Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@stanka2612 diky za radu. 🙂 tiez som pocula, ze treba jest zmrzlinu, lebo vraj nemaju radi studene na hlavicke... ale vraj ked sa neotoci, moze byt kratka pupocna snura, alebo otocene na krku a pod. Tak radsej pojdem na cisarak, akoby som ju mala navodit, aby sa udusila... teda hadam ma take katastroficke scenare necakaju... asi to necham na nu, nech si robi, ako uzna za vhodne.
@snehulienka82 Ahoj 🙂 Sme na tom s termínom veľmi veľmi podobne! Naše prekvapko je otočené dolu hlavičkou už 2-3 týždne určite, ale niekedy mám pocit, že sa tam s niekým naháňa 🙂
Skús aj nejaké "šarlatánske" metódy otáčania, kamoš otáčal svoju dcéru v brušku krúžením po brušku do jednej strany. Zarka sa stihla pekne otočiť, ale či kvôli tomu, to netuším. Za skúšku nič nedáte 🙂
A aj ja nastupujem na MD, už teraz v stredu!!!! Juchuuu... Síce mám v práci pohodičku, ale už bývam popoludní veľmi unavená.. 😀
A čakajú ma plné krabice detských vecičiek na pretriedenie, kamošky mi organizujú "baby-shower", ak to nepoznáte, je to to šialenstvo čo je vidieť v amerických filmoch, kde sa stretne ženské pohlavie a tešia sa z prichádzajúceho bábätka, dajú mi nejaký darček, plienky,...výskajú, bude pizza,...
@pahu No parada!! tak ste na to celkom dobre. mne mala stale kope do mechura a je to dost neprijemny pocit, v kuse si myslim, ze mi cvrklo. 😀 ja som rada, ze som do prace nemusela chodit, len by som sa tam nasierala... a celkom som si tu PN uzila, nemala som pocit, ze som zavreta... pekne som si pripravovala veci, este stale mam co zehlit, pri praci by som to asi nezvladla... ale nechcem ta s tym znepokojovat, este to v pohode vsetko stihnes dat do poriadku. prip. zapoj aj kamosky na oslave. 😀 mne zacina materska v nedelu, tak nejake 4 dni mame iba rozdiel. 🙂
doki mi na posl. kontrole hovoril, ze krcok mam uz polotuhej konzistencie, snad to vydrzi... neviem ako rychlo sa to tam vsetko meni... ma to stale 3 cm, tak to nevidim az tak zle, ale asi uz do nejakych velkych aktivit pustat nebudem. aj ja som uz vecer hotova, to uz len lezat... tak drzim palce teda a nech oslava dobre dopadne. 😉
@snehulienka82 Super! Krčok vydrží a keď nie, dieťatko bude pripravené prísť 🙂
Ja ešte nemám nič opraté, len návliečky vo vajíčku a v autosedačke, lebo o to sa postarala mamina 🙂
Ostatné ma čaká cez MD 😀
Termíny máme veľmi blízko pri sebe, všetky prďolky z marcoviek zrejme poradia pred nami, aspoň budeme naberať rady a skúsenosti!!! 😎
@pahu ved uvidime, vsetko bude ako ma byt. 🙂 das si epiduralku? ja rozmyslam, ze skor nie ako ano. bojim sa bolesti, to iste, ale zase chcem byt pri vedomi, chcem vediet ovladat svoje telo. a asi by som si kupila aj tu lopticku, vraj to pomaha. aj o masazoch som citala, ze to je dobra vec.
inak vraj podla USG sme o tyzden vacsie, tak uz som mala TP aj 28., resp. 29. marec. tak uvidime, kedy sa vypyta na svet ;)
@snehulienka82 my a dva tyzdne aj tri vacssi tak som tiez zvedava
@katariso tak to je pekne. 🙂
mne to dr. vysvetloval tak, ze som asi o tyzden skor otehotnela, ale to moc nie je mozne, lebo viem, kedy bolo tutumutu. 😀 tak beriem tie USG rozmery s rezervou, lebo to moze, ale nemusi byt... uvidime, hlavne nech su babatka v poriadku a zdravi!!!
@snehulienka82 Aj my sme vraj väčší o týždeň 😀
Loptička - počula som o tom, uvidíme, ešte som sa nerozhodla či áno alebo nie.
