Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte baby. Mám 3 dni do termínu ... Dnes mi moja svokra a jej sestra povedali, že vraj mi už padlo bruško ... Myslíte si, že to znamená, že pôrod je už blízko??? Či to nemusí nič znamenať??? 😕
@ajjkas na predpôrodnej príprave sme sa pýtali na tieto sťahovacie pásyJa som nad tým tiež rozmýšľala,ale bolo nám povedané,že pokiaľ nemá žena problém s chrbticou,je to úplná zbytočnosť,lebo brušné svaly ti to nespevní,práve naopak.Že tak na chvíľku,keď ide žena do mesta napr. to ok,ale na nosenie je to vraj nič moc
@kaara1980 No ale mne sa veľmi nezdá, že mi nejak extra padlo alebo čo ... To s tým krčkom vôbec netuším, lebo do poradne by som mala ísť až v pondelok 20. júna, čo je 2 dni po mojom termíne a dúfam, že to už bude drobec na svete a do žiadnej poradne už nebudem musieť ísť ... Aj tak mi ten môj doktor dokopy nikdy nič nepovie ... Len sa ma spýta, že ako sa cítim a keď mu aj niečo poviem on na to - to je už normálne vo vašom týždni, veď každú chvíľu môžete ísť rodiť ... Že díky Broňa ... 😒
kedy to už príde aj na mna ? bojím sa že bude bábo moc veľke... ved pred týždnom mi lekár povedal že ma tak 3500g a za týždeň určite ešte pribrala a pôrodne bolesti nikde ...
tak ja som sa bola prejsť na nákup a vzhľadom na to, že som sa nevyspala, sa cítim opäť normálne, bolesti ako vždy sú menšie a na večer keď celý deň budem znova niečo podnikať tak sa vystupňujú. A stále čakám, že zo mňa niečo ešte vytečie a nič. To bol na sto percent len planý poplach, lebo kvôli výtoku nosím, tiež cez deň vždy intimku, tak to človek tak nevníma, a na noc si nedávam a preto som mala asi taký zvláštny pocit, že som mokrá, predsa ta vložka to vsaje a nohavičky ostanú dlhšie mokré. Pritom plodová voda by mala byť asi ako voda, a nie ako klasický biely vytok.
Inak nad tým popôrodným pásom som už rozmýšľala, ale kúpim až keď bude treba 🙂 A teraz Vás už opúšťam idem kuchtiť, dnes to budú asi cestoviny z nejakou syrovou omáčkou, aj keby som mala asi navariť kapustu ako vari Kaara. 🙂
..ahojte..od vcera sme z porodnice doma, mame krasnu dcerku Miusku-narodila sa v piatok 10.6. o 16.50..porod bol dlhy a tak trochu tazky, ale zvladli sme to.. 😎
..drzim vsetkym prsty, co ich to este len caka, aby ste mali rychly a bezbolestny porod a vela zdravia vsetkym..
@kaara1980 Hmmm čo ja viem ... Ani nie ... Ja každý deň vkuse niekam behám, keď nie nikde, tak psa musím venčiť, lebo som vždy do tretej poobede sama doma ... A cítim sa v pohode ... Som síce ako spomalený film, pomaličky si chodím, fučím a tak ... Každý večer na WC vyzerám, či náhodou neodišla hlienová zátka alebo plodová voda a furt nič ... :(
@andrea1977 počuj,nebodaj ty ozaj dnes rodíš....ak áno,tak ti to teda fakt vyšlo 😀
@ajjkas ja dačo mám, aj z netu som si objednala 🙂 dokonca že XL a keď to došlo, veď to si môžem tak okolo stehna sťahovať... :D a potom v lidli predávali také pásy sťahovacie, tak to som si kúpila, ale či to pomôže, no čo ja viem...
@benice ..dakujem pekne.. termin som mala mat v pondelok 13.6., ale s lekarom sme sa dohodli o tri dni skor, lebo som do nemocnice mala daleko - Kosice Saca a nechcel to nechat na nahodu..cize som mala planovany spontanny porod..
