icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

9lea
7. jún 2011

@monitas84 No to určite, moja dr. keď som jej hovorila o tých bolestiach, že ma bolí a tlačí, tak bola len rada, normálne mi povedal, že to je lepšie tak, keď to ide samo, prirodzenou cestou, že tie vyvolávačky sú viac bolestivé a neprijemné, ako takto.

monitas84
7. jún 2011

@9lea Super, to som rada, keď to je dobré. Už to len mať za sebou a rýchlo na to zabudnúť. 😉
Takže neskôr to budem mať častejšie tie bolesti? Nie je to nič príjemné. ☹

zufzufmeister
7. jún 2011

@ivusik33 tak ja som ťa asi videla, asi som bola na poradni pri tej sestričke, ked si bola na záznam, akurát ti bruchom mixovala, len som nevedela, že si to ty 🙂 Dneska to bolo nejako extrémne dlhé, aj ja som došla kúsok po deviatej a až o 12-tej som sa dostala od primára, ešte na tú prípravu sme boli... no zdlhavé....

lucia963
7. jún 2011

Ahojte dnes sme boli na sono na prietoky a doktor povedal že mi dáva tak 2 dní a že mala má cca 3500g takže sa už teším, v noci som aj myslela že to už bude za mnou ale ráno sa tie krče nejako ukludnili a stale sme teda doma.. 🙂

monitas84
7. jún 2011

@lucia963 Ahoj, to máš super, prajem Ti nech Ti to dopadne čo najlepšie, nech ste zdravé!!!! Pekná váha, taká akurát. 🙂 😉 Potom daj vedieť ako Ti to prebiehalo a fotku malej nezabudni. 😉

9lea
7. jún 2011

@monitas84 No to ja neviem, či budú bolesti častejšie, alebo intezívnejšie. U každej z nás je to inak.

sissika
7. jún 2011

@lucia963 tak potom prajem ľahký bezbolestný pôrod a malinkej veľa zdravia 🙂

kaara1980
7. jún 2011

ahojte,tak my máme dnes utz a prietoky zdarne za sebou.Katastrofa bola čakať tam,lebo dr mal sekciu akurát,tak došiel o hodinu neskôr.Teda dr ,on je asi podľa všetkého primár a ja ho stále pán doktor volám 😕 .Všetko máme ok,rozmery zodpovedajú 39tt,hlavou dole sme a ešte kadejaké hatlaniny tam splietal,čomu som nerozumela.Ale malá má 3300g 😀 ,tak som spokojná.Kubko mal 3760g keď sa narodil.Ale vraj v pondelok nech ešte do poradne prídem-nechápem čo tým myslel.Som zvedavá,čo mi v pondelok povie,či mi tiež nebude chcieť ,pomôcť, vyvolávačkou.
Inak nervy v kýbli,Jakubovi zistili streptokoka v hrdle,tak zas ďalšie antibio-už 3tie za sebou 😠

sissika
7. jún 2011

@kaara1980 fantastická váha malej, som zvedavá, koľko bude mať náš malý, v 36. týždni mal 2600-2700 g ... to môžu ešte tretíkrát za sebou nasadiť antibiotiká???

janina7911
7. jún 2011

@kaara1980 Super, malá má modelkovskú váhu. 😀 A možno Ti pomôže len takým nejakým pošprtaním, nie rovno vyvolávačkou, moja pôrodníčka to tiež robieva už takto pár dní pred. 🙂 Ja by som to napr. privítala, lebo ak budem nosiť do termínu, tak sme fakt adepti na 5 kíl. Normálne vám tu váhu závidím, to asi len ja budem mať malú sumo zápasníčku... jak ja ju vytlačím, to teda netuším. 😅

ajjkas
7. jún 2011

@monitas84 ahoj,to s tou zátkou som ešte ani nepočula,viete niekto čo to je? Dost ma zaskočilo,že ked stojíš na váhe tak to može príst skor,ja tiež už nepriberám,tak dúfam,že ma to neprekvapí skor. 😉

lucire
7. jún 2011

jej maminy zdravým vás!
my sme už doma s porodnice...tak nakoniec sme 31.5. podstupili sekciu ale všetko v pohode, naša malá sa už skoro do bruška nezmestila 🙂 jej váha 3800g, 50cm...a volá sa Michaela...
ostatné maminy ktoré to len čaká prajem vela trpezlivosti a nech to prebehne čo najrýchlejšie.

sissika
7. jún 2011

@ajjkas to, keď ti tá zátka odíde, mala by si mať hnedastý výtok ... a viem, že by to malo byť nejak blízko pôrodu ... ale viem len z počutia 😉

sissika
7. jún 2011

@lucire gratulujem a veľa zdravia prajem Miške

lucia1981
7. jún 2011

@ajjkas ...pri prvom pôrode mi hlienová zátka odišla okolo šiestej večer, plodová voda mi praskla a odtiekla o pol druhej a drobček sa narodil o 05.45 hod....

