icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

aber
22. dec 2015

@gabuchah no ako si dopadla? Mne nezmenila termín, ostáva 2.3 ,malá má 1500 gr a aktívna, čo je super 💋💋5. 1 idem na prietoky a všetko máme v poriadku a ty ako?

1234lubka
22. dec 2015

@stanka2612 skoda.casu s tou stolov...kandizovaneovocie nenahradzuj medvedikmi...uplne sa rozpadli vytieklo to, puklo mi cesto..cele zle...ale ani toho roku mu nechcela kysnut, nechapem to ved ine cesta mi furt vykysli..aj medovniky.sa mi zdali ze minule boli lepsie....no nic zajtra poupratujem, navarim a kaslem na vsetko..mozno pozdobim tie medovniky nech aspon nejako vyzeraju....

1234lubka
22. dec 2015

@gabuchah ale ja to neviem, cele zle druhykrat mi ta štola nevysla...s*rem na nu, nabuduce radsej kupim z obchodu....aj medovnicky sa mi prva varka zdala lepsia...ta co uz 🙂 ako poradna? ja mam buduci tyzden...

stanka2612
22. dec 2015

@1234lubka vies co?podla mna ju mozes kludne servirovat aj taku vobec to nevadi,chutovo moze byt vynikajuca,ja milujem gumove cukriky 🙂 a medovnicky som ani ja nezdobila,nelubim tu bielkovu polevu moc...tiez zajtra planujem upratat,urobit salat zemiakovy a kapustnicu,nech je to odlezane 🙂 a potom uz len vianocovat 😀 😀

gabuchah
22. dec 2015

@stanka2612 jaaj, stanka moja..mám sa vyhýbať sexu alebo ho riadne obmedziť, mám mať kludovy režim, pomenej chodiť, bo tie signály čo produkujemoje telo, ako je tvrdnutiebrucha, pichanie, no..nemalo by to byť.. Tak keby sama nekončim v nedelu v práci, tak ci tak by som musela teraz 🙂 ale už mám papier na materskú 🙂 len netuším kde to vybavovať 😀

gabuchah
22. dec 2015

@aber až teraz čítam že aj ty sa pýtaš 🙂 hore stanke som písala a inak, prietoky mám 11.1. 🙂
Tak to ti krásne zvážil doktor, mňa sono ešte len čaká 🙂 a inak v pohode všetko? 🙂

stanka2612
22. dec 2015

@gabuchah fuha,tak sa setri,nahod kludovy rezim (viem,ze pri dvoch detoch to musi byt fuska),nestresuj sa a oddychuj kedykolvek sa to da...a co sa tyka materskej toto som nasla na nete

😝 Ak ste zamestnaná:

Oznámenie o nástupe na materskú dovolenku potvrdené gynekológom odovzdáte zamestnávateľovi a ten má povinnosť oznámiť pobočke Sociálnej poisťovne (podľa sídla zamestnávateľa) začiatok a skončenie čerpania materskej dovolenky ( neskôr aj rodičovskej dovolenky) do ôsmich dní od začiatku čerpania a do ôsmich dní od skončenia čerpania materskej dovolenky (neskôr aj rodičovskej dovolenky).

Ak ste na Úrade práce:

Ak ste evidovaná na Úrade práce, donesiete toto potvrdenie na príslušný úrad.

mnamkacik
22. dec 2015

@stanka2612 a čo robiť ak pracovnú zmluvu mám do 1.2.2015 a na MD mi vychádza v polke januára? ??

stanka2612
22. dec 2015

@mnamkacik @gabuchah este aj toto som nasla:

Kde a ako mám podať žiadosť o materské?

Aj v tomto prípade potrebujete potvrdenie od vášho gynekológa. Vyplnenú žiadosť o materské vám potvrdí zamestnávateľ a následne ju zanesiete na Sociálnu poisťovňu. Urobiť tak musíte do začiatku nasledujúceho kalendárneho mesiaca od vtedy, ako ste nastúpili na materskú dovolenku. V tomto prípade je potrebné rozlišovať dva rôzne pojmy. Na materskú dovolenku majú nárok len zamestnané ženy a ide o žiadosť o voľno vo vašej práci. Žiadosť o materské je žiadosťou o finančný príspevok a na ten majú nárok aj SZČO a ostatné ženy, ktoré splnili podmienku nároku na materské. Po narodení dieťaťa musíte navyše čo najskôr poisťovni nahlásiť aj rodné číslo dieťaťa, aby ste mohli materské poberať naďalej.

