icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sissika
9. jún 2011

@e.lle ja som sa s lekárom dohodla, že mi vyvolá pôrod, keď budem otvorená na 3 prsty, dieťa je celkom vyvinuté už v 37. týždni, takže sa nemáš čoho báť ... 😉

sissika
9. jún 2011

@marcela99 ani ja som nespala od 1:45, vtedy som sa zobudila, že ma bolí v podbrušku a kríže ... taká som unavená, ledva žijem 😒 , dnes poradňa, tak som zvedavá ...

marcela99
9. jún 2011

@e.lle ahoj,ja riešim podobný prípad,tiež ešte neviem,čo spravím....Ja mám problém s tlakom...
Ale tiež sa nad tým zamýšľam,že prečo tlačiť malého von,keď sa mu ešte nechce...
Na koľko si už otvorená,keď ti to navrhla...a na kedy ti ho chce vyvolať? Pozerám,že termín máš v pondelok...

marcela99
9. jún 2011

@sissika ahoj,no to je teda tie noci...,daj vedieť ako si dopadla na poradni 😉
Mne je už trošku lepšie,nad ránom som zaspala v župane,tak som sa aspoň vypotila...

lucia1981
9. jún 2011

ahojte! pekný deň prajem všetkým, u nás sa v noci trošku schladilo tak sme sa celkom dobre vyspali, bolesti sú tiež zatiaľ preč, tak uvidím, že dokedy, no chcela by som dnes trošku poupratovať, neviem čo ma to chytá... 😉 ale len tak s mierou aby som to zase veľmi neprehnala, okná asi umývať radšej nebudem.... 😀

sissika
9. jún 2011

@lucia1981 s tebou je to ťažké, včera celý deň bolesti, dnes už chceš upratovať? zaľahni a oddychuj 😠

sissika
9. jún 2011

@marcela99 ok, potom sa ozvem, čo bolo

lucia1981
9. jún 2011

@sissika veď práve, že ja vôbec neobsedím, aj mm mi ráno hovoril, keď išiel do práce aby som oddychovala a nieže budem niečo vymýšľať, ale ja sa zbláznim len tak ležať pri telke.... 😒

sissika
9. jún 2011

@lucia1981 tak štrikuj 😀

leni831
9. jún 2011

@monitas84 no bojim sa ze asi budu...tak ako som vela nejedla tak teraz vsetko dohanam ale zase na druhej strane maly pekne pribera,tak dufam ze to vsetko ide jemu.....

leni831
9. jún 2011

@lucia1981 ved to ,to lezanie sa da ale nie dlho a kazdy bozi den..rano vstanem skoro lebo nemozem uz spat a poviem si ze no parada ze co do vecera budem robit.moj je stale prec chodi domov az o osmej a neskor a ja som zufala z tej samoty

lucia1981
9. jún 2011

@leni831 ja som tiež celé dni sama, teraz som síce mala tri dni doma drobca nebol v škôlke ale dnes ho už mm ráno odniesol, lebo sa somnou chudáčik doma nudil, manžel ráno odíde a vracia sa najskôr o šiestej takže ten pocit samoty veľmi dobre poznám a hlavne teraz to dosť zle znášam.... ☹

sissika
9. jún 2011

@lucia1981 kde máš svokru? choď jej porozprávať, ako bejbávalo na diskotékach 😀

sissika
9. jún 2011

inak aj ja som skoro každý deň sama, manžel má jeden deň dennú, druhý deň nočnú, potom jeden deň voľno, ale ani vtedy nie je so mnou, stavia garáž ...

leni831
9. jún 2011

@lucia1981 a preto sa nevieme dockat tych nasich drobcekov o zabavu bude postarane..

lucia1981
9. jún 2011

@sissika svokru by som radšej nechala tam kde je..... 😀 našťastie sa až tak často nevidíme, síce bývame od seba len nejakých 10 km, no ani mm ju veľmi často nemusí..... 😀

sissika
9. jún 2011

@lucia1981 veď som len srandovala 😀 , ale neupratuj!

lucia1981
9. jún 2011

@leni831 tak to ani ja, som zvedavá aký bude tento druhý drobček, lebo náš prvý ten celé dni len spinkal a papal, bolo to veľmi dobré dieťa, no hovorí sa, že vraj druhé býva pravý opak, tak to dúfam, že u nás platiť nebude.... 😉

lucia1981
9. jún 2011

@sissika veď jasné, sranda musí byť... 😀

sissika
9. jún 2011

no idem na tú poradňu, majte sa zatiaľ 😉

lucia1981
9. jún 2011

@sissika ...daj potom vedieť čo máte nové, my ideme zajtra a už som tiež zvedavá .... 🙂

