icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

lenadka
14. dec 2015

Baby máme kiahne doma, menšia dcéra, večer teplota, ráno keď som išla do práce bola horúca, potom mi volal manžel, že ju dá do škôlky, že jej nič neni a o pol hodinu, e ona sa celá vyhádzala...síce som kiane mala ale blbý pocit mám s toho poriadne ☹ navyše mi volal gnekológ, že som chudokrvná a mám zvýšené protilátky 😒

gabuchah
14. dec 2015

Tak ja baby vediem, pribrala som 10-11kg a tento mesiac zatiaľ asi pol kila -kilo... Aj to z dôvodu nemocnice a tak... Takže váš prírastok je úžasný a malý

wikinap
14. dec 2015

Tak asi vediem ja 15 kg

gabuchah
14. dec 2015

Práve som nechtiac videla pôrod.. Pri ktorom sa žena usmievala.. Všetci boli ticho, nikto ju nenutil tlačiť, sama si určovala... Sila... Aj tak...už také kukať nechcem a nebudem...🙂 ak chcete vidieť, pošlem, asi staršieho dáta nakoľko to je v čiernobielom formáte, myslím že išlo o tkz orgazmicky pôrod

gabuchah
14. dec 2015

@wikinap tak ale ja začínala na 69kg 🙂
Naviac...posledné dva mesiace bývajú aj tak najväčší zaberak

wikinap
14. dec 2015

@gabuchah no ja pri 60 a mam 75😤😤😥😥😨😨😨

gabuchah
14. dec 2015

@lenadka Juuuuj,moja... Takto si pamätám že sme to aj my dostali počas prázdnin alebo sviatkov... Pokiaľ si ich mala, tak sa neboj a chudokrvnosť tiež býva v tehu... Treba doplnky.. Hlavne hlavu hore a buď rada ženích nedostala pol roka, to by bol katastrofa

gabuchah
14. dec 2015

@wikinap tak to si začínala na super váhe... Nevidím tvoje údaje 🙂 to prvé tehotenstvo teraz?
Ja by bola šťastná krby mam teraz 75,to mi ver 🙂

gabuchah
14. dec 2015

@snehulienka82 no veru... Neviem síce na čo to nikdy bola reakcia, ale už som si to par krát pripomenula 😀 🙂

wikinap
14. dec 2015

@gabuchah nie moje tretie tehu☺no mne to vsetko ide do noh a zadku..bleeee zas jak gulaaa

gabuchah
14. dec 2015

@wikinap tak si môžme ruky podať, tiež to mám tak, svoje stehná prestávam spoznávať 🙂 ibaže ako bonus mám aj ruky a prsia 😀

gabuchah
14. dec 2015

@wikinap ty kokos.. A na tretie tehu vyzeráš super, ze 60kg po dvoch deťoch -sen 🙂

snehulienka82
14. dec 2015

@gabuchah pisala si, ze to je tvoje posledne tehotenstvo 🙂

gabuchah
14. dec 2015

@snehulienka82 aj som.si myslela ze o tomto som sa tak vyjadrila 😀
No.... Ja myslím že tri krát by už aj stačilo 🙂 jedine tak za 6-7 rokov pred 40tkou 😀

lenadka
14. dec 2015

@gabuchah veď si v 30tt a máš +10-11kg, ja som o mesiac pozadu 26tt a +9kg, takže teoreticky som pribrala viac 😀...večer som malú natierala, dosť má tie kiahne, ale nepiští, teplotu nemá, neškriabe sa-zlatá úplne, bola akurát nervózna kým som jej to natrela, dúfam, že sa už oveľa viac nevysype, však už je ako muchotrávka 😝
dosť som mala zápchu, keď ju konečne nemám tak sa bojím že po tom železe budem mať 😝

lenadka
14. dec 2015

Inak sranda, že nás je tu celkom dosť tých čo čakáme tretie dieťa, v mojom okolí som skôr výnimka, mali sme stretávku teraz v sobotu, jedina trojdetná z celej triedy a to nás bolo 39 😅
@gabuchah @wikinap

stanka2612
14. dec 2015

@katariso @snehulienka82 @lenadka Ty vole baby vy ste pribrali tak malo?ja uz 12 kil...tusim idem na dietu 😀 😀 😀

katariso
14. dec 2015

@snehulienka82 ooo tak to super ja 10😂

wikinap
14. dec 2015

@gabuchah no pred tehu som schudla 20kg.....a rok na to bummm som otehotnela....

