Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@janina7911 ako Máš malú ulozenu?
@andysok Hlavičkou dole sme. A aj keď je to teda malý macko s väčšou hlávkou (máme to v rodine po tatinovi 🙂 ), tak skúsime vraj začať rodiť normálne a na cisarák dôjde, až keď sa nebude dariť, takže sa budeme snažiť. 🙂
@ajjkas Ani sa Ti nečudujem, bolo by dobré všetko vedieť, nech sme kľudné. Tak tú váhu sa už nedozvieme, až keď sa nám detičky narodia. 🙂 Ja chodím na tie prietoky a CTG, lebo mám rizikovú graviditu. Možno by som tam ani nechodila. Ja som tiež zvedavá čo bude zajtra v poradni, či sa vôbec dostanem dnu k doktorovi alebo ma raz dva vybaví sestrička, potom si poviem zbytočné behačky. Ani na tých prietokoch a CTG mi doktor nič normálne nepovedal, nevysvetlil, len toľko v poriadku a už ho nebolo, ponáhľal sa. ☹
@janina7911 preto sa pýtam že či sa netlaci ale ked vravíš že má hlavičku väčšiu tak asi zatiaľ robí taky stuplik ;) ja mám dievčatko koncom panvovym a chlapec má hlavičku hore čiže jasný cisarak a zajtra nastupujem ;)
@ajjkas A neuvažovala si, že sa obrátiš na iného lekára? Veď takto ku koncu by si už mala byť sledovaná často, tu sa už veci menia každú chvíľu... jeden deň sa nedeje nič a na druhý to už nemusí byť pravda.
Ja už napríklad chodím dvakrát týždenne do nemocky, raz na monitor a kontrolu zospodu, potom zase na USG a ďalšiu kontrolu zospodu.
@ajjkas neboj, sme dve 🙂 tiez som bola len raz na prietokoch, na ctg ani raz, a ani uz nepojdem ani na ziadne take vysetrenie alebo ultrazvuk ☹ chodim iba do poradne kazdy tyzden, pozre ma zospodu a idem domov. A vahu za cele tehu tiez neviem, ale moc mi to nevadi 😉 budem viac prekvapena 😀 len neviem ci : vau aky velky 😀 alebo: fiha, taky maly ?
@andysok Tak držím palce, nech všetko prebehne hladúčko a krpčekovia sú v úplnom poriadku... to musí byť ale pocit, že už tých drobcov uvidíš... záááávidím. V dobrom. 🙂
My ešte kus vydržať, prenášať by sme vzhľadom k veľkosti malej ale nemali, aby sme to ešte mohli skúsiť prirodzenou cestou. 🙂
@andysok tak budem na teba zajtra mysliet 😉 drz sa, rychlo sa zotav a ak budes moct napis co a ako a priloz aj fotky drobcov 🙂
@janina7911 ano uvažovala,ale teraz 2 tyždne pred porodom?Neviem,ale skusim zajtra brnknut sestričke,že nech by ma objednala na bud pondelok,ved na prehliadku mam narok hocikedy 😉
@andrea1977 no tak asi na druhorodičky kašlú 😀 tiež som nebola na ctg,ale tú poradnu máš aspon každý týžden 🙂
@ajjkas ano mam, ale az od 38.t.t. Ale mne to akosi nevadi, problemy nemam ziadne, tak aj ten dr. sa podla toho sprava
@janina7911 a ty máš rizikovú poradnu ak sa možem opýtat,ked chodíš dvakrát do týždna k Dr,lebo ta moja ma velmi nepotešila ked mi povedala,že malé sa mi može kludne ešte otočit ☹
@andrea1977 no to je pravda,ved ani ja nemam probl.,ale je podla mna lepsie chodit pre istotu castejsie,ved clovek nikdy nevie pri malej som chodila kazdy tyzden a aj den pred term.
@janina7911
@andrea1977 no zajtra má len príjmu serklaz pôjde dolu v stredu tak uvidíme kedy bude pôrod ;) ale ďakujem za podporu ;)
@ajjkas Nie, našťastie rizikovú nie. V 34tt som prakticky pri pôrodníčke bola prvýkrát, v 36 tt znova, odvtedy každý týždeň. A že chodím dvakrát do týždňa - pôrodníčka si ma tak z ničoho nič začala volať... raz sa urobí CTG a prehliadka, potom zase USG a prehliadka. Možno preto, lebo mám pásový opar a aj malá je veľká, čiže stále kontroluje hlavičku a jej hmotnosť.
@janina7911 To máš výbornú pôrodníčku, robí svoju robotu svedomito. V dnešnej dobe je ich málo! ☹
Aspoň môžeš byť kľudná. 🙂 🙂 🙂
@ajjkas neboj nic, vsetko dobre dopadne a o chvilu mame za tym a narodia sa nam krasne a zdrave deticky 😉
@monitas84
@andrea1977 Dakujem,ste zlaté, to dúfam,že bude všetko ok,idem si dnes balit veci do porodnice,už začínam mat stresy,ked si spomeniem,že nemám nič nachystané a dám asi aj baldachýn na postielku,mala sa už nevie dočkat,tak jej spravím radost 🙂 🙂
babule tak ja sa idem skultúrniť a ráno mi držte palce, dúfam že o takej 9tej to už budem mať za sebou 🙂 potom dám vedieť, majte sa tu krásne
@andrejecka drziiimo prsty ;)
@andrejecka tak sa drz a tesim sa ked sa ozves 😉
@ajjkas super napad 😉 to sa budete dnes vytesovat 😀
@andysok co ty vies 😉 mozno to hned pojde 😀
@andysok ahoj, aj ja som si všimla že mám takú hnačkovejšiu stolicu a ja dneska som bola dokonca už 3x...asi je to aj tou nervozitou sa z toho poto 🙂
budem potom na teba zajtra myslieť..nech ti všetko výborne dopadne...závidím už budeš mať obe deťurence pri sebe..držím palce a prajem veľa šťastia a zdravíčka hlavne...🙂

@janina7911 no som som nervozna ;/ to je pravda asi to bude tým ja som počula aj takú verziu že je to aj príprava tela na pôrod ;) tak uvidíme ja totiž nemám ešte pocit že by som šla rodiť okrem bolesti pri roztahovani panvy neslávne v noci kopa ceny v bruchu .....nic 🙂