monitas84
7. jún 2011

@lucire Gratulujem, prajem všetko dobré. 🙂 krásna váha 🙂

monitas84
7. jún 2011

@ajjkas Ahoj, tak buď radšej pripravená, zbalená, mne povedal to doktor, že stojí váha tak to už môže prísť hocikedy. Musíme byť pripravené, nech neostaneme prekvapené. 🙂

lucia1981
7. jún 2011

...ja mám stále tie bolesti brucha a od tretej poobede sa mi to zdá už akosi pridlho, na chvíľku aj prestanú ale potom sa zase vrátia, už som sa aj osprchovala, čo mi trošku bolesti zmiernilo ale neprešlo to tak dúfam, že to fakt už nie je tu, ešte je skoro.... 😲

sissika
7. jún 2011

@lucia1981 mne lekár povedal, že v 37. týždni sa bábätko kľudne môže narodiť, je úplne vyvinuté, tak nestresuj, aj keď je to už ono, aj tak bude všetko v poriadku 😉

lucia1981
7. jún 2011

@sissika ja som bola v piatok v poradni a doktor povedal, že by sme mali ešte aspoň dva týždne vydržať a pribrať trošku na váhe, aj keď ja by som bola tiež najradšej keby som už mala po tom a drobček bol už tu s nami...

lucia963
7. jún 2011

@monitas84 @sissika dakujem a určite dám vedieť ako sme dopadli 🙂 aj vám všetkým veľa zdravíčka 🙂

bubu84
7. jún 2011

ahojte babulky, tak ze dnesna poradna za nami, vsetko v poriadku, ale nenechali si nas este v nemocnici.. malicky je este spokojny v brusku.. budeme musiet este vydrzat, ale, ze vraj uz to moze kazdu chvilku prist, ze uz je dost nizko.. tak haaadam.. 😉 dodatocne si zajtra precitam vsetky prispevky, nakolko som sa sem par dni nedostala... 🙂 urcite sa dalsie babatenka narodili.. 😎

sissika
7. jún 2011

@lucia1981 to jasné, pribrať by nevadilo, ale keď sa aj narodí, bude v poriadku, len trochu menší

ivusik33
7. jún 2011

@zufzufmeister
no jasné, že som to musela byť ja... triasla so mnou každú chvíľu, aby sa drobec zobudil 😀 A do poradne sa chodí len tam... táto sestrička je veľmi prísna, ale vraj je výborná pôrodná asistentka.
Ja som ťa aj vyzerala, teda či sa mi niekto nebude podobať podľa fotky čo tu máš... 🙂 ale nikto... Ja idem ešte v utorok bud. týždeň a potom už prídem na príjem.

kaara1980
7. jún 2011

@janina7911 ja dáko tým predpokladaným váham neverím 😉 ,je to len orientačné.Takže neboj,možno malá ozaj nebude taká veľká.Inak ja by privítala keby moja bola taká maličká.No nato aké mám velikánske brucho...to znamená,že ten zvyšok bude moje sadlo 😠 .Našťatstie mi už váha stojí-na 89kg 😕
@lucia1981 tak buď v kľude,polež si-len nie na ľavom boku,to vraj znásobuje kontrakcie.Ale ono ak to má prísť,tak to už asi nezastavíš.Hlavne nech je všetko ok 😉
@bubu84 😉 to len mne dr asi nepovedal,že to môže byť každú chvíľu.Ale ty máš ešte času 😉 .Aj to cítiš dáko,že je dieťatko nízko?Ja mám brucho stále vysoko a pritom ma tlačí malá na mechúr dosť
@ajjkas http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=hlie...

kaara1980
7. jún 2011

@lucire gratulujem a želám vám veľa zdravia,šťastia a lásky.Tebe rýchle zotavenie a véééľa mliečka 😉

janka830
8. jún 2011

@lucire gratulujem a prajem rýchle zotavenie a veľa mliečka a zdravíčka 🙂

marcela99
8. jún 2011

@lucire gratulujem k dcérke,má riadnu váhu 😉

marcela99
8. jún 2011

Ahojte baby aj vás bola v noci taká búrka? Ja som aj napriek tomu mala otvorenú ventilačku a teraz má nejak pobolieva hrdlo,dúfam,že z toho neprechladnem 😉

daniela1974
8. jún 2011

Ahojte baby, mne sa 29.5. narodila Emmka, meria 50 cm a vazi 3110 g, narodila sa prirodzenou cestou, bez oxytocinu, bez nastihu, bez natrhnutia, bez prasknutia vody, porod bol krasny trval asi 1 a 1/2 hodinu, malu som mala na rukach a tele este s pupucnou snurou, prilozila som si ju ihned, plne sa kojime a sme zdravi a krasni.
Drzim palce cerstvym maminkam a vela stastia tym, co ich to len caka.
Na porod sa naladte pozitivne, je to biologicka zalezitost, telo si to vedie same... ziadny strach bude to fajn.