gabuchah
14. dec 2015

@wikinap tak to si krásne schudla, to sa nemusíš báť, to schudneš znova... Ja schudnem max na 65 aj to sa nadriem a nejem...
Mám pocit, že i čo viac sa v tomto žena pred tehu strážila a dávala pozor, i to rýchlejšie to ide v tehotenstve hore... V prvom tehu som pribrala 24kg a v ordinácia som nechala 5

gabuchah
14. dec 2015

@stanka2612 počas kojenia sa nadietujes až až 🙂 ;)

gabuchah
14. dec 2015

@lenadka no teoreticky ani možno nie, nakoľko ja mam dva dátumy, možno som o týždeň menej 😀 a mala som nadbehnute už predtým, čo teda ty myslím že absolútne nie 🙂
A kupes ju aj v tej fialovej vode? Super ze sa malá neskrabe, moji to mali obaja za sebou, jeden malé a veľa a druhý menej a veľké, ale na curine, v mihalniciach, pod pazuchou, hrôza ☹
No inak z našej triedy som tuším druhá čo bude mať tri deti 🙂 pritom mi to začína byť úplne prirodzené a normálne 😀😀😀

stanka2612
14. dec 2015

@gabuchah viem,to ja len tak 🙂 nech aj 20 priberiem,hlavne nech je babo zdrave 😉

lenadka
14. dec 2015

@gabuchah má to všade aj na cikulke, pri konečníku, pod pazuškami dosť veľa okolo pusky, okolo uší, v ušku, vo vlasoch a všade vlastne...rozrobila som hypermangán a potierala som jej to vatovým tampónom v tom namočenom, okúpem v tom zajtra...

gabuchah
14. dec 2015

@lenadka boooze, chudatko... Tak aspoň na Vianoce už bude fit
Aj tak je dobrá, že sa neskrabe

skalka173
15. dec 2015

No babenky, ja som pribrala v prvom tehotenstve asi 15kg, v druhom asi10, teraz som v nejakom 25 týždni a zatiaľ 5 kg. Bola by som rada, ak by som skončila s priberaním pri nejakých 8 - 10 kg, lebo za posledný rok som bez tehotenstva pribrala asi 10 kg. Takže už sa gúľam, mám cez 80kg. To som teda ešte nikdy v živote nemala. Čo sa týka tej chudokrvnosti, neboj moja. Mne dali užívať železo a keď klesol krvný obraz pod 100 tak som išla na hematku. Tam ma teraz kontrolujú každých 6 týždňov, upravilo sa to a mám nad 100, takže v pohode. Ja som robila najväčšiu chybu, že som užívala železo a pritom jedla mliečne výrobky., Jesť ich síce môžeš ale s dvojhodinovým odstupom po železe, tak si moja dávaj na to pozor a nekombinuj to. Inak na tie kiahne je výborný taký púdrik, dá sa kúpiť v lekárni, poraď sa (nie taký, akým nás natierali naše maminy - je oveľa lepší), v hypermangáne som ja kúpala si 2 krát, ale my sme nemali výrazné teploty ani veľa kiahní. Veľa trpezlivosti...

1234lubka
15. dec 2015

@stanka2612 dam ti recept, normalne hned makke 🙂 pockaj pohladam skopyrujem 🙂

1234lubka
15. dec 2015

@stanka2612750 g hladká múka
350 g práškový cukor
1 celý sačok korenia na medovníčky
1 kávovu lyžičku sódy bikarbony

Toto preosejeme cez sitko do misky - až po vážení obsahu!

Následne pridáme
4 ks vajcia
5 polievkovych lyžíc medu
125 g masla alebo palmarinu ( ja som použila maslo )

Ja som to mixovať v kenwoode ten to utiahne krásne. Nechať klasicky odstáť v chladnici cez noc. Pred valkaním nechať trocha ohriať. Aby ste negulali betón emoticon cesto hrúbka 0,5 mm vajíčkom rozsllahanim potierať až po upečení inak popraska a piecť na 180 a 7 minút ja mam elektrickú rúru.

1234lubka
15. dec 2015

priberanie...dnes rano som sa po 10dnoch od poradne postavila na.vahu...74.5 ziadna zmena od poradne co ma dost prekvapilo...zacinala som na 64, pri prvom som pribrala 22 kil..uvidime kolko teraz ale tolko uz snad nie 😀 😀 a v mojej praci...robim len do koncaroka...nedaju mi uz zmluvu ale riaditel povedal ze ma rad uvidi po materskej, pokial nabudu mat nejaky vazny nadstav ze ma vezmu, ze som zaskolena...spekuloval este ako somnou v january keby som chcela pracovaz ci sa neda dat zmluva na mesiac, potom o dohode nieco hovoril ale ze by som mala viac ako nasi brigadnici...no asi marodka to isti 🙂 uz dnes sa mi nechce 🙂

1234lubka
15. dec 2015