ja mam dve 56 ( jednu som ale dostala) a jednu potom na neskor

stanka2612
12. feb 2016

@jarkajozo mne posielali vseliako...aj na zaciatku mesiaca,aj na konci,ako kedy...

stanka2612
12. feb 2016

@gabuchah to ti velmi malo prislo nie?ja som bola od augusta na pn a to robim v skolstve a doslo mi 13 eur na den...

milliondollarbaby
13. feb 2016

@stanka2612
@gabuchah akoze ked tu citam tie sumy, je to strasne, tento "socialny" ficostat.. z toho uzivit seba a dieta?

1234lubka
13. feb 2016

@jarkajozo poslu urcite za polku. V ptesove sa vsetko posiela okolo jedneho datumu, rodinne aj marodky materske...niekdy pride niektora davka o den dva skor ako druha sle to zavisi kedy ma splatnost socialna poistovna a kedy UPSVaR. V pondelok je 15teho tak verim ze pridu aspon rodinne a marodka na druhy den alebo tak nejak...

1234lubka
13. feb 2016

@gabuchah ooo to je tvoja materska ci marodka?? Tedabieda riadna...no vypocitava sa to z platu tak ked si nic moc nezarobila ta to marodky su ine biedy...mne marodka vychadzala 10eur, materska 13,tak som spokojna...v oktobry na tom budeme vsetky rovnako uboho....203 plus rodinne...mozno od noveho roku dvihnu rodicak aspon na 205 nech mame mesacne aspon o par rožkov naviac...co narobime...nemozeme mat neviem ake prispevky ked minimalka je 408eur..

misska22
13. feb 2016

Ahojte mamičky na pôrodnici mi kázali kúpiť si magnezium proti tvrdnutiu bruška máte už niektorá?? aký je presný nazov??? dakujem 🙂

1234lubka
13. feb 2016

@milliondollarbaby tak to sa odvija z minimalky alebo zo zivotneho minima..neviem teraz a to nepusti...s tym nic neurobime...ale malo by to byt spravodlivejsie..preco ja mam mat rovnaky rodicak aj rovnako dlho ho poberat ako kadejaka ciganka co v zivote nepracovala?? A ani nebude a to jej decko takisto nie...toto je problem..kamoskav nemecku nedostane nic lebo to by musela byt zamestnana neviem kolko pred porodom ci ako..tak dostane len na zaciatok len nejaky zaklad a od roka len rodinne. Aj tu by to malo podobne fungovat...

stanka2612
13. feb 2016

@milliondollarbaby ako keby som na to babo bola sama ako sklobodna mamicka,tak neviem,co by som robila...je to almuzna veru... ☹

pahu
13. feb 2016

@misska22 ahoj, ja používam magne B6. Porad sa prípadne v lekárni.

mata0312
autor
13. feb 2016

@gabuchah fuuu tak to je fakt bieda ☹ a vyzi z toho strasne v tomto nasom state...

mata0312
autor
13. feb 2016

@misska22 ja.pouzivam magnerot od zaciatku a mozem.odporucit

mata0312
autor
13. feb 2016

@1234lubka baby pnka , nespada do vypoctu materskej pocitaju sa odpracovane mesiace za kalendarny rok, tak ja som v za mala.vysoky prijem tak mne by to malo celkom.dobre vyjst kedze len pn som mala 14€na den, no uvidime sama som zvedava

milliondollarbaby
13. feb 2016

@1234lubka no ved presne, to stve aj mna.. mozem makat cely zivot (a to im zmrdom teda neodvadzam malo), ale ak sa mi napriklad postasti po tomto dalsie babo a nepojdem medzitym do roboty, mozem o materskom prispevku snivat, lebo za posledne 2 roky nebudem mat odrobenych tych 270 dni.. a nehovoriac o tej almuzne, co volaju rodicovsky prispevok.. no zdviha sa mi tlak uz len jak si na toto cele pomyslim..😁

milliondollarbaby
13. feb 2016

@stanka2612 presne, ako slobodna mamicka si to neviem (nechcem) ani predstavit:(

lenka669
13. feb 2016

@gabuchah nasla som jeden na predaj za 2, 50 🙂

gabuchah
13. feb 2016

Baby, nejdem vás všetky označovať 🙂
Ja som práveže PN nebola ani raz.. Toto je vypočítaná materská, ale pokiaľ je minimálna mzda 403e tak to nesedí ale pri mojom šťastí to iné nebude...
Najviac ma štve že som makala jak trúba a nič z toho, akurát moja šéfka má na pár mesiacov tuším na jar svihla na 4h dohodu, to mi to asi pokazilo...
Aspoň daňový bonus budem hádam mať..
To vám v dobrom závidím,že máte viac 🙂

gabuchah
13. feb 2016

@misska22 a prečo ti ho doktorka nepredpidal? Veď je povinný a máš to lacnejšieho... Ja mám v takom modrom obale

patkak
13. feb 2016

Tak to bude tou dohodou :( ale aj tak....robi sa priemer za rok pred narodenim teda v tvojom pripade za rok 2015....od januara do decembra treba spravit priemer hrubej mzdy....to ti kolko vychadza nevies.....?

aber
13. feb 2016

No ja budem dostávať 10,01 e..čiže skoro nič...

stanka2612
13. feb 2016

no kazdopadne je to bieda a velka ☹ ani jedna z nas nebude mat skvelu matersku co tak citam...socialny stat...krasne!a po pol roku 200 eur...ani sa necudujem,ze vela mladych sa nehrnie do dietata 🙂 za tychto podmienok

gabuchah
13. feb 2016

@patkak to neviem ☹ dúfala som ze aspoň tých 300e to vyjde na ten mesiac...

patkak
13. feb 2016

@gabuchah hovorim treba si pozistovat aj mna chceli odrbkat ide cisto o to co nahlasi firma v ktorej si pracovala....mozno mas narok na vyssiu len o tom ani nevies.....to co mas na zmluve nerozhoduje...jedine vyplatne pasky.....socialna poistovna sa.kasle.na to pokial firma posle nizky prijem .....aj ked vedia zd zena podla mesacnych vykazov ma narok na viac!