icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

stanka2612
1. jan 2016

@lenadka no tk to neviem,ci chcem zazit,aby mi babo kliestami tahali... 😒 a ako to je vlastne s tou epi?daju ti ju hned,ci najprv ta vytrapia a potom ti ju daju?

mnamkacik
1. jan 2016

Ahojte Zienky, ako ste silvestrovali ?? My sme si trošku zatancovali boli na ohňostroj pozrieť a spinkali. ....maličký dával riadne kopačky keď púšťali tie mega petardy

stanka2612
1. jan 2016

@mnamkacik my sme boli u susedov,chlapi sa nam pekne spolocensky sprasili 😀 pustili sme si ohnostroj pripili (ja dzusik 🙂 ) a okolo druhej isli spat

gabuchah
1. jan 2016

@stanka2612 epi sa zavádza do troch otvorených prstov, potom sa už nedá dať -aspoň mne tak hovorili... Je to vráť hnusne veľké ihla, kamarátka to mala... Brr... Potom ju týždne hlava bolela...

gabuchah
1. jan 2016

@lenadka no moja, tak to si si užila ☹ hrozné ☹
radšej ozaj pár hodín vydržať...
Viem aj o prípadoch, kedy jedna baba potom vôbec nechodila, týždeň či dve ju partner nosil na rukách, aj v nemocnici na záchod a do sprchy

stanka2612
1. jan 2016

@gabuchah @lenadka no tak baby neviem,asi si ju teda nedam... 😒

mnamkacik
1. jan 2016

@gabuchah Kamoska čo rodila v októbri tak po epilepsii bolesti hlavy príšerne a vracala strašný ma zážitok z pôrodu

gabuchah
1. jan 2016

@stanka2612 ako neboj sa,dá sa to aj bez nej, dokonca ten pôrod bude mať rýchlejší... Ona stejne nezaručuje že to je úplne bez bolesti...

gabuchah
1. jan 2016

@mnamkacik bože ☹ to muselo byt hrozné... A to po epi? Sa ani nedivím že sa tomu vyhýbajú aj doktori

stanka2612
1. jan 2016

@gabuchah ja viem,ze bez bolesti to nebude 🙂 ale chcela som si pomoct...len po tychto informaciach uz asi epi nechcem...ale asi budem najuvrestanejsia pacientka aku kedy rodili,kedze moj prah bolesti je velmi nizky 😀

gabuchah
1. jan 2016

@stanka2612 stanka pri pôrode je prach bolesti posunutý vďaka hormonom.. Tak ako sa aj teraz všetko mení, aj tvoje telo reagujem inak príroda to nastavila tak,aby to žena zvládla, pretože bolesť pôrodu je prirovnavana akoby ti zlomili 11kostí naraz 🙂 pri pôrode, asi teda vlastne už pri jeho príchode zauraduju úplne iné hormóny 🙂 pokiaľ nebudeš rodiť bez vyvolavacky, tak sa to dá oveľa ľahšie zvládať, pretože stahy maternice sú postupné a prirodzené, kdezto umelý oxitocin ich vyburcuje rýchlo a hneď 🙂 moc ti odporúčam sprchu... Uvoľňuje a zmierňuje bolesti 🙂

stanka2612
1. jan 2016

@gabuchah dakujem za rady je to super,ked ti poradi niekto,kto uz rodil 🙂 a dam to,nic ine mi uz nezostava 😀

lenadka
1. jan 2016

@stanka2612 musíš byť otvorená aspoň na 4cm-vtedy to tak bolo aspoň, no max. 6cm, čiže nejaké tie kontrakcie si užiješ, zavádzanie ma vôbec nebolelo a bolesti pri epi hneď zmizli, nohami som mohla hýbať aj som si ich cítila, hlava ma po epi nebolela, len sa mi točila trochu ,normálne som chodila, ale to miesto vpichu ma dlho bolelo asi pol roka. To. že malú ťahali kliešťami som vôbec necítila, cítila som že čo robí, ale nebolelo to, vdaka epi, ale potom keď to doúčinovalo to bolo peklo, ja aj malá hematómy ona hlavička, polámaná kosť, natrhnutý sval a ja do pol zadku modriny, dootláčané všetko...pri druhej som také bolesti po pôrode nemala...
Čo sa týka kontrakcií, tak mne to pripadalo ako ked máš bolestivú menzes, najskôr trošku a potom fest, ale viac ma bola zlatá žila, keby to bolo len o tých menzes bolestiach - pohoda, ale to ako mne to podráždilo črevá-klistír vtedy začal horor, takže ke sa ma doktor pýtal ako mi je, tak pôrodné bolesti pohoda, ale bolesť konečníka ááááááá

stanka2612
1. jan 2016

@lenadka a rodila si tak kazdy porod?

lenadka
1. jan 2016

@stanka2612 prvá s epi, druhá bez, druhý pôrod lepší...