Masáž hrádze - olejček som dostala, vyskúšam či dočiahnem aj sama, neviem či partner musí vedieť a vidieť úplne všetko. Neštuduje anatómiu 😀
Epiduralka - neviem, čaká ma určite poučenie s prednáškou, podpíšem súhlas, ale keďže som prvorodička, neviem čo ma čaká...tak druho a viac rodičky tvrdia, že sa to dá zvládnuť aj bez nej... 😉
Rozhodnutá ešte úplne nie som takmer v ničom 😀 😕 Už je čas??? 😕 😀
@pahu Tak mame este nejakych 5-6 tyzdnov... 😀
ahojte tehuľky 🙂 Som v 37tt, no prišla na mňa choroba ... nepríjemný kašeľ, ktorým spôsobujem šoky nie len sebe, ale hlavne drobcovi :( .... antibiotika je jasné, že v žiadnom prípade, lekárka mi dala maximálne sirup Hedelix, vraj tento môžem aj počas tehotenstva, potvrdil mi to aj lekárnik. No nezaberá, už som zúfala :( Neviete mi náhodou poradiť, ako sa tej choroby zbaviť ?
@mata0312 nadherne!!!
@snehulienka82 v.jednoduchosti je krasa 😀 podla mna
@linulka555555 nechápem prečo ATB nie v žiadnom prípade, pred týždňom sa 2 týždne užívala ATB, lebo som mala zápal dutín, strašnú nádchu, zatekalo mi to a kašľala som....baktérie môžu ohroziť nie len teba ale aj tvoje dieťa, takže ak nezaberá liečba hedelixom, treba ísť znova k lekárovi, zápal priedušiek ti môže prejsť do zápalu pľúc a potom čo?
Skús si dať calciový sirup, ak je to len viróza malo by to na ten kašeľ zabrať, ak nezaberie smer Dr. popr. si daj spraviť crp test a potom budeš vedieť, či treba atb.
@lenadka Ďakujem za radu, veď ide o to, že musia existovať antibiotika, ktoré môže brať aj tehotná... asi ide o ten princíp zmeniť konečne všeobecnú lekárku ... lebo tá moja mi celý čas predpisovala tie isté antibiotika na každú chorobu .... a ide o to, že drobec sa môže každú chvíľu vypýtať na svet :D isto je to len viróza, ktorú doniesla domov svokra, tak nakazila svokra, svokor švagra a švagor manžela a ako inak n a rade som bola ja... držala som sa skoro 2 tyž ale nepodarilo sa mi vyhnúť sa chorobe, kedže ani k našim som nemohla ísť, lebo aj tam úradovala chrípka :(
Tak baby,idem od dokiho,vysledky ma moc nepotesili,chudokrvnost- predpisal zelezo,pozitivny streptokok- daju mi vraj atb a zvysene pecenove testy- nemam sajnu co to znamena,ked som sa dokiho pytala ze co,tak mi povedal ze pohoda a nemam panikarit...sono a tak dnes nerobil,to idem vo stvrtok do nemocky...co mozu znamenat tie zvysene pecenove testy?mala ste to niektora?
@mata0312 krasna postielka pre princeznu 🙂
Ja som sa dnes zbalila, baby, aj vy mate taku obrovsku tasku? Sa bojim ze ma tam vysmeju, ved to na dovelenku k moru som toho mala menej ako teraz!!!
@18lula4 mam velky kufor na kolieskach 😀
@18lula4 aj ja mam velku cestovnu tasku a tiez som sa cudovala ze dako je toho moc ze na dvojtyzdnovy pobyt púri mori som toho nemala tolko. ale len zupan je velky a uterak a ked som citala na stranke co treba doniest tak sa ani sestricky nesmu cudovat preco tam ideme s tak velkymi taskami ixxixixi mozno si myslia ze sa nam tam zapaci aostaneme tam xixixiixixi
@18lula4 taka skor zlta 😀 bola tu taka chcem.ju tento rok premalovat na bielu uz len 😉 a.dakujem este mi kamoska sije srdiecka fialkove este to.dotvorim heh
@stanka2612 dakujem stanka uz len aby tu bola 😀
Baby ja mam tasku ale asi.ju budem vymenit za vacsiu , lebo tam nemam este zupan, toaletny, deku pre malu ..no.neviem ako sa dobalim 😀
Ja som sa tiež už balila a nakoniec sa mi podarilo zbaliť do menšej cetovnej tašky ale narváno 😒 A prinajhoršom čo budem nutne potrebovať mi snáď najbližší prinesú. Chcela som sa spýtať či si beriete aj odsávačku do porodnice so sebou. Dík a držím vám všetkým pelce 😉

@snehulienka82 ja som ho mala priecne ulozeneho tiez dlho,pretocil sa dole hlavou aZ v 35 tyzdni.baby mi tu radili svietit mu zo spodu baterkou (otoci sa za svetlom) a pustat mu hudbu na stranu kde chces aby sa otocilo.skusala som,skus aj ty za to nic nedas 🙂