@mnamkacik podla toho,co som citala tak myslim,ze tak istol odnesies papier zamestnavatelovi,lebo este stale budes ich zamestnankyna a viem,ze matersku vyplaca nie zamestnavatel ale socialna poistovna ( tak mi povedala nasa ekonomka).mam aj brata pravnika,zajtra mu skusim cinknut a dam vediet,ved aj mna sa to o chvilku tyka 😀

mnamkacik
22. dec 2015

@stanka2612 ďakujem si moc zlatá

aber
23. dec 2015

@gabuchah ano dievčatko potvrdené 😊je ešte zadkom dolu aj tak nevadí pri sekcii a všetko v poriadku, 5 idem na poradňu aj pozrieť sanatórium kde by som chcela rodiť 🍀💗😊

matya.b
23. dec 2015

Ahojte ake mena mate vymyslene pre svoje marcove deticky? Ja uz som zufala, to co sa paci mne sa nepaci muzovi. A este navyse zrovna koncom februara zaciatkom marca kedy mam termin, maju zrovna meniny skoro vsetky chlapcenske mena, ktore sa mi pacia.

stanka2612
23. dec 2015

@matya.b my cakame chlapca a bude to Lukáš 🙂 a meniny ma tusim v novembri...

1234lubka
23. dec 2015

@stanka2612 pravezenic z nej lebo tie medvediky akoby skaramelizovali a stvrdli....

stanka2612
23. dec 2015

@1234 lubka a cela ta stola je tvrda?ak ano mozes to uhrat na biskupsky chlebik,ten sa tusim robi taky tvrdy a kraja sa na tenke pasiky 🙂

karinviktoria
23. dec 2015

@gabuchah
@1234lubka dnes som nezvracala 🙂 hadam to uz bude ok 🙂 keby nieco dam vediet 🙂

mnamkacik
23. dec 2015

@matya.b mi sme chceli Tomáša ale bude Adamko a dievčatko Lilien. ..ak by náhodou

ninka214
23. dec 2015

@matya.b my presne tak isto. Kam ides rodit?

gabuchah
23. dec 2015

@stanka2612 ty si zlataaaa 😍😘😘😘😘 ďakujem moc moc 🙂 si mi pomohla a ušetrila čas zisťovanim 🙂

gabuchah
23. dec 2015

@karinviktoria no supeer 🙂 tak to sa teším s tebou, to by si mala hladné Vianoce inak 🙂 bude už dobre, neboj nič,ženské telo je dokonalé, ja to stále tvrdím 🙂

1234lubka
23. dec 2015

@stanka2612 lukas mameniny den pred mojimi narodkami, 18.10;-) 😉 to viem presne 😀 😀 my asi dame meno Simonka, ta je myslim koncom oktobra 😉

gabuchah
23. dec 2015

@1234lubka a ja stále neviem 😀 čakám že sa mi prisnije 🙂

stanka2612
23. dec 2015

@gabuchah @mnamkacik takze papiere od gynekologa odniest ak ste zamestnane do prace a tam uz vam povedia 🙂

stanka2612
23. dec 2015

@1234lubka Simona je pekne meno,aj my mame v rodine Simonu 🙂 ja kebyze mam dievca tak dam meno Lea

1234lubka
23. dec 2015

@gabuchah
@stanka2612 to je len asi🙂 ale nevyzera ze sa nieco udeje manzel sa k vyberu mena akosy velmi neangazuje😉 😉 zatial takto, chlapcek by bol asi Tomas 🙂

stanka2612
23. dec 2015

@1234lubka tak moj zase suhlasil s lukasom ale keby je dievca mame problem,lebo ja som chcela Leu a on Andreu... 😀 s chlapmi je to niekedy ani tak,ani tak 😂

1234lubka
23. dec 2015

@stanka2612 aky problem ? Lea Andrea znie super 🙂 pasuje to k sebe ako Anna Maria 😉

stanka2612
23. dec 2015

@1234lubka to sa zas mne nepaci,ked sa davaju dve mena 🙂 a aj tak je to jedno,kedze budeme mat pokracovatela rodu 😀 😀

matya.b
23. dec 2015

@ninka214 do PB, caka ma treti cisarsky.

matya.b
23. dec 2015

@mnamkacik
@stanka2612 aj my budeme mat chlapca a prave na chlapcenskom mene sa nevieme zhodnut. Lukas aj Tomas su pekne, ale moj muz mi ich ofrflal. Najprv sme chceli Vladka a teraz Martina, lenze Martin sa mi zda dost otrepane a Vladimir sa nam moc nehodi k priezvisku a este aj moj bracho je Vlado.