..Mia - 51cm, 3350g..nasa mala princezna 🙂
..inac baby, tak jak sme sa stazovali, ze uz nevladzeme, ze je nam horuco, v noci sa nam neda spat a tak..mne to normalne chyba-ta pohodicka pred telkou, notebookom na rukach a velka misa s ceresnami pri mne..mnam..pytala som sa v porodnici, ci mozem ceresne-vraj nie, iba jablka, banany a hrozno a zeleninu iba tepelne upravenu..
@kaara1980 ..nechcem strasit, ale ten moj druhy porod ovela tazsi ako prvy..a mozno aj preto som teraz cela precitlivela..vsetko je zrazu inac ako som si planovala..ani sa mi nechce o tom pisat, lebo sa asi rozrevem..pridem si velmi neschopna..ako keby som si robotu nevedela rozdelit..
..joj, prepacte, ze sa tu na seba stazujem..ale je mi tazko.. ☹ a na druhej strane som stastna, ze mam nadherne deti a super manzela 🙂
@ingemor aj rev obcas pomože,a máš debku ,určite to tak nie je🙂hore hlavu oki
@ingemor to sú určite hormóny... ja som už bola zo seba hotová po prvom pôrode, už v nemocnici som stále revala... môj muž už zo mňa začínal mať nervy. Ja som sa aj smiala, lebo som bola rada, že všetko dopadlo OK, ale z ničoho nič som revala a nedalo sa to zastaviť. Ja som mala dosť problémy ku koncu a pôrod bol "akčný", tak možno to bolo preto také citlivé. Ešte aj doma ma to pár dní držalo, ale potom som si našla režim, začala som chápať potreby bába a prešlo to. Tak držím palce 🙂
@zufzufmeister
ja som tiež pozerala tie pásy, ale povedala som si, že nebudem za to vyhadzovať prachy... lebo to určite nepomôže. Potom nám aj na príprave hovorila to isté, ako písala kaara1980. Tak to už neriešim.
Včera si tam bola dlho?? Ja som už o 11.30 bola doma.
@ivusik33 dakujem, uplne viem o com hovoris, ja som to tiez mala po prvom porode ako ty, ale teraz je to este horsie-aspon mam taky pocit a tak sa hambim pred starsou dcerkou ze az..este ked som sla do porodnice, citila som sa taka silna, mala som aj strach, ale snazila som sa mysliet pozitivne a fakt som cakala, ze nebudem taka precitlivela a v sobotu poobede to na mna prislo a to som si stale este myslela, sak to asi z toho porodu tak na mna dolahlo..ale nie..
..dievcata, dakujem za povzbudenia..
@ivusik33 nooo, my sme nakoniec čakali okolo štvrť na jednu na primára a ten došiel a že nech ideme na prípravu, že on nás aj potom vybaví, čiže do jednej príprava a potom ešte primár... ale nepozrel ma ani zo spodu, len brucho postláčal, že nech nepijem bublinkavé nápoje a nesolím, lebo som veľa pribrala :D a ani na prietoky, že nech nejdem, že až nabudúce, lebo tam už samozrejme nikto nebol... ale tak mi treba, lebo sme sa nevedeli vyhrabať a došli až o desiatej 🙂... nuž ešte budúci týždeň a uvidíme čo bude... na sobotu by som mala mať termín, tak som zvedavá....
@ingemor
Kojis? Mne spominali v nemocnici: jablka, banany a cucoriedky. Aj jogurty len cucoriedkovy, biely, vanilkovy... 😝
Ja sa z toho uplne zblaznim, vsak je obdobie jahod, ja ich milujem nado vsetko. A ceresne sme pozbierali a zamrazili, dam si ich v decembri 😀 Ale asi 3 kusky som si dala kazdy den 😉

@ajjkas Ja som si nič také nekupovala, ale môže to byť dobrá vec ... Len ja som prvorodička a nemám s tým žiadne skúsenosti ...