9lea
9. jún 2011

Dobré ráno, tak čítam, že ste sa mnohé zle vyspali. Ja som včera bola taká akčná, že som o 11 zaspala, to bol rekord, lebo inak vždy niečo robím a idem spať až okolo 12 a potom ešte medzi tým 5x na WC. Túto noc som bola len raz nad ránom na wc a spala som, ja ani neviem ako, až doteraz do pol deviatej. Takže som sa po dlhom čase vyspala, že poriadne, ale aj tak ma všetko boli, lebo som celá opuchnutá, nohy aj ruky jedna veľka katastrofa. Ale tak prajem všetkým prijemný deň, nech Vám rychlo zletí. Ja idem teraz poupratovať, potom navariť a potom ešte do práce, jedna kolegyňa ma poprosila, či by som jej ešte neprišla pomôcť s plánmi pre žiakov na budúci rok. Tak aj tak by som sa asi nudila, tak pomôžem, kým môžem 😉

leni831
9. jún 2011

@lucia1981 moja nikolka malicko spinkala ,nekojila som ju ako prvorodicka som mala malo info a rychlo som to vzdala tak som jej davala um. mlieko a aspon v noci vdaka tomu pekne spinkala..kazdopadne to bude vsetko ine uz len koli tomu ze mam uz dcerku ktora chodi do skoly treba sa ucit a aj jej sa venovat..a asi si to viac aj vychutnam lebo ako neskusena prvorodicka to bol kazdodenny boj....

lucia1981
9. jún 2011

@leni831 ja som kojila len dva týždne, tiež to bolo tým, že človek mal málo info, v pôrodnici žiadna snaha od sestričiek pomôcť a poradiť ale teraz by som veľmi chcela aby som mala mliečko lenže sa bojím, že vzhľadom na to čo sa u nás stalo tak to mlieko mať zase nebudem... ☹ no uvidíme a to už máš veselo keď máš doma školáčku nás to čaká až na budúci rok.... 🙂

leni831
9. jún 2011

ja tiez len dva tyzdne,v porodnici som mala teploty zapalene popraskane prsniky mala sa nevedela prisat ,sestricka ma nutila kojit a nasilu malej doslova cpala moju popraskanu bradavku do pusky no marne,dokonca sa stazovala doktorovi na mna ze nechcem kojit,tak som musela ist lekarovi ukazat prsniky,ten sa len zhrozil a povedal ze v ziadnom pripade nesmiem kojit az ked sa mi to zlepsi a potom mozem cez klobucik...takze taka bola super laktacna poradna od kvalifik.sestier... pred styrmi rokmi sa mi narodil syn,narodil sa s chorobou ktoru nevedeli liecit a tak sa cakalo na to kedy zomrie,bojoval tri mesiace...spominam to koli tomu lebo sa obavas ci budes mat mliecko ked prezivas tazke obdobie,ja pocas tejto strasnej doby som odstriekavala mliecko a uspesne cely ten cas,stale sa cudujem ako je to mozne ale vidis dalo sa...nehovorim ze je to zaruka ze budem kojit ale aspon viem ze netreba to hned vzdavat

mim111
9. jún 2011

@nenullienka
ahoj , po dlhšom čase pozerám a čítam ako sa máte a vidím, že už máš bábatko, tak ti zo srdca gratulujem a prajem obom veľa zdravíčka, nech malý Matej priberá a poslúcha a maminka nech je rýchlo v poriadku. Držím palce s mliečkom.

e.lle
9. jún 2011

@marcela99 no mne to navrhla minulý piatok na poradni,že keby som chcela tak sa môžme dohodnúť na termíne...bola som len na jeden prst,neviem ako to je na cm.a dnes idem na poradňu a viem že zajtra ona slúži v nemocke,tak mi to vŕta v hlave...nemám žiaden problém,preto sa bojím že špekulujem :/

andrea1977
9. jún 2011

ahojte kocky, dnesna poradna za mnou. Ak to nepride, tak mam ist buduci stvrtok do nemocnice, kde mi spravia prietoky a ctg, ak bude vsetko OK, tak ma este aj vtedy mozu poslat domov, ale pre istotu mam ist uz s taskou. Ja len pevne dufam, ze dovtedy porodim, lebo uz nevladzem. Otvorena nie som, ale aspon krcok sa od min.tyzdna skratil z 3 na 2,5 cm. A este dr. ked ma zo spodu vysetroval povedal, ze drobec je uz velmi velmi dole natlaceny hlavickou, tak dufam, ze sa uz vypyta na svet 🙂

nenullienka
9. jún 2011

@e.lle Ahoj, ja som mala zazmluvneného dr. Ten mi tiež navrhol, že sa môžeme dohodnúť kedy mi pôrod vyvolá. Lenže malý sa pýtal skôr tak sme to nestihli 😀 . Vysvetlil mi to tak, že teraz lekári sa snažia ukončiť tehotenstvo okolo 39 tt. Lebo dieťatko je už vyvinuté a vraj je teraz trend aby mamičky čo najmenej prenášali. Tým sa zabráni aby sa dieťatko napilo plodovej vody, udusilo pupočnou šnúrou, ..... My s partnerom sa súhlasili aby nám pôrod vyvolal a mohli sme si aj dátum vybrať no nepodarilo sa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 . A môžeš sa aspoň pripraviť. To je moja skúsenosť.

andrea1977
9. jún 2011

@nenullienka tusim sa vratim k dr. a dam mu precitat tento tvoj prispevok 😀