stanka2612
1. jan 2016

@lenadka dakujem 🙂 tak si ju asi nedam teda 🙂

gabuchah
1. jan 2016

@lenadka vidíš a mne tvrdili že do 3prstov, potom už nie... A že keď som vydržala tak už vydržím 🙂 to som hlavne pri prvom chcela, bo od polnoci do rána kontrakcie, ráno k doktorovi, potom nástup do nemocnice a zo strachu všetko prešlo.. Chlap ušiel -vraj povinnosti, mňa napichali, dali klystir, začali bolesti a silné po vyvolavacke a ja sama a ani sestry ani doktorka 🙂 a keď chcela epi vráť už sa nedá 🙂

lenadka
1. jan 2016

@gabuchah ono sa tie prsty a cm nejak celkom nezhodujú, asi preto 😉 ale to čo som písala bolo 10r. dozadu, takže neviem či sa čosi zmenilo odvtedy, na nete budú info...

mata0312
autor
1. jan 2016

Jooj baby brrr ked vas tu citam aj som vdacna ze idem opat cisarskym 😉

@lenadka presne aj moj priatel.citi to miesto po vpichu doteraz ked bol.na operaciuu a to uz bude rok ☹

1234lubka
2. jan 2016

@stanka2612 no to uz je ked mas hypo...ja hypo nemam ale zase nebyvam vo svojom, byt patri mestu, furt je to sto krat lepsie ako podnajom. Ked spocitam vydavky dokopy tak...hajaj jedna lepsia moja vyplata nestaci...nie to ked padnem na rodicak...

1234lubka
2. jan 2016

@mata0312 nie kazdemu vyjde dobry porod...ja nemam vyhrady, cisarsky urcite nechcem radsej prirodzeny. Po mesiaci vacsina ani neciti ze rodila. Vacsina... 😉

1234lubka
2. jan 2016

@stanka2612 co by si nedala sak si zena nie? 😉 😉 neboj, ja som tlacit nevladala velmi, vsetko mi slo do hlavy a aj tak to trvalo dokopy...ja neviem, urcite nie viac ako pol hodiny-tlacenie...chod do porodnice az z kontrakciami a bude najlepsie 🙂 mozno ani nestihnu dat klystir nic 🙂 ja teraz tak by som chcela...prist tam a porodit..podla mna je horsie uz lezat v porodnici kde kazdu hodinu ti tam niekto sprta...uvidim ako mi "vyjde" 🙂 🙂 dufm ze ma tonechyti tak ze pojdeme v noci do porodnice aj z malym 😀 😀

stanka2612
2. jan 2016

@1234lubka ved ano jasne ze to musim dat,uz mi nic ine nezostava 🙂 len ja ako prvorodicka som si tak naivne predstavovala,ze mi daju epi,ja nebudem nic citit a nebude ma nic boliet 😀 ale uz som pochopila,ze ani s epi to celkom bez bolesti nebude,takze si ju asi nedam a usetrim 160 eur...tolko to stoji u nas tusim...

stanka2612
2. jan 2016

@1234lubka no ked sme chceli byvat,museli sme sa zariadit 🙂 mne by nevadil ani najomny byt,len u nas ich je ako safranu,cakacky su plne rodin a nove sa nestavaju..a moj sa vyjadril,ze bytovku ani za svet,len domcek.a tak sme si povedali,ze radsej platit hypo za nase (aj ked dokial nesplatime tak je to bankine) ako niekomu za podnajom...a tu okolo blavy je to vsetko velmi drahe ☹ kedze drahy robi v blave...

1234lubka
2. jan 2016

@stanka2612 ved ja by som braja aj hypo...len moj muz robi na dohodu..tak nam nikto neda...inak dom postavit by sme aj chceli, muz robi na stavbe skoro vsetko by sme zvladli svojpomocne...s bytom sme mali obrovske stastie 🙂 velky saris je oficialne mesto ale inak to je cista dedina..aspon ze presov za rohom 😉 😉

1234lubka
2. jan 2016

@stanka2612 ty koki 160...v po 111...usetri neboj prezijes aj bez toho... 😉 😉 😉 😉

stanka2612
2. jan 2016

@1234lubka to poznam,ked ti banky nechcu dat,mne by tiez ziadna nic nedala lebo mam maly plat ale dokopy nam to vyslo lebo moj robi na TPP s dobou neurcitou...aspon to...a hlavne jre,ze mame aj my aj vy strechu nad hlavou 🙂 a ako funguju tie najomne byty?mozes si ich casom odkupit,alebo nejak inak ziskat do osobneho vlastnictva?

mata0312
autor
2. jan 2016

@1234lubka ja som moc nemala na.vyber ... a bolo mi to uz vtedy jedno hlavne nech je.maly vonku ...lebo mal velke komplikacie po.porode ...ale.chvalabohu ho dali dokopy

gabuchah
2. jan 2016

@stanka2612
@1234lubka
Tu v PB stojí tuším 70e epi 🙂

stanka2612
2. jan 2016

@gabuchah @1234lubka uz som to pozerala na stranke nemocnice (pojdem rodit do ba na Kramare,nakolko to mam najblizsie) a stoji to presne 152 eur...dost rozdiel oproti tomu co to